زبان خود را انتخاب کنید

pdf کاه و غنی سازی آن محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in غنی_سازی_کاه, کاه 1505 دانلود

دانلود (pdf, 3.91 MB)

پرورش دامهای گوشتی (9).pdf

کاه غالت باقی مانده ساقه گندم پس از برداشت دانه گندم است. این ترکیب دارای 90 درصد ماده خشک بوده و 8/3 درصد پروتئین خام دارد. از این مقدار پروتئین، بخش پروتئین قابل هضم آن ناچیز بوده و در حدود 8/0 درصد است. کاه یک ترکیب خشبی و فیبری است و تنها در حاالت زیر توصیه میگردد. - در جیره های پرواری: چون بخش عمده جیره پرواری را کنسانتره تشکیل میدهد برای تقویت سیستم نشخوار و جلوگیری از بروز اسیدوز و اسهال در این دسته از دامها ضرورت دارد 5 تا 10 درصد کل جیره کاه باشد. - البته به این نکته دقت کنید که جیره شروع پروار گوساله و بره با نسبت 40 به 60 درصد علوفه به کنسانتره هست. این 40 درصد را می توان و خیلی بهتر است که کاه ، سیلوی ذرت و یونجه با هم استفاده کرد. ولی اگر بنا بر هر دلیلی نتوانیم یونجه وسیلو تهیه کنیم می توانیم تا 40 درصد آن را از کاه به تنهایی استفاده کنیم. - به هنگام مصرف مواد پر آب مانند تفاله تازه چغندر نیز بهتر است 5 درصد جیره کاه باشد.در شرایطی که اسکور مدفوع گوسالهها پایین باشد ) دام اسهال و یا نزدیک به اسهال ( باشد توصیه جدی می گردد مقادیر کاه در جیره گنجانده شود. اسکور مدفوع ) کود( گوساله ها بارزترین شاخص کلینیکی تشخبص درصد NDF جیره دام است.در حالت اول که درصد فیبر )NDF )جیره گوسالهها مناسب است؛ سرعت عبور خوراک از دستگاه گوارش کاهش یافته و به دنبال آن قابلیت هضم خوراک افزایش می یابد. به تجربه ثابت شده است در یک گله 19 راسی گوسالههای پرواری زمانی که مقدار 5 کیلو گرم کاه به هر 100 کیلو گرم کل جیره اضافه شد، افزایش وزن روزانه 900 گرم در هر روز تا 1319 گرم نیز افزایش یافت.ارزش غذایی کاه به دالیل زیر بسیار کم است: - دارای لیگنین زیادی است و این ماده غیر قابل هضم است. - چون قابلیت هضم آن کم است، لذا بیشتر در شکمبه باقی مانده و دام احساس سیری کاذب می کند. - مواد معدنی و ویتامین آن بسیار کم است. اما فراموش نکنید که کاه به عنوان یک ترکیب سلولزی نقش جدید در افزایش اسکور مدفوع و ماندگاری خوراک در دستگاه گوارش دارد. نکته : غنیسازی کاه سبب بهبود کیفیت کاه میگردد. از موادی مانند اوره )کود شیمیایی سفید رنگ جهت زمین های زراعی هم استفاده میگردد(، آمونیاک و هیدروکسید سدیم برای غنی سازی کاه استفاده میگردد.

غنیسازی با هیدروکسید سدیم )NaoH:) - افزایش رطوبت کاه با آب تا 65-30 درصد. - افزودن 36 کیلوگرم سود برای هر تن کاه ) 4 درصد ماده خشک کاه(. - سیلو نمودن ترکیب حاصل برای مدت 48ساعت و بهتر است تا 5-4 روز سیلو شود و سپس استفاده آن. - بهترین روش استفاده از 60-50 لیتر هیدروکسید سدیم برای هر تن کاه است. - بهترین زمان برای سیلو کردن 5-4 روز است- دام های مصرف کننده کاه غنی شده نیاز بیشتری به آب دارند.

غنی سازی با آمونیاک: - افزایش رطوبت کاه بین 8 تا 20 درصد. - افزودن آمونیاک به میزان 36-18 لیتر برای هر تن کاه - سیلو کردن به مدت 15 روز در تابستان و 30 روز در زمستان - قبل از مصرف باید چند ساعت در هوا باقی بماند تا قابل مصرف شود.