زبان خود را انتخاب کنید

pdf آمینوگلیکوزیدها محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آمینوگلیکوزیدها, آنتی_بیوتیک, باکتریهای_گرم, مننژیت, پنومونی 3285 دانلود

دانلود (pdf, 7.24 MB)

بیماریهای گوارشی (14).pdf

آمینوگلیکوزیدها ، آنتی بیوتیک هاي باکترسیدال هستند (بر خلاف سایر آنتی بیوتیک هاي مهار کننده سنتز پروتئین که عموما باکتریواستاتیک هستند).داراي طیف اثر بر باکتریهاي گرم مثبت و گرم منفی هستند اما توصیه می شود براي درمان عفونتهاي ناشی از گرم منفی هاي هوازي استفاده شوند. به دلیل عوارض جانبی قاتل توجه 207 و همچنین وجود داروهاي مناسب تر در حیطه عفونتهاي مورد نظرمصرف آنها محدودتر و منحصر به عفونت هاي جدي شده است. آمینو گلیکوزیدها در عفونت هاي زیر کاربرد دارند. متاسفانه در ایران آمینوگلیکوزیدها به صورت سرپائی و براي عفونتهائی که به راحتی میتوان با آنتی بیوتیک هاي مناسب تري درمانشان کرد استفاده می شود.مکن است در رفرانس هاي مختلف ، اندیکاسیونهاي زیادي را براي آمینو گلیکوزیدها ذکر کنند. اما رفرانس هاي معتبر ، مصرف آمینوگلیکوزیدها را محدود به عفونتهاي جدي و یا زمانی که آنتی بیوتیک هاي خط اول پاسخگو نباشند ، می دانند. D مکانیسم اثر آمینوگلیکوزیدها : آمینو گلیکوزیدها به صورت غیر قابل برگشت به زیر واحد S 30 ریبوزوم باکتري متصل شده و با مهار سنتز پروتئین اثرات باکتریسیدال خود را می گذارند. D فارماکوکینیتیک آمینو گلیکوزیدها : جذب : جذب آمینو گلیکوزیدها از دستگاه گوارش بسیار کم است . جذب از طریق عضلانی سریع بوده و پیک سرمی ظرف یک ساعت بدست می آید. توزیع : آمینو گلیکوزیدها به صورت گسترده اي در مایعات خارج سلولی بدن توزیع می یابند. اتصال به پروتئین در این گروه کم بوده ( بجز استرپتومایسین ) در صورتیکه مننژ ملتهب باشد ، به مقادیر کم به CSF نفوذ می کنند. در غلظت هاي بسیار بالاتر از غلظت سرمی در کورتکس کلیه دیده می شوند. متابولسیم و دفع : عمده دارو به صورت تغییر نکرده و از طریق فیلتراسیون گلومرولی دفع می شود. Dموارد منع مصرف آمینوگلیکوزیدها : 1 -در افرادي که سابقه حساسیت مفرط به آمینو گلیکوزیدها را دارند ، منع مصرف دارد. 2 -به استثناء مصرف طولانی استرپتومایسین در بیماري سل ، مصرف طولانی مدت آمینو گلیکوزیدها به دلایل سمیت گوشی و کلیوي توصیه نمی شود.

نوع بیماري                                        درمان خط اول و درمانهاي جایگزین

مننژیت                                             جنتامایسین ( به همراه آمپی سیلین و سفوتاکسیم ) از درمانهاي رایج و تجربی در مننژیت می باشند.

اندوکاردیت عفونی                              جنتامایسین به همراه پنی سیلین با نفی سیلین و ونکومایسین از درمانهاي رایج اندوکاردیت عفونی هستند.

پنومونی                                           آمینوگلیکوزیدها به همراه سفالوسپورینهاي نسل دوم و پنی سیلین ها ، درمانهاي اصلی پنومونی را تشکیل می دهند

pdf آمینوگلیکوزیدها محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آمینوگلیکوزیدها, آنتی_بیوتیک, ورم_پستان 3073 دانلود

دانلود (pdf, 3.94 MB)

ورم پستان و درمان (2).pdf

گروه آمینوگلیکوزیدها آنتیبیوتیکهایی هستند مانند: استرپتومایسین، نئومایسین و فرامایستین. آنها بر علیه کلی فرمها و استافیلوکوکهای تولید کننده آنزیم بتا-الکتاماز موثرند. ولی در بافت پستان قدرت نفوذ کمی دارند. یکی از محاسن آنها این است که نسبتا ارزان هستند. چون پنیسیلینها قدرت نفوذ خوبی در بافت پستان دارند، لذا اغلب برای درمان از ترکیباتی که مخلوط پنیسیلین و استرپتومایسین در آنها وجود دارد استفاده میگردد.

pdf آنتی بیوتیکهای باکتریوسید (کشنده باکتری) و باکتریواستات (جلوگیری کننده از رشد باکتریها) محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آنتی_بیوتیک, باکتریواستات, باکتریوسید, رشد_باکتریها, کشنده_باکتری 3087 دانلود

دانلود (pdf, 3.94 MB)

