زبان خود را انتخاب کنید

pdf سفالوسپورین ها محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آنتی_بیوتیک, سفالوسپورین, پنی_سیلین 2726 دانلود

دانلود (pdf, 777 KB)

داروهای ضد باکتری (5).pdf

این ها هم پنی سیلین ها جزء آنتی بیوتیک های بتاالکتام هستند به دلیل این که این ها هم در ساختمان خود حلقه ی بتاالکتام دارند اما این حلقه به صورت دی هیدروتیازین می باشد پس خیلی به پنی سیلین ها شبیه هستند و عالوه بر آن از لحاظ مکانیسم عمل هم خیلی شبیه به پنی سیلین ها هستند و از تشکیل دیواره سلولی جلوگیری می کنند و اثر آن ها باکتریوسید می باشد و طیف اثر آن ها هم بر حسب نوع خود متفاوت است و از نظر فارماکوکینتیک، سفالوسپورین های خوراکی جذب نسبتا خوبی دارند مثال داروی سفالکسین و سفادروکسیل و داروی سفکسیم که فرم خوراکی هم دارند و جذب آن ها هم نسبتا خوب است اما بقیه ی سفالوسپورین ها تزریق هستند. از نظر توزیع هم در تمام مایعات بدن به خوبی توزیع می شوند به جز CNS که البته انواعی از سفالوسپورین ها را هم داریم که نفوذ خوبی به CNS دارند و متابولیسم آن ها هم مثل پنی سیلین ها ناچیز است و روی کبد صورت می گیرد اما 3 داروی سفالوتین ، لفوکستین و سفوتاکسیم متابولیسم شدید کبدی دارند و بیشترین مقدار این داروها در کبد متابولیزه می شود و دفع آن ها عمدتا از طریق ادرار صورت می گیرد. به جز داروی سفتی ری اکسون که این دارو صرفا از طریق صفرا دفع می شود.

pdf عوارض و کاربرد پنی سیلین ها محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in عوارض_پنی_سیلین, پنی_سیلین, کاربرد_پنی_سیلین 2672 دانلود

دانلود (pdf, 777 KB)

داروهای ضد باکتری (4).pdf

عوارض پنی سیلین ها : هر چند که پنی سیلین ها در مقایسه با سایر داروهای ضد باکتری جزء ایمن ترین داروها محسوب می شوند یعنی Safty آن ها خیلی باال می باشد و آن هم به دلیل این که عوارض آن ها محدود است اما مهمترین عارضه ای که مصرف این داروها را می تواند محدود کند آلرژی نسبت به این داروهاست که در حیواناتی مثل سگ، گاو و انسان دیده می شود. در سگ آلرژی به پنی سیلین می تواند همراه با عالئمی از قبیل بروز کهیر، افزایش بزاق و حالت استفراغ در گاو به صورت افزایش تنفس، افزایش بزاق و تورم پوست ناحیه سر می باشد و در انسان هم می تواند از یک آلرژی پوستی ساده مثل دانه های روی پوست یا کهیر و یا در حد وسیع تبدیل به شوک آنافیالکسی که افت شدید فشار خون را به دنبال دارد می تواند منجر به مرگ شود و راه اصلی درمان این آلرژی اپی نفرین می باشد که اختصاصی ترین دارو برای کنترل آلرژی به پنی سیلین می باشد و به عنوان یک آنتاگونیست فیزیولوژیک با هیستامین عمل می کند چون در حالت آلرژی مشکلی که وجود دارد این است که هیستامین زیادی آزاد می شود و عالئمی را به وجود می آورد و اپی نفرین به عنوان یک آنتاگونیست فیزیولوژیک اثرات هیستامین را برعکس می کند. هیستامین باعث افت فشار خون و اپی نفرین باعث افزایش فشار خون می شود. به جز آلرژی در استفاده ی خوراکی پنی سیلین ها ممکن است infection super را داشته باشیم که همان عفونت ثانویه می باشد مثال در دام های جوان تغییراتی در فلور دستگاه گوارش ممکن است ایجاد شود و یا مثال در مصرف پنی سیلین g پتاسیم که اگر زیاد استفاده شود می تواند منجر به هایپرکالری شود که باعث آریتمی قلبی می شود و یا مثال مصرف پنی سیلین پروکائین در بعضی از گونه های حیوانی مثل الک پشت، خوکچه هندی، پرندگان، مارها باعث ایجاد آلرژی به پروکائین می شود. پنی سیلین جزء کم عارضه ترین داروهای ضدباکتری محسوب می شود.

