زبان خود را انتخاب کنید

pdf لکوسیتها و عوارض انتقال خون: تاثیرات استفاده از فرآوردههاي کملکوسیت در جلوگیري از عوارض ناشی از انتقال فرآوردههاي خونی محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in انتقال_خون, عوارض_جانبی, فرآورده_های_خونی, لکوسیتها 1679 دانلود

دانلود (pdf, 312 KB)

لکوسیت_ها_و_عوارض_انتقال_خون_تاثیرات.pdf

انتقال خون یک مداخله پزشکی حاد است که معمولاً روش درمانی سریع و کوتاهمدتی در مواجهه با شرایط مخاطرهآمیز جان بیماران و یا تثبیت شرایط خطرناك سلامتی محسوب میگردد. در دهههاي اخیر توسعه فناوري در علم انتقال خون روندي دایمی و رو به رشد داشته است تا بتواند بهصورت اولیه موجبات افزایش ضریب امنیت انتقال خون و فرآوردههاي خونی آلوژن به گیرندگان را فراهم نماید. با این وجود، انتقال خون کماکان ممکن است موجد پارهاي از عوارض و شرایط خطرزا باشد. بسیاري از این عوارض خطرزا مرتبط با حضور گلبولهاي سفید آلوژن در محصولات خونی تزریق شده میباشند. هر چند در خلال سالها توجه چندانی بهحضور لکوسیتها در فرآوردههاي خونی معطوف نشده بود ولیکن امروزه دسترسی به تکنیکهاي مناسب حذف و کاهش گلبولهاي سفید در فرآوردهاي خونی، همراه با بهبود در اثربخشی و همچنین کاهش چشمگیر برخی از عوارض شایع انتقال خون گردیده است. این پیشرفتها شامل کاهش در فراوانی و شدت واکنشهاي تبزاي انتقال خون، کاهش چشمگیر در خطر انتقال عفونت سیتومگالوویروس و احتمال ابتلا به برخی از بیمايهاي دیگر منتقله از لکوسیتهاي دهنده همچون بیماري کروتسفلد جاکوب، کاهش در شیوع مقاومت پلاکتی آلوایمیون، احتمال کاهش و همچنین کمتر شدن خطر مرگ و میر و یا اختلالات در عملکرد ارگانها در گیرندگان، بهویژه در بیماران کاندید جراحی قلب است. در این راستا، مقاله مروري حاضر ضمن بررسی اجمالی عوارض انتقال خون و فرآوردههاي خونی که منتسب به حضور گلبولهاي سفید در این فرآوردهها میباشند، تاثیر فرآیند کاهش لکوسیتی در کم نمودن عوارض خطرزاي یادشده را مورد بحث قرار میدهد.

pdf لپستریا منوسایتوژن محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in باکتری_ارگانیزم, ضعف_سیستم_ایمنی, عفونت_لیستریوزرا, لپستریامنوسایتوژن 2334 دانلود

دانلود (pdf, 127 KB)

ایمنی در مقابل باکتریها (7).pdf

ین باکتري ارگانیزم گرم مثبت و میلهاي شـکل بـوده کـه از طریـق مـواد غـذایی انتقال یافته و عفونت لیستر یوزرا بوجود میآورد. ایـن بیمـاري هـر چنـد کـه در موارد اپیدمی و اسپورادیک در افراد سالم دیده میشـود ولـی عمـدتا در افـراد بـا ضعف سیستم ایمنی ایجاد میشود. هر چند که این بیماري میتواند باعث التهاب دریچههاي قلب و سقط جنـین شـود ولـی در لیسـتریوز بـالغین عمـدتا سیسـتم اعصاب مرکزي را درگیر میکند. این باکتري معمـولا توسـط ماکروفاژهـا بلعیـده میشود ولی دو ساعت بعد از عمل فاگوسیتوز توسط ماکروفاژهاي روده، با تولید توکسین لیسـتریولیزین O ،غشـاي فـاگوزوم را سـوراخ کـرده و سـپس متلاشـی میکند و بدین طریق از محـیط نـا امـن فـاگوزوم فـرار نمـوده و وارد سـیتوزول میشود. در محیط سایتوزول باکتري فرصت پیدا میکنـد کـه تکثیـر یابـد. بـدین صورت که لیستریاي در حال تقسیم در سایتوزول با رشتههاي اکتین سلول احاطه میشود. این رشته ها ساختار دمی شکل را در یک قطـب سـلول بـاکتري ایجـاد میکند. طی روند مداوم پلیمریز ایسون و تجزیه (دپلیمر یزاسـیون) در دو انتهـاي ساختار دم، ارگانیزم از سایتوزول بسوي غشاي پلاسمایی به پیش رانده میشـود. این فرایند سبب ایجاد بر آمدگیهایی در سطح سلول گردیده که می تواند بـداخل سلول مجاور نفوذ کرده و سپس جذب شود. بنابراین سلولهاي تـازه آلـوده شـده 264 حاوي باکتریهایی در یک واکوئل دو غشایی بـوده کـه پـس از لیـز ایـن واکوئـل توسط لیستریولیزین O ،باکتري بداخل سایتوزول آزاد میشود و در آنجا میتواند تکثیر یابد. بنابراین انتشار سلول به سلول باعث گسترش باکتري بداخل بافت هـا میشود. اگر چه آنتی بادیها ممکن است واسط ایمنی در مقابل با لیستریا در مرحله خـارج سلولی اولیه باشند، ولی باکتري لیستریا، داخل سلولی بوده و براي ایمنی موثر در مقابل آن، بـه پاسـخهاي بـا واسـطه لنفوسـیت T نیـاز اسـت. در مرحلـه داخـل فاگوزومی، آنتی ژنهاي لیستریا توسـط مولکولهـاي MHC کـلاس دو بـه سـطح + سلول ارسال شده و در آنجا به سلولهاي TCD4 عرضه میشـوند. در مرحلـه بعد لنفوسیتهاي T مزبور باعث فعال شدن خصوصیات باکتري کشی فاگوسیت آلوده شده میشوند. پس از خزیدن باکتري بداخل سایتوزول، آنتی ژنهاي لیستریا میتوانند وارد مسیر MHC کلاس یک شده و سپس به لنفوسـیتهـاي TCD8 + عرضه شوند.

pdf لپتوسپیروزیس محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آنتی_بادی, سقط_جنین, لپتوسپیروزیس, مرده_زایی 7186 دانلود

دانلود (pdf, 400 KB)

کاهش باروری در گوسفند و بز (1).pdf

این بیماری در اواخر آبستنی و بالفاصله پس از زایمان رخ می دهد و سبب تلفات سنگینی در دامداری می شود.درانگلستان حدود 9 %از میش های بالغ آنتی بادی برعلیه interogans.L سروواریته ی Hardjo دارند. معموالً این عفونت طی دو مرحلۀ زمانی رخ می دهد که گوسفندان از نظر ایمونولوژی ضعیف اند که این زمان یکی در میش هایی می باشد که دوهفته به زایمانشان مانده و دیگری در بره هایی که در هفتۀ اول زندگی شان هستند.