ورم پستان و درمان (6).pdf

روش عمل آنتیبیوتیکها با هم متفاوت است مثال پنیسیلینها باکتریها را میکشند )باکتریوسید(. از طرف دیگر بعضی از آنتیبیوتیکها مثل تتراسیکلینها از رشد و تکثیر باکتریها جلوگیری میکنند )باکتریواستات( و منتظر میمانند که خود سیستم دفاعی بدن گاو بر عفونت غلبه کند. اگر گاوی تازه زا باشد و یا خیلی مریض باشد، ممکن است سیستم دفاعی بدن این گاو به مخاطره افتاده باشد و آنتیبیوتیکهای باکتریواستات برای درمان آن مناسب نباشند. در این موارد استفاده از آنتیبیوتیکهای باکتریوسید ارجحیت دارد، چون سیستم ایمنی بدن گاو کمتر کارایی دارد. البته یک نظریه مخالف هم برای این موضوع وجود دارد و اینکه آنتیبیوتیکهای باکتریوسید، ممکن است به مرگ ناگهانی باکتریها منجر شوند و با مرگ باکتریها مقدار زیادی اندوتوکسین آزاد گردد )خصوصا در عفونتهای کلی فرمی( و این امر باعث تشدید وضعیت بالینی گاو بیمار شود.

pdf اسیدیته و حلالیت در چربی محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آنتی_بیوتیک, اسیدیته, حلالیت_در_چربی, ورم_پستان 2754 دانلود

دانلود (pdf, 3.94 MB)

ورم پستان و درمان (7).pdf

آنتیبیوتیکها بسته به pH آنها در حالت محلول، اسیدی و یا بازی هستند. به دلیل اینکه pH شیر )7.6 ) کمتر ازpH خون )4/7 )است، داروهایی مثل تایلوزین، اریترومایسین، تریمتوپریم و تیل مایکوزین که به طور طبیعی بیشتر قلیایی هستند، به طرف پستان سرازیر میشوند و در بافت پستان بهتر نفوذ میکنند. ظاهرا زمانی آنها بیشترین کارایی را دارند که پستان در حال فعالیت باشد، چون در دوره خشکی این اختالف pH( بین شیر و خون( خیلی کم است. به همین دلیل توصیه میگردد از این داروها بیشتر در دوره شیردهی، در زمان خشک کردن گاو و در زمان شروع دوره شیردهی بعدی گاو استفاده شود، تا اینکه در دوره خشکی گاو که پستان غیر فعال است استفاده گردد. ولی وقتی که پستان التهاب داشته باشد، مانند زمان ورم پستانهای حاد، pH شیر افزایش مییابد و به pH خون نزدیک میشود و این موضوع تحت الشعاع قرار میگیرد و موضوع pH اهمیت خود را از دست میدهد. میزان حاللیت آنتیبیوتیکها در چربی و میزان باند شدن آنها به پروتئینهای موجود در خون هم بر روی قدرت نفوذ آنها در بافت پستان تاثیر دارد )بخصوص بدنبال تزریق عضالنی و یا وریدی آنها(.

pdf افزودنیهای جایگزین انتی بیوتیک ها محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آنتی_بیوتیک, افزودنیهای_جایگزین_آنتی_بیوتیکها 2751 دانلود

دانلود (pdf, 928 KB)

جایگزین آنتی بیوتیک ها.pdf

اسیدهای آلی:
اسیدهای اهی مریفی به صورت آزاد، پوشش دار، مستقیم و یا به صورت نم بوده که دارای فعاهیت های قوی آنتی باکتییال هستند. اضکافه ککیدت 1 یکا 2 کیلوگیم از اسیدهای آهی در تن در ی جییه کامل کافی اسکت . مکا بیشکتی از این مقدار به اسید اهی نیاز داریم اما قیمت بالای آت استفاده بیشتی از آت ها را محدود می کند.

پروبیوتیک ها:
پایگاه اطلاع رسانی جتانی WATT سالانه مقالات قابل تکوجتی را مبنکی بکی جایگزینی مواد مصتلف به جای آنتی بیوتی منتشی می کند. پیوبیوتیک هکا باکتیی های مفید زنده ای هستند که همواره در مباحث افزودنی های غکهایی مورد توجه هستند. بعضی وقت ها با فیض اینکه بیخی از آنتی بیوتی آت هکارا نمی کشند از آت ها در حضور آنتی بیوتی ها نیز استفاده می شود.

فیتوژنیک و فیتوبیوتیک: فیتوژنی ها تیکیباتی با منشا گیاهی هستند که در حال ورود قدرتمندانه بکه بازار جتات هستند. روی هم رفتکه آنتکا بکه طکور صکحیغ یکا غلکط، همکیاه بکا اسیدهای آهی استفاده می شوند؛ اما بیخی از آت ها نقشی فیاتی از ایکن دارنکد . آت ها می توانند موجب ارتقای سیستم ایمنکی و و افکزایش فعاهیکت دسکتگاه گوارش می شود.

آنزیم های تجزیه کننده NSP :
این دسته از آنزیم ها زندگی را بیای باکتیی هکای مضکی در دسکتگاه گکوارش سصت می کنند. آت ها تیکیبات چسبناک غلات را که محیطی مسکتعد بکیای تکثیی باکتیی های آسیب رسات متیا می کنند را تجزیه می نمایند.