کاربرد : برای درمان عفونت هایی مثل ورم مفاصل، عفونت سم، پنومونی یا عفونت دستگاه تنفسی، کزاز و دیفتری و برای پیشگیری از عفونت بعد از اعمال جراحی می توان استفاده کرد که پنی سیلین های وسیع الطیف را مخصوصا در عفونت های گرم منفی مثال برای کلی باسیلوز طیور و یا در گوساله ها و یا حتی در پنومونی ناشی از مصرف نفت در حیوانات می توان استفاده کرد خصوصا در نشخوارکنندگان احتمال آسپیره شدن و در واقع نفوذ نفت به داخل ریه ها چون یک ترکیب آلی سبک است احتمال عفونت های شدید ریوی وجود دارد که در این مواقع پنی سیلین ها می توانند موثر باشند در واقع پنی سیلین ها جزء پرکاربردترین داروهای ضد باکتریایی در دامپزشکی محسوب می شوند. * در عفونت داخل رحمی یا metrit هم استفاده می شوند چون نفوذ خوبی به داخل رحم دارند.

pdf مصرف همزمان دو یا چند پادزیست محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in تتراسکلین, داروهای_ضد_میکروبی, فشارهای_کبدی, پادزیست, پنی_سیلین 2922 دانلود

دانلود (pdf, 1.56 MB)

فارماکولوژی_2_شیمی_درمانی_دکتر_طالبیان (3).pdf

ترکیب کردن داروهای ضد میکروبی در دامپزشکی امری بسیار رایج بوده در بسیاری از موارد چاره ای جر آن وجود نداردولی استفاده از این روش درمانی میتواند با چالشهایی از قبیل عدم سودمندی ترکیب حاصل یا افزایش ریسک فشارهایکبدی و کلیوی و در ادامه کاهش احتمال موفق بودن درمان.
مهمترین عامل قابل توجه در زمان ترکیب پادزیستها مکانیسم عمل آنها میباشد و به طور کلی در این موارد باید به نکاتزیر توجه کرد.
1 -به طور کلی استفاده از دارومهای ضد میکروبی باکتریو استات با باکتریو سید مناسب نمی باشد.
2 -استفاده از دو دارو که هر دو در یک محل از یک روند متابولیسمی موثر هستند مناسب نیست)اریترومایسین وفلورفنیکل( مناسب نمی باشد.
3 -استفاده از دو دارو به طوری که استفاده از یکی باعث خاموش شدن روندی بشود که داروی دوم در آن موثر استتوصیه نشده)تتراسایکلین و پنی سیلین( مناسب نمی باشد.
4 -استفاده از دو دارو به طوریکه در دو مرحله از یک روند متابولیسمی موثر باشند مناسب است)انروفلوکساسین وسولفانامیدها( مناسب است.
5 -استفاده از دو دارو به طوریکه دو دارو تکمیل کننده طیف اثر یکدیگر باشند مناسب است)اریترومایسین وفسفومایسین( مناسب است.
6 -استفاده از دو دارو به طوریکه یکی باعث تسهیل دریافت یا کاهش متابولیسم داروی دیگر شود مناسب است)پنیسیلینو آمینوگلیکوزیدها(مناسب است.

pdf ناتواني آنتي بيو تيكها در درمان عفونتها محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آمینوگلیکوزیدها, آنتی_بیوتیکها, درمان_داروئی, درمان_عفونتها, رژیم_درمانی, سدهای_فیزیکی, سولفانامیدها, مایع_مغز_نخاعی, ناتوانی_آنتی_بیوتیکها, پنی_سیلین, کپسول_فیبری 2972 دانلود

دانلود (pdf, 873 KB)

آنتی بیوتیکها (1).pdf

گاهي عليرغم اينكه آنتي بيوتيك انتخابي بر اساس تست حساسيت آزمايشگاهي مؤثر تشخيص داده شده ممكـن اسـت در درمان داروئي به نتيجه خوبي منجر نشود .

وجود سدهاي فيزيكي : )

1 يكي از دلايل احتمالي ناموفق بودن درمان، عدم توانايي عبور دارو از سدهاي فيزيكي و رسيدن به محـل عفونـت است . از سدهاي مهم ميتوان به سد خوني - مغزي و سد خوني - مايع مغزي نخاعي در درمان عفونتهـاي CNS اشاره كرد. a .آنتي بيوتيك با حلاليت بالا در چربي و ميـزان كـم يو نيزاسـيون م( اننـد كلرامفنيكـل، مترونيـداز ول و كليندامايسين از ) سد خوني - مغزي به خوبي نفوذ ميكنند. b .ديگر داروها (مثل پني و ها سيلين ) ها سفالوسپورين زماني ميتوانند وارد CNS شوند كه سـلامت سـد از بين رفته باشد.

2 ديگر سدهاي مه : م سد خوني - شبكيهاي، سد خوني- آبي در چشم، كپسول فيبري كم عروق ها در اطراف آبسه

غير فعال شدن دارو در محل عفونت: )

1 از ديگر دلايل براي نارسائي آنتيبيوتيك محسوب ميشود . a .مثال يك: سولفاناميدها در حضور چرك غيرفعال ميشوند. b .مثال دو: آمينوگليكوزيدها در بافتهاي نكروتيك غيرفعال هستند .

رژيم درماني نامناسب : )1 درمان آنتي بيوتيكي شايد به خاطر دز نامناسب دارو يا طول دورة نامناسب درمان ناكارآمد باشد . )2 استفاده از راه تجويز نامناسب ، اهتمام براي درمان يك بيماري ويروسي با يك داروي ضد باكتري و مـواردي از اين دست ممكن است به بي نتيجه شدن درمان منجر گردد .

