زبان خود را انتخاب کنید

pdf سقط جنین در گوسفند محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آبستنی, برگشت_فحل, سقط_جنین_گوسفند, مرده_زایی 3928 دانلود

دانلود (pdf, 4.66 MB)

راهنماي کشوري سقط (3).pdf

از دست رفتن آبستنی (loss Pregnancy (در میش اگر قبل از روز 12 آبستنی در فصل تولید مثلی صورت گیرد، آن میش می تواند دومرتبه فحل شده و آبستن شود. در غیر این صورت، و اگر از دست رفتن آبستنی در روزهاي بعد از آن وقوع یابد یک یا چند حالت زیر براي دام به وجود می آید:

 برگشت به فحلی

 عدم بره زایی و زایمان، در حالیکه هیچ گونه علائم بالینی دال بر سقط جنین وجود ندارد

 وجود ترشحات خونابه اي از واژن، در حالیکه هیچ جنین یا جفت دفع شده اي مشاهده نشده است

 وقوع سقط جنینی که جنین یا جفت دفع شده مشاهده و مشخص شده اند

 مرده زایی یا تولد نوزاد ضعیف بعد از 142 روزگی آبستنی

pdf عوامل غير عفوني سقط جنين در گوسفند محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in اختلالات_ارثی, استرس, سقط_جنین_گوسفند, عوامل_غیرعفونی_سقط_جنین, کمبود_تغذیه 2454 دانلود

دانلود (pdf, 472 KB)

سقط نشخوارکنندگان (12).pdf

عوامل غير عفوني مانند اختلالات ارثي، استرس، كمبودهاي تغذيهاي، اثرات داروها و گياهان سـمي ميتوانند به مرگ جنين و سقط منجر شوند. به علت اين كه نگهداري آبستني در بز به جسـم زرد (CL ( وابسته است سقط ناشي از استرس در اين دامها بيشتر از گوسفندها اتفاق ميافتد. حمله حيوانـات درنـده، آب و هواي نامساعد و يا موچيني موجب تحليل جسم زرد و سقط در بزهاي ماده ميگردد. استرس گرمـا نيز ميتواند در اين دامها موجب مرگ زودرس جنين، سقط، مردهزايي و يا تولد نوزادان ضعيف گردد. كمبود انرژي و پروتئين نيز مي تواند جذب جنين، كاهش رشد جنين، سركوبي رشد جفـت، موميـايي شدن جنين و يا تولد نوزادان ضعيف گردد. مشكلات جنيني ناشي از كمبودهاي تغذيهاي اغلـب در 90 تـا 120 روزگي آبستني نمود پيدا ميكند. كمبود تعدادي از مواد معدني و ويتامينها مانند يد، مس، منيزيـوم، منگنز، ويتامين A و سلنيوم ميتوانند باعث سقط و يا تولد برهها و بزغالههاي ضعيف گردند. مسـموميت با برخي فلزات سنگين مانند سرب هم سـقط در مـيشهـا را در پـي دارد. غلظـت بـالاي سـولفور جيـره بهخصوص سولفات موجب كمبود سلنيوم و مس ميگردد. حفظ وضعيت بدني مناسب ميشها، تامين پروتئين كافي در جيره و تكميل جيره با مخلوطي از مـواد معدني ريزمغذي با كيفيت كه به صورت آزاد در دسترس دامها باشد اثرات حفاظتي بر جنـين دارد. اثـرات سقطزايي تعدادي از مواد دارويي شناخته شده است و يا رخداد سقط به دنبال به كارگيري آنهـا گـزارش شده است. استفاده از برخي داروهاي ضد كرمي ماننـد فنوتيـازين (Phenothiazine (و لـواميزول (در بز) در ماههاي آخر آبستني ممكن است باعث سقط شود. گزارش هايي از رخداد سقط به دنبال استفاده از برخي ديگر از داروهاي ضد كرمي از جمله آيـورمكتين و فنبنـدازول (Phenbendazole (وجـود دارد ولي كاملا تائيد نشده است. زايلازين (Xylazine (و دز بالاي آسـپرومازين (Acepromazine (در نيمه اول آبستني به علت اثرات سوء روي انقباضات رحم و اختلال در تبادلات جفـت مـيتواننـد موجـبسقط شوند. تجويز كورتيكوستروئيدها در اواخر آبستني و استروژن و پروستاگلاندينها نيز در سراسـر دوره آبستني ميتواند ايجاد سقط نمايد. گياهان جمع كننده نيترات مانند شـبدر شـيرين (clover Sweet ،(ذرت خوشـهاي ( Johnson grass ،(سلمه (quarter s'Lamb ،(تاتوره (Jimsonweed ،(گل آفتاب، تاج خروس و عوفه جو دوسر به علت ايجاد مسموميت با نيترات-نيتريت مي توانند باعث سقط شوند. زماني كه ايـن مسـموميت مورد شك قرار ميگيرد. اقدام مناسب رقيق كردن علوفه سمي با ساير اجزاي جيره است. علوفه مورد ظن بهتر است 30 سانتيمتر بالاتر از سطح زمين درو شوند و اجتناب از تغذيه با علوفه متاثر از خشكسـالي بـه كاهش غلظت نيترات جيره و رسيدن آن به كمتر از ppm 1000 كمك ميكند.