زبان خود را انتخاب کنید

pdf شوک، شرايط اورژانسی در حيوانات محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in اکسیژن, حجمدر_گردش, شوک, عصبی_هورمونی, متابولیسم 2964 دانلود

دانلود (pdf, 4.06 MB)

التیام،-دوره-2،-شماره-2 (11).pdf

شوک مرحله پايانی يا پايان مسير بسياری از بيماریهاست. معموال فكر میکنيم که شوک رويدادی است که بهدنبال خونريزی شديد يا اندوتوکسمی رخ میدهد و باعث تاکیکاردی، تاکیپنه، کاهش فشار خون، دپرشن، گيجی، کما، دهيدراتاسيون و شاهای مخاطی يرطبيعی میشود. اين عالئم بالينی شايد وابسته به شوک باشند و سريع شناسايی شوند اما در شرايط ديگر هم ديده میشوند. عالئم بالينی شوک منعكس کننده پاسخهای هموديناميک است. اين پاسخها در نتيجه مكانيسمهای کنترل شده عصبی-هورمونی است که بهوسيله کاهش حجم موثر در گردش راه اندازی میشوند. شوک بهعنوان عدم تعادل بين دريافت و مصرف اکسيژن هم شناخته میشود. سرعت دريافت اکسيژن از خون بايد با احتياجات متابوليكی بافت برای ادامه متابوليسم هوازی متعادل باشد زيرا اکسيژن در بافت ذخيره نمیشود. وقتی احتياج اکسيژن برای متابوليسم بيشتر از اکسيژن دريافتی بافت باشد، متابوليسم يرهوازی شروع میشود که در نتيجه متابوليسم هوازی توليد انرژی کاهش میيابد و وقتی سلولهای اين بافت تغيير قابل مالحظهای در عملكرد ارگان ايجادکنند، اين شرايط بهعنوان شوک شناخته میشود. اين شرايط اگر درمان نشود، هيپوکسی پيشرونده بافت منجر به تغيير متابوليسم سلولی، مرگ سلول، نارسايی ارگان و در نهايت مرگ حيوان میشود. در اين مقاله به معرفی موارد اورژانس در دهان و دندان پرداخته میشود. همچنين عاليم کلينيكی و تظاهرات بالينی، طرح تشخيصی و درمان اورژانسی مناسب در هر مورد توصيف میگردد

pdf شناسایی محاسباتی فاکتورهای تنظیمی مؤثر در بیماری برونشیت عفونی طیور با استفاده از داد ه های RNA-Seq محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in بیان_ژن, شبکه_تنظیمی, فاکتورهای_رونویسی, پروموتر 2404 دانلود

دانلود (pdf, 729 KB)

برونشیت عفونی.pdf

بیماری برونشیت عفونی یکی از بیماری های ویروسی بسیار عفونی و شایع طیور م یباشد. در اين مطالعه به منظور درك بهتر شبكه تنظيمی درگير در بیماری برونشیت عفونی، در ابتدا ژن های با بيان بالا و مشابه با استفاده از تجزيه و تحليل داده های یک مطالعه RNA-Seq در چهار حالت متفاوت شامل مقایسه ی بافت طحال جوجه های مبتلا به برونشیت با جوجه های سالم با غلظت پایین سرم مانوز باند شده با لکتین در سن یک هفتگی و سه هفتگی و مقایسه ی بافت طحال جوجه های مبتلا به برونشیت با جوج ههای سالم با غلظت بالای سرم مانوز باند شده با لکتین در سن یک هفتگی و سه هفتگی شناسایی شد. سپس توالی پروموتری اين ژ نها جهت شناسايی فاكتو رهای رونويسی کاندید درگیر در این مکانسیم استخراج شد. نتایج تجزیه و تحلیل پروموتری با استفاده از نرم افزار Genomatix منجر به شناسایی 61 فاکتور رونویسی کاندید جدید احتمالی مؤثر در مراحل تنظیمی برونشیت عفونی گردید. افزون بر این، به منظور مصورسازی شبکه های تنظیمی شامل فاکتورهای رونوویسی که ژن های مورد نظر را تنظیم می کنند از نرم افزار Cytoscape استفاده شد. بر اساس نتایج، 61 فاکتور رونویسی کاندید جدید معرفی شده در این مطالعه دارای پتانسیل مناسبی برای بررسی بیشتر در سطح آزمایشگاهی م یباشند و می توانند اطلاعات جدیدی را در درک بهتر شبکه ی تنظیمی مؤثر در بیمار برونشیت عفونی طیور فراهم کنند.

pdf شروع تغذیه زود هنگام جوجه های تازه از تخم درآمده و مزایای آن محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in اصول_مدیریت_جوجه_کشی, انکوباتور, تغذیه_زودهنگام 2056 دانلود

دانلود (pdf, 569 KB)

شروع تغذیه زودهنگام جوجه.pdf

در آلمان برای نخستین بار با استفاده از سیستم تغذیه زودهنگام، جوجهها از زمان حضور در انکوباتور تغذیه میشوند و به مدت 63 ساعت بدون توجه و مراقبت باقی نمیمانند. به گزارش گروه بینالملل حکیم مهر، سیستم تغذیه زودهنگام بدین معنی است که جوجههای تازه از تخم درآمده، بلافاصله دسترسی به آب، خوراک و نور داشته باشند و به آنها اجازه داده میشود که روال عادی زندگی خود را آغاز نمایند.
این سیستم در مقایسه با روش رایج انکوباسیون، از مزایای ویژهای برخوردار است. در سیستم انکوباسیون کلاسیک، پرندگان هیچ نوع خوراک و آبی دریافت نمیکنند و در نتیجه جوجههای تازه از تخم درآمده، 01 درصد از وزن زمان هچینگ خود را در اثر کم آبی از دست داده و قدرت حیات و استحکام خود را از دست میدهند.روش رایج، بدینترتیب است که حدود 63 ساعت دوره انکوباسیون به طول میانجامد که این مدت، خود باعث ایجاد مشکلات و استرس اضافی برای پرنده خواهد شد. ابتدا جوجههای از تخم درآمده و به شکل اتوماتیک از پوسته ها جدا شده و در وسیله حمل و نقل قرار میگیرند. سپس این جوجهها با استفاده از ماشین حمل و نقل به مزارع پرورش طیور منتقل میشوند. این روند خود چندین ساعت به طول میانجامد و خود باعث افزایش میزان مرگ و میر و تلفات جوجهها خواهد شد.
برای نخستین بار در آلمان از سسیتم تغذیه زودهنگام در زمان انکوباسیون در دو هچری استفاده گردید

pdf شروع تغذيه زودهنگام جوجه هاي تازه از تخم درآمده و مزاياي آن محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in انكوباتور, انكوباسيون, تغذيه_جوجه, تغذيه_زودهنگام_جوجه, جوجه_تازه_از_تخم_درآمده, سيستم_انكوباسيون_كلاسيك, سيستم_تغذيه_زودهنگام, شروع_تغذيه_جوجه, شروع_تغذيه_زودهنگام_جوجه, مزارع_پروزش_طيور 1247 دانلود

دانلود (pdf, 569 KB)

