زبان خود را انتخاب کنید

pdf بررسي سرواپيدميولوژي بروسلوز در گاو و گوسفندان استان همدان محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in بروسلوز, همدان, گاو, گوسفند 2954 دانلود

دانلود (pdf, 2.49 MB)

كتابچه_نهايي_شده_همايش_2 (2).pdf

مقدمه و هدف بروسلوز به عنوان يكي از عوامل معمول سقط جنين در گوسفند و بز، همچنان مسئول ايجاد درصدي از موارد سقط در جمعيت دامي كشور مي باشد. مصرف محصولات دامي آلوده، ساليانه باعث ابتلاي جمع كثيري از افراد به اين بيماري مي گردد. اين طـرح جهـت بررسي وضعيت عيار سرمي گوسفند وبز وگاوان استان همدان به بروسلوز جهت اطلاع از وضعيت حاضـر بروسـلوز در اسـتان انجـام گرديد. مواد و روش ها اين طرح در سال 1386 صورت گرفت. جهت تعيين تعداد نمونه با توجـه بـه جمعيـت دامـي اسـتان ( 449918راس گـاو وگوسـاله و2370000راس گوسـفند و بـز)و بـا فـرض بـر 95 %ويژگـي وحساسـيت آزمايشـات رايـت وME-2 و بـا اسـتفاده از نـرم افـزار SurveyToolboxتعداد نمونه هاي مورد نياز،1600عدد تعيين گرديد. با توجه به نسبت جمعيت دامي گاو وگوسفندو بز به نسبت 7به 3) 7راس گوسفندوبز و3راس گاو )، درهر شهرستان (همدان، بهار، ملاير، اسدآباد، رزن، كبودرآهنگ، تويسركان و نهاوند )تعـداد 5 روستا به طور تصادفي انتخاب و همچنين از هر روستا 4گله از چهار نقطه انتخاب وجمعاً از 40راس دام نمونه برداري گرديد. نمونه ها به آزمايشگاه مركزي دامپزشكي استان منتقل و پس از سرم گيري از خون هاي ارسالي تمامي آنها به روش آگلوتيناسـيون بر روي لام (رزبنگال) غربالگري شده و سپس موارد مثبت در آزمايش رزبنگال توسـط تسـت هـاي تكميلـي رايـت و2ME مـورد بررسي قرار گرفتند. تيتر هاي سرمي حاصل با توجه به استاندارد هاي مربوطه سازمان دامپزشكي از نظر بروسلوز، مثبـت ، مشـكوك و يا منفي تشخيص داده شدند. نتايج از مجموع 1600نمونه كل استان ، 179نمونه رزبنگال مثبت واز اين تعداد 109نمونـه در آزمايشـات تكميلـي مثبـت تشـخيص داده شدند. ميزان شيوع واقعي با استفاده از نرم افزار Toolbox Survey 2 %تعيين گرديد و با ضريب اطمينان 95 %مـي تـوان ميـزان] ٩ مركز تحقيقات بيماريهاي عفوني و گرمسيري دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي – درماني شهيد بهشتي | Infectious Disease & Tropical Medicine Research Center Shaheed Beheshty University of Medical Sciences and Health Services چهارمين همايش كشوري بروسلوز 24 -22 آذرماه سال 1390 4 th National Iranian congress of Brucellosis (13-15 December 2011) شيوع واقعي را بين 64/2-35/1 % بيان نمود. ميزان شيوع به تفكيك گاو و گوسفند و همچنين شهرستان در مقالـه كامـل گـزارش شده است. بحث با توجه به اهميت بروسلوز از نقطه نظر خسارات وارده به اقتصاد دامپروري و همچنين با عنايت به جايگاه بسيار مهم اين بيمـاري در بهداشت جمعيت انساني لازم است تا با موانـع و محـدوديت هـا و اختصـاص امكانـات و تسـهيلات بيشـتر بـه بخشـهاي اجرايـي وخصوصي زمينه براي كنترل ومهار بيشتر اين بيماري مهم صورت پذيرد(تحت پوشش قرار دادن عمليات واكسيناسيون در كليـه دام هاي استان با تامين واكسن مورد نياز، كشتار و پرداخت غرامت به تمامي دام هاي راكتور). لازم به ذكر است شيوع كـم بروسـلوز در ميان جمعيت دامي نشان از تلاش گسترده دامپزشكي (تحت پوشش قرار دادن واكسيناسيون در اكثردام هـاي اسـتان بخصـوص در مناطق عشايري و مناطق شيوع موارد انساني بروسلوز، آموزش و اعمال مديريت بهداشتي و...) در مهار و كنتـرل بيمـاري در اسـتان مي باشد.