فیبرهای هدفمند:
عملکید فیببیهایی خاص متیا کیدت غها بیای باکتیی های مفیکد یکا سکاختن ی محیط نامناسب بیای تکثیی باکتیی های بیماریزا اسکت . ایکن یک حکوزه جدید در تیهیه ماکیات است که نیاز به توجه بیشتیی دارد

مس:
تیکیبات معدنی مس )و شاید بیخی از تیکیبکات آهکی آت ( در کنتکیل عوامکل بیماری زا نتایج امیدبصشی را نشات داده اند.

مخمرها و مشتقات آن ها:
فتیست طویلی از از مزایای باهقوه استفاده ی مصمی و مشکتقات آت هکا وجکود دارد که یکی از ایکن سکودهایی ککه توسکط متصررکات گکزارش شکده اسکت خاصیت آنتی باکتییایی آت هاست.

pdf تاثیر داخل سلولی آنتی بیوتیکها محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آنتی_بیوتیک, تاثیر_داخل_سلولی, ورم_پستان 2614 دانلود

دانلود (pdf, 3.94 MB)

ورم پستان و درمان (8).pdf

اکتریهای خاصی مثل استافیلوکوکوس ائوروس و استرپتوکوکوس یوبریس قادرند به داخل نوتروفیلها و ماکروفاژها نفوذ کنند و در آنها باقی بمانند، یعنی آنها در داخل این سلولها مخفی میمانند و از دسترس فعالیت بسیاری از آنتیبیوتیکها حفظ میگردند. آنها در داخل سلول به حالت خاموش باقی مانده تا اینکه بعدا فعال شوند و یک مورد جدید ورم پستان را تکرار نمایند. بعضی از سازندگان دارو ادعا میکنند که آنتیبیوتیکهای خاصی تولید کردند که میتوانند به داخل سلولها نفوذ کنند و در داخل سلول هم به غلظت باالیی برسند، بنابراین میتوانند باعث حذف حالتهای کاریر و یا ناقل گردد. مثال بیان میشود که غلظت داخل سلولی داروی تایلوزینمیتواند به ده برابر غلظت مایعات بافتهای اطراف سلول برسد.

pdf تتراسیکلین محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آنتی_بیوتیک, باکتریهای_گرم, تتراسکلین, ورم_پستان 2859 دانلود

دانلود (pdf, 3.94 MB)

ورم پستان و درمان (4).pdf

تتراسیکلینها آنتیبیوتیکهای وسیعالطیف هستند، یعنی هم بر باکتریهای گرم منفی و هم گرم مثبت موثرند و تا حدودی هم بر علیه استافیلوکوکهای تولید کننده بتا-الکتاماز تاثیر دارند. هرچند که نفوذ آنها در بافت پستان محدود است )اگرچه این عیب را میتوان با استفاده از دوزهای خیلی باال رفع نمود( و ممکن است کلی فرمها نسبت به آنها مقاوم شوند

pdf داروهای ضد باکتری محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آنتی_بیوتیک, باکتریهای_بیماریزا, داروهای_آنتی_بیوتیک, داروهای_ضد_باکتری, عوامل_بیماریزا, قارچ 2866 دانلود

دانلود (pdf, 777 KB)

داروهای ضد باکتری.pdf

منظور از داروهای ضد باکتریایی ، داروهایی است که بر علیه عوامل بیماری زا استفاده می شوند این داروها ممکن است منشاء طبیعی داشته باشند و یا ممکن است منشاء سنتیک داشته باشند و یا حتی نیمه سنتیک باشند. آنهایی که منشاء طبیعی دارند عموما منشاء آنها قارچ ها هستند. به داروهای ضد باکتری که از محیط کشت یک موجود زنده مثل قارچ به دست می آید و بر علیه موجودات زنده دیگری یعنی باکتری های بیماری زا به کار می رود آنتی بیوتیک می گویند ، یعنی کلمه آنتی بیوتیک این دسته از داروهای ضدباکتری را دربر می گیرد ولی بسیاری از اوقات پیش می آید که از واژه ی آنتی بیوتیک به طور تنها استفاده می شود بدون اینکه منشاء دارو را مشخص کنیم اما هم اکنون می دانیم که آنتی بیوتیک دارویی را در بر می گیرد که منشاء آن حتما طبیعی است. اولین آنتی بیوتیک که ساخته شد، پنی سیلین می باشد. به طور کلی می توان گفت داروهای ضد باکتری = داروهای آنتی بیوتیک.

pdf داروهای ضدقارچ کاربردی در دامپزشکی محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in _دامپزشکی, آنتی_بیوتیک, داروهای_ضد_قارچ 2588 دانلود

دانلود (pdf, 777 KB)