شروع تغذیه زودهنگام جوجه (1).pdf

در آلمان برای نخستین بار با استفاده از سیستم تغذیه زودهنگام، جوجهها از زمان حضور در انکوباتور تغذیه میشوند و به مدت 63 ساعت بدون توجه و مراقبت باقی نمیمانند. به گزارش گروه بینالملل حکیم مهر، سیستم تغذیه زودهنگام بدین معنی است که جوجههای تازه از تخم درآمده، بالفاصله دسترسی به آب، خوراک و نور داشته باشند و به آنها اجازه داده میشود که روال عادی زندگی خود را آغاز نمایند. این سیستم در مقایسه با روش رایج انکوباسیون، از مزایای ویژهای برخوردار است. در سیستم انکوباسیون کالسیک، پرندگان هیچ نوع خوراک و آبی دریافت نمیکنند و در نتیجه جوجههای تازه از تخم درآمده، 01 درصد از وزن زمان هچینگ خود را در اثر کم آبی از دست داده و قدرت حیات و استحکام خود را از دست میدهند.روش رایج، بدینترتیب است که حدود 63 ساعت دوره انکوباسیون به طول میانجامد که این مدت، خود باعث ایجاد مشکالت و استرس اضافی برای پرنده خواهد شد. ابتدا جوجههای از تخم درآمده و به شکل اتوماتیک از پوستهها جدا شده و در وسیله حمل و نقل قرار میگیرند. سپس این جوجهها با استفاده از ماشین حمل و نقل به مزارع پرورش طیور منتقل میشوند. این روند خود چندین ساعت به طول میانجامد و خود باعث افزایش میزان مرگ و میر و تلفات جوجهها خواهد شد. برای نخستین بار در آلمان از سسیتم تغذیه زودهنگام در زمان انکوباسیون در دو هچری استفاده گردید. 

pdf شرایط یک جایگاه مناسب برای دام و انواع جایگاه محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in جایگاه_باز_بسته_نیمه_ّاز, جایگاه_دام, شرایط_جایگاه_مناسب_دام 2508 دانلود

دانلود (pdf, 7.45 MB)

بهداشت دام (12).pdf

 شرایط یک جایگاه مناسب برای دام

• امکان بروز رفتارهای عادی خود را در محیط داشته باشد

• از سوء تغذیه در امان باشد

• از ترس و استرس در امان باشد

• از آسیب و بیماری ها در امان باشد

 انواع جایگاه

• جایگاه بسته

• جایگاه نیمه باز

• جایگاه باز (shed open)

pdf شرایط کلی مولدهای حرارتی در سالنهای مرغداری و اماکن مرتبط با صنعت مرغداری محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in اماكن_مرتبط_با_صنعت_مرغداري, منبع_حرارتي, مولدهاي_حرارتي_سالنهاي_مرغداري 2023 دانلود

دانلود (pdf, 595 KB)

دستگاه گوارش طیور (1).pdf

۱ )یک منبع حرارتی مناسب و مطمئن باید قادر به تولید گرمای یکنواخت باشد و نیاز به مراقبت زیاد و همچنین سرویسهای روزانه – هفتگی – ماهانه و ساالنه نداشته باشد و به سادگی قابل راه اندازی باشد، تکنسین های خاص ملزم به تعمیرات اساسی و جزئی آن را نداشته باشند و از تکنسین های معمولی بتوان جهت سرویس و نگهداری آنها استفاده نمود.

۲ )قیمت آنها با توجه به هزینه استهالک ، هزینه تعمیرات و هزینه های اولیه و ثابت و ثانویه مناسب باشد و سالیان متمادی بتوان از این تجهیزات استفاده نمود.

۳ )باید قابل انطباق با شرایط سالن بوده و فضای زیادی را اشغال نکند. کارگران به راحتی در سالن کار نمایند و سیستم تهویه سالن مرغداری را دچار مخاطره نکند، حرارت تولید شده را به راحتی از طریق سیستم تهویه سالن هدر ندهد. حرارت تولید شده در پرندگان اغلب از روی میزان اکسیژن مصرفی آنها محاسبه می گردد، اگر پرنده در حال استراحت بوده رشد نکرده و یا اینکه چربی در بدن خود ذخیره ننمایند، درنتیجه یک ارتباط مستقیم بین اکسیژنی که توسط پرنده مصرف شده با مقدار حرارتی که تولید شده وجود دارد. احتیاجات طیور و متابولیزم پرنده ها بسیار باال است و مقدار هوای مورد نیاز آنها در واحد وزن نسبت به سایر دامها زیادتر است، بطور مثال طیور پنج برابر انسان در وزن مساوی احتیاج به اکسیژن دارند، میزان هوای مورد نیاز برای جوجه ها به ازای هر کیلوگرم وزن زنده بدن حدود ۲ فوت مکعب در دقیقه می باشد، با رشد جوجه ها میزان نیاز آنها به اکسیژن بیشتر است و تهویه اهمیت بیشتری می یابد که مقدار قابل مالحظه ای از هوای گرم شده در سالن مرغداری توسط هواکشها از سالن خارج می شود.

pdf شترمرغ و صفات برجسته آن محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in شترمرغ 1538 دانلود

دانلود (pdf, 2.16 MB)

دانستنی های شترمرغ .pdf

از حدود صد سال پيش پرورش شترمرغ با هدف بهره گيري ازفررآورده هاي آن و بدليل ويژگيهاي خاص اين پرنده به ويژه در قراره آفريقرا ب رور قابرل توجهي مطرح بوده است، خصوصياتي همچون:
• مقاومت زياد در برابر شرايط اقليمي متفاوت
• ويژگيهاي خاصتغذيهاي پرنده
• كيفيت منحصر بفرد فرآورد ههاي آن مانند گوشت، چرم، پوست، روغن و . .
باعث شده تا از ابتداي دهه حاضر استقبال شراياني از سروي توليرد ردگان در شورهاي توسعه يافته و در حال توسعه جهت پرورش و تكثيرر شترمرغ در س ح انبوه و به شكل ص عتي بوجود آيد. ب وريكره در ايرن زمران وتراه م العات و فعاليتهاي گستردهاي در زمي ه پررورش، تغذيره، اصرحح نرژاد و بهداشت و بيماريهاي اين پرنده صورت پذيرفته است.شرترمرغ درشراخه مهررهداران، رده پرنردگان خرانواده شرتر مر ران و از جر شترمرغ است.
• بزرگترين پرنده موجود در روي ره زمين و فاقد قدرت پرواز بوده ه بردليل داشتن پاهاي قوي اين مبود جبران شده و قادر است با سرعت 60 يلومتر در ساعت بدود و از خود دفاع د. • شترمرغ به سره نرژاد اصرلي گرردن سرياه، گرردن قرمرز و گرردن آبري تقسريم و محصولات مهم اين پرنده به ترتيب اهميت چرم، گوشتو پر است. • شترمرغ همه چيز خوار بوده و معمولا ذاي اصرلي آن را يونجره، جرو، ذرت و
سبوستشكيل ميدهد.
• سن بلوغ ج سي در شرتر مررغ نرر 2/5 ترا 3 سراليي و مرادههرا 2 ترا 2/5 سراليي ميباشد. بيشترين گوشت قابل استفاده از لحاظ تجاري از پاهراي)ران( شرترمرغ بدست مي آيد و داراي لسترول پايين و پروتئين بالا ميباشد• شررراي آب و هرروايي و تغذيرره و تاسيسررات و شررراي بهداشتي از عوامل مهم در توليرد مثرل گلرههراي شترمرغ ميباشد.
• ارتفاع شتر مرغ 220 - 280 سرانتيمتر و ورول عمرر 40 - 50 سال است .
• ميررانيين توليررد ت ررم يررش شررتر مرررغ در فصررل توليررد )ت مگذاري( 60 تا 80 عدد ت رم و ب رور متوسر توليرد جوجه در داخل شور مرا در يرش فصرل توليرد 30 ترا 40ق عه ميباشد.
• نسبت پرنده نر به ماده جهت بدست آوردن بالاترين تعداد توليد ت م هاي ن فه دار 1 به 2 است.

pdf شاربن علامتی = پاسياه محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in باکتری_بیهوازی, شاربن_علامتی, پاسیاه, کلستریدیوم 4807 دانلود

دانلود (pdf, 116 KB)

شاربن علامتی.pdf

عامــل ايــن بيمــاری يــک بــاکتری بــیهــوازی بنــام کلستريديوم شوای میباشد که در درجـه اول در گاوهـای ۶ ماهه تا دو ساله و سپس در گوسفندان ايجاد بيماری می- کند.

