زبان خود را انتخاب کنید

pdf آفلاتوکسین ها محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آفلاتوکسین 4595 دانلود

دانلود (pdf, 7.88 MB)

فصلنامه_تخصصی_دام_کشاورز_بینالود (1).pdf

آفالتوکسین ها گروهی از مایکوتوکسین ها هستند که می توانند سرطان زا، جهش زا، سرکوب کننده سیستم ایمنی و ناقص الخلقه زایی به ویژه از طریق تاثیر بر روی ژن سرکوبگر P53 را دارا می باشند زیرا برای سالمت عمومی جامعه یک تهدید محسوب می گردند )رازاویالر، 2001.) اكنون مشخص شده است كه توليد آفالتوكسين ها تنها به طور ساده يك مسئله ناشي از نگهداري نامناسب نيست و اين تركيبات در مرحله قبل از برداشت و در محصوالت در حال رشد در مزرعه نيز توليد مي گردند. گونه هاي آفالتوكسين زايي آسپرژيلوس مي توانند با گياهان سالم يك رابطه پارازيتي برقرار نمايند و زماني كه گياه تحت استرس قرار مي گيرد مثل شرايط خشكسالي، مقادير قابل توجهی از آفالتوكسين را توليد مي نمايند. همانند تعدادي از متابوليت هاي ثانويه ميكروبي، آفالتوكسين ها گروهي از تركيبات شبيه به هم هستند كه سمي ترين آن ها به عنوان آفالتوكسين B1 شناخته مي شود. طبيعت دقيق واكنش به آفالتوكسين در حيوانات به گونه، جنس و سن بستگي دارد و عموما نرها حساسيت بيشتري نسبت به ماده ها دارند. برخي حيوانات نظير جوجه اردك يك روزه و سگ بالغ به ميزان قابل توجهي به مسموميت حاد با آفالتوكسين B1 حساس هستند، در حالي كه ساير حيوانات نظير موش صحرايي و موش خانگي بالغ مقاوم تر مي باشند. تمام حيوانات به فعاليت سرطان زايي آفالتوكسين پاسخ نمي دهند اما در مورد موش صحرايي و ماهي قزل آالي رنگين كمان، آفالتوكسين B1 يكي از سرطان زاترين تركيبات شناخته شده است.

pdf بوتولیسم یا فلج گردن در طیور محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آفلاتوکسین, امراض_باکتریائی, بوتولیسم, فلج_گردن, فلج_گردن_طیور 3005 دانلود

دانلود (pdf, 330 KB)

بوتولیسم @evet4.pdf

'بوتولیسم یک بیماری ناشی از توکسین تولید شده توسط باکتری Clostridium Botuliniumمی باشد. این بیماری در طیور بر اثر خوردن مواد غذایی آلوده به سم باکتری ایجاد می شود. این باکتری می تواند در الشه های گیاهی و جانوری تکثیر و سم تولید کرده وطیور با تغذیه از این مواد الوده به این بیماری دچار شوند. تحقیقات نشان داده است که در بعضی موارد این باکتری می تواند در سکوم خود حیوان تکثیر شده و سم تولید کند. واین سم می تواند در همان جا جذب خون شده و باعث بروز بیماری در طیور شود.این بیماری بیشتر در ماکیان، قرقاولهای اسیر و پرندگان آبی به خصوص اردکهای وحشی ) به خصوص در آبهای کم عمق قلیایی که دارای مقدار زیادی الشه گندیده گیاهان هستند( بروز می کند. انسان وپستانداران دیگر نیز به این بیماری مبتال می شوند. و میزان بروز آن در ماههای گرم سال به خصوص بر اثر مصرف مواد کنسروی آلوده بیشتر است.شیوع بوتولیسم در برخی از مزارع پرورش مرغهای گوشتی ممکن است به طریقی با سوسکهای بستر آلوده به سم بوتولیسم در ارتباط باشد. )سم بوتولیسم در بسیاری از سوسکها به شناسایی شده است( . تا به حال حداقل هشت نوع توکسین مختلف برای باکتری Clostridium Botuliniumشناسایی شد است. که به صورت H – A نامگذاری شده اند. که در طیور رایجترین این سموم نوع C آن است. اگرچه ندرتاً سموم نوع A و B نیز باعث بروز مسمومیت می شوند.

عالئم: ازعالئم تیپیک این بیماری ضعف عمومی بدن همراه باعدم تعادل پیشرونده میباشد. که ابتدا در پاها و سپس در بالها و گردن ایجاد می شود. در اتدا فلجی موقت و به دنبال این عالئم فلجی دائم ایجاد می شود. در برخی از خروسهای مبتال در مراحل اول بیماری پرهای ناحیه گردن و پشت سیخ می شود. در مراحل پیشرفته تر در اغلب ماکیان بجز بوقلمون پرهای گردن شل شده و به راحتی کنده می شوند. در برخی موارد بروز اسهال مشاهده می شود.در کالبد گشایی در چیندان مواد فاسد و بد بو و در بعضی موارد الرو حشرات دیده می شود.