داروهای ضد باکتری (12).pdf

1 )آنتی بیوتیک های polyene :شامل ترکیباتی از قبیل B Amphotricin و Nestatine می باشد که مهمترین ضد قارچ ها با ساختار polyene هستند و ترکیبات آنتی بیوتیک هستند و این ترکیبات منشاء طبیعی دارند. مکانیسم آن ها به این صورت است که این ترکیبات به ارگوسترول )ترکیب استروئیدی( غشای سلولی قارچ )مشابه کلسترول در پستانداران( متصل می شوند و تشکیل کانال ها و سوراخ هایی را در داخل غشا می دهند در نتیجه محتویات سلول به بیرون نفوذ می کند و قارچ از بین می رود که اصطالحا گفته می شود این ترکیبات Fungicide هستند و یعنی به طور کامل قارچ را متالشی می کنندB Amphotricin : ترکیبی است در این گروه که جذب گوارشی زیادی ندارد و بنابراین به صورت تزریق IV استفاده می شود و به طور مستقیم هم تزریق نمی شود و حتما همراه با دکستروز به صورت رقیق شده، تزریق وریدی آهسته می شود. به تمام بافت های بدن نفوذ می کند البته CNS و چشم نمی شود و یک مقدار متابولیزه می شود و مابقی آن از طریق ادرار دفع می شود. B Amphotricin ،در عفونت های قارچی سیستمیک در سگ، اسب و گربه و پرندگان به کار می بریم و باید حتما در دکستروز 5 درصد رقیق شود.

pdf روش درمانی بلیتز بر علیه باکتری استرپتوکوکوس آگاالکتیه محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آنتی_بیوتیک, باکتری_استرپتوکوکوس_آگاالکتیه, روش_درمانی_بلیتز, ورم_پستانی 2574 دانلود

دانلود (pdf, 3.94 MB)

ورم پستان و درمان (12).pdf

پاسخ باکتری استرپتوکوکوس آگاالکتیه به درمان کامال از پاسخ درمان باکتری استافیلوکوکوس ائوروس متفاوت است. باکتری استرپتوکوکوس آگاالکتیه به اغلب آنتیبیوتیکها بسیار حساس است و به طور کلی پاسخ به درمان آن حتی در دوره شیردهی هم خیلی خوب است این امر این فرصت را ایجاد میکند که با استفاده از سیستمی که “روش درمانی بلیتز” ناميده میشود، باکتری استرپتوکوکوس آگاالکتیه را از گلههای شیری حذف نماییم. روش کنترل باکتری استرپتوکوکوس آگاالکتیه در بخش چهارم هم مورد بحثقرار گرفته است. روش درمانی بلیتز شامل تجویز پماد پستانی حاوی آنتیبیوتیک به چهار کارتیه همه گاوهای شیرده گله میباشد. این روش درمانی به دو شکل قابل اجرا است: 1 -کلی، یعنی همه گاوهای شیری گله درمان میشوند. 2 -بخشی، فقط برای گاوهای خاصی از گله که انتخاب شدهاند )مثال گاوهایی که شیر آنها دارای شمارش سلولی باال میباشد و همچنین در آزمایش کشت میکروبی مثبت بوده اند( درمان انجام میشود. انجام کشت باکتری و یا تست باکتریولوژی گاوهایی که دارای شمارش سلولی باال میباشد الزم است، چون بایستی این موضوع تایید شود که عامل اولیه باال بودن شمارش سلولی شیر گاو مذکور باکتری استرپتوکوکوس آگاالکتیه بوده است . این کافی نیست که فقط به نتیجه مثبت آزمایش شیر تانک اکتفا شود، چون این نتیجه نمیتواند جزئیات الزم را برای درک وسعت عفونت در گله مشخص نماید. برای موفقیت در روش درمانی بلیتز بایستی مطمئن باشیم که عامل اصلی مسئول مشکل ورم پستان در گله باکتری استرپتوکوکوس آگاالکتیه باشد و همه جوانب بهداشت شیردوشی نیز یک بار دیگر کنترل و بازبینی شود. همانطور که در قسمتهای قبلی کتاب هم بحث شد، وجود باکتری استرپتوکوکوس آگاالکتیه در گله نشان دهنده وجود نقص اساسی در سیستم بهداشتی گله مثل ضدعفونی نامناسب سرپستانکها بعد از دوشش و یا درمان نامناسب گاوهای خشک میباشد، چون با انجام صحیح موارد بهداشتی در گله به طور طبیعی عفونتهای ناشی از این باکتری از گله حذف خواهد شد. گاوهایی که قرار است خریداری شوند و به عنوان جایگزین گاوها به گله وارد شوند، ممکن است باعث تجدید عفونت در گله شوند. بسیاری از صاحب نظران توصیه اکید میکنند قبل از اینکه گاوها خریداری شده و وارد سالن گاوهای شیری گله شوند، برای همه آنها پماد پستانی آنتیبیوتیک مصرف گردد. تمام گاوهایی که در زمان انجام درمان سیستم بلیتز خشک هستند، اگر قبال تحت درمان گاوهای خشک )تجویز پماد DC به داخل پستان در زمان خشکی( قرار نگرفتهاند، بایستی برای آنها این درمان انجام شود. انجام بهداشتی و صحیح روش درمانی بلیتز در گله به دقت زیادی نیاز دارد. برای انجام آن نیروی کمکی بیشتری در سالن شیردوش مورد نیاز است و حتما الزم است قبل از اینکه پماد پستانی به داخل پستان تزریق شود، نوک سرپستانکهای گاوها به طور کامل ضدعفونی گردد. برای افزایش سرعت کار از قبل سرپوش پمادهای پستانی را برندارید، چون این کار باعث افزایش ریسک آلودگی پمادهای پستانی میگردد. چندین گزارش مستند وجود دارد که بدنبال انجام سیستم درمانی بلیتز، ورم پستان در گله شیوع بیشتری یافته است و با بررسی و مطالعه گذشته نگر )بررسی روش انجام درمان( مشخص شده است که این امر ناشی از شرایط بد بهداشتی کار بوده است. اگر عامل میکروبی که به همراه پمادها وارد پستان گاوها شده است از نوع کپک و یا قارچ باشد، به دلیل اینکه پاسخ به درمان آنها خوب نیست، حتی شرایط کلی گله از نظر ورم پستان میتواند از قبل هم بسیار بدتر شود. انجام سیستم درمانی بلیتز همیشه با موفقیت همراه نیست. دالیل متعددی برای این امر وجود دارد که عبارتند از: 1 -گاوهای عفونی ممکن است بعدا وارد گله شده باشند. 2 -کارگر شیردوش به رعایت اصول اولیه بهداشت سالن شیردوش بی دقتی کند و باعث گسترش بقایای عفونت در گله شود. 3 -ممکن است در زمان خشک کردن گاوها پماد پستانی حاوی آنتیبیوتیک تجویز نگردد )عدم درمان گاوهای خشک( و اینها در زمان شروع شیردهی عفونت را در گله دوباره تجدید کنند. 4 -زمانی که از روش بخشی و یا انتخابی در انجام روش درمانی بلیتز استفاده میکنیم، ممکن است بعضی از گاوهای عفونی برای درمان انتخاب نشوند و در نتیجه یک مخزن عفونت در داخل گله باقی مانده باشد. 5 -زمانی که میکروبهای دیگری عالوه بر استرپتوکوکوس آگاالکتیه عامل ورم پستان در گله باشند و انتخابروش درمانی بلیتز بر علیه این میکروبها موثر واقع نشود و یا اینکه آنها به درمان، پاسخ ضعیفی نشان دهند. 6 -در تشخیص اولیه اشتباه مهمی رخ داده باشد و اینکه باکتری استرپتوکوکوس آگاالکتیه عامل اصلی ایجاد ورم پستان گله نباشد. 7 -عفونتی در حین درمان گله )زمان تجویز پمادهای پستانی( وارد پستان گاوها شده باشد و این منجر به افزایش ورم پستان در گله گرديده باشد. هرچند که روش بلیتز یک روش درمانی مفید برای درمان ورم پستان است، ولی این روش فقط زمانی بایستی در گله اجرا گردد که از قبل مشکل ورم پستان گله مورد بررسی قرار گرفته باشد و حتما در زمان اجرا شرایط بهداشتی و استریلیته تجویز پماد پستانی به طور کامل و دقیق رعایت گردد.