اپیدمیولوژی و روش انتقال : بیماری معموالً در گله هایی که در مناطق کوهپایه ای و مرتفع نگهداری می شوند، دیده نمی شود ولی معموالً زمانی رخ می دهد که گله ها را به مناطق پایین تر و متراکم تر و در سیستم های بسته نگهداری کنند.تلفات تولید مثلی طی اولین فصل بره زایی رخ داده و میزان یکنواختی در سالهای بعدی ندارد. هنوز در مورد اینکه گوسفندان برای آلوده شدن نیاز به منبع عفونی که از گاوهای آلوده به وجود آمده باشد داشته باشند جای شک و تردید است.به هرحال در کنترل بیماری به حداقل رساندن ارتباط بین این دو گونه باید انجام شود.

نشانه های بالینی : در میش های بالغ تلفات تولید مثلی شامل سقط جنین در آخر آبستنی ، مرده زایی و تولد بره های ضعیف می باشد.

تشخیص لپتوسپیروز: در موارد سقط جنین، تشخیص براساس جداسازی عامل از جنین های سقط شده و یا جفت بوده و می توان از تکنیک FA( آنتی بادیهای درخشان( برای تشخیص استفاده کرد.

کنترل: واکسیناسیون با 1/4 دُز واکسن گاوی )لپتوسپیرا هارجو( قبل از قوچ اندازی و با تکرار 1 الی 4 هفته انجام می شود.زمانی که طوفان سقط در گله مشاهده می شود می توان میش های آبستن باقی مانده را با دی هیدرواسترپتومایسین و به میزان 12 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، درمان کرد. )عالیم لپتوسپیروز در گاو خون شاشی است که ممکن است کمبود فسفر بعد از زایمان نیز خون شاشی بدهد.(

pdf ليگمانها محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in بافت_پستان, بافت_پیوندی, رباطهای_پستانی, سلولهای_مولد_شیر, لیگمانها 1122 دانلود

دانلود (pdf, 499 KB)

تشریح دستگاه تولید مثل (7).pdf

بافت پستان با مجموعه سلولهای مولّد شير، مجاری پستانی، سلولهای بافت پيوندی و بافت ٔ پوست پستان و چربی ذخيره شده در پستان، به اضافهوزن شير توليد شده درزمان توليد شير، بهوسيله تعدادی ليگمان و تاندون قوی، نگهداری میشود. ّل وزن پستان ناچيز است. ليگمانها و تاندونها نقش نقش پوست پستان، در نگهداری و تحم ّصل اصلی نگهداری پستان را بهعهده دارند. اين اجزا، پستان را به استخوان لگن خاصره حيوان مت میکنند

pdf ليستريوز= بيماری سيلو محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in بیماری_سیلو, لیستریوز, منوسیتهای_خون 1759 دانلود

دانلود (pdf, 125 KB)

لیستریوز.pdf

عامــل ايــن بيمــاری بــاکتری اســت بنــام ليــستريا منوسيتوژن. در اين بيماري منوسيتهای خون افزايش مـی- يابند. ليستريا دارای خاصيت آلوده کنندگی زياد و بيماری- زائی کمي است و قبل از کاهش مقاومت بدن نمیتواند بـه آسانی ايجاد بيماری نمايد. خوردن زياد علوفه سيلو شده(بخصوص غذای سـيلو شـده فاسد و قليائی)، مهمترين عامل مستعد کننده حيوان بـه بيماری است. از اينرو اين بيمـاری را بيمـاری سـيلو نيز مینامند.

طرز انتقال بيماری: چون اين بيمـاري داراي گـستردگی زيـادی در طبيعـت است، بيشتر حيواا در جريان زندگی در معـرض آن قـرار میگيرند و در خـاک و آب و علوفـه و مـدفوع حيوانـات فراوان يافـت مـیشـود. در حيوانـات آلـوده، مـدفوع، ادرار، جنين سقط شده، ترشحات رحمی و شير حاوی ميکروب است. عوامــل اســترسزا نظيــر بيماريهــا، آب وهــوای نامساعد،آبــستنی، نــوع تغذيــه و ... در ايجــاد ايــن بيماری موثر میباشند. ـ در فرم عصبی، باکتری توسـط اعـصاب ويـا در اثـر آلودگی چشم به مغز میرسد. ـ در فرم احشايی، بلع ميکروب و نفوذ آن در جريان خون موجب عوارض بيماری میشود.

پاتوژنز بيماری: در واقع ليستريا مونوسيتوژن انگل داخل سلولی اسـت لذا عواملی که ايمنی سلولی را از بين ببرند زمينه را برای ايجاد ليستريوز مهيا میسازند. اين باکتريها درون ماآروفاژها تکثير مـیيابنـد و تا هنگام برانگيخه شدن ايمنی سلولي، در بدن گسترش مـی- يابد.

علائم بالينی: بيماری ليستريوز به سه فرم بروز میکند: الف ) مننگوآنسفاليت ليستريائی: علائم عبارت است از مخلوطی از نشانههای گيجی تـوأم با فشار دادن سر به اشياء و فلج يکطرفی صورت. حيوااي مبتلا گيج هستند و خود را از سايرين دور نگه میدارند و جويدن غذا کند میشود ، به صـورتي آـه ممکن است حيوان مدتها در گوشهای بايـستد و غـذا را در دهان نگاه دارد و بزاق از دهانش سرازير شود. در بيشتر مواد سر به يکطرف منحرف میشـود و حيـوان نمیتواند سر را به وضع عادی برگرداند. حتی اگر اشخاص آنرا به وضع عادی برگردانند، مجدداً بصورت اول در مـی- آيد. در فلج يکطرفی صورت، در سمت مبتلا، گوش ، پلکهـا و لبها فلج میشوند و گاهاً آماس توام با چرک چشم ديـده میشود. به تدريج حيوان مبـتلا زمينگيـر شـده و قـادر بـه برخاستن نيست. در ابتدا بروز بيماری تب وجود دارد. ولـی پـس از بروز آثار عصبی ،درجه دمای بدن طبيعی میباشد. در ايت مرگ به علت توقف دستگاه تنفسي فـرا مـی- رسد. ب ) سقط جنين ليستريائي : بروز سقط جنين انفـرادی اسـت(در ماههـای هفـتم و ديرتر) و در گاو ممکن است نوزاد مرده بدينا بيايـد. جفت اغلب باقی مانده و علائم عمومی و تـب بـالا بـروز میکند. ج ) سپتی سمی ليستريائي : در نشخوار کنندگان بالغ، سپتی سمی کمتر بـروز مـی- کند. ولی در دامهای جوان بيتشر است. نشانيهايی که معرف ابتلاء دستگاه عصبی باشد وجـود ندارد ولی نشانيهای عمومی از قبيل کسالت ـ ضعف ـ تب و گاهی اسهال وجود دارد. در گوسالههای نوزاد، کدرشدن قرنيه، تنگـی نفـس ، انقباض خفيف عضلات گردن و انقباض کره چـشم ممکـن اسـت بروز کند.