تشخیص: در تشخیص این بیماری عالئم کمک می کنند. ولی در برخی موارد ممکن است این عالئم با نشانه های سایر مسمومیت های طیور مثل مسمومیت با موننسین در بوقلمون اشتباه شود. که در این موارد می توان با تزریق سرم یا عصاره محتویات روده پرندگان مبتال به صفاق موشهای آزمایشگاهی ،این باکتری را تشخیص داد.

پیشگیری و کنترل: برای پیشگیری از این بیماری دو عامل مدیریت صحیح و بهداشت مناسب بسیار مؤثر است. تهیه مواد غذایی سالم و انبارداری مناسب برای جلوگیری از رشد Clostridium Botuliniumوتولید سم در پیشگیری از این بیماری بسیار مؤثر است. حذف مکرر الشه ها از سالن و کنترول حشرات نیز عامل مؤثر دیگر در پیشگیری از این بیماری است. همچنین می توان از توکسوئید نوع C برای ایجاد ایمنی در پرندگان استفاده کرد. ولی این روش چندان متداول نیست. در گله هایی که بتولیسم به صورت بومی حضور دارد، مصرف سلنیم و آنتی بیوتیک برای پیشگیری وهمچنین درمان مؤر است. برای کنترول بیماری اغلب پس از بروز همه گیری باید از ضد عفونی کننده های کلره یا یده استفاده کرد. و در صورتی که الشه های طیور برای تولید مواد خوراک طیور استفاده شود، باید کامالً استرلیزه شوند.

درمان: درمان بجز در مواردی که مسمومیت خفیف ایجاد شده است، مغموالً بی تأثیر است. ولی استفاده از پادزهرهای مناسب، ) معموالً نوع C آن مصرف می شود هرچند که نوع پلی والن آن ارجح تر است. ( و شستشوی دستگاه گوارش با آب غیر قلیایی به مقدار زیاد، میتواند مؤثر باشد. در مواردی که کلسثریدیوم در حال تکثیر در روده باشد،درمان از طریق پنی سیلین به روش خوراکی می تواند مفید واقع شود. گاهی برای درمان گله های مشکوک، به این بیماری سولفات دو سود ) مسهل ( به غذای انها افزوده می شود. )یک پوند برای هر ۱۰۰ – ۷۵ پرنده ( و پرندگان از ان تغذیه می شوند

pdf زیرالنون محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آفلاتوکسین, استروژنیک, زیرالنون, سم 2976 دانلود

دانلود (pdf, 7.88 MB)

فصلنامه_تخصصی_دام_کشاورز_بینالود (2).pdf

ین سم یک ترکیب استروژنیک است که به نام توکسین F2 نیز مرسوم است. این سم باعث التهاب رحم و پاسخ های استروژنیک در خوک می گردد. توکسین توسط گونه های فوزاریوم تولید می شود. زیرالنون به طور طبیعی در ذرت مرطوب آخر پائیز و زمستان، بیشتر توسط فوزاریوم گرامینه روم تولید می گردد. اگر چه ترکیب این ماده به طور اختصاصی سمی نیست ولی 1 تا 5 قسمت در میلیون آن کافی است تا باعث پاسخ های فیزیولوژیک در خوک شود. زیرالنون می تواند به خوک ها از طریق شیر مادر منتقل شده باعث فحلی کاذب در خوک های جوان گردد. زیرالنون در یونجه های کپک زده، ذرت با رطوبت زیاد یافت می شود. ارتباط زیرالنون با مسمومیت های انسانی گزارش نشده است. تولید زیرالنون و سایر توکسین های فوزاریوم توسط رطوبت زیاد و نوسانات حرارتی پائین و متوسط تقویت می شود

pdf نقش کمپلمان در دفاع علیه باکتریهاي خارج سلولی محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آفلاتوکسین, باکتریهای_خارج_سلولی, نقش_کمپلمان 2975 دانلود

دانلود (pdf, 127 KB)

ایمنی در مقابل باکتریها (4).pdf

همانطور که قبلا در فصل کمپلمان گفته شد، کمپلمان اجزا زیموژنی هستند که به صورت غیر فعال توسط ماکروفاژها ساخته میشود و براي اعمال اثـر بایـد فعـال شوند. سه مسیر کلاسیک، فرعی ولکتین براي فعال شدن کمپلمان شـناخته شـده است. در سه مسیر، کمپلمان به سه طریق بـه انهـدام بـاکتري کمـک مـیکنـد. در صورت فعال شدن کمپلمان تا مرحله جز C9 و تشکیل کمپلکس حمله غشـایی، با ایجاد سوراخ در غشاء باکتري و به هم خوردن فشـار اسـمزي داخـل سـلولی، باکتري منهدم میشود. راه دیگر آن است که اجـزا بوجـود آمـده از قبیـل , C5b c3b) اپسونین ها) با پوشاندن باکتري – بلع و نـابودي آنهـا را توسـط سـلولهاي بیگانه خوار تسهیل میکنند. در بعضی از افراد بدلیل اولیـه و یـا ثانویـه – نقـص اجزا کمپلمان باعث گسترش عفونتهاي چرکزا میشود.