pdf سفالوسپورین ها محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آنتی_بیوتیک, سفالوسپورین, پنی_سیلین 2726 دانلود

دانلود (pdf, 777 KB)

داروهای ضد باکتری (5).pdf

این ها هم پنی سیلین ها جزء آنتی بیوتیک های بتاالکتام هستند به دلیل این که این ها هم در ساختمان خود حلقه ی بتاالکتام دارند اما این حلقه به صورت دی هیدروتیازین می باشد پس خیلی به پنی سیلین ها شبیه هستند و عالوه بر آن از لحاظ مکانیسم عمل هم خیلی شبیه به پنی سیلین ها هستند و از تشکیل دیواره سلولی جلوگیری می کنند و اثر آن ها باکتریوسید می باشد و طیف اثر آن ها هم بر حسب نوع خود متفاوت است و از نظر فارماکوکینتیک، سفالوسپورین های خوراکی جذب نسبتا خوبی دارند مثال داروی سفالکسین و سفادروکسیل و داروی سفکسیم که فرم خوراکی هم دارند و جذب آن ها هم نسبتا خوب است اما بقیه ی سفالوسپورین ها تزریق هستند. از نظر توزیع هم در تمام مایعات بدن به خوبی توزیع می شوند به جز CNS که البته انواعی از سفالوسپورین ها را هم داریم که نفوذ خوبی به CNS دارند و متابولیسم آن ها هم مثل پنی سیلین ها ناچیز است و روی کبد صورت می گیرد اما 3 داروی سفالوتین ، لفوکستین و سفوتاکسیم متابولیسم شدید کبدی دارند و بیشترین مقدار این داروها در کبد متابولیزه می شود و دفع آن ها عمدتا از طریق ادرار صورت می گیرد. به جز داروی سفتی ری اکسون که این دارو صرفا از طریق صفرا دفع می شود.

pdf سفالوسپیرینها محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آنتی_بیوتیک, باکتریهای_گرم, سفالوسپیرینها, ورم_پستان 2746 دانلود

دانلود (pdf, 3.94 MB)