pdf بررسي سرواپيدميولوژي بروسلا در شهرستان خاتم استان يزد محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in اپیدمیولوژی, باکتری_بروسلا, سرولوژی 2631 دانلود

دانلود (pdf, 2.16 MB)

تب مالت (13).pdf

مقدمه و هدف: بيماري بروسلا در اغلب نقاط دنيا بخصوص در كشورها در حال توسعه داراي اهميت زيادي مي باشد. با توجه به اندميك بودن بروسلا و وجود گزارش هاي متعددي از موارد انساني و حيواني آن در ايران، ميزان شيوع بروسلا در شهرستان خاتم در سال 91 تعيين گرديد. مواد و روش كار: در اين مطالعه به صورت تصادفي از 998 گاو و گوساله در 29 واحد گاوي خونگيري شد و بر روي نمونه ها تست هاي سرولوژي رزبنگال و رايت انجام شد. تعداد گاوهاي شهرستان در اين سال 3462 بوده است و تعداد گاو و گوساله واكسينه شده بر عليه بيماري 3417 بوده است. نتايج: بر طبق آزمايشات انجام شده 1 واحد از اين 29 واحد گاوي درگير بيماري بود؛ و درصد واحد دامي آلوده .بود% 3.4بحث: اگر چه ريشهكني بيماري در دام ها با شرايط موجود عملاً امكانپذير نميباشد اما برنامههاي كنترل و پيشگيري در جهت كاهش بيماري مناسب بوده و همچنان بايد ادامه يابد. 

pdf بررسي سرو اپيدميولوژي ميزان شيوع بروسلوز در دامهاي روستائي و عشايري كشتارشده در كشتارگاه اراك در سال 1390 محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in اراک, بروسلوز, بز, سرواپیدمیولوژی, گاو, گوسفند 3068 دانلود

دانلود (pdf, 2.49 MB)