پيشگيری: میبايست از مقدار غذای سـيلو شـده کاسـته و کمـی تتراسيکلين به جيره غذايی افزوده شود.

تشخيص تفريقی: اين بيماری را بايد از عوارض زير تفکيک کرد. ١(شکل عصبی استونمی: در شکل عصبی استونمی ،گيجـی و جـدا شـدن از سـاير دامها و کوری ظاهری و چرخش وجود دارد ولی فلج عـصب و التهاب ساختمانی داخل چشم ديده نمیشود. بعلاوه اسـتونمی در گاو بلافاصله پس از زايمان بروز میکند. ٢(بروسلوز ٣(هاری ۴(دملهای مغزی

درمان ليستريوز: در صـورت تـشخيص بـه موقـع، تزريـق داخـل وريـدی کلرتتراسيکلين روزانه به ميزان ١٠ ميلی گـرم بـه ازای هــر کيلــو گــرم وزن بــدن بــه مــدت ۵ روز در درمــان مننگوآنسفاليت موثر است. معمولاд سير بيماری در گله طوری است که پس از مرگ يکی از دامها میتوان شروع بيماری را در سـاير دامهـا زود تشخيص داد و مبادرت به درمان نمود. کلرامفنيکل به همـراه استرپتومايـسين و پنـیسـيلين برای درمان سپتی سمی گوسالهها موثر است.

pdf لوکوسیتها محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in لوکوسیتها, وضعیت_بهداشتی_ماهی 1188 دانلود

دانلود (pdf, 4.08 MB)

ماهی شناسی (6).pdf

تعداد لوکوسیتها نسبت به اریتروسیتها کمتر است )150 هزار عدد /mm3 )و تعداد آن نسبت عکس با وضعیت بهداشتی ماهی دارد. انواع گلوبولهای سفید شامل؛ مونوسیتها، گرانولوسیتها ، لنفوسیتها که در سیستم ایمنی بدن نقش دارند و ترومبوسیتها که در انعقاد خون دخیل می باشند. اندام سازنده این سلولهای از سلولهای هموسیتوبالست اندام های کلیه، طحال و اندام لیدیگ )االسموبرانشها( است. پالسما پالسما بخش مایع خون است که سایر اجزاء خونی و نیز ترکیبات دیگر شامل غذا، هورمونها، تولیدات زائد و .. در آن شناور هستند. پایه این ماده آب است که تنوعی از یونها نظیر سدیم، پتاسیم و کلسیم و مولکولهای آلی نظیر اوره، قند و اسیدهای چرب در آن محلول می باشند.

pdf لوپوس سیستمیک اریتماتوز محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in بیماری_ایمونولوژیک, بیماری_خودایمنی, لوپوس_سیستمیک_اریتماتوز 2535 دانلود

دانلود (pdf, 145 KB)

بیماریهای خود ایمنی (7).pdf

E یک بیماري ایمونولوژیک منتشر در انسان، سگ، گربه، موش اسـت. در انسان این بیماري در 90 درصد موارد در جنس مؤنث اتفاق میافتد و بعضـی نسبت آن در زن به مرد را حدود 13 برابر مـیداننـد. نـام لوپـوس بعلـت وجـود راشهاي قرمز رنگ در چانه بیمار است که از علایم اولیه بیماري مـیباشـد. هـر چند راش ها در صورت بیشتر به شکل بال پروانه است، با این وجود لقب گرگ بخود گرفته که احتمالاً به خاطر داغ بودن آن میباشد. لقب سیستمیک آن نیز به خاطر آن است که تعداد زیادي از اندام هارا مبتلا و باعث تب، درد مفصل، آسیب به سیسـتم اعصـاب مرکـزي، قلـب و کلیـه هـا میشود. آسیب به کلیه مشخص تر از همه بوده و به احتمال زیاد عامل مـرگ در این بیماري میباشد. این بیماران علیه چند جزء هسته نظیـر DNA دو رشـته اي، DNA تک رشتهاي دناتوره شده و نوکلئوهیستون ها اتوآنتی بادي میسازند. از لحاظ کلینیکی، وجـود آنتـی بـادي علیـه DNA دو رشـته اي، بهتـرین 2 علامت آسیب کلیوي در این بیماري بوده و ANA (اتـوآنتی بـادي علیـه هسـته) بهترین مشخصه آن میباشد. این اتوآنتی بادیها با DNA حاصل از شکسته شـدن بافتهاي طبیعی مثل پوست، تشکیل کمپلکس ایمنی در گردش خون را میدهند. کمپلکسهاي ایمنی در گلومرولهاي کلیه رسوب و منجر به گلومرولونفریت نـوعغشایی میشوند. در صورت رسـوب کمپلکسـهاي ایمنـی در دیـواره آرتریولهـا، تخریب موضعی و فیبروز ایجاد میشود. رسوب در سینوویوم مفاصـل منجـر بـه آرتریت میشود. آنتی بادیهاي ایجادي بـه هسـته سـلولهاي در حـال تحلیـل نیـز متصل شده و هستههاي اپسونیزه را تشکیل میدهند. هسـتههـاي اپسـونیزه شـده توسط فاگوسیت ها، بلعیده و ساختارهایی موسوم به سـلولهاي اریتمـاتو(LE (را بوجود میآورد. سلولهاي LE بیشتر در مغز استخوان و به مقدار کمتر در گـردش خون مشاهده میشود. هرچند اتوآنتی بادي تولیدي علیه اسیدهاي نوکلئیک از مشخصات بیماري SLE میباشد، اما اتوآنتی بادي علیه سایر سلولها نیز ممکن بوجـود آیـد. در هـر صورت در تمام موارد فوق کمپلکس ایمنی تشکیل شـده، منجـر بـه فعـال شـدن کمپلمان می شود و قسمت اعظم تخریبهـاي متعاقـب بیمـاري در اثـر مکـانیزم فعال شدن کمپلمان بوجود میآید. اتوآنتی بادي علیه گلبولهاي قرمز باعث بوجود آمدن آنمی همولتیک در نتیجه فعال شدن کمپلمان و لیـز سـلول مـیشـود. آنتـی بادي علیه پلاکتهاي خون باعث ترومبوسایتوپنی ایمونولوژیک بـا همـان علـت آنمی همولتیک میشود. در صورت بوجود آمدن اتوآنتی بادي علیه لنفوسیت هـا، + احتمالاً لنفوسیتهاي TCD8 نابود و بدین ترتیب پاسخ ایمنی اضافی را بوجـود میآورد. بوجود آمدن اتوآنتی بادي علیه ماهیچه منجر به میوزیت(التهاب ماهیچه) و در صورتیکه علیه ماهیچه قلب بوجود آید منجر به میوکاردیت یا آنـدوکاردیت میشوند. اتوآنتی بادي علیه اجزاء پوست به بثورات متقارن دوطرفـه محـدود بـهاطراف بینی و چشمها شده، که از علائم بارز بیماري لوپـوس مـیباشـد. افـزایش واکنش ایمنی، بوسیله هیپرگاما گلوبولینمی پلی کلونال، بـزرگ شـدن عقـدههـاي لنفاوي و تیموس نیز ثابت شده است. هر چنـد علـت اصـلی بیمـاري در نتیجـه اختلال در پاسخ لنفوسیت B است اما علل آنرا به بعضی از عوامل محیطـی مثـل اشعه و استعداد ژنتیکی فـرد و همچنـین هورمونهـاي جنسـی نسـبت مـیدهنـد. بیماري لوپوس با افزایش بـروز بیمـاري در خویشـاوندان نسـبی همـراه اسـت و وجود برخی آنتی ژنهاي سازگاري بافتی(HLA (در بروز آن دخیـل اسـت. افـراد با DR3-HLA یا DR2-HLA استعداد بیشتري به این بیماري دارند. عفونتهاي ویروسی را در افزایش شیوع بیماري نیز مسئول مـیداننـد. در بیماران لوپوسی، معمولاً مقـادیر زیـادي آنتـی بـادي ضـدپاراآنفلوآنزا و سـرخک مشاهده شده است. 