توکسین ها:

1 -اگزوتوکسین: اصطلاح اگزوتوکسـین بـه منظـور افتـراق ایـن پـروتئینهـاي ترشحی، از اندوکسین هـا کـه بخشـی از دیـواره سـلولی باکتریهـاي گـرم منفـی میباشند، بکار میرود. امروزه مشـخص شـده اسـت کـه بعضـی از پـروتئینهـاي توکسیک باکتریها که در سیتوپلاسم یا پري پلاسم آنها قرار دارند، بطـور معمـول ترشح نشده و آنها بدنبال لیز باکتریها آزاد مـیشـوند. اگـزو توکسـین هـا توسـط بسیاري از باکتریهاي گرم مثبت و گرم منفی تولید میشوند. آنهـا بـا یکـدیگر، در فعالیتهاي خود و نوع سلولها یا قسمتی از بافت میزبـان کـه مـورد هـدف قـرارمیدهند، متفاوت هستند، بر این اساس، اگزوتوکسین ها را به سـه دسـته تقسـیم میکنند. الف – سایتوتوکسین ها: سایتوتوکسین ها با مهـار سـنتز پـروتئین سـبب مـرگ سلولی انواع مختلفی از سلولها میشوند. باکتریهاي تولید کننده اینگونـه توکسـین ها عبارتند از کورینه باکتریوم دیفتري عامل ایجاد دیفتري، کلسترید یوم دیفیسـیل عامل ایجاد کولیت با غشاي کاذب و گونههاي شیگلا که سبب ایجـاد دیسـانتري میشوند. ب – نوروتوکسین ها: که در عملکرد سیناپس عصبی تداخل مینمایند. کلسترید یوم تتانی عامل بیماري تتانوس (کزاز) و کلستریدیوم بوتولینوم عامل ایجاد کننده بوتولیسم از این نوع باکتریهاي تولید کننده نوروتوکسین ها هستند. ج – انتروتوکسین ها: باکتریهاي تولید کننده اینگونـه توکسـین هـا عبارتنـد از و پیریوکلرا عامل و با و اشرشیا کلی مسبب ایجاد گاسترو و آنتریت کـه موجـب از دست رفتن مایعات و انتقال یونها از جدار مخاط روده میشوند. سوپر آنتی ژن: اگزو توکسین مترشحه توسط استافیلو کوکوس آرئوس، یک نـوع سوپر آنتـی ژن بـوده کـه میـانجی اتصـال مولکولهـاي MHC کـلاس II سـطح سلولهاي عرضه کننده آنتی ژن به گیرندههاي آنتی ژنی لنفوسـیتهـاي +TCD4 میباشد. در حالت معمول، پاسخهاي سـلول +TCD4 فقـط در مقابـل مجموعـه مولکولهاي MHC کلاس II و پیتید آنتی ژن خاصی است که گیرنده آنتـی ژنـی سلول T)TCR (براي آن اختصاص باشد. اما سوپر آنتی ژن، میانجی اتصال غیـراختصاصی TCR ها به مولکولهاي MHC کلاس II بدون دخالت پیتید آنتی ژنی میشوند. این حالت موجب فعال شدن گسترده سـلول T و تولیـد مقـدار بسـیار زیاد اینترلوکین- 2 گردیده که پیامد آن بروز علائم بالینی مختلفی میباشد.

اندوتوکسین ها:

بر خلاف اگزوتوکسین ها، اندوتوکسین ها پروتئینهایی محلول هسـتند و معمـولا از باکتریهاي در حال رشد ترشح میشوند. اندوتوکسین هـا، مولکولهـاي پیچیـده مرتبط با سلول بوده و بخشی از غشا خـارجی باکتریهـاي گـرم منفـی را تشـکیل میدهند. یکی از اندوتوکسینهاي مهم، LPS است. تزریق داخل جلـدي مقـادیر اندك اندوتوکسین، سبب ایجاد پاسخ التهابی مـیشـود کـه مشخصـه آن ارتشـاح سلولهاي تک هستهاي منوسیت ها و لنفوسیتها و نوتروفیل (در حالت افـزایش اندوتوکسین) میباشد. در این حالت، اندوتوکسین ها بطور غیر مستقیم با تحریک ترشح سایتوکاینهـاي التهابی از سلولهاي فاگوسیت کننده باعث القاي تب میشوند. اندوتوکسین باکتریها، آبشار کمپلمان را نیز فعال میکننـد و سـبب تحریـک رهـا شدن سایتوکاین ها در میزبان مـیشـوند. در غلظـتهـاي بـالا، بطـور کلـی هـم کمپلمان و هم سـایتوکاین هـا تـو کسـیک هسـتند. آبشـار کمپلمـان فراینـدهاي فاگوسیتی را فعال نموده و سایتو کاین ها بعنوان مولکولهاي پیام دهنده که واسطه گسترش پاسخ ایمنی میباشند، عمل میکنند.