طرز انتقال: دامها در اثر خوردن علوفه آلوده به هاگ بـه ايـن بيماری مبتلا مـیشـوند کـه در روده تکثيـر مـیيابنـد. همچنين دامها میتوانند از راه جراحات پوستی يـا مخـاطی به طور مثال در هنگام پشم چينی و قطع دمبه و يـا پـس از زايمان از طريق فرج و مهبل به اين بيماری مبـتلا - شوند. پــس از ورود عامــل بيمــاری بــه داخــل بــدن ،در بافتهايی مانند کبد ـ طحـال و مخـصوصاً عـضلات جـايگزين شده و توليد توکسين و در ايت تخريـب بافتـهای مـذکور را مینمايد.

علائم بالينی: اين علائم عبارتند از لـنگش مـشخص (در اثـر تـورم گازدار عضلات ناحيه شـانه و عـضلات ناحيـه ران آـه بـه هنگام ملامسه وجود گاز را میتوان در آا احـساس نمـود) و ورم عضلانی (که در ابتدا گرم و دردنـاک اسـت و سـپس سرد و بدون درد میشود). اين دامها اکثراً به لو میخوابند و پـای مبـتلای خود را به طور کشيده به سمت خارج میکشند. پوست ناحيه مبتلا تغيير رنگ پيدا میکند وترک مـی- خورد. همچنين تب شديد، کسالت و بیحالی ، بیاشـتهايی و قطع نشخوار و افزايش تعداد ضربان قلب نيز مشاهده می- شود. در صـورت خــونگيری، بــرخلاف بيمـاری شــاربن شــاهد انعقاد سريع آن میباشيم.

آثار کالبدگشايی: علائم کالبدگشايی عبارت است از نفخ و گنديدگی لاشه و وجود و خروج کف خون آلوده از مخرج و منخرين.

درمان: استراتژی درمان براساس استفاده از آنتـیبيوتيکهـا مانند پنیسيلين به ميزان ده هزار واحد برای هر کيلـو گرم وزن بدن میباشد. اگر جراحات سـطحی باشـد، تزريـق در داخل جراحات میتواند موثر باشد. جهت پيشگريی مي توان از واکسيناسيون استفاده نمود که در ١ ماهگی ـ ٢ ماهگی ـ٧ ماهگی و ١٩ مـاهگی تجـويز میشود.

pdf شاخص های ارزیابی تولید در جوجه های گوشتی محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in ارزيابي_توليد_جوجه_هاي_گوشتعي, جوجه_هاي_گوشتي, خوراك_مصرفي_جوجه, راندمان_غذايي_جوجه_گوشتي, شاخصهاي_ارزيابي_توليد, شخص_توليد_اروژايي, ضريب_تبديل_غذايي 3211 دانلود

دانلود (pdf, 516 KB)

شاخص_های_ارزیابی_تولید_در_جوجه_های.pdf

در صنعت پرورش جوجه های گوشتی شاخص های مختلفی برای ارزیابی وضعیت پرورشی و تولیدی مورد استفاده قرار می گیرد که از این معیارها می توان به موارد زیراشاره کرد :

 مقدار خوراک مصرفی

 افزایش وزن بدن

 میزان مرگ و میر

 ضریب تبدیل غذایی

 راندمان غذایی

 شاخص تولید اروپایی

خوراک مصرفی (Intake Feed (و افزایش وزن بدن (Gain Weight Body( در صورت عدم وجود برنامه­ های محدودیت غذایی، ارزیابی مقدار خوراک مصرف و افزایش وزن بدن جوجه­ ها در هر سنی با توجه به کاتالوگ یکی از روش­ های ارزیابی وضعیت عملکردی گله می­ باشد که در صورت کم بودن مصرف خوراک یا افزایش وزن، دالیل بررسی و اصالحاتی در برنامه­ های مدیریتی انجام خواهد شد.

ضریب تبدیل غذایی (Ratio Conversion Feed( ضریب تبدیل غذایی به معنای مقدار خوراک مصرفی به ازای واحد محصول تولیدی است که یکی از رایج ترین معیارها جهت ارزیابی بهره وری خوراک در تغذیه طیور است فرمول زیر نحوه محاسبه ضریب تبدیل خوراک را نشان می دهد. افزایش وزن بدن/ مقدار خوراک مصرفی = ضریب تبدیل غذایی

راندمان غذایی(Efficiency Feed( راندمان غذایی عبارت از مقدار محصول تولیدی به ازای واحد خوراک مصرفی است. این معیار در بسیاری از مواقع با معیار ضریب تبدیل غذایی اشتباه گرفته می ­شود. در واقع راندمان غذایی نسبت عکس ضریب تبدیل غذایی می­ باشد که به ازای افزایش در مقدار راندمان غذایی مقدار ضریب تبدیل غذایی بایستی به طور متناسب کاهش یابد از فرمول زیر برای محاسبه راندمان غذایی استفاده می شود. خوراک مصرفی / افزایش وزن بدن = راندمان غذایی

شاخص تولید اروپایی شاخصی کامل تر و دقیق تر و دربرگیرنده­ معیارهای بیشتر شامل درصد ماندگاری گله، سن بارگیری، ضریب تبدیل غذایی، وزن نهایی در ارزیابی عملکرد گله است. هر چه مقدار عددی این شاخص بیشتر باشد بیانگر مدیریت و پرورش خوب گله در ارزیابی پایان دوره است. این شاخص در کشورهای اروپایی بیشتر از033 است ولی در ایران در بیشتر موارد بین 223 تا 253 است البته گزارشاتی بر مقادیر بیشتر از 253 وجود دارد. فرمول شاخص تولید در زیر آمده است. )سن کشتار × ضریب تبدیل غذایی( / 033( × درصد ماندگاری × میانگین وزن کشتار( = شاخص تولید اروپایی با توجه به اینکه هزینه های خوراک 03 تا 03 درصد کل هزینه­ های پرورشی را شامل می شود کارایی استفاده از خوراک مصرفی برای سود دهی مهم است و حتی تغییرات کم در هزینه خوراک مصرفی در راندمان اقتصادی گله اثر گذار خواهد بود.جلوگیری از مشکالت شاخص ­های ارزیابی عملکرد یک گله نیازمند برنامه ریزی خوب و مدیریت خوب می باشد. هر عاملی که افزایش وزن بدن، مصرف خوراک، ضایعات خوراک و میزان مرگ و میر موثر باشد بر شاخص­های ارزیابی تولید موثر خواهد بود. تبدیل خوراک به وزن زنده یک فرایند پیچیده ای است و علت ضعیف بودن این فرایند معموال چند عاملی است. اصالح فرایند کارایی استفاده از خوراک نیازمند دستیابی به مدیریت همه جانبه، صرف هزینه و هماهنگی در همه بخش های پرورشی می باشد. پیش از بررسی علل بروز مشکل در راندمان غذایی، بایستی مقیاس و محدوده مشکل تعیین شود زیرا در صورت وجود مشکل در یک یا چند گله علل و ارائه راه حل ها می تواند متفاوت تر از وجود مشکل در سطح وسیع تر باشد.