pdf لزوم اصلاح نژاد بزهای بومی و استفاده از نژادهای برتر اروپایی محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in اصلاح_نژاد_بز_بومی, بز_بومی 2522 دانلود

دانلود (pdf, 4.96 MB)

پرورش بز سانن و آلپاین (2).pdf

به جرات می توان گفت تاکنون در توده های بز بومی در ایران هیچ نوع فرآیند اصلاح نژادمشخص و موثری صورت نگرفته است. در برخی موارد نیز فقط با ایجاد آمیزش های مطالعهنشده و تجربی بین گونه های داخلی بز، دامداران سعی در بهبود ظرفیت تولید شیر توده هایبومی داشته اند که این موضوع خلوص نژادی توده های بز بومی را در معرض تهدید قرارداده است. در ایران به دلیل تولید پائین بزهای بومی، دوشیدن شیر برای دامداران اقتصادینبوده و لذا تولید شیر بز در اقتصاد خانوارهای روستایی و عشایری هنوز به جایگاه واقعیخود نرسیده است.به طور حتم انتخاب نژاد برتر و مناسب عامل تعیین کننده ای در افزایش تولید شیر بزمی باشد. برای مثال تعداد چهار راس بز شیری اصلاح نژاد شده می توانند در مجموع بهاندازه یک رأس گاو هلشتاین شیر تولید کنند، در حالی که نیاز خوراک و نگهداری این چهارراس بز تقریباً نصف خوراک مصرفی یک رأس گاو هلشتاین است. همین مقایسه ساده نشانمی دهد که با نگهداری بزهای شیری اصلاح نژاد شده، تقریباً سودی معادل دو برابر گاوهایهلشتاین عاید دامداران می شود. اگر در محاسبات اقتصادی قیمت بالاتر شیر بز نسبت بهشیر گاو را نیز دخالت دهیم، مزیت پرورش بز نسبت به گاو شیری بیشتر هم خواهد شد

 

pdf لازالوسید محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in دارو_ضد_کوکسیدوز, لازالوسید 1078 دانلود

دانلود (pdf, 2.16 MB)

داروهای ضد کوکسیدیوز (6).pdf

رابطه نزدیکی با موننسین داشته و در اثر تخمیر استرپتومایسس تولید می شود. همانند سایر ایمریاها بر علیه طیف وسیعی از ایمریاها موثر است، اما در  برابر ایمریا آسروولینا با ضعف عمل می کند.
این دارو قادر استکه با یونهاي فلزات قلیایی یک ظرفیتی مانند سدیم و پتاسیم ترکیبترکیبشود و علاوه بر آن قادر به تشکیل کمپلکسیونی با Mg++ وCa++ کاتیون هاي دو ظرفیتی مانند م یباشد. به این ترتیببا اثر بر روي فشار اسمزي انگل سبباز بین رفتنآنها می شود. لازالوسید رشد کوکسیدیاها را همان مراحل اولیه (دو روز اول سیکل) مهار می کند. مصرف این دارو باعث افزایش مصرف آب و افزایش رطوبت بستر می شود. مصرفتوام آن با تیامولین مشکلی را در گله ایجاد نمی کند.

مپیزان مصرف: 
g/ton 500 -830 ) معمولا ) g/ton : جوجه هاي گوشتی 600 از یکروزگی تا 5روز قبل از کشتار
g/ton : پولتهاي تخمگذار 500 -830 حداکثر تا 16 هفتگی
g/ton : بوقلمون 600 -830 حداکثر تا 12 هفتگی
g/ton : قرقاول 600 -800 حداکثر تا 12 هفتگی (تا 5 روز قبل از کشتار )
موارد منع مصرف: 
– در طیور تخمگذار و سایر گونه هاي پرندگان
– مصرفهمزمان با کلرآمفنیکل باعثایجاد مسمومیتمی شود.
% شکل دارویی : پریمیکس

pdf لارینگوکوندروپاتی محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in بیماری_اختلال_غضروف_حنجره 1077 دانلود

دانلود (pdf, 1021 KB)

@evet4داخلی (2).pdf

بیماري بسیار نادر است. در این بیمـاري اخـتلا ل در غضروف حنجره وجود دارد. مهمترین وجـه تشـخیص در معاینه عدم تقارن دو طرفی حنجره است. بـه همـین دلیل کارکرد حنجره به هم میخورد و اختلال در تـنفس به شکل دیسپنه و تغییـر صـدا بوجـود مـی یایـد . گاهـا عفونتهاي مزمن تنفسی حنجره را نیز میتواننـد دچـار مانند سرطانها- لارنژیت مزمن-کورینه باکتریومهـا - مشکل کنند. coli.E -پنموکــوك- کلســی ویــروس هــا- هــرپس ویروسها- بیماريهاي تنفسـی بـیش از دو مـاه مـزمن هستند. اتیولوژي میتواند اولیه و یا اکتسابی باشد. در حالـت ا کتسـابی معمولا عفونتهاي مزمن مطرح میباشد مانند آبسـه یـا عفونتهاي استرپتوکوکی یا دود یـا مـواد شـیمیایی کـه از نظر پاتولوژیکی ممکن اسـت زخـم هـاي شـدید - غشاء گلیکوپروتئینی را از بین میبرند. نکروز- آبسه در محل وجود داشته باشد. علائم صداهاي تنفسی شدید- درمـوارد شـدید خرنـ اس و سیانوز و سایر علائم حنجره رخ میدهد. درمان شلشدگی یا انسداد جراحی میکنیم و تراکئوسـتومی میکنیم. فلجی حنجره یک بیماري بسیار نادر و خطرناك اسـت کـه بـدلیل ایجاد تنگی میتواند باعث مرگ شود. این فلجی یکبـاره رخ نداده است و به مرور زمان پیشرفت میکند. مگر در تروماها که بصورت یکباره ایجاد میشـود . پـس علائـم رفته رفته شدیدتر مـی شـوند . علائـم بـه شـکل تنفسـی است. فلجی حنجره در سـگ هـا بیشـتر از گربـه هـا رخ میدهد. سرفههاي خشـک و تغییـر صـدا بـه دلیـل درگیـري طنابهاي صوتی، تنفس صدادار اسـت و شـبیه خرخـر کردن است. سختی تنفس و انسداد وجود دارد. معمـولا در سگهاي متوسط السن به بالا رخ میدهد. تشخیص علائم بالینی- الکترومیگرافی(رادیولوژي کمککننـده نیست). بهترین وسـیله بـراي تشـخیص لارنگوسـکوپ است. درمان بسته به شدت بیماري است اگر خفیف باشد استفاده از برونکودیلاتورها و کورتونها جواب میدهد ولی اگرشدید باشد درمـان اصـلی جراحـی اسـت بـا عـوارض پنومونیهاي استنشاقی. تراکوستومی فقط براي زنده نگه داشتن حیوان است چون عملا نمیتوان کاري کرد