كتابچه_نهايي_شده_همايش_2 (3).pdf

بروسلوز يكي از بيماريهاي عفوني مهم و شايع مشترك بين انسان و دام مي باشد كه در منطقه خاورميانه و در ايـران و بـويژه نيمـه غربي كشور از شيوع بالايي برخوردار است. بررسي ميزان شيوع بروسلوز در جمعيت گاو، گوسفند و بز روستائي و عشايري كشور كـه تحت برنامه تست و كشتار نمي باشند براي برنامه ريزي هاي ميان مدت و بلند مدت كشوري در قالب يك برنامه Progressive Plan Control بسيار حائز اهميت مي باشد، از آنجاييكه در حال حاضر برنامه كشوري كنترل بروسلوز ايران در جمعيتهاي دامـي روستايي و عشايري ( گاو، گوسفند و بز ) صرفاً بر اساس واكسيناسيون استوار مي باشد و از طرفي آمـار جمعيـت انسـاني مبـتلا بـه بيماري تب مالت حكايت از اهميت و قالب بودن melitensis-B در جمعيت انساني دارد، بنابراين لـزوم آگـاهي از ميـزان شـيوع بروسلوز در اين گروه از جمعيت دامي جهت هدايت برنامه هاي كنترل بيماري حائز اهميت مي باشد. اهداف هدف از اين مطالعه تعيين وضعيت سرواپيدميولوژيك بروسلوز در جمعيت هاي دامي حساس كه تست و كشتار در آنهـا انجـام نمـي شود مي باشد و با بدست آمدن نتايج اين طرح گزارشي براي تصميم گيرندگان و برنامـه ريـزان كنتـرل بروسـلوز تهيـه و در برنامـه ريزي كوتاه مدت و بلند مدت مورد استفاده قرار گيرد. روش اجرا و يافته ها اين بررسي در جمعيت گوسفند و بز روستايي و عشايري بالاي 6 ماه آنهم فقط در جنس نر كه در كشتارگاه اراك كشـتار شـده انـد انجام شده است. نمونه برداري از 10 درصد دامهاي هدف كه به روش نمونه گيري تصادفي سـاده مشـخص مـي شـدند خـونگيريبعمل آمده است. در اين تحقيق از 800 راس گوسفند و بز نمونه برداري شد .از 800 نمونه مذكور 65 درصـد آن از گوسـفندان و 35 درصد از بزها اخذ شد كه 5.13 درصد در گروه سني زير يكسال؛73 درصد در گروه سني يك تا دو سال و 5.13 در گروه سني بـالاتر از دو سال قرار داشتند.بعد از نمونه برداري سرم ها بر اساس sop مندرج در دستورالعمل OIE با تست RBPT مورد آزمايش قـرار گرفت و نمونه هاي رزبنگال مثبت با تست هاي رايت و 2ME آزمايش شدند و نتايج بدست آمده بدين شرح است: از 800 نمونه 10 نمونه رزبنگال مثبت شد(25.1 درصـد).تمـام 10 نمونـه مـذكور داراي تيتـر رايـت و 4 نمونـه داراي تيتـر 2ME بودند.70 درصد نمونه هاي مثبت جزو دامهاي بومي استان و بقيه متعلق به استان هاي همجوار از جمله لرسـتان اسـت. 80 درصـد موارد رزبنگال مثبت در گوسفند و 20 درصد در بز مشاهده شد.70 درصد نمونه هاي رزبنگال مثبت متعلق به گروه سـني 2-1 سـال و 20 درصد متعلق به گروه سني بالاي 2 سال و 10 درصد آن متعلق به گروه سني زير يك سال ميباشد. بحث و نتيجه گيري چنانچه اين تحقيق در كشتارگاه هاي ساير استان ها انجام گيرد مي توان ميانگين بدست آمده را تا حدود قابـل قبـولي بـه فراوانـي ميزان شيوع بروسلوز در جمعيت گوسفند و بز كشور نسبت داد.از نظر بهداشت عمومي دامهايي كه در واقع راكتور بروسلوز هسـتند و به عنوان دام سالم كشتار مي شوند مي تواند خطر بالقوه اي براي مبتلا نمودن سلاخان و قصـابان و مصـرف كننـدگان آنهـا بـويژه مصرف كنندگان آلايش اين دام ها باشد. 

pdf بررسي سرو اپيدميولوژي بيماري بروسلوز در دامهاي استان كهگيلويه و بويراحمد محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in استان_کهگیلویه_بویراحمد, اپیدمیولوژی, بروسلوز, سقط 2708 دانلود

دانلود (pdf, 2.49 MB)