شاخص های تولیدی نامناسب می تواند نتیجه وجود اشتباهاتی به قرار زیر باشد:

 اشتباه در محاسبه خوراک مصرفی به دلیل اشتباه در توزین مقدار خوراک داده شده و باقیمانده یا وجود مقادیر زیاد ریخت و پاش خوراک

 اشتباهات در اندازه گیری وزن که سبب برآورد کمتر وزن زنده در هر دوره خواهد شد. که رفع این مشکل نیازمند کالیبراسیون و تنظیم تجهیزات وزن کشی است.

 تغییرات فصلی در مواد اولیه

 مرگ و میر باال در گله و در نظر نگرفتن وزن آن­ها در محاسبات

 دزدیده شدن مرغ ها و خوراک ها برای تعیین دقیق مقیاس مشکل بایستی عامل اثرگذار در ارزیابی راندمان خوراک را بررسی کرد. عوامل زیادی بر مقدار کارایی استفاده از خوراک اثر گذار هستند که در مقاالت متعاقب به بحث در مورد آنها پرداخته خواهد شد.

pdf شاخص ها يا نشانه هاي آنتي ژنيك در مولكولهاي ايمونوگلبولين محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آنتی_ژنیک, ایمونوگلبولین, گاماگلبولین 2655 دانلود

دانلود (pdf, 8.02 MB)

سیستم دعاعی بدن (8).pdf

ايمونوگلبولينها مولكولهاي گليكوپروتئيني هستند كه مي توانند بصورت آنتي ژن عمل نماينـد. بنـابراين اگـر ايمونوگلبولينهـاي يك گونه به گونة ديگري تزريق شوند، مثلا گاماگلبولين حيوان به انسان يا تزريق بهمان گونه ولي از نظر ژنتيكي متفـاوت، ماننـد تزريق گاماگلبولين انسان به انسان، منجر به ايجاد آنتي بادي بر ضد شاخصهاي آنتي ژنيك روي ايمونوگلبولين خواهد شـد . نـشانه هاي آنتي ژنيك بر روي مولكولهاي ايمونوگلبولين سه نوع مي باشند1 -شاخص هاي ايزوتيپيك (determinants Isotypic : (اين شاخصها شامل توالي اسـيدهاي آمينـه نـواحي ثابـت زنجيره هاي سبك و سنگين ايمونوگلبولين ها هستند كه در هر كلاس و زيركلاس و در هر گونه از جانداران منحصر بفـرد اسـت . اين شاخص ها موجب شناسائي و متمايز شدن زنجيره هاي سنگين گاما، آلفا، ميو،دلتا و اپسيلون و همچنين زنجيـره هـاي سـبك كاپا و لامبدا و زيركلاسهاي (Subclass (زنجيرة سنگين و زير نوعهاي (Subtype (زنجيـره سـبك در گونـه هـاي مختلـف جانداران از يكديگر ميشوند. اين شاخصها را، شاخصهاي تكامل زيستي(Phylogenic (نيز ميگوينـد. بطـور مثـال اگـر زنجيـرة گاماي انسان را به خرگوشي تزريق كنيم، حيوان ايجاد آنتي بادي بر عليه زنجيرة گاماي انـسان ميكنـد كـه فقـط بـا ايـن زنجيـرة پروتئيني واكنش نشان مي دهد. بنابراين براي تهيه آنتي بادي بر عليه شاخص هاي ايزوتيپيك يك زنجيرة ايمونوگلبولين، بايـد از يك گونه ديگر بعنوان ميزبان استفاده كرد. كاربرد آزمايشگاهي آنتي بادي برعليه شاخص هاي ايزوتيپيك ايمونوگلبولينهاي انـسان، شناسائي و اندازه گيري مقادير مختلف كلاسهاي ايمونوگلبولين با روشهاي ايمونوالكتروفورز، راديال ايمونوديفيوژن، اليزا، نفلومتري ، راديوايمونواسي و غيره مي باشد. ضايعات بافتي كه در نتيجه توليد آنتي بادي عليه اين نشانه ها در انسان ممكن است ايجاد شـود، پس از سروتراپي با سرم هترولوگ مانند سرم اسب مي باشد . بطور مثال در نتيجة تزريق سرم ضد سم مار اسبي به انسان، سيـستم ايمني بدن بر عليه شاخصهاي ايزوتيپ گاماگلبولين اسب، عكس العمل نشان داده و ايجاد بيماري سرمي (sickness Serum( مي شود. 2 -شاخص هاي آلوتيپيك (determinants Allotypic :(نشانه هاي آلوتيپيك مولكولهاي ايمونوگلبولين در حقيقت شاخص هاي ژنتيكي (markers Genetic (مي باشند. كلمه آلوتيپ ريشه يوناني دارد كه آلو (Allo (بـه معنـي « ديگـري» (other (و تيپ (Type (از ريشه Typos به معني «نوع» گرفته شده است. اين شاخص ها در منطقه ثابـت ( C ( بعـضي از زنجيره هاي سنگين و سبك ايمونوگلبولينها قرار دارندو در حقيقت شامل تفـاوتي اسـت كـه در اسـيد آمينـه يـك يـا چنـد محـل (Locus (از زنجيره هاي سنگين و يا سبك مـشاهده مـي شـود و تـابع و تحـت كنتـرل قـوانين ژنتيكـي منـدل (Mendel (ميباشند. تاكنون نشانه هاي آلوتيپيك ايمونوگلبولينهاي انساني فقط بر روي زنجيره هاي سنگين گاما (γ3 و γ2 و γ1،( آلفا (α2، ( اپسيلون و زنجيرة سبك كاپا كشف شده و بترتيب Gm ،Am ،Em و Inv يا Km نامگذاري شده اند. آنتي – آلوتيپ آنتي بادي در انسان به صورتهاي زير توليد ميشود: 1 (در طول دوران حاملگي ، مادران ممكن است در صورت تفاوت با آلوتيپهاي ايمون وگلبولين شوهر از طريق ايمونوگلبولين جنين حساس شده و آنتي بادي عليه آلوتيپهاي ايمونوگلبولين شوهر و جنين درست كنند. 2 (پس از انتقال خون كامل يا تزريق گاما گلبولين همولوگ در چند نوبت به انسان ممكن است شـخص گيرنـده بـر عليـه شاخص هاي آلوتيپي ايمونوگلبولينهاي دريافتي حساس شده و برعليه آنها توليد آنتي آلوتيپ آنتي بادي نمايد. 3 -شاخصهاي ايديوتيپيك(determinants Idiotypic : (حفره پاراتوپ ، خصوصاً در مناطق بسيار متغير يا CDR در هر مولكول آنتي بادي، برعليه يك اپـي تـوپ معـين، شـكل سـه بعـدي (dimentional-Thri (خاصـي دارد كـه آنهـا را شاخصهاي ايديوتايپ ميگويند(شكل 12-2 .(توالي اسيدهاي آمينه در مناطق CDR در هر كلون (Clone (يا دسته يكجور آنتي بـادي بـر عليـه يـك اپـي تـوپ معـين، منحـصر بفـرد مـي باشـد و بـه آن ايـديوتايپ اختـصاصي(idiotype Private ( مي گويند. سيستم ايمني هر فرد نيز عليه شاخصهاي ايديوتايپ خود واكنش داده و با توليد آنتي-ايـديوتايپ، سـنتز آنتـي بـادي را تحت كنترل و تنظيم مي كند. 