pdf لارنگو تراكئيت عفوني محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in بیماری_تنفسی_طیور, لارنگو_تراکئیت_عفونی 2384 دانلود

دانلود (pdf, 350 KB)

مروری بر بیماریهای تنفسی طیئور (5).pdf

لارنگوتراکئیت عفونی نوعی بیماری حاد ویروسی در ماکیان ، قرقاول و طاووس است که با بروز تنگی نفس، سرفه، تنفس با دهان باز ودفع اکسودای خونی از دستگاه تنفس مشخص می شود.
بیماری لارنگو تراکئیت در درجه اول درماکیان و قرقاول رخ می دهد ولی بروز آن در طاوس نیز گزارش شده است. اکثر موارد شیوع بیماری درماکیان بالغ یا نیمه بالغ اتفاق می افتد، اما تمام گروههای سنی نسبت به این بیماری حساسند. بیماری لارنگو تراکئیت دراکثرکشورهائی که ماکیان رابه طورمتراکم پرورش می دهند وجودداردبیماری لارنگو تراکئیت توسط یك هرپس ویروس ایجاد می شود. این ویروس در خارج از بدن میزبان مقاومت زیادی ندارد وتوسط بسیاری ازضدعفونی کننده هابه سادگی ازبین میرود.

pdf لائم بیماری ویروسی مارک محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in بیماری_ویروسی_طیور, بیماریهای_طیور, مارک 2796 دانلود

دانلود (pdf, 3.16 MB)

بیماریهای طیور2.pdf

شکل عصبی: عدم تعادل در حرکت همراه با عالیم فلجی پیش رونده

فلجی بال ها از دست رفتن عملکرد عضالت( و فلجی نامتقارن در یک یا دو پا

افتادگی سر و گردن

لنگش

تورم عصب براکیال و سیاتیک

شکل احشایی: بزرگ شدن کبد همراه با انتشار تومورهای خاکستری ناشی از رشد غیرعادی بافت.

مشاهده تومور و تورم در تخمدان و پیش معده

بزرگ شدن طحال همراه با انتشار لکه ها و تومورهای خاکستری رنگ

زخم های جامد برجسته که به دلیل رشد غیرعادی پوست به دور فولیکول های پر ایجاد شده است.

 

pdf كيت تشخيص همزمان باكتريهاي بروسلا ابورتوس، ملي تنسيس، اويس و سويه هاي واكسن RB51 ،S19 و 1 Rev بر پايه واكنش زنجيره اي پلي مراز چندگانه Multiplex( PCR) محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in اویس, بروسلا_ابورتوس, سویه_های_واکسن, ملی_تنسیس, واکنش_زنجیره_ای_پلی_مراز_چندگانه 1152 دانلود

دانلود (pdf, 2.16 MB)

تب مالت (12).pdf

تب مالت يا بروسلوز يك بيماري عفوني و مسري است كه بين انسان و دام مشترك است. از جمله سويه هاي مهم اين باكتري مي توان به بروسلا آبورتوس در گاو، بروسلا ملي تنسيس در گوسفند و بز ماده، بروسلا اوويس در قوچ ها و بروسلا كنيس در سگ اشاره كرد. اين بيماري انتشار جهاني دارد و بدون شك به علت انتشار تقريبا جهاني گاو، بروسلا آبورتوس منتشرترين عضو از خانواده بروسلاها بوده و سبب خسارات اقتصادي زيادي به دامداران و تهديد سلامتي جوامع انساني مي باشد. گرچه استفاده از واكسن در گوسفند و گاو براي پيشگيري از بيماري در كشور رايج است، اما همچنان حضور بيماري در كشور مورد مشاهده قرار مي گيرد و در مواردي تاثير واكسن در ايجاد بيماري مورد مناقشه محققين است. از اين رو استفاده از آزمايش هايي كه بتوانند حضور پاتوژن را در نمونه ارسالي به آزمايشگاه را بررسي نمايند داراي اهميت فوق العاده اي است. مواد و روش كار: روش آزمايشي راه اندازي شده در اين اختراع بر پايه واكنش زنجيره اي پلي مراز(reaction chain Polymerase (استوار است و اين قابليت را دارد كه به طور هم زمان در در ان آ استخراج شده از خون و يا بافت با حساسيت بالايي به دنبال حضور باكتري هاي بروسلا ابورتوس، بروسلا ملي تنسيس، بروسلا اويس و سويه هاي واكسن RB51 ،S19 و 1 Rev بگردد. بر اين اساس در واقع يك واكنش زنجيره اي پلي مراز چندگانه (PCR Multiplex (راه اندازي شده است.نتيجه گيري و بحث: اين آزمايش از حيث قرار دادن پرايمرها با غلظت مشخص و نيز قرار دادن آنزيم پلي مراز، نوكلئوتيدها، يون منيزيم و ...(به شكل ليوفيليزه) در ميكروتيوب هاي واكنش زنجيره اي، قابليت صنعتي شدن و تجاري سازي را دارد. كيت هايي كه هم اكنون در بازار براي تشخيص باكتري هاي خانواده بروسلا وجود دارد همگي از خارج از كشور وارد مي گردد و از سويي ديگر تمامي اين كيت ها قابليت رديابي حضور آنتي بادي و يا دي ان آ را در مورد يكي از باكتري هاي ياد شده دارند. درحاليكه موضوع اختراع ارائه شده مي تواند حضور باكتري هاي ياد شده را همزمان مورد ارزيابي قرار دهد. از سويي ديگر انجام آزمايش هاي جداگانه موجب صرف وقت و تحميل هزينه اي فراوان براي بيمار و يا صاحب دام مي گردد، درصورتيكه با انجام آزمايش ارائه شده در اين اختراع صرفه جويي قابل ملاحظه اي در وقت و هزينه مي گردد.

