خلاصه مطلب |
زمان مطالعه | تاریخ | محقق |
چگونه سئو سایتمان را بالا ببریم | ۵ دقیقه | ۱۴۰۱/۰۳/۳۱ | محمد وکیلی |
فعالیت های مجازی ما ، در هر جایی و با در هر شغلی که باشیم به اینترنت ، و پایه قدیمی آن یعنی سایتها وابسته هستند .
اما واقعا سایت چیست ؟
یک وب سایت مجموعهای از صفحات به هم پیوسته است که از طریق یک آدرس قابل دسترسی هستند؛ صفحاتی که شامل متن، تصویر، قالبهای مختلف و … میشوند.
در سال ۱۹۸۹ شخصی به نام تیم برنرز لی (Tim Berners-Lee) پروپوزالی را ارائه کرد که به کاربران اجازه میدهد با استفاده از اینترنت هر کجا که باشند به اطلاعات مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند.
این پروفسور دانشگاه ام آی تی در سال ۱۹۹۱ اولین سایت تاریخ را در آزمایشگاههای بنیاد علمی Cern رونمایی کرد. آدرس این سایت info.cern.ch بود و اطلاعاتی را در مورد همین پروژه منتشر میکرد.
اما مشکل در اینست که وقتی ما میخواهیم آدرس یک سایت را پیدا کنیم ، باید از موتورهای جستجو مانند گوگل ، یاهو و … استفاده کنیم .
بالطبع با وجود چند صد میلیون سایت ، موتورهای جستجو باید تصمیم بگیرند که چه سایتی را ارائه کنند تا کاراریی و رضایت بیشتری برای جستجوگران وجود داشته باشد.
از این رو موتور های جستجو ، همواره قوانینی را برای بررسی یک سایت وضع می کنند و تمامی سایتهای معرفی شده را طبق آن قوانین ارزیابی و دسته بندی و مهمتر از همه رتبه بندی می کنند و انتظار دارند که تولید کنندگان سایت ، این قوانین را رعایت کنند. به رعایت اینکار سئو می گویند .
سئو چیست ؟
سئو (SEO) یا بهینه سازی برای موتورهای جستجو، به منظور بهبود عملکرد سایت شما براساس استاندارهای موتورهای جستجو و جذب بازدیدکنندگان بیشتر از این طریق انجام میگیرد.
فاکتورهای زیادی در سئو سایت شما تاثیرگذارند، از کلمات بکار رفته در متن و محتوا تا لینکهای ورودی به سایت شما از سایتهای دیگر، گاهی اوقات حصول اطمینان از ساختار مناسب سایت شما برای موتورهای جستجو را سئو مینامیم.
اما مالک یک کسب و کار در زمینه تولید گوشت گوسفند ، نمی داند و یا فرصت آن را ندارد ، که در این زمینه ها تحقیق و موارد سئو را اجرا کند . پس برای بالا بردن فروش محصولات خود با کمک فضای مجازی چه باید بکند ؟ در قدم اول بهتر است یک سایت داشته باشیم .
چگونه سایت بسازیم ؟
هر یک از روشهای ذیل می تواند مفید باشد
- عقد قرار داد با یک شرکت معتبر جهت تولید سایت
- استفاده از سایت ساز ها
- یادگیری و استفاده از نرم افزارهای آماده مانند جوملا یا ورودپرس
- استفاده از وبلاگ ها و یا سایتهای خدماتی رایگان
قوانین سئو کدام موتور جستجو مهم است
با توجه به پیچیدگی قوانین سئو در مورد موتورهای مختلف جستجو ، شاید بهتر باشد ابتدا نگاهی به رهبران جستجو بیاندازیم
این تصویر به ما نشان می دهد که تعداد کل دستگاه متصل به اینترنت در دنیا ۴.۸ میلیارد دستگاه است و در این دستگاهها شرکت گوگل با مرورگر کروم با ۸۰.۵ درصد مرورگر اصلی این دستگاهها شناخته می شود و پس از آن شرکت مایکروسافت (با وجود اینکه بیشترین تعداد کامپیوتر در دنیا را تحت پوشش دارد ) با مرورگر Edge ، فقط ۷.۵ درصد از این اینترنت را در اختیار دارد.
بررسی مرور گرها از آنجایی مهم است که بدانیم بیشترین میزان جستجو توسط گوگل پشتیبانی می شود و از این رو بهتر است در ابتدا به قوانین جستجوی گوگل احترام بگذاریم
چگونه سئو سایت را بالا ببریم ؟
در جواب این سوال باید بگوییم که در ابتدا باید راهی برای اندازه گیری سئو پیدا کنیم . سایتهای متعددی از جمله الکسا ، سعی می کردند که بنابر قوانین خودشان ، رنک بندی سایتها را ارائه نمایند . اما به مرور زمان ، به تدریج اشکال در اندازه گیری رنک و وضع قوانین اشکار گردید و از میزان اهمیت این شرکتها کاسته شد.
البته شناسایی مواردی همچون تغیر کاذب سئو، کمپین های بالابردن سئو ، لینک بکهای منفی ، تغییر در هوش مصنوعی موتورهای جستجو و خیلی از موارد دیگر ، در کمرنگ کردن سئو کاذب نیز دخیل بود.
امروزه ما میدانیم که این بالا بردن رنک سایت نیست که مهم است ، بلکه رعایت قوانین سئو ، اهمیت بسیار بالاتری دارد.
چگونه قوانین سئو را رعایت کنیم ؟
خیلی ساده و در چند کلمه ، میتوانیم بگوییم که شناسایی قوانین سئو و رعایت آن نیاز به مطالعه بالا و مستمر دارد. اما سایتهای بسیاری هستند که می توانند با بررسی سایت شما ، اشکالات سایت شما را نمایش دهند . رفع اشکال یکی از پایه های مهم رعایت قوانین سئو است .
از چه سایتی برای بررسی اشکالات سایتمان کمک بگیریم؟
سایتهای متعدد خارجی و داخلی در این خصوص با یک جستجوی ساده یافت می شوند . ما در اینجا سعی میکنیم نمونه هایی از آن را قید کنیم .
سایت https://geekflare.com/tools میتواند با دریافت آدرس یک سایت ، مشخصات متعددی را محاسبه و نمایش دهد.
همچنین این سایت ، لیست اشکالات ارزشمندی را نیز در اختیار شما قرار می دهد که برخی از آنها عبارتند از
Eliminate render-blocking resources
Properly size images
Defer offscreen images
Minify CSS
Minify JavaScript
unused CSS
Potential savings of 161 KiB
unused JavaScript
اگر با زبان انگلیسی مشکل دارید و تمایل دارید که نتایج بررسی به فارسی باشد می توانید از سایت https://checkup.tools/website-reviewer استفاده کنید
این سایت نه تنها موارد متعددی را در سایت شما بررسی می کند ، بلکه به ازای هر مورد درجه بندی ، و همچنین توضیح کافی ارائه می کند و شما به سادگی می توانید بدون دانستن مباحث تخصصی ، به ارزیابی کارایی سایت خود بپردازید
برخی از مواردی که این سایت بررسی میکند عبارتند از :
عنوان سایت (Title Tag)
توضیحات سایت (Meta Description)
کلمه کلیدی سایت (Meta Keywords)
عناوین (Headings)
نحوه ی نمایش سایت در گوگل (Google Preview)
بررسی وضعیت GZIP سایت (GZIP compression Test)
لینک های شکسته (Broken Links)
زبان (Language)
کشور بازدید کنندگان (Visitors Localization)
زبان خود را انتخاب کنید