pdf شاخ بري محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in استخوان_پیشانی, حلقه_پوستی, رشد_شاخ, سینوس_پیشانی, شاخ_بری, شریان_گیجگاهی, شکستگیهای_شاخ, عصب_شاخی, نشخوارکنندگان_اهلی 1695 دانلود

در نشخوارکنندگان اهلی پایه استخوانی داشته و روي زوائد شاخی استخوان پیشانی در زوایاي پشتی – جانبی رشد می کند. در نشخوارکنندگان اهلی شاخ توخالی، دائمی و از جنس کیتین بوده و پس از تولد، رشد دائمی دارد.معمولا بعد از 6-4 ماهگی، سینوس پیشانی به داخل شاخ نفوذ می نماید که میزان آن بسته به گونه و سن دام متفاوت می باشد. اندازه و شکل شاخ، تابع نژاد، سن و جنس می باشد. تا 2 ماهگی جوانه شاخی به جمجمه متصل نمی شود. رشد مداوم در استخوان پیشانی زیر جوانه شاخی، بعد از دو ماهگی، شاخ را به جمجمه متصل می کند. خونرسانی شاخ معمولا از یکی از شاخه هاي شریان گیجگاهی سطحی است که در قسمت شکمی شاخ قرار دارد. عصب شاخی، شاخه اي از عصب گونه اي- گیجگاهی (.N Zygomaticotemporal (می باشد که منطقه شاخ را عصب دهی می نماید.

اهداف شاخ بري 1 -اهداف اقتصادي:رشد شاخ، انرژي زیادي لازم دارد. 2 -شکستگی هاي شاخ 3 -رشد غیر طبیعی شاخ و فشار بر بافت نرم اطراف

تکنیک هاي مختلف شاخ بري: انتخاب روش هاي مختلف بر پایه سن دام و ترجیح جراح می باشد. در هر کدام از روشها جهت جلوگیري از رشد مجدد شاخ، یک حلقه پوستی به اندازه 5/1-1 سانتی متر در دور قاعده شاخ بایستی برداشته شود، زیرا این لایه منشا سلولهاي زایاي اپی تلیومی است که رشد شاخ در آنجا انجام می شود.

pdf سیکل زندگی جرب قرمز طیور محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in بیماریهای_باکتریایی_ویروسی, جرب_قرمز_طیور, درمانیسوس_گالینه 4578 دانلود

این مراحل شامل مرحله تخم، Larve، Protonumph ،Deutonymph و بلوغ (adult (می باشد. برای تبدیل الرو به protonymph به میزبان واسط نیازی نیست. اما برای تبدیل protonymph به deutonymph و سپس به فرم بالغ نیاز به خون میزبان است. بنابراین در طول سه مرحله آخر از چرخه زندگی، درمانیسوس گالینه به عنوان انگل در بدن طیور صنعتی، پرندگان وحشی و حتی انسان زندگی می کند. چرخه زندگی جرب ها از مرحله تخم تا بلوغ بین7 تا 14 روز به طول می انجامد. نکته قابل اهمیت در مورد این جرب این است که به طور مداوم در کنار میزبان زندگی نمی کند. جرب درمانیسوس به طور معمول در هر دوره خونخواری 31 الی 01 دقیقه روی بدن مرغ به سر می برد و بقیه زمان را در ال به الی شکاف ها و ترک های اطراف مرغداری پنهان می شود تا بتواند خون خورده شده را هضم کرده، جفت گیری و تخمگذاری را نیز انجام دهد. این جرب هر 2 الی 4 روز معموال در هنگام شب و تاریکی از بدن میزبان خود تغذیه می کند)7 .)تنها تعداد اندکی از این جرب ها ممکن است در طول روز و روشنایی از خون بدن میزبان تغذیه کنند.در زمان آلودگی با این جرب در سیستم های پرورش در قفس حدود 81111 جرب به ازای هر پرنده و در موارد حاد آلودگی حتی این میزان به 811111 قطعه به ازای هر پرنده نیز می رسد. )8 )این جرب در هر بار گـــــزش حدود mg 2.0 خون می خورد بنابراین اگر هر مرغ به طور متوسط با 28111 تا 81111 جرب آلوده باشد، روزانه حدود 4 گــرم خــون از دست می دهد که این مقدار برابر با 3 %از حجم کل خون بدن یک مرغ است. این جرب در تمام طول سال حضور دارد اما بیشترین میزان شیوع آن در فصل های گرم و مرطوب می باشد. شرایط محیطی فارم های پرورش طیور بسیار مناسب رشد و تولید مثل این جرب ها می باشد. درجه حرارت مناسب برای تخمگذاری و سایر مراحل جنینی و تکثیر جنسی 28 تا 37 درجه سانتی گراد است. بهترین میزان رطوبت برای بقای این جرب نیز 71 تا 01 درصد است. )0) دمای زیر 21 -و باالی 48 درجه نیز برای آنها کشنده است. اگر شرایط ایده آل نباشد سرعت تولیدمثل این نوع جرب کاهش می یابد اما جرب درمانیسوس گالینه قادر است در محدوده وسیعی از دما و رطوبت زنده بماند و تولیدمثل کند. نکته قابل توجه حضور این جرب پس از تخلیه دوره ای طیور در محیط فارم و مخفی ماندن آنها در شکاف ها و درز های مرغداری می باشد. این جرب شکاف های کوچک تر از 2 میلی متر را برای پنهان شدن و تولید مثل ترجیح می دهد. بر طبق گزارشات این جرب قادر است بیش از 5 تا 11 ماه بدون غذا در محیط زنده بماند و تهدیدی جدی برای گله های جدید به شمار می رود. جرب درمانیسوس گالینه اثرات منفی گوناگونی را بر روی مرغان چه به صورت مستقیم به واسطه حضور جرب بر روی بدن پرنده و چه به صورت غیر مستقیم به دلیل نقش آن در انتقال بسیاری از بیماری های مهم باکتریایی و ویروسی ایفا می کند.

pdf سیلوی ذرت محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in سیلوی_ذرت 1137 دانلود

دانلود (pdf, 3.91 MB)

پرورش دامهای گوشتی (7).pdf

سیالژ، مادهای است که توسط تخمیر کنترل شده یک گیاه با رطوبت زیاد تولید میشود. سیلوکردن نام این فرآیند است و محل انجام آن را سیلو گویند. کلمة سیلو از واژة یونانی Siros به معنای چاله یا گودالی درون زمین برای ذخیره ذرت گرفته شده است. نخستین مورد ضروری برای حفظ محصوالت زراعی به وسیله تخمیر طبیعی، دستیابی به یک شرایط بیهوازی است. قابلیت هضم و ارزش غذائی سیلوی ذرت خوب است. مشاهدات نشان داده که اسیدیته pH سیلوها همیشه کمتر از 2/4 بوده و مقدار اسیدالکتیک آن زیاد و اسید بوتیریک آن صفر است. پس تخمیر الکتیکی در سیلوها مطلوب است. نکته : چون در فصل سرما به دلیل سرمای محیط گوساله و بره تمایل بسیار کمی به مصرف آب دارند، لذا مصرف آب دام به طور چشمگیری کمتر از حد معمول میشود. در چنین شرایطی که جیره پرواری بوده و منابع تامین کننده کلسیم و فسفر جیره باالست امکان ابتال به سنگ مجرای ادراری بیشتر میگردد. لذا مصرف سیلو ذرت و تفاله تر چغندر میتواند به طور جدی نیاز دام به آب را بر طرف کند. پس هدف از سیلو نمودن: ایجاد یک محیط بیهوازی برای تخمیر قندها به اسید الکتیک بوده که باعث پایین آوردن pH سیلو و سبب نگهداری علوفه می شود.