pdf كوكسيلا بورنتي محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in ریکتزیه_داخل_سلولی, کوکسیلا_بورنتی 1064 دانلود

دانلود (pdf, 472 KB)

سقط نشخوارکنندگان (8).pdf

كوكسيلا بورنتي يك ريكتزيه داخل سلولي اجباري، بيهوازي و گرم منفي است كه عامل تـب كيـو (fever Queensland (در انسان ميباشد. اهميت عمده آن در خطر زئونوتيك اسـت و اغلـب بـدون ايجاد نشانههاي بيماري در دامها موجب بيماري در انسان ميگردد. گاو، گوسفند و بز منابع اوليه آلـودگي و انتقال كوكسيلا به انسان هستند. در دهه 1970 ،8/2 درصد سـرمهـاي تسـت شـده در بريتانيـا بـراي مقاصد تشخيصي از نظر پادتن كوكسيلا بورنتي مثبت بـودهانـد. شـيوع آلـودگي در سـاردينياي ايتاليـا در گوسفند و بز به ترتيب 47 و 38 درصد اعلام شده است. آلودگي گوسفندها در هلند 5/3 ، در تركيه 5/10 و در سودان 62 درصد گزارش شده است.

pdf كنترل و پيشگيري آنفولانزای پرندگان محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آنفولانزا_پرندگان, کنترل_پیشگیری 2284 دانلود

دانلود (pdf, 350 KB)

مروری بر بیماریهای تنفسی طیئور (3).pdf

کنترل بیماری عمدتاً از طریق جلوگیری از مواجهه پرندگان با ویروسهای آنفلوانز انجام می شود. هیچ پرنده ای نباید به گله های در حال رشد وارد شود و از تماس مستقیم یا غیر مستقیم پرندگان وحشی مهاجر و وارداتی با گله باید جلوگیری گردد. تخم مرغهایی که برای جوجه کشی در نظر گرفته می شود باید از گله های عاری از آنفلوانزا تهیه شده باشند. در مناطقی که بیماری آنفلوانزای پرندگان مشکل ساز بوده است خون یا آنتی بادی زرده تخم مرغ، تحت آزمایشهای سرولوژیکی متداول قرار می گیرند. این تلاشها تشخیص زود هنگام موارد شیوع را امکان پذیر نموده، سبب می شود تاسایر اقدامات نظیر
قرنطینه، زودتر اجرا شود. احتمال ورود آنفلوانزای بسیار بیماری زا از راه واردات طیور یا پرندگان دیگر را باید با قرنطینه کاهش داد. معمولاً واکسنی در دسترس نیست مگر واکسنهایی که برای منطقه ای خاص که سویه مشخصی از ویروس آنفلوانزا مشکل ساز است، ساخته شده باشند. به جهت تنوع آنتی ژنیکی در میان ویروسهای آنفلوانزا، این واکسنها احتمالاً نمی توانند در مناطق دیگر مورد استفاده قرار گیرند.

pdf كنترل بيماري بروسلوز شهرستان اهرآذربايجان شرقي در سالهاي1388-1389ونيمةاول 1390 محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آذربایجان_شرقی, اهر, بروسلوز, بیماریهای_قابل_انتقال_بین_حیوان_انسان, دام, میزان, نظام_مراقبت_آزمایشگاهی, واکسیناسیون 2952 دانلود

دانلود (pdf, 2.49 MB)

كتابچه_نهايي_شده_همايش_2 (13).pdf

بيماري بروسلوز يكي ازمهمترين بيماريهاي قابل انتقال بين انسان وحيوان در ايران بوده وازجنبة اقتصادي وبهداشت عمومي مورد توجه ويژه ميباشد.بروسلوز در انسان نشان دهندة گسترش بيماري در حيوانات است .معمولاًعفونت درانسان به تماس مستقيم با حيوانات آلوده يا فراورده هاي آن وابسته است تماس با حيوانات دچار سقط جنين ومصرف شير آلوده يا فراورده هاي آن مخاطرات اصلي ميباشند. طبق هماهنگي هاي بعمل آمده از ابتداي سال1387در سطح شهرستان گزارش گيري هفتگي نظام مراقبت آزمايشگاهي بيماريها از بخش دولتي وخصوصي درحال اجراميباشد. باتوجه به اينكه در سال 1387 تعداد بيماران بروسلوز (تيتر رايت مساوي يا بيشتر از80/1(گزارش شده از آزمايشگاهاي بخش دولتي وخصوصي بيش ازحد انتظار و423مورد و به ميزان 262دريكصدهزارنفر جمعيت بود. احساس خطرنموده ودرصدد كنترل آن برآمديم.تابه ياري خداوند ،پشتيباني مسئولين وتلاش همكاران بخش بهداشت ودامپزشكي شهرستان بتوانيم در سال 1388موارد بروسلوز انساني را كاهش دهيم. استراتژيها 1 -طرح موضوع زيادبودن موارد بروسلوز انساني در شهرستان اهر علي رغم اظهار مسئولين دامپزشكي مبني بر انجام واكسيناسيون دامها در همايش استاني بيماري هاي مشترك بين انسان و حيوان درسال87 و حساس سازي مسئولين استاني وشهرستاني 2 -هماهنگي تنگاتنگ با شبكة دامپزشكي شهرستان وتوجيه آنان مبني بر زياد بودن موارد بروسلوز انساني درسطح شهرستان و.... 3 -ترغيب مسئولين شبكة دامپزشكي براي واكسيناسيون كامل ،فراگيروموثر(بارعايت دقيق زنجيرةسرد) 4 -ترغيب بهورزان براي جلب مشاركت روستائيان جهت واكسيناسيون دامهاي واجد شرايط عليه بيماري بروسلوز5 -ترغيب بهورزان ومربيان جهت مساعدت در فراهم آوردن يخ، كيسه يخ وپايش مستمررعايت زنجيرة سرددر زمان انجام واكسيناسيون دامها 6 -ترغيب پزشكان وبهورزان براي آموزش راههاي پيشگيري از بيماري به مردم 7 -تقويت نظام گزارش گيري آزمايشگاهي درنتيجة تلاش مجموعة شبكه بهداشت ودرمان ودامپزشكي، پيگيريهاي مستمر و بكار گيري استراتژي هاي فوق درسال 88 جمع كل بيماران بروسلوز انساني به 145مورد يا89 دريكصدهزارنفر كاهش يافت.به عبارتي 66 %بيماري راكاهش داديم. درادامة سير نزولي ،بيماري درسال89 به140مورديا8/87دريكصدهزار نفررسيد كه نسبت به سال قبل5/3%كاهش نشان ميدهد.سيرنزولي درسال90نيزادامه داردبه طوري كه تاشهريورسال جاري،بيماري نسبت به مدت مشابه سال قبل2/28%كاهش نشان ميدهد. 

pdf كمپلكس اصلي سازگاري نسجي محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in MHC, ژنهای_نزدیک_بهم, کمپلکسهای_سازگاری_نسنجی, گونه_های_مهرهدار 1134 دانلود

دانلود (pdf, 8.02 MB)

سیستم دعاعی بدن (18).pdf

MHC ، گروهي از ژنهاي نزديك بهم است كه در تمام گونههاي مهرهداران (علي الخصوص پستانداران) يافت ميشود و بصورت يك واحد ژنتيكي به ارث ميرسد. به عبارت ديگر جايگاه ژنيMHC)Locus MHC (مجموعهاي از ژنهاست كه بر روي كروموزوم خاصي قرار دارد. همچنين لكوس MHC شامل مجموعهاي از لوكوسهاي متعدد است كه تشكيل يك هاپلوتيپ را ميدهد. كشف مجموعة سازگاري نسجي (MHC (از نتايج جالب توجهي بود كه از پايهگذاري علم پيوند اعضا بـه دسـت آمـد. اينكـه هرشخصي از لحاظ خصوصيات بيوشيميايي و آنتيژنيكي منحصر به فرد ميباشد و در نتيجـة تجربيـات و تمهيـدات پيونـد بافـت و اعضا، مسبب مشكلاتي ميگردد. البته تا قبل از دهة40 قرن بيستم، اختلافات آنتي ژنيكي در گروههاي مختلف خوني نيز به اثبـات رسيده بود. در اين سالها بود كه جرج اسنل (Snell George (و همكاران، تجربيات گرانقدري را بر روي موشهاي آزمايـشگاهي نژادهاي خالص انجام دادند كه سرآغاز تحقيقات بعدي بر روي ايمونولوژي پيوند اعضاء بـود . نژادهـاي خـالص موشـي كـه حاصـل آميزشهاي مكرر بين افراد يك نسل ميباشند و بعد از حـدود 20 دوره، از لحـاظ ژنتيكـي بـا يكـديگر هـم ژن و يـا سـين ژنيـك ميگردند، الگوهاي مناسب و دقيقي براي مطالعه در زمينه پيوند اعضا ميباشند. چگونگي قبول پيوند در اين موجودات مورد تجزيه و تحليل قرار گرفته و اين افراد، از آنجائيكه روي جفت كروموزوم خود و در تمام لوكوسهاي ژنتيكي، داراي توالي اسيدهاي نوكلئيكي يكسان ميباشند، با يكديگر هوموزيگوت بوده و قادر به قبول پيوند بافت ميباشد. در اين موجودات هيچگونه واكنش رد بافت بروز نمييابد در حاليكـه موشـهاي هـم نـژاد ولـي ناخـالص بـدليل وجـود سـاختار پليمورفيك در ژنها،دچار وقايع تخريبي رد بافت ميگردند. افراد مختلف يك نژاد خالص، در مورد ژنهاي پليمورفيـك، تنهـا يـك آلل از جمعيت اصلي را بروز ميدهند، زيرا كاملا” هوموزيگوت ميباشند، در حاليكه در جمعيتهـاي ناخـالص و نژادهـاي مختلـف، آللهاي متفاوت بروز يافته و انواع مختلف آلل از يك لكوس ژنتيكي در افراد مختلف نژاد تظاهر مي يابد. در اين حالـت، ايـن افـراد نسبت به يكديگر، آلوژن ميباشند. وقتي عضوي يا بافتي، از يك حيوان به حيوان ديگر پيوند زده مي شود، نتيجـه بـه دو صـورت مـشاهده مـي گـردد. در صـورت ناخـالص بـودن حيـوان دهنـده و گيرنـده، نـسبت بـه يكـديگر،سيـستم ايمنـي طـي فرآينـدي بـه نـام پـس زدن يـا رد نمـودن (rejection،(پيوند را تخريب مينماد. پس ميتوان نتيجه گرفت كه پيوند بين حيوانات از يك نژاد خالص پذيرفتـه مـي شـود، در حاليكه پيوند بين حيواناتي كه از نژادهاي خالص و مختلف هستند ( و يا اينكه افراد مختلـف يـك نـژاد ناخـالص هـستند) پـس زده ميشود. بنابراين پاسخ به بافت پيوندي و روند شناسايي اجزاء مولكولي سطوح ديگر بين بافـت دهنـده و ميزبـان گيرنـده، برمبنـاي اصول ژنتيكي است. ژنهاي مسئول در سطوح آنتيژنتيكي بافت پيوند شده، همان تشكيلات حاصله از جايگاه سازگاري نسجي يـا MHC ميباشد. اينها همان ژنهاي سازگاري نسجي ميباشد. نهايتا”، تفاوتهاي موجود بين بافت بيگانه و خودي به دليـل وجـود پلي مورفيسم در بين آللهاي مختلف ژنهاي سازگاري نسجي در يك جمعيت ناخالص ميباشد. سرنوشت بافتها و اندامهاي پيوندي، بستگي به تعدادي عوامل دارد كه مهمترين آنها، پاسخ ايمني گيرنده به آنتي ژنهايي است كه در سطح سلولهاي بافت دهنده سبب تحريك آن ميگردد. MHC سبب توليد سيستمهاي آنتيژنيكـي مـيشـود كـه مـستقر درسطح بافت بوده و اساس تفاوتهاي ساختاري بافتي را در بين افـراد يـك گونـه تـشكيل مـيدهـد.MHC مـسئول كٌـد نمـودن پروتئينهاي مخصوصي استكه به توسط ژنهايمربوطهبر روي لكوسمربوطه،درتمام سلولهاي بدن ظاهر ميشود.

pdf كلیات انگل شناسي وطبقه بندي محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in انگل, انگل_شناسی, انگل_شناسی_پزشکی 2841 دانلود

دانلود (pdf, 377 KB)

کليات_انگل_شناسي_24120.pdf

y انگل شناسي پزشكي (شناخت و شناسائي = Logus و انگل Parasite و پزشكي = Medical Medical (علمي است كه در مورد انگلهاي انگلهاي مهم در پزشكي شامل تك ياختگان ياختگان و كرمهاي انگلي بحث مي كند. y انگل شناسي از علوم زيستي است كه روابط زيستي بين دو موجود زنده يعني انگل (Parasite (و ميزبان (Host (را مورد بررسي قرار ميدهد. y روابط زيستي بين دو موجود زنده جهت تامين غذا (Nutrition (و ديگري داشتن پناهگاه (Protection (به اشكال مختلفي در عالم زيست ديده ميشود. از همه مهمتر ميتوان به همزيستي همزيستي (Symbiosis Symbiosis (اشاره نمود.y همزيستي يا همياري: همكاري ميان دو گونه متفاوت از جانداران است كه ارتباط آنان به دليل وابستگي وابستگي متابوليك متابوليك ميباشد. در اين نوع زندگي يكي سود ميبرد و ديگري به صورتهاي صورتهاي مختلف در اين رابطه نقش خواهند داشت. y . موچوآليزم: (Mutualism (اينكه هر دو موجود در اين رابطه همزيستي سود ميبرند . مانند فلور طبيعي روده. y همسفرگي يا دور يك سفره نشستن (كومنساليزم Commensalism :(در اين نوع همزيستي ميان دو گونه متفاوت از جانداران كه يكي سود ميبرد و ديگري نه سود ميبرد و نه زيان. مانند يخ لي از انگلهاي انگلهاي وم جود در بدن س ان ان.مهمترين رابطه زيستي مورد بحث در علم انگل شناسي عبارتست از پارازيتيسم (Parasitism( يا ن گ زدي انگلي كه در اين نوع ن گ زدي يك موجود نا ب م انگل سود ميبرد و موجود گ دي ر كه م ا يزب ن ا لاط ق ميشود. ضرر ميكند. y انگل (parasite: (به موجودي گفته ميشود كه مايحتاج غذايي خود را بطريقه مستقيم و يا غير مستقيم از ميزبان تهيه و در نتيجه باعث آسيب، آزار، تهاجم، عفونت و بيماري در ميزبان ميگردد.و به خرج موجود زنده ديگري بنام ميزبان زندگي خود را تأمين ميكند.انگلهاي داخلي es ) parasit-o dn E (به دسته انگلهايي گفته ميشود كه تمام مراحل زندگيشان و يا لااقل بيشترين آنرا بطور اجباري در بدن ميزبان هستند. مثل اكثر انگلهاي مورد بحث در ايندرس. y انگلهاي خارجي ( parasites-Ecto (انگلهاي خارجي وموقتي به دسته انگلهايي اطلاق ميشود كه در مواقع مورد نياز جهت كسب مواد غذايي به ميزبان حمله ميكنند و سپس زندگي آزاد دارند. مانند حشرات و بندپايانانگلهاي اختياري (parasites Facultative : (به دسته انگلهايي اطلاق y و وش ند هم ميتوانند وارد بدن ميزبان و را ند د زآ اد آ دن گي به شكل تي اخ اري هم ز ميشود كه انسفال و يت لد مننگو مو آميب هاي نيست مثل م ا يزب ن به اتشا ي ن متكي ح انگلهاي اجباري (parasites Obligatory : (زندگي انگلي ممكن است y تنها راه ادامه حيات ارگانيسم باشد. مانند عوامل مالارياگلهاي دائمي ( y انگل موجود ديگر خواهد بود مثل آسكاريس (parasites Temporary :(برخي از ارگانيسم ها در يك يا انگلهاي موقتي( y چند مرحله از چرخه زندگي خود انگل اجباري هستند اما در مراحل ديگر، زندگي آزاد دارند. مثل كنه ها سته يا Incidental : ( د Accidental parasites ) فد ي تصاد انگل اه ي y انگلهايي هستند كه در چرخه زندگيشان به اشتباه يا اتفاقي وارد بدن ميزبان غير واقعي س آ كاريس سگ. رو آ ضايعه ميكنند. مثل لا يج ا اد د فر ن در بدن آ و خود مي وش ندانگلهاي سرگردان :(parasites Erratic (به انگلهايي گفته ميشود كه در اثر عواملي متفاوت در چرخه ن گ زدي از محل س زي ت اقع و ي خ شا ود ن به نقاط گ دي ر بدن رفته و جايگزين ج ي زين ميش نو د. مثل آسكاريس در مجاري صفراوي. y انگلهاي بيماريزا: (parasites pathogenic (به دسته انگلهايي اطلاق ميشود كه قدرت ايجاد ضايعه، دست اندازي و بيماري را در ميزبان دارند و اين عوارض حاصله از اين انگلها ميتواند به اشكال مختلفي ديده شود مانند : 1 -ترشح سموم 2 -ترشح آنزيمهاي لتيكي3 -انسداد روده- مجاري لنفاوي و عروقي 4 -رقابت تغذيهاي 5 -ايجاد ضايعات مكانيكي در زمان مهاجرت كرم به علت اشت د ن خار 6 -اشت د ن دندان يا تيغك در دهان 7 -اشت د ن خار در تخم.

pdf كلاميدوفيلا آبورتوس محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in عامل_عفونی_سقط, کلامیدوفیلا_آبورتوس 2382 دانلود

دانلود (pdf, 472 KB)

سقط نشخوارکنندگان (1).pdf

كلاميدوفيلا آبورتوس ميكروارگانيسم گرم منفي داخل سلولي اجباري (قبلا كلاميديا پسيتازي گفتـه ميشد) و غيـر متحـرك اسـت كـه عامـل عفـوني سـقط انزئوتيـك مـيشهـا ( enzootic On (ميباشد. در بسياري از كشورها اين ميكروارگانيسم يكي از مهمترين عوامل سقط جنـين در ميشها و مرگ و مير نوزادان بوده و در بريتانيا نيز فراوانترين عامل سقط محسوب ميشـود. خسـارات سالانه ناشي از آن در دهه 1990 در اين كشور 20-15 ميليـون پونـد بـرآورد شـده اسـ ت. كلاميـدوفيلا آبورتوس در بزها نيز بيماري مشابه ميشها ايجاد ميكند. همچنين گاوها، خوكها و اسبها نيـز بـه آن آلوده ميشوند ولي بيماري در اين دامها كمتر متداول است. اين جرم از نظر انتقال بـه انسـان نيـز داراي اهميت است و قادر به كلونيزه شدن در جفت انسان بوده كه منجر به سـقط، مـردهزايـي و بيمـاري مـادر ميشود.

pdf كلاميدوفيلا آبورتوس محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in عامل_عفونی_سقط, میکروارگانیسم, کلاممیدوفیلا_آبورتوس 2896 دانلود

دانلود (pdf, 472 KB)

عوامل سقط گوسفند (1).pdf

كلاميدوفيلا آبورتوس ميكروارگانيسم گرم منفي داخل سلولي اجباري (قبلا كلاميديا پسيتازي گفتـه ميشد) و غيـر متحـرك اسـت كـه عامـل عفـوني سـقط انزئوتيـك مـيشهـا ( enzootic Ovine  abortion (ميباشد. در بسياري از كشورها اين ميكروارگانيسم يكي از مهمترين عوامل سقط جنـين در ميشها و مرگ و مير نوزادان بوده و در بريتانيا نيز فراوانترين عامل سقط محسوب ميشـود. خسـارات سالانه ناشي از آن در دهه 1990 در اين كشور 20-15 ميليـون پونـد بـرآورد شـده اسـ ت. كلاميـدوفيلا آبورتوس در بزها نيز بيماري مشابه ميشها ايجاد ميكند. همچنين گاوها، خوكها و اسبها نيـز بـه آن آلوده ميشوند ولي بيماري در اين دامها كمتر متداول است. اين جرم از نظر انتقال بـه انسـان نيـز داراي اهميت است و قادر به كلونيزه شدن در جفت انسان بوده كه منجر به سـقط، مـردهزايـي و بيمـاري مـادر ميشود.