ورم پستان و درمان (3).pdf

سفالوسپیرینها بر علیه باکتریهای گرم منفی و گرم مثبت موثرند از جمله استافیلوکوکهای تولید کننده بتا- الکتاماز، هرچند که میزان نفوذ این داروها در بافت پستان به خوبی پنیسیلینها نیست. نسل دوم سفالوسپیرینها مانند سفوروکسین)cefuroxine ،)تاثیر بهتری بر باکتریهای گرم منفی دارد، در حالی که نسل سوم آنها مانند سفکوینوم )cefquinome )یک مزیت مضاعفی دارند و آن تاثیر بر علیه پزودوموناسها میباشد.

pdf سمیت انتخابی محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آنتی_بیوتیک, ترکیبات_شیمی, سمیت_انتخابی 2758 دانلود

دانلود (pdf, 1.56 MB)

فارماکولوژی_2_شیمی_درمانی_دکتر_طالبیان (1).pdf

یک آنتی بیوتیک مفید و ایدآل دارویی است کهیتواند بدون ایجاد آسیب در بیمار عوامل بیماریزا را ازبین ببرد.ترکیبات شیمی درمانی هرکدام با استفاده از یک مکانیسم عمل در روند حیاتیسلولهای عوامل بیماریزا اختلال ایجاد کرده باعث ازبین رفتن آنها خواهند شد حالهرچقدر این روند حیاتی موجود در عامل بیماریزا با روند حیاتی )احتمالا مشابه(موجود در سلولهای بدن بیمار تفاوت و فاصله بیشتر داشته باشد سمیت انتخابی دارویمصرفی بیشتر و دارو دارویی سالم تر خواهد بود.در واقع داروهای ایدآل داروهایی هستند که در روندی از روندهای حیاتی عامل پاتوژندخالت میکنند که این روند در سلولهای بیمار وجود ندارد یا با آن متفاوت است و اینتفوت مبنی انتخابی عمل کردن دارو در سمیت برای عوامل پاتوژن خواهد بود.

pdf عوارض نامطلوب آنتي بيوتيك ها محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آنتی_بیوتیک, واکنش_ایدیوسنکراتیک 2048 دانلود

دانلود (pdf, 873 KB)

فارماکولوژی شیمی درمانی (1).pdf

1 عوارض نامطلوب آنتي بيوتيك به گروه هاي عمومي تري دسته بندي مي .شود a .3 گروه اول (يعني عوارض آلرژيك، سمي و ايديوسنكراتيك) در مورد داروهاي ديگر نيز عموميت دارند. b .تغيير در فلور نرمال بدن تنها در اثر مصرف آنتي بيوتيك ها ممكن است ايجاد شود. )

2 واكنش هاي ايديوسنكراتيك : واكنش ها يي هستند كه ارتباطي به پاسخهاي ايمني و يـا خـصوصيات دارويـي شناخته شده ندارند. در انسان بهتر و بيشتر از حيوانات مطالعه شده است. a .مثال يك : هموليز متعاقب درمان با سولفوناميدها در بيمـاران انـساني دچـار كمبـود آنـزيم گلـوكز -6 (G-6-PD) دهيدروژناز فسفات b .مثال دو: نوروپايي محيطي پس از مصرف ايزونيازيد در بيماران انساني كه بصورت ژنتيكي استيلاسيون را به كندي انجام مي دهند )

3 تغيير در فلور نر مال ب :دن معمولاً به تغييراتي كه در دستگاه گوارش رخ داده است اشاره دارد. a .بطور معمول روده ميزبان داراي باكتري هاي مفيدي است كه در هضم غـذايي كـه مـي خـورد كمـك مي كنند. اگر يك داروي آنتي ميكروبيال بصورت خوراكي تجويز شود، ممكن است اين بـاكتري هـاي مفيد را نيز از بين ببرد. b .در اين صورت باكتري هاي ديگري كه در برابر دارو مقاوم هستند رشد بيش از حدي داشته و در واقـع جمعيت باكتري هاي دستگاه گوارش را به نفع خود تغيير مي دهند. c .از چنين عفونت ثانويه اي گاهي اوقات با نام «عفونت اضافه شونده (» superinfection (ياد مي .شود i .مثال: شايعترين مورد رشـد بـيش از حـد بـاكتري كلـستريديوم ديفيـسيله ( Clostridium difficile (است. اين باكتري توكسيني توليد مي كند كه باعث ايجاد اختلالي مي گـردد كـه «التهاب كولون همراه با غشاي كاذب » ناميده مي شود. چنين اختلالـي در حيوانـاتي ماننـد اسب و خرگوش به دنبال مصرف تتراسايكلين امكان وقوع دارد

pdf موثر بودن دارو در محیط شیر محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آنتی_بیوتیک, آنتی_بیوگرام, حساسیت_باکتریها, دارو, محیط_شیر, محیط_کشت 4236 دانلود

دانلود (pdf, 3.94 MB)

