زبان خود را انتخاب کنید

pdf آ نتی آ مونیوم ا کســتر محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in انگل_خارجی, جرب-قرمز, درمانیسوس_گالینه 4244 دانلود

دانلود (pdf, 7.88 MB)

فصلنامه_تخصصی_دام_کشاورز_بینالود (5).pdf

درمانیسوس گالینه یا جرب قرمز طیور، از مهم ترین انگل های خارجی تاثیر گذار بر مرغ های تخمگذار می باشد که بیشتر عمر خود را در بین شیارها و شکاف ها به طور مخفیانه زندگی می کند و تنها برای تغذیه در شب بیرون می آید. این انگل با قابلیت تولید مثل بسیار باال قادر به دو برابر کردن جمعیت خود در 6 روز تحت شرایط مطلوب می باشد، اما تعداد کمی از آن ها موفق به بلوغ کامل و قابلیت ایجاد عفونت می شوند. به عالوه، این انگل قادر به ایجاد کم خونی و حتی مرگ، کاهش تولید تخم مرغ و افزایش تخم مرغ های خونی در پرندگان میزبان می شود. مطالعات نشان دادند که جرب قرمز باعث افزایش کانی بالیسم و خودخوری در پرنده میزبان شده بود که متعاقب آن کاهش تولید تخم مرغ را در پی داشت. هم چنین گزارش کردند که شرایط محیطی سالن های پرورش طیور بسیار مناسب برای رشد و تولید مثل این انگل می باشد و اگر شرایط ایده آل نباشد، سرعت تولید مثل این انگل کاهش پیدا کرده ولی قادر است که به مدت طوالنی بین 8 تا 10 ماه بدون غذا در محیط شکاف ها و شیارهای سالن زنده بماند. آقای کوالسکی و همکاران در طی تحقیقات خود گزارش کردند که اثرات منفی جرب درمانیسوس گالینه و کنه طیور بر روی مرغ های تخم گذار بسیار زیاد می باشد و حتی به انتقال غیر مستقیم بیماری های باکتریایی و ویروسی نیز کمک می کند. ایشان گزارش کردند از مهم ترین خسارات ناشی از این انگل ها می توان به کم خونی، افزایش استرس، افزایش کانی بالیسم، کاهش تولید تخم مرغ حتی تا 20 درصد، کاهش پاسخ های ایمونولوژیکی و کاهش تولید آنتی بادی و تیتر پس از واکسیناسیون و هم چنین انتقال بیماری های مهم باکتریایی مانند سالمونال، پاستورال، کالمیدیا و بیماری های ویروسی مانند نیوکاسل اشاره کرد. آنتي آمونيوم اکسترا شامل ترکيبات گياهي، اسيدهاي ارگانيک و ترکيبات معدني خاص در دوزهای مخصوص مي باشد که به دلیل فرموالسیون مخصوص و پروسه تولیدی پیشرفته، عالوه یر داشتن خواص آنتي باکتريال و ضد قارچي خوراک، باعث نامطلوب شدن خون مرغ شده و از چسبیدن کليه ي انگل ها نظير کنه و جرب به بدن مرغ ممانعت کرده و سمپاشي سالن و قفسه ها را آسان تر می کند که بهترین روش جهت کنترل کنه و مایت در مرغداری ها می باشد.

pdf سیکل زندگی جرب قرمز طیور محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in بیماریهای_باکتریایی_ویروسی, جرب_قرمز_طیور, درمانیسوس_گالینه 4511 دانلود

این مراحل شامل مرحله تخم، Larve، Protonumph ،Deutonymph و بلوغ (adult (می باشد. برای تبدیل الرو به protonymph به میزبان واسط نیازی نیست. اما برای تبدیل protonymph به deutonymph و سپس به فرم بالغ نیاز به خون میزبان است. بنابراین در طول سه مرحله آخر از چرخه زندگی، درمانیسوس گالینه به عنوان انگل در بدن طیور صنعتی، پرندگان وحشی و حتی انسان زندگی می کند. چرخه زندگی جرب ها از مرحله تخم تا بلوغ بین7 تا 14 روز به طول می انجامد. نکته قابل اهمیت در مورد این جرب این است که به طور مداوم در کنار میزبان زندگی نمی کند. جرب درمانیسوس به طور معمول در هر دوره خونخواری 31 الی 01 دقیقه روی بدن مرغ به سر می برد و بقیه زمان را در ال به الی شکاف ها و ترک های اطراف مرغداری پنهان می شود تا بتواند خون خورده شده را هضم کرده، جفت گیری و تخمگذاری را نیز انجام دهد. این جرب هر 2 الی 4 روز معموال در هنگام شب و تاریکی از بدن میزبان خود تغذیه می کند)7 .)تنها تعداد اندکی از این جرب ها ممکن است در طول روز و روشنایی از خون بدن میزبان تغذیه کنند.در زمان آلودگی با این جرب در سیستم های پرورش در قفس حدود 81111 جرب به ازای هر پرنده و در موارد حاد آلودگی حتی این میزان به 811111 قطعه به ازای هر پرنده نیز می رسد. )8 )این جرب در هر بار گـــــزش حدود mg 2.0 خون می خورد بنابراین اگر هر مرغ به طور متوسط با 28111 تا 81111 جرب آلوده باشد، روزانه حدود 4 گــرم خــون از دست می دهد که این مقدار برابر با 3 %از حجم کل خون بدن یک مرغ است. این جرب در تمام طول سال حضور دارد اما بیشترین میزان شیوع آن در فصل های گرم و مرطوب می باشد. شرایط محیطی فارم های پرورش طیور بسیار مناسب رشد و تولید مثل این جرب ها می باشد. درجه حرارت مناسب برای تخمگذاری و سایر مراحل جنینی و تکثیر جنسی 28 تا 37 درجه سانتی گراد است. بهترین میزان رطوبت برای بقای این جرب نیز 71 تا 01 درصد است. )0) دمای زیر 21 -و باالی 48 درجه نیز برای آنها کشنده است. اگر شرایط ایده آل نباشد سرعت تولیدمثل این نوع جرب کاهش می یابد اما جرب درمانیسوس گالینه قادر است در محدوده وسیعی از دما و رطوبت زنده بماند و تولیدمثل کند. نکته قابل توجه حضور این جرب پس از تخلیه دوره ای طیور در محیط فارم و مخفی ماندن آنها در شکاف ها و درز های مرغداری می باشد. این جرب شکاف های کوچک تر از 2 میلی متر را برای پنهان شدن و تولید مثل ترجیح می دهد. بر طبق گزارشات این جرب قادر است بیش از 5 تا 11 ماه بدون غذا در محیط زنده بماند و تهدیدی جدی برای گله های جدید به شمار می رود. جرب درمانیسوس گالینه اثرات منفی گوناگونی را بر روی مرغان چه به صورت مستقیم به واسطه حضور جرب بر روی بدن پرنده و چه به صورت غیر مستقیم به دلیل نقش آن در انتقال بسیاری از بیماری های مهم باکتریایی و ویروسی ایفا می کند.