زبان خود را انتخاب کنید

pdf استخراج BMPو بررسي تاثير آن برترميم شكستگي در خرگوش محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in استخراجBMP, ترمیم_شکستگی_خرگوش 1956 دانلود

دانلود (pdf, 1.01 MB)

جراحی و رادیولوژی (8).pdf

پروتئين يكنواخت شده استخوان مادهايست كه سبب تحريك فعاليت مولكولي و سلولي استئوبلاستها يا سلولهاي اوليه استخواني جديد مي شود كه در نهايت مي تواند ساختمان استخواني مورد نظر را بازسازي كند اين ماده در ترميمهاي تاخيري يا عدم ترميم شكستگي و يا پر كردن و جوش دادن فاصلههاي ايجاد شده بين مهرههاي كمري به كار گرفته شده است و روند استخوانسازي را تسريع ميكند.
مقدار ٢٥ كيلو گرم استخوان بلند گاو تهيه شد پس از پاك كردن بافت هاي اضافي و مغز استخوان ابتدا خرد شده و در مراحل چربيزدايي، كلسيم زدايي، استخراج پروتئين، خالصسازي پروتئين قرار گرفت و در نهايت پروتئين به دست آمده بصورت ليوفليزه بصورت پودر استريل بدست آمد. ده قطعه خرگوش از نژاد مخلوط بومي از هر دو جنس نر و ماده، در يك محدوده سني و وزني به دو گروه مساوي تقسيم شدند با رعايت شرايط استاندارد تحت بيهوشي عمومي استخوان درشتني پاي راست به وسيله اره ارتوپدي از وسط دو نيم شد و پس از بخيه پوست پاي تزريق شد. پس از BMP عمل شده بانداژ و آتلبندي شد. در گروه اول در محل شكستگي حدود ٣٠٠ ميلي گرم عمل حيوانات تحت مراقبت دقيق كلينيكي و راديوگرافيكي قرار گرفتند. حيوانات گروه اول در هفته دوم اندكي پاي عمل شده را روي زمين قرار مي دادند و در هفته چهارم وزن بيشتري را تحمل داشتند و در هفته ششم پس از جراحي كاملا وزن گذاري داشتند و راه مي رفتند ، در صورتي كه درگروه شاهد حتي در هفته ششم حيوانات وزن گذاري نداشتند. از نظر راديوگرافيكي در هفته دوم اندكي فعاليت استخواني مشاهده ميشد در هفته چهارم كالوس استخواني بسيار مشخص و حجيم و در حال تشكيل پل استخواني بود در هفته
ششم دو قطعه شكستگي بهم اتصال داشتند در صورتي كه در گروه شاهد تنها در هفته ششم مقداري كالوس ضعيف در اطراف شكستگي مشاهده شد. بنابراين ميتوان نتيجه گرفت كه ماده استخراج شده همان پروتئين استخواني يكنواخت شده ميباشد كه توانسته است در ترميم شكستگي نقش اساسي، فعال و تسريع كننده داشته باشد.