زبان خود را انتخاب کنید

pdf عالئم کلینیکی مرتبط با هیپوولمی و دهیدراسیون در اسب محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in دهیدراسیون_اسب, علائم_کلینیکی_هیپولمی, هیپولمی 1312 دانلود

دانلود (pdf, 935 KB)

علائم کلینیکی هیولمید.pdf

هیپوولمی به کاهش خون در گردش و دهیدراتاسیون به از دست دادن آب بافتی گفته میشود.تاکیکاردی در اسبهای بالغ بهنگام کولیک وهیپوولمی رخ میدهد در صورتیکه در کره ها این ارتباط دیده نمیشود بطوریکه در آن ها درخیلی از دهیدراتاسیونها ضربان قلب عادی است.

تشخیص هیپوولمی • در هیپوولمی PCVو پروتئین تام سرم و وزن مخصوص ادرار افزایش میابد. 50< PCVنشاندهنده هیپوولمی است.وزن مخصوص ادرار باالی 1040نیز مبین هیپوولمی است .درصورتیکه پس از مایع درمانی مقدار آن کاهش نیابد میتواند بواسطه ناکافی بودن مایع دریافتی باشد. کریتنین سرم یا پالسما در تعین درجه هیپوولمی دخیل است.میزان5/1تا8/1 میلیگرم در دسی لیتر هیپوولمی خفیف،5/3میلیگرم در دسی لیتر متوسط وباالی5میلیگرم مبین هیپوولمی شدید است.اگر پس از مایع درمانی کریتینین پائین نیاید نشاندهنده نارسائی کلیوی است.

راه های مایع درمانی • 1.راه خوراکی.درموارد دهیدراتاسیون های بین 5تا7درصد میتوان هر 30تا60 دقیقه 10تا12 لیتر را از طریق سوند معدی به حیوان خورانید. حجم معده یک اسب متوسط الجثه 8تا12 لیتر میباشد و مایعات سریع معده را ترک مینمایند.یک اسب نرمال و یا مبتال به ایمپکشن قولون میتواند 10 لیتر آب و الکترولیت را هر 30 دقیقه ) یا40 میلی لیتر پار کیلو در ساعت برای یک اسب 500 کیلوئی( در یافت نماید.جهت جلوگیری از اتساع معده میتوان درمان را با میزان کمتری از آب و الکترولیت آغاز نمود و بعد بر میزان آن افزودود.بخصوص در هوای سرد حرارت مایع خوراکی بهتر است حدود 38 درجه سانتیگراد باشد درصورتیکه در گرما ویا پس از کورس میتوان مایعات را با حرارت کمتر خورانید.2.در دهیدراتاسیونهای بین 7تا15درصد باید مایعات از راه وریدی تامین شوند. • اسب ها بهنگام دهیدراتاسیون به 3 نوع مایع احتیاج دارند: • 1لف.مایع تخمینی برای رفع دهیدراتاسیون.ب.مایع نگاه دارنده)برابر50 میلی لیترپار کیلو در 24ساعت در کره ها مایع نگاه دارنده 100 میلی لیتر پارکیلو در24 ساعت است.(و ج.مایعی که در حال از دست دادن است(2لیتر در ساعت)