ورم پستان و درمان (5).pdf

ز محیطهای کشت برای تعیین حساسیت باکتریها به آنتیبیوتیک )آنتی بیوگرام( و تعیین میزان پاسخاکتریها به این آنتیبیوتیکها استفاده میشود. ولی بسیاری از آنتیبیوتیکهایی که توسط آزمایشگاه برای درمان پیشنهاد میشوند، در محیط شیر کمتر کارایی دارند. برای مثال، این نسبت برای داروی اکسی تتراسیکلین 4 به 1 است. به عبارت دیگر اکسی تتراسيکلین در محیط شیر نسبت به محیط کشت )آزمایش( چهار برابر کمتر کارایی دارد. این نست برای داروی استرپتومایسین 5 به 1 و برای اریترومایسین 7 به 1 و برای تریمتوپریم/ سولفادیازین 500 به 1 است. هرچند که این اعداد نتیجه آزمایشات تجربی است که از شیر کامل )سالم( برای آزمایش استفاده شده است و ممکن است نتایج آن برای شیر ورم پستانی صدق نکند، چون شیر ورم پستانی دارایpH باالتری نسبت به شیر سالم و غیرعفونی است

pdf ناراسین محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آنتی_بیوتیک, دارو, ناراسین 2399 دانلود

دانلود (pdf, 2.16 MB)

داروهای ضد کوکسیدیوز (2).pdf

جزء گروه آنتی بیوتیکهاي منوکربوکسیلیکاسید پلی اتر یونوفور است.Streptomyces aureofaciens از تخمیر نوعی قارچ بنام تولید می شود.بر علیه کلیه گونه هاي ایمریاي طیور کاملا موثر است. 
مصرف آن فقط در جوجه هاي گوشتی صورت می گیرد زیراکه براي پولتها و مرغهاي تخمگذار بسیار سمی است. نبایستی از ناراسین همزمان با کلرآمفنیکل، تیامولین، اریترومایسین، سولفاکینوکسالین و سولفامتازین استفاده نمود. در فصول گرم سال نباید مصرف شود زیرا باعث نوعی استرس  شدید در گله و افزایشتلفاتمی شود.

g/ton : جوجه هاي گوشتی 800-500 متوسط 700 گرم در تن
از یکروزگی تا 5 روز قبل از کشتار
موارد منع مصرف: 
– در مرغهاي تخمگذار
% شکل دارویی : پرمیکس 10 
نامهاي تجاري: کوکسی گارد، کیمیا ناراسین

pdf پیشگیری از سقط جنین عفونی محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آنتی_بیوتیک, سقط_جنین 4864 دانلود

دانلود (pdf, 2.47 MB)

12- مراقبت دو ماه آخر آبستنی (2).pdf

هرچند مصرف ب یدلیل آنت یبیوتیک توصیه نم یشود، ولی با توجه به شیوع گسترده سقط جنین ناشی از کلامیدیا یا کمپیلوباکتر در گل ههای گوسفند و بز ایران، توصیه م یشود اگر در منطقه، سقط جنین عفونی شایع است، در طول دو ماه آخر آبستنی از آنت یبیوتیک خوراکی در جیره می شهای آبستن استفاده شود )روزانه 80 میل یگرم کلرتتراسایکلین خوراکی ب هازای هر میش آبستن( یا هر دو هفته ی کبار از آنت یبیوتیک تزریقی زیر نظر دامپزشک استفاده شود )برای تزریقات توصیه م یشود از تله آخور و یا سایر رو شهای کم استرس استفاده شود(.

pdf کاربرد وعوارض سفالوسپورین ها محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آنتی_بیوتیک, داروهای_ضد_باکتری, سفالوسپورین, پنی_سیلین 2887 دانلود

دانلود (pdf, 777 KB)