سیلو ذرت: - ذرت یگ گیاه مطلوب برای سیلو کردن است. - ماده خشک مناسب )30 درصد( و قابلیت بافری پایینی )مقاومت در مقابل اسیدی شدن( دارد. - ذرت شیری، دارای کربوهیدراتهای محلول در آب مناسب )WSC )و به مقدار کافی است. - کربوهیدراتهای محلول در آب )WSC )شاخصی از میزان تخمیر در سیلو است. تنها مشکل ذرت پایین بودن پروتئین خام آن است. این مشکل با افزودن 5/0 درصد اوره بر طرف می گردد )یعنی هر تن سیلو 30 درصد ماده خشک، 5 کیلو گرم اوره(. افزودن اوره سبب افزایش پروتئین سیلو از 4/8 درصد به 6/12 درصد میشود. - سیلوی ذرت از لحاظ مواد معدنی نیز ضعف دارد که ضرورت دارد به هنگام مصرف به آن مواد معدنی افزود. - مکمل معدنی دامی ) متفاوت از نوع طیور( را از داروخانه های دامپزشکی خریداری نمود. - سیلو ذرت را میتوان از سن 5-4 ماهگی به بعد به گوسالهها داد، البته باید ابتدا عادت پذیر شوند.

pdf سیستم کمپلمـان محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in ایمنی_ذاتی_اکتسابی, ایمونولوژیک, سیستم_کمپلمان, غشا 2992 دانلود

دانلود (pdf, 339 KB)

سیستم کمپلمان.pdf

سیستم کمپلمـان، بـازوي مهـم ایمنـی ذاتـی و اکتسـابی اسـت، ایـن سیسـتم بـا برخورداري از بیش از 30 پروتئین محلول و متصل به غشاء سلول، در واکنشهاي دفاعی مختلف نظیر التهاب و هموستاز ایفاي نقش مـیکنـد. فـی فـرPfoiffor در سال 1894 متوجه شد که میکروب ویبریوکلرا(عامل وبـا) در اثـر اضـافه نمـودن آنتی سرم کلرا خوکچه هندي حل و تخریب میشود. حـرارت دادن سـرم مزبـور در 56 درجه سانتی گراد بمدت 30 دقیقـه، ایـن خاصـیت را از بـین مـیبـرد، در حالیکه فعالیت آنتی بادیهاي ضدباسیل در این حرارت حفظ میشود. فیفر متوجه شد که افزودن سرم تازه و طبیعی به آنتی سرم حـرارت دیـده موجـب بازگشـت قدرت تخریبی این ماده میشود. او نتیجه گرفت که عامل تخریبی مادهاي غیـر از آنتی بادي بوده، بدلیل اینکه انتقال سرم حرارت دیده به خوکچه هنـدي غیـرایمن بطور غیرفعال، باعث انتقال ایمنی همورال شد. بنابراین ماده مزبـور، بـه حـرارت حساس و براي تخریب میکروب در آزمایشگاه ضروري است. بـوخنر قـبلاً ایـن ماده را الکسین نامیده بود و بورده بعداً همین مطالعات را با باکتریها و گلبولهاي قرمز تکرار نمود. بعداً ارلیخ نام این ماده را به مکمل و یا کمپلمان تغییر داد. اجزاء کمپلمان توسـط سـلولهاي کبـدي(هپاتوسـیت هـا)، ماکروفاژهـاي بـافتی، سلولهاي اپی تلیال مجاري گوارشی و مونوسـیتهـاي خـونی سـاخته مـیشـود. غلظت این ماده در سرم به ایمونیزاسیون بستگی نداشته و در اثر تکرار عفونت یـا برخورد سیستم ایمنی با آنتی ژن مقدار آن افزایش نشان نمیدهد. بعبـارتی بـرايآن خاطره ایمونولوژیک وجود نـدارد. اجـزاي اصـلی سیسـتم کمپلمـان 9 جـزء پروتئینی است که بسادگی از C9-C1 نشان داده میشود. بیشتر ایـن پـروتئین هـا زیموژن بوده، یعنی اینکه پیش آنزیمهایی هستند کـه بـراي فعـال شـدن نیـاز بـه شکاف یا شکسته شدن پروتئولیستیک دارند. جزئی که فعال شده بـا علامتـی بـر روي آن مشخص میشود. بنابراین از لحاظ نام و علامت گذاري هر جز کمپلمان با حرف C و یک شماره معین میشود. چنانچه اشاره به جـز فعـالی از کمپلمـان باشد، جزء مزبور را با یک خـط روي حـرف نشـان مـیدهنـد. اجـزاء غیرفعـال کمپلمان در سرم موجود و براي انجام اثر بیولوژیک خود ضرورتاً باید فعال شود. بعضی اجزاء کمپلمان، حین فعال شدن دچـار شکسـتگی مـیشـوند، کـه در ایـن صورت جزء کوچکتر را با حرف a و جزء بزرگتر را با حرف b نشان مـیدهنـد. در مورد جزء 2 بعضی همکاران جزء کوچکتر را با حرف b و جزء بزرگتـر را بـا حرف a نشان داده اند. کمپلمان پس از فعال شدن، سه اثـر بیولوژیـک یعنـی لیـز هدف، ایمونیزاسیون و فعال کردن لکوسیتها را از خود نشـان مـیدهـد. اجـزاء غیرفعال کمپلمان را با علامت i مشخص میکنند مثل C3bi و هنگامی کـه بحـث روي کمپلکس فعال از دو یا چند جزء کمپلمان باشد از تکـرار حـرف C صـرف نظر نموده و مجموعه مورد نظر را بصورت مثلاً C4b2a نشـان مـیدهنـد. بـراي فعال شدن کمپلمان تاکنون سه مسیر اصلی، فرعی و لکتین شـناخته شـده اسـت. فعال شدن کمپلمان یک فرآیند سه مرحلهاي شامل شناسایی، فعال شدن آنزیمـی و ظهور آثار بیولوژیک است. در این فرایند دینامیک، اجزاء مسیرهاي مختلـف بـاکدیگر و سایر سیستمهاي آنزیمی و سلولی پلاسـما واکـنش مـیدهنـد. اگرچـه برخی مواد عمدتاً تنها از یک مسیر کمپلمان را فعال مـیسـازند، برخـی دیگـر از راههاي مختلف اقدام به فعال کردن کمپلمان میکنند. 