پاسخ ايمني نامناسب : )1 درمان آنتي بيوتيكي غير موفق شايد ناشي از پاسخ ايمني نامناسب و ناكافي ميزبان باشد . )2 اگر در يك حيوان مبتلا به نقص ايمني به جاي يك باكتريسيد از يك داروي باكتريوستات استفاده شـود ممكـن است بيمار بطور مناسب و كافي درمان نشود .

بروز مقاومت : ممكن است عليرغم حساسيت اوليه باكتري ، در مقابل آنتي بيوتيك مقاومت كسب كرده، در برابـر درمـان ايـستايي نـشان دهد

pdf کاربرد وعوارض سفالوسپورین ها محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آنتی_بیوتیک, داروهای_ضد_باکتری, سفالوسپورین, پنی_سیلین 2888 دانلود

دانلود (pdf, 777 KB)

داروهای ضد باکتری (6).pdf

بر اساس زمان ورود سفالوسپورین ها به بازار دارویی و همین طور برخی از ویژگی های خاص این داروها به سه نسل تقسیم شده اند. نسل اول، نسل دوم و نسل سوم. نسل اول : آن ها داروهایی هستند که طیف اثر آن ها محدود به باکتری های گرم مثبت می باشد مثل سفالکسین، سفادروکسیل، سفازولین، سفالوتین. بعضی از این داروها فرم خوراکی دارند و اثر آن ها روی باکتری های گرم مثبت می باشد و نفوذی هم به CNS ندارد که در عفونت های بافت نرم و همین طور عفونت های استخوانی، عفونت های تنفسی و گوارشی، عفونت های ادراری )با توجه به این که بدون متابولیسم وارد ادرار می شوند( می توان استفاده کرد. نسل دوم داروهایی هستند که تمایل آن ها مقداری به سمت داروهای گرم منفی می رود یعنی تا حدی روی گرم مثبت و تا حدی روی گرم منفی ها می توانند موثر باشند. مثال داروی لفوکستین و سفاکلر از داروهای نسل دوم هستند. داروهای نسل دوم نه در پزشکی و نه در دامپزشکی کاربرد قابل توجهی پیدا نکرده اند و به آن شکل استفاده نشده و نمی شوند. نسل سوم یک ویژگی خاصی دارند. یک اثرشان خیلی عالی بر روی باکتری های گرم منفی می باشند و دوم قابلیت نفوذ بسیار خوبی به CNS دارند. بنابراین در مننژیت یکی از داروهای انتخابی می تواند نسل سوم سفالوسپورین ها باشد که از جمله ی این داروها می توان سفتریاکسون، سفتی زوکسین، سفتی زیدیم، سفتی اوفور، سفوپرازون نام برد. این داروها چون داروهای وسیع الطیفی محسوب می شوند برای پیش گیری و درمان عفونت های بعد از جراحی های سخت، عفونت هایی که در حین سرطان ایجاد می شود، سوختگی های شدید استفاده می شود و بسیار موثر هستند حتی در Osteomylit یا عفونت استخوانی و همچنین در مننژیت حیوانات کوچک استفاده می شوند. سفتی اوفور یکی از داروهای بسیار خوبی است در این گروه که با نام تجاری Excenel در دامپزشکی استفاده می شود. مخصوصا در عفونت های تنفسی در گاو چون طوری این دارو طراحی شده که نفوذ بسیار خوبی به بافت ریه دارد و به برونش خیلی خوب نفوذ می کند و یکی از مزایای آن این است که این دارو مصرف کوتاه مدت دارد )با دوز کم یعنی یک بار در روز به مدت سه روز( و یا حتی بعضی از این مواقع یک تک دوز از این دارو می تواند موثر باشد. عالوه بر این کاربردها سفتی اوفور را برای تب حمل و نقل در گاو استفاده می کنند. برای عفونت های تنفسی در اسب هم استفاده می شود. در عفونت کلی باسیلوز طیور به کار برده می شود. در سگ برای عفونت های ادراری و چون وسیع الطیف می باشند می تواند روی عفونت های ناشی از باکتری های گرم مثبت و منفی خیلی خوب تاثیر بگذارند. به طور کلی سفالوسپورین ها حتی در کنترل و درمان ورم پستان هم کم و بیش استفاده می شوند مثال داروی سفوپروکسین و سفاپرازون را می توان نام برد.

عوارض سفالوپورین ها: آلرژی مثل پنی سیلین ها البته نه به اندازه ی آن ها هر چند که مواردی از آلرژی متقاطع با پنی سیلین ها دیده شده یعنی بیمار ممکن است هم به پنی سیلین آلرژی داشته باشند و هم به سفالوسپورین. درد و تشکیل لخته در محل تزریق )tromboflebit ) اثر نفروتوکسیک آن ها )سمیت کلیوی( که در مصرف این داروها همراه با سایر داروهایی که آن ها هم این عارضه را دارند باید احتیاط صورت گیرد. در فرم های خوراکی این داروها هم عفونت ثانویه )infection super )در مواردی که طوالنی مدت استفاده می شوند حائز اهمیت است.