داروهای ضد باکتری (6).pdf

بر اساس زمان ورود سفالوسپورین ها به بازار دارویی و همین طور برخی از ویژگی های خاص این داروها به سه نسل تقسیم شده اند. نسل اول، نسل دوم و نسل سوم. نسل اول : آن ها داروهایی هستند که طیف اثر آن ها محدود به باکتری های گرم مثبت می باشد مثل سفالکسین، سفادروکسیل، سفازولین، سفالوتین. بعضی از این داروها فرم خوراکی دارند و اثر آن ها روی باکتری های گرم مثبت می باشد و نفوذی هم به CNS ندارد که در عفونت های بافت نرم و همین طور عفونت های استخوانی، عفونت های تنفسی و گوارشی، عفونت های ادراری )با توجه به این که بدون متابولیسم وارد ادرار می شوند( می توان استفاده کرد. نسل دوم داروهایی هستند که تمایل آن ها مقداری به سمت داروهای گرم منفی می رود یعنی تا حدی روی گرم مثبت و تا حدی روی گرم منفی ها می توانند موثر باشند. مثال داروی لفوکستین و سفاکلر از داروهای نسل دوم هستند. داروهای نسل دوم نه در پزشکی و نه در دامپزشکی کاربرد قابل توجهی پیدا نکرده اند و به آن شکل استفاده نشده و نمی شوند. نسل سوم یک ویژگی خاصی دارند. یک اثرشان خیلی عالی بر روی باکتری های گرم منفی می باشند و دوم قابلیت نفوذ بسیار خوبی به CNS دارند. بنابراین در مننژیت یکی از داروهای انتخابی می تواند نسل سوم سفالوسپورین ها باشد که از جمله ی این داروها می توان سفتریاکسون، سفتی زوکسین، سفتی زیدیم، سفتی اوفور، سفوپرازون نام برد. این داروها چون داروهای وسیع الطیفی محسوب می شوند برای پیش گیری و درمان عفونت های بعد از جراحی های سخت، عفونت هایی که در حین سرطان ایجاد می شود، سوختگی های شدید استفاده می شود و بسیار موثر هستند حتی در Osteomylit یا عفونت استخوانی و همچنین در مننژیت حیوانات کوچک استفاده می شوند. سفتی اوفور یکی از داروهای بسیار خوبی است در این گروه که با نام تجاری Excenel در دامپزشکی استفاده می شود. مخصوصا در عفونت های تنفسی در گاو چون طوری این دارو طراحی شده که نفوذ بسیار خوبی به بافت ریه دارد و به برونش خیلی خوب نفوذ می کند و یکی از مزایای آن این است که این دارو مصرف کوتاه مدت دارد )با دوز کم یعنی یک بار در روز به مدت سه روز( و یا حتی بعضی از این مواقع یک تک دوز از این دارو می تواند موثر باشد. عالوه بر این کاربردها سفتی اوفور را برای تب حمل و نقل در گاو استفاده می کنند. برای عفونت های تنفسی در اسب هم استفاده می شود. در عفونت کلی باسیلوز طیور به کار برده می شود. در سگ برای عفونت های ادراری و چون وسیع الطیف می باشند می تواند روی عفونت های ناشی از باکتری های گرم مثبت و منفی خیلی خوب تاثیر بگذارند. به طور کلی سفالوسپورین ها حتی در کنترل و درمان ورم پستان هم کم و بیش استفاده می شوند مثال داروی سفوپروکسین و سفاپرازون را می توان نام برد.

عوارض سفالوپورین ها: آلرژی مثل پنی سیلین ها البته نه به اندازه ی آن ها هر چند که مواردی از آلرژی متقاطع با پنی سیلین ها دیده شده یعنی بیمار ممکن است هم به پنی سیلین آلرژی داشته باشند و هم به سفالوسپورین. درد و تشکیل لخته در محل تزریق )tromboflebit ) اثر نفروتوکسیک آن ها )سمیت کلیوی( که در مصرف این داروها همراه با سایر داروهایی که آن ها هم این عارضه را دارند باید احتیاط صورت گیرد. در فرم های خوراکی این داروها هم عفونت ثانویه )infection super )در مواردی که طوالنی مدت استفاده می شوند حائز اهمیت است.

pdf یونوفوه رها محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آنتی_بیوتیک, دارو, یونوفوره 2804 دانلود

دانلود (pdf, 2.16 MB)

داروهای ضد کوکسیدیوز.pdf

یونوفورها آنتی بیوتیکهاي پلی اتري هستند که توسط قارچ هاي کتینومیست تولید می شوند (عمدتا استرپتومایسس) که در واقع ناشی از تخمیر می باشند. جهت درمان مناسب نبوده و لی براي پیشگیري داروهاي مناسبی هستند. بیشترین اثر شان روي اسپوروزوآیت و مروزوآیت ها می باشدو تا  حدي روي شیزونتها هم موثرند. یونوفورها از ایندکس درمانی کمی برخوردار هستند و اگر میزان 
مصرف آنها بیش از 50 % حد توصیه شده باشد ، قطعا باعث ایجاد مسمومیتمی شوند. با افزایش سن میزان جذب آنها بیشتر می شود در نتیجه حساسیت نسبتبه آنها نیز افزایش می یابد. وارد سیتوپلاسم اسپوروزوآیتمی کنند که ورود بیشاز حد کاتیون ها باعث از کار افتادن یا اختلال در پمپ سدیم – پتاسیم شده و این اختلا منجربه افزایشورود یون کلر به داخل اسپوروزوآیتمی شود که دو پیامد دارد :-1 از طرفی فشار اسمزي در داخل اسپوروزوآیتزیاد می شود که این امر منجربه تورم اندامکهاي داخلی اسپوروزوآیت از جمله میتوکندري و از ATP کارافتادن آن می شود در نتیجه دیگر هیدرولیز در انگل صورت نگرفته و این امر باعثمرگانگل می شود. -2 از طرفدیگر افزایشورود یون کلر باعثفعالیتبیشتر پمپسدیم- ATP پتاسیم و در نتیجه مصرف انرژي یا بیشتر توسط انگل می شود که منتج به روند تولید انرژي از راه گلیکولیز و در نتیجه افزایشتولید لاکتات در انگل می شود که این مسئله در نهایتباعثمرگانگل می شود.یونوفورها اسیدهاي ضعیفی هستند که در شرایط بازي پایدار بوده و در  شرایطاسیدي هیدرولیز می شوند. مصرف یونوفورها در مرغ هاي تخمگذار به علت ورود آنها به داخل تخم  مرغ ممنوع است. در مورد یونوفورها مقاومت دارویی گزارش شده ولی از نظر فیلدي اهمیتچندانی ندارد.
از یونوفورها نبایستی همراه با آنتی کوکسیدیالهاي دیگر استفاده کرد.