كتابچه_نهايي_شده_همايش_2 (35).pdf

قدمه تب مالت يكي از بيماريهاي مهم مشترك بين انسان و دام مي باشد كه در بسياري از مناطق ايران از جمله در استان كهگيلويه و بوير احمد به صورت اندميك گزارش شده است .كليه حيوانات اهلي بخصوص گاو گوسفند،بز،خوك ، اسب وحشي، حيوانات شكارو جوندگان و طيور به اين بيماري گرفتار شده و بيماري را به سهولت به انسان انتقال مي دهند . عامل بيماري ميكروبي است گرم منفي و دو نوع ان بسيار مهم است . 1 -بروسلا ملي تنسيس در گوسفند و بز 2-بروسلا ابورتوس در گاو نشانه بيماري در انسان عبارت از تب مواج،سر درد،عرق زياد و شبانه،درد شديد بدن بخصوص در نقاط مفصلها و اعصاب و در حيوانات سقط شده علائم بارز آن فقط در يك سوم انتهاي آبستني كه منجر به كم شدن يا كاهش توليد شير ،نازائي، جفت ماندگي و ...ميگردد و در اين راه زيانهاي جبران ناپذيربه ميزان پروتئين حيواني مصرف غذائي مردم بالاخص اقتصاد كشور وارد مي سازد. علائم باليني بيماري در دامهاي نر آماس و تورم بيضه و عدم تمايل جنسي ميباشد. انسان در كليه سنين مبتلاء به بيماري بروسلوز (تب مالت) مي شود.دامهاي جوان قبل از رسيدن به سن جفت گيري نسبتاً مقاوم هستند و هنگام آبستني استعداد و حساسيت آنها كم كم رو به ازدياد گذاشته بطوريكه در طول آبستني از همه وقت مستعد ابتلاء به بروسلوز هستند.روش كار جهت بررسي اين بيماري در استان هر ساله از دامداري هاي صنعتي و نيمه صنعتي و دامداريهاي عشايري و روستايي خون گيري توسط اكيپ هاي نمونه بردار اخذ و به آزمايشگاه جهت انجام آزمايشات رزبنگال ،رايت و 2ME ارسال و پس از تاييد قطعي بيماري ،دامهاي راكتور روانه كشتار گاه وبه صاحبان دامها غرامت و تسهيلات به منظور خريد دام جايگزين پرداخت مي شود. نتيجه بيماري بروسلوز يك بيماري اندميك در استان كهگيلويه و بوير احمد است . جهت كنترل اين بيماري علاوه بر خونگيري به منظور شناسايي و حذف دامهاي راكتور و واكسيناسيون دامهاي واجد شرايط صورت مي گيرد با اقدامات واكسيناسيون و حذف دامهاي راكتور و افزايش سطح آگاهي مردم و ارتقاء سطح بهداشت عمومي درصد آلودگي در دو بعد انساني و دامي هر ساله روند نزولي داشته است. بحث بررسي سرولوژي بيماري بروسلوز در استان در سال 1364 شروع و در همان سال نمونه ها از نظر رديابي سرمي (آنتي بادي ) منفي بودند و مجددا در سال 65 خون گيري و تعدادي دام راكتور(6/0درصد) در شهرستان گچساران تشخيص و در شهرستانهاي ديگر استان هيچگونه دام راكتوري تشخيص داده نشد با توجه به تشخيص بيماري بروسلوز در شهرستان گچساران و اينكه عمدتا مناطق مختلف گچساران محل استقرار عشاير برون استاني بالاخص عشاير استان اصفهان در زمان قشلاق مي باشد بنظر مي رسد انتقال بيماري توسط دامهاي عشايري استان اصفهان وارد استان گرديده است كه درصد آلودگي بروسلوز در طي دو دهه در گوسفند و بز صفر تا 39.2درصد و دصد آلودگي در گاو بين صفر تا 8/0 درصد در نوسان بوده است . جهت كنترل بيماري مايه كوبي دامهاي جوان با واكسن Rev1 و S19 در سال 64 در استان شروع و هر ساله تعداد مشخصي از دامها در مناطق مختلف استان بر عليه بيماري واكسينه شدند كه در اين مقاله سعي شده است با ارائه جداول و نمودار وضعيت آلودگي بيماري و ميزان واكسيناسيون با واكسن هاي مختلف نشان وسياستها و استراتژي سازمان در برابر بيماري توضيح داده مي شود .

pdf بررسي سرو اپيدميولوژي بروسلوز در دامهاي شهر اروميه بين سالهاي 85 تا 89 محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in ارومیه, اپیدمیولوژی, بروسلوز 2751 دانلود

دانلود (pdf, 2.49 MB)

