زبان خود را انتخاب کنید

pdf جداسازی و شناسایی فلور قارچی اندامهای خارجی سیستم تولید مثل مادیان ها محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آسپرژیلوس, تولید_مثل, جداسازی, فلور_قارچی, مادیان 2986 دانلود

دانلود (pdf, 822 KB)

جداسازی_و_شناسایی_فلور_قارچی_مادیان.pdf

میکرو ارگانیسمها به صورت مستقیم یا غیر مستقیم روی تولید مثل و باروری در مادیانها اثر گذار هستند. قارچها بر روی مخاطات دســتگاه تولید مثل حیوانات خون گرم حضور دارند. هدف: جداســازی و شناسایی قارچهای رشتهای قسمت خارجی دستگاه تولید مثل )وســتیبول، کلیتورال فوســا و واژن( مادیانها میباشــد. روش کار: در باشگاههای ســوار کاری و مزارع پرورش اسب نمونهبرداری توسط سواب پنبه اســتریل از نواحی وستیبول، کلیتورال فوسا و واژن دستگاه تناســلی مادیانها، از خرداد ماه تا دی ماه 1393 انجام شد. از 151 رأس مادیان نمونهبرداری به عمل آمد. نمونهها در کنار کیسه یخ به آزمایشگاه قارچ شناسی منتقل شدند. هر نمونه سوآب در محیط سابورو دکستروز آگار حاوی 30o به مدت 15-10 روز قرار گرفتند. تعداد کلنیها، شمارش و تشخیص قارچها براساس مشخصات 005/0 ٪کلرامفنیکل کشت و در انکوباتور ماکروسکوپی، میکروسکوپی صورت پذیرفت. تجزیه و تحلیل آماری دادهها توسط نرم افزار SPSS نسخه 20 انجام شد. نتایج: کلیه کلنیهای مشــاهده شــده، 666 مورد و حداکثر کلنی شمارش شده برای هر ناحیه 20 و برای هر رأس اسب، 37 کلنی بود. از 453 ناحیه نمونهبرداری شده تولید مثل مادیان، 219 ناحیه )3/48 )٪ عوامل قارچی جداسازی شد. از 123( 5/81 )٪مادیان قارچ جدا شد. عمده قارچ ً های جدا شده غالبا شامل: آسپرژیلوس )35/54 ،)٪اسکوپوالریوپسیس )96/13 ،)٪کالدوسپوریوم )25/5 ،)٪پنی سیلیوم )65/4 ،)٪آلترناریا )90/3 )٪و فوزاریوم )03/3 )٪بودند. بیشتر کلنیها مربوط به گونههای مختلف آسپرژیلوس با 362 کلنی و در بین آنها آسپرژیلوس فومیگاتوس با 156 کلنی جداسازی شد. پس از آسپرژیلوس ، اسکوپوالریوپسیس با 93 ،کالدوسپوریوم 35 و پنی سیلیوم 31 کلنی قرار داشتند. قارچهای رشتهای به عنوان مایکوفلور مقیم دستگاه تولید مثل اسب بیشترین مورد را شامل شدند. آسپرژیلوس فومیگاتوس دارای اختالف معنیدار نسبت به دیگر قارچها بود. نتیجهگیرینهایی: قارچهای رشتهای میتوانند به عنوان فلور قسمت خارجی سیستم تولید مثل مادیان باشند. این قارچهای ساپروفیت فرصت طلب در صورت بروز شرایط مستعد، قادرند در بروز بیماریهای تولید مثلی همانند آندومتریت و ناباروری نقش داشته باشند.

pdf علل عفوني كاهش باروري در ماديان محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آندومتریت, علل_عفونی_کاهش_باروری_مادیان, مادیان, کاهش_باروری 2784 دانلود

دانلود (pdf, 706 KB)

کاهش باروری در مادیان (1).pdf

يكي از مهمترين علل كاهش باروري در ماديان آندومتريت مي باشد كه در حالت حاد، نفوذ سلولهاي چند هسته اي به آندومتر رحم در پاسخ به عامل التهابي را در بر ميگيرد. اين عامل يا عفوني است كه معموال" در اثر عوامل باكتريايي ايجاد مي شود و به آن آندومتريت حاد عفوني گويند و يا عامل بوجود آورندة التهاب، غير عفوني است، و در اثر حضور اسپرم يا پروتئينهاي همراه مني يا تركيباتي كه همراه رقيق كنندة مني هستند)در صورت تلقيح مصنوعي( ايجاد مي شود كه به آن آندومتريت حاد غير عفوني گويند و در سيتولوژي رحم، نفوذ سلولهاي نوتروفيل و ائوزينوفيلي را داريم ولي كشت ما منفي است. آندومتريت مزمن كه شامل نفود سلولهاي تک هسته اي در اپيتليوم آندومتر، همراه با تغييرات كيستيک، دژنره شدن غدد آندومتر و ايجاد فيبروز مي باشد و عموما" بدنبال عدم موفقيت در درمان 4 آندومتريتهاي حاد، التهاب و عفونت مزمن شده و باعث تغييرات مزمن تحليل برنده ، در رحم شده و آندومتريت مزمن ايجاد مي شود. مخمرها و عفونتهاي مقاربتي ناشي از گونه هاي كلبسيال و سودوموناس بيشتر دخيل هستند.عفونتهاي قارچي بيشتر در اثر استفادة طوالني از آنتي بيوتيكها ايجاد ميشود و معموال"كانديديا و آسپرجيلوس در ايجاد عفونت نقش دارند.در ماديانهاي جوان و سالم عفونت قارچي ظرف 3 الي 4 هفته،بدون نفوذ به رحم دفع ميشود، ولي زمانيكه مكانيسم هاي دفاع رحمي ساپرس شده باشد يا درمانهاي آنتي بيوتيكي بيش از حد بكار رود، بويژه در موارديكه عفونتهاي مقاومي مثل سودوموناس يا كلبسيال نيز در رحم باشد،سبب تسريع رشد قارچ ميشوند.قارچها در ماديانهاي آبستن در اواخر دورة آبستني سبب سقط ميشوند كه باز در ماديان جوان و سالم ،بعد از سقط بهبودي خود به خودي استنكته: در ماديانهاي مسن وچند شكم زا تغييرات مزمن تحليل برنده، در اثر كهولت و افزايش سن در 1 آندومتر رحم ايجاد ميشود، و به آن آندومتريوز گفته ميشود. براي درمان آن نيز عموما" با استفاده از كورتاژ يک آندومتريت حاد درماديان ايجاد كرده و سپس اين حالت را درمان مي كنند. بطور طبيعي در ماديان، بدنبال جفت گيري همواره يک آندومتريت حاد ايجاد مي شود، ولي در ماديانهاي جوان و سالم، ماديانهايي كه مكانيسمهاي دفاعي رحم آنها باالست، فراخواني نوتروفيلها بخوبي صورت گرفته و رحم نيز بخوبي جمع شده و ترشحات و التهاب پس از جفت گيري را رفع مي كنند. )معموال" بعد از 2 تا 4 روز عفونت رفع مي شود( مشكل زماني است كه اين آندومتريت پايدار مانده و در روز 5/5 كه رويان وارد رحم مي شود، بعلت عفونت، آبستني خاتمه يابد كه اين حالت را در ماديانهاي حساس به آندومتريت متعاقب جفت گيري داريم. علت حساس بودن، عدم توانايي در دفع ميكروارگانيسمها و التهاب ايجاد شده است و در اين ماديانها آندومتريت مقاوم پس از جفت گيري ايجاد مي شود.