1 -راه کلاسیک فعالیت کمپلمان فعالیت کمپلمان از این راه در اکثر مواقع بـا اتصـال آنتـی ژن- آنتـی بـادي آغـاز میشود:IgM یا دو مولکول IgG از زیرکلاس خاص در کنار هم روي یک سـطح آنتی ژنیک، قادر به فعال نمودن C1 میباشد. C1 ماکرومولکولی است وابسته بـه S C,r C,q که با حضور یون کلسـیم بـه هـم 1 1 C1 کلسیم و مرکب از سه پروتئین متصل باقی میمانند. C1q داراي 6 جایگاه اتصـال بـه آنتـی بـادي اسـت. C1q از طریق حوزه CH2 در IgG و یا CH3 در IgM به آنتی بادي متصل میشود(شـکل 1-5 .(اگر تعداد شاخصهاي آنتی ژنیک سطح سـلول هـدف یـا میکروارگـانیزم آنقدر کم باشد، که دو شاخص در فاصله زیاد از هم قـرار گیرنـد، ممکـن اسـت اتصال C1q بدرستی انجام نشود. این پدیده در مورد گلبولهاي قرمـز پوشـیده از آنتـی D بخـوبی دیـده مـیشـود. هرچنـد آنتـی بادیهـاي نـوع IgG علیـه Rh از زیرکلاسهاي قادر به فعال نمودن کمپلمان میباشد ولی معمولاً در چنین شـرایطی تخریب گلبول قرمز از طریق کمپلمان صورت نمیگیرد. پس از اتصال C1q یـک تغییري در کمپلکسC1 ایجاد و منجر به فعالیت C1r میشود. C1q خـود متشـکل از 18 زنجیره پلی پپتیدي مجزا از سه نوع مختلف(از هر نوع 6 زنجیره) است که در انتهاي هر یک از کلافهاي شش گانه یک جایگاه اتصال به Fc ایمونوگلوبولینوجود دارد. جزء C1r در حین فعال شدن، دچار تغییر شکل شـده و سـایتی از آن آزاد میشود که خاصیت پروتئولیتیک دارد. این سایت، یک اتصـال پپتیـدي را در جــزء C1S شکسـته و آن مولکـول را از نظـر آنزیمـی بــه شــکل فعــال درمــی آورد.(شکل2-5.( در مسیر کلاسیک، برخی از عوامل غیرایمونولوژیـک نظیـر بـاکتري اشرشـیاکلی، سالمونلاهاي با شدت بیماریزایی ضعیف، ویروس پارآنفلوآنزا، بدون نیاز به آنتـی بادي با جزء C1q وارد واکنش شده و آنرا فعال مینمایند. گرچه اجزاي کمپلمـان به ترتیب شماره گذاري شده اند، ولی با ترتیب شماره وارد واکـنش نمـیشـوند، بدین ترتیب که C1 فعـال شـده بـر روي C4,C2 اثـر کـرده و سـپس C3 فعـال میشود.

pdf سیستم ژن درمانی CRISPR/Cas محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in crisper, سیستم_ژن_درمانی, کریسپر 5140 دانلود

کریسپر، نام یک منطقه ژنی در باکتر یها و آرک یها است؛ این منطقه ژنی در شناسایی ویرو سهای مهاجم و فعال کردن آنزی مهای نوکلئازی برای نابود کردن ژنوم آ نها، فعالیت م یکند. دانشمندان با
ب هکارگیری ابزارهای مولکولی این سیستم دفاعی میکروبی، رو شهایی را ابداع کرد هاند که توسط آن م یتوان با کارایی بسیار بالایی، مناطق ژنی مختلفی را نشان هگیری کرد. دانشمندان با الگو برداری از سیستم ایمنی میکرو بها که پیش تر معرفی شد، قطعه RNA کوچک سنتز شد های تحت عنوان RNA راهنما ) guide RNA یا به اختصار gRNA (، به همراه آنزیم نوکلئازی Cas9 را برای مطالعات خود به کار م یگیرند؛ در برخی مطالعات با ایجاد تغییر ژنتیکی در ژن این آنزیم که موجب تغییر در ساختار فضایی آن و طبعا عملکردش م یگردد، این آنزیم را، برای مقاصد مختلف بهینه سازی م ینمایند. از این روشم یتوان جهت دس تورزی ژنی، روشن یا خاموش کردن ژ نها، نشان هگذاری و رهگیری منطقه خاصی از ژنوم و بسیاری موارد دیگر، در سطح DNA موجودات زنده استفاده نمود. این شیوه سری عتر، ارزا نتر و دقی قتر از شیو ههای رایج ویرایش ژن ) TALEN و ZFNs ( است. فناوری کریسپر به قدری توانسته است جای پای خود را در مطالعات ژنتیک مولکولی و علوم تحت تاثیر آن باز کند، که امروزه به یک بحث داغ علمی تبدیل شده است؛ به طوری که، همه روزه اخباری تازه از نوآور یها و کاربردهای جدید آن را در بخ شهای مختلف علوم، مانند زیس تشناسی پایه، زیس تفناوری و پزشکی مولکولی شاهد هستیم.

pdf سیستم های تنفسی در ماهیان استخوانی محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in _سیستم_تنفسی_تهویه_فشاری, سیستم_تنفسی_تمبه_ای, سیستم_تنفسی_ماهیان_اسستخوانی 1140 دانلود

دانلود (pdf, 4.08 MB)

ماهی شناسی (10).pdf

سیستم تنفسی تلمبه ای

)پمپ مضاعف(: اغلب ماهیان استخوانی برای عبور آو از روی تیغه های آبشش از پمپ مضاعف حفره دهانی – حفره آبششی استفاده می کنند . ظرفیت حفره دهانی از طریق حرکات آرواره و به ویژه در اثر کشیده شدن کف دهان به سمت پائین زیاد می شود . زائده پوستی لبه سرپوش آبششی هم از بازگشت آو به داخل حفره آبششی ممانعت می کند وسبب افزایش ظرفیت حفره آبششی می گردد . طی عمل تنفس همیشه فشار حفره دهانی بیشتر از فشار حفره آبششی است.

سیستم تنفسی تهویه فشاری: بعضی ماهیان نظیر تن ماهیان و کوسه ماهیان سیستم تنفسی تلمبه ای ) پمپ مضاعف دهانی –آبششی ( ندارند. این ماهیان همیشه و بدون وقفه با دهانی نیمه باز شنا می کنند تا آو از روی آبشش آن ها بگذرد. چنین تهویه ای را تهویه فشاری )ventilation ram )می گویند. بعضی ماهیان در سرعت کم از تهویه تلمبه ای و در سرعت زیاد از تهویه فشاری استفاده می کنند. قورباغه ماهی )grunniens Batrachus )که از ماهیان خلیج فارس است استثنا دارای سه جفت کمان آبششی می باشد. در ماهیان خاویاری، سرپوش آبششی یکپارچه است ولی در ماهیان استخوانی می توان 4 قطعه آن را بعد از پختن سرپوش و قرار دادن آن در محلول پتاس از هم جدا کرد. دهان گردان، کوسه ماهیان وسپر ماهیان ، سرپوش آبششی ندارند. در دهان گردان دریای خزر، المپری)wagneri Caspiomyzon )هفت جفت سوراخ آبششی در طرفین سر وجود دارد که هر کدام حاوی یک عدد آبشش است . در دهان گردان آو از راه سوراخ های آبششی وارد و از همین طریق هم خارج می شود ) استثنا در عده ای از دهان گردان)Agnatha )موسوم به Mixini نظیر هگ فیش ها)Hagfishes ) آو از سوراخ بینی وارد حفره آبششی می شود(. کوسه ماهیان 7-5 جفت شکاف آبششی در طرفین سر دارند که داخل هر کدام یک عدد آبشش قرار دارد؛ بنا براین کوسه ها 7-5 جفت آبشش دارند. سپر ماهیان 5 جفت شکاف آبششی در زیر سر در سطح شکمی دارند. زیر سر پوش آبششی ماهیانی نظیر خاویاری و تن ماهیان اندامی به نام نیم آبشش )Hemibranchi )قرار دارد که نصف یک آبشش کامل است.رشته های آبششی در نیم آبشش دوتایی یا Divergen نبوده و تک رشته ای است. پائین سرپوش آبششی، تعدادی چین پوستی وجود دارد که دارای اسکلت می باشد و به آن ها Branchiostegal می گویند. کار آن ها باز و بسته کردن سرپوش آبششی است

pdf سی تی اسکن و کاربرد های آن محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in تصویر_برداری, دستگاه_سی_تی_اسکن, سی_تی_اسکن 1119 دانلود