كتابچه_نهايي_شده_همايش_2 (34).pdf

مقدمه بروسلوز يكي از مهمترين بيماري هاي مشترك انسان و دام محسوب مي گردد. موارد انساني بروسلوز در ايران متاسفانه بسيار فراوان است و در دامها عوامل شناخته شده بيماري طيف وسيعي از پستانداران اهلي و وحشي را مبتلا مي سازد. اين بيماري به علت ايجاد سقط جنين در دام، كاهش توليد شير، عقيمي و نازايي و از دست رفتن ارزش اقتصادي دام هاي مبتلا و همچنين به علت ابتلاي انسان به بيماري طاقت فرساي تب مالت همواره از دو بعد اقتصادي و بهداشتي مورد توجه قرار دارد. عامل مولد بيماري بروسلوز باكتري از جنس بروسلا كه باكتري ميله اي شكل، كوتاه، هوازي، گرم منفي و فاقد هاگ و حركت مي باشد. امروزه شش گونه از بروسلاها شناخته شده اند كه عبارتنداز: بروسلا آبورتوس، بروسلا ملي تنسيس، بروسلا سوئيس، بروسلا كنيس، بروسلا اويس و بروسلا نئوتومه كه هر كدام از اين بروسلاها در حيوان خاصي بيماريزايي بيشتري دارند. گونه هايي از بروسلا كه بطور كلاسيك براي انسان، بيماريزا واقع مي شوند عبارتنداز: بروسلا آبورتوس، بروسلا ملي تنسيس و بروسلا سوئيس. بروسلا كنيس بيماري خفيفي در انسان ايجاد مي كند و گونه هاي بروسلا اويس و بروسلا نئوتومه در انسان تاثيري ندارد. ميزبان اصلي بروسلا آبورتوس گاو بوده ضمن آنكه به ديگر حيوانات حساس مانند گوسفند، بز، شتر، اسب، سگ، نشخواركنندگان وحشي نيز انتقال مي يابد. بروسلا ملي تنسيس عامل اصلي بيماري در گوسفند و بز بوده و به ديگر حيوانات نيز منتقل مي شود. بروسلا سوئيس خوك و بروسلا كنيس سگ را مبتلا مي سازد. عفونتهاي انساني با بروسلا آبروتوس انفرادي هستند و اغلب ناشي از تماس هاي شغلي مي باشند. بيماري تب مالت از طريق فراورده هاي لبني پاستوريزه نشده و گوشت آلوده كه بطور صحيح طبخ نگرديده است انتقال مي يابد.بروسلوز در تمام نقاط دنيا ديده مي شود و هر يك از گونه هاي مختلف بروسلا در نقطه اي از جهان داراي وفور بيشتري مي باشد. تازه ترين آمار جهاني تنها 17 كشور را عاري از بيماري گزارش كرده است. آمار ساليانه بروسلوز انساني در ايران تا سال 1368 سير صعودي و پس از آن تا سال 1379 سير نزولي را طي كرده است. بروسلوز در گاو كه سقط جنين واگير يا بيماري بانگ گفته مي شود كه سقط جنين در اواخر دوران آبستني و تاخير در باروري و گاهي نازايي مشخص مي گردد. راه اصلي ورود عفونت از طريق دستگاه گوارش مي باشد و از راه هاي ورود عفونت مي توان به غشاهاي مخاطي قسمت فوقاني دستگاه تنفس و ملتحمه اشاره كرد. اساس تشخيص آزمايش هاي سرمي مبتني بر شناسايي آنتي بادي در سرم مورد بررسي است. استفاده از آزمايش هاي سرولوژيكي براي تشخيص بروسلوز داراي كاربرد وسيع بوده و در آن نمونه هايي مثل شير، سرم، آب پنير،مخاط مهبل و مني را بكار مي برند. آزمايشات سرولوژيك شير عبارتند از آزمايشات حلقه اي شير، آزمايش آگلوتيناسيون سرم شير و آزمايش الايزا در شير است. در مورد آزمايشات سرولوژيك بر روي سرم خون مي توان از آزمايش رزبنگال يا كارد تست، آزمايش سروآگلوتيناسيون در لوله (رايت تست) SAT ،آزمايش مركاپتواتانول، آزمايش ثبوت مكمل، آزمايