زبان خود را انتخاب کنید

pdf مقایسه سیستمهای حرارتی در سالنهای مرغداری محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in سالنهاي_مرغداري, سيستم_دمنده_هواي_گرم_مركزي, سيستم_فروشاخ, سيستمهاي_حرارتي, هيترهاي_مركزي 1930 دانلود

دانلود (pdf, 930 KB)

مقایسه_مزیتها_و_معایب_سیستم_های.pdf

۱ - سیستم فر و شاخ: این سیستم به دلیل مصرف باالی سوخت و نقص در احتراق و همچنین اشغال فضای زیادی از سالن مرغداری و خطر آتش سوزی به طور کلی مردود می باشد و همچنین فضایی در حدود ۰۳۳ الی ۰۳۳ متر مربع از سطح سالن مرغداری را اشغال می نماید.

۲ - سیستم دمنده هوای گرم مرکزی ) هیترهای مرکزی (: این سیستم با توجه به مصرف سرانه سوخت باال و همچنین راندمان حرارتی پایین در مراحل مختلف تولید حرارت مورد تأیید نمی باشد، زیرا در این سیستم فضایی به نام هیترخانه در نظر گرفته می شود که مقداری از حرارت تولید شده در هیتر جهت گرم کردن هوای داخل هیتر صرف می شود. مقداری از حرارت تولید شده توسط دودکش ) اگزوز( موجود در هیتر به خارج از محوطه هیتر خانه و سالن مرغداری انتقال می یابد. این سیستم به دلیل اینکه در یکی از انتهای سالن در محیطی به نام هیترخانه قرار می گیرد، مقداری از حرارت از طریق دریچه انتقال حرارت هیترخانه به لوله اصلی دمنده هوای گرم انتقال پیدا کرده و مقدار زیادی از حرارت در این قسمت یعنی فضای بین هیترخانه و سالن مرغداری از بین می رود. به دلیل وجود کانالی برای انتقال هوای گرم شده در سالن مرغداری مقدار قابل توجهی از حرارت تولیدی صرف گرم کردن کانال هوای گرم در سالن مرغداری می شود و به دلیل طول زیاد سالن مرغداری در حدود ۱۳۳ متر، هیتر نمی تواند به خوبی درجه حرارت یکنواختی را در سالن ایجاد نماید که این عمل باعث می شود تا ابتدای سالن مرغداری دارای درجه حرارت باالتر از حد نیاز طیور باشد و اواسط سالن حرارت تقریبا" مناسب و انتهای سالن هوای سردتر از احتیاج بدن طیور را داشته باشد و به خاطر اینکه در حدود ۲/۱ از سالن مرغداری همیشه درجه حرارت پایین تر از احتیاجات طیور را دارد، همیشه هیتر به صورت یکنواخت کار می کند که خود سوخت باالیی را مصرف می کند.

۳ - سیستم دمنده هوای گرم در سالن مرغداری: در سیستم گرمایش از طریق جابه جایی هوای گرم حرارت بیشتر در زیر سقف متمرکز می گردد و سطوح نزدیکتر به کف و محل پرورش طیور از دمای مناسب برخوردار نخواهد شد و اتالف حرارت از طریق سقف بسیار زیاد است. اتالف حرارتی به علت حرکت هوای گرم و خروج آن از جداره ها، درها، پنجره ها و هواکشها در سیستم جابجایی بسیار زیاد است و به علت آنکه در روش پرورش بر روی بستر بین سنین ) ۲ -۳ ) هفتگی سالن مرغداری را به وسیله پرده های پالستیکی تقسیم بندی می نمایند، هوای گرم از طریق روزنه های موجود در اطراف پرده پالستیکی به قسمتهای خالی از جوجه سالن مرغداری انتقال می یابد. گرمایش به روش جابجایی بستگی به حرکت هوای گرم دارد، در صنعت مرغداری این گردو غبار ایجاد شده از عمر مفید دستگاه دمنده هوای گرم در سالن مرغداری می کاهد و همچنین باعث ایجاد بسیاری از بیماری های دستگاه تنفسی طیور می گردد. از جمله آنها می توان به بیماری مزمن دستگاه تنفس ( CRD ( اشاره نمود.