سي تي اسکن ( Scan CT)

تصویربرداری سی تی یا سیتی اسکن یا توموگرافی کامپیوتری )به فارسی :مقطعنگاری رایانهای( استفاده از اشعه ایکس در ارتباط با الگوریتمها و محاسبات کامپیوتری به منظور ایجاد تصویر از بدن میباشد. در سی تی، یک تیوب یا لولهی تولیدکننده ی اشعه ایکس، در مقابل یک آشکارساز )دتکتور( این اشعه قرار داده شده، و با کمک حلقهای که به صورت یک دستگاه و به شکل چرخشی در اطراف بیمار حرکت میکند، تصویر کامپیوتریِ مقطعی به صورت برش یا مقطع عرضی تولید مینماید. سی تی در سطح آگزیال یا محوری است که تصویر به دست میدهد، در حالی که تصویرهای مقطع کرونال )تاجی( و ساژیتال )سهمی( را میتوان به وسیله بازسازیهای کامپیوتری ارائه کرد.

دستگاه سي تي اسكن

دستگاه متداولی که این روش را جهت تصویر برداری به کار میبرد سي تي اسكن نام دارد و متشکل از تعداد انبوهی آشکار ساز کوچک از نوع شمارنده درخششی (Scintillator (است که بصورت چندین ردیف درون دستگاه قرار داده شدهاند. اینها پرتوهای ایکس عبوری از درون بدن بیمار را آشکار سازی میکنند. سپس سیگنالهای دریافت شده بتوسط الگوریتمهای مخصوصی همانند از نوع بازتابی فیلتر شده (backprojection filtered (و بازسازی تکراری (reconstruction iterative (تصویر را باز سازی میکنند. پیشرفتهای اخیر در ساختمان دستگاه تصویر برداری، تکنولوژی آشکارسازی، آرایههای آشکارساز چندگانه و طراحی تیوب پرتوایکس، زمان اسکن را به کسری از ثانیه تقلیل داده است. کامپیوترهای مدرن قدرت محاسباتی ارائه میدهند که اجازهی بازسازی عمدهی اطالعات تصویر رابه صورت (time real (میدهد.

کاربرد سي تي اسكن

سیتی اسکن تست انتخابی در تشخیص برخی از شرایط اضطراری و اورژانس مانند خونریزی مغزی، آمبولی ریه ( لختهای که موجب انسداد در عروق ریهها شود) ، دایسکشن آئورت یا همان پارگی سرخرگ آئورت )پاره شدن دیواره آئورت(، آپاندیسیت، دیورتیکولیت، و سنگ کلیه میباشد. با ادامه پیشرفتها و بهبود مداوم در تکنولوژی( فناوری) سیتی اسکن، از جمله سریعتر شدن زمان تصویربرداری و بهبود رزولوشن یا وضوح و تفکیکپذیری تصاویر، دقت و کارایی این روش به طور چشمگیری افزایش یافته و در نتیجه از سیتی اسکن به میزان بیشتری در تشخیصهای پزشکی استفاده میشود. گريد : در رادیوگرافی، شبکه یا گرید شامل یک سری از تیغه های سربی است که به وسیلة مواد شفاف نسبت به اشعه از یکدیگر جدا شده اند. این وسیله مؤثرترین راه جهت حذف پرتوهای ثانویه ناشی از میدان های بزرگ است. گریدها با جذب پرتوهای ثانویه قبل از آنکه به فیلم برسند، کنتراست را بهبود می بخشند.

pdf سورفکتانت هاي تنفسی محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in RDS, بیماری_تنفسی, سورفکانت_تنفسی, غشا_هیالین, نوزادان_نارس 2782 دانلود

دانلود (pdf, 7.24 MB)

بیماریهای گوارشی (8).pdf

سندروم دیسترس تنفسی (RDS (که با نام بیماري غشاء هیالین نیز شناخته می شود، مهم ترین مشکل تنفسی نوزادان علی الخصوص نوزادان نارس می باشد. ریه هاي نوزادان نارس دچار کمبود سورفکتانت هاي ریوي می باشند که بطور طبیعی دیواره آلوئولها و مجاري هوائی انتهائی را پوشانده است. سورفکتانت طبیعی ریه مخلوطی از لیپیدها و پروتئینهاي مختلف هستند که با کاهش کشش سطحی سبب تسهیل انتقال اکسیژن می شود. در این نوزادان، استفاده اینتراتراکیال از سورفکتانت هاي اگزوژن سبب کاهش مرگ ناشی از RDS می شود. سورفکتانت هاي تنفسی موجود، منشاء طبیعی داشته و از لاواژ ریه هاي حیوانات (گاو و خوك) بدست می آیند و بعد از تخلیص بکار می روند. سورفکتانت هاي سنتتیک به منظور استفاده هاي بالینی کاربردي ندارند و تنها در برخی فرآورده ها(Beractant (بعنوان ادجوانت به سورفکتانت هاي طبیعی افزوده می شوند.

pdf سورفکتانت هاي تنفسی محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in تجویز_دارو, سورفکانت_تنفسی, غشا_هیالین 2498 دانلود

دانلود (pdf, 7.24 MB)

@Evet4فارماکولوژی (8).pdf

سندروم دیسترس تنفسی (RDS (که با نام بیماري غشاء هیالین نیز شناخته می شود، مهم ترین مشکل تنفسی نوزادان علی الخصوص نوزادان نارس می باشد. ریه هاي نوزادان نارس دچار کمبود سورفکتانت هاي ریوي می باشند که بطور طبیعی دیواره آلوئولها و مجاري هوائی انتهائی را پوشانده است. سورفکتانت طبیعی ریه مخلوطی از لیپیدها و پروتئینهاي مختلف هستند که با کاهش کشش سطحی سبب تسهیل انتقال اکسیژن می شود. در این نوزادان، استفاده اینتراتراکیال از سورفکتانت هاي اگزوژن سبب کاهش مرگ ناشی از RDS می شود. سورفکتانت هاي تنفسی موجود، منشاء طبیعی داشته و از لاواژ ریه هاي حیوانات (گاو و خوك) بدست می آیند و بعد از تخلیص بکار می روند. سورفکتانت هاي سنتتیک به منظور استفاده هاي بالینی کاربردي ندارند و تنها در برخی فرآورده ها(Beractant (بعنوان ادجوانت به سورفکتانت هاي طبیعی افزوده می شوند

pdf سوختگی بالشتک کف پا محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in بیماریهای_طیور, سوختگی_بالشتک_کف_پا 2425 دانلود

دانلود (pdf, 1.98 MB)

بیماریهای طیور (1).pdf

کمبود برخی اسید های آمینه (متیونین، سیستئین )

کمبود برخی ویتامین ها (بیوتین، ریبو فالوین)

باال بودن سطح پروتئین جیره غذایی

استفاده از سطوح باالی نمک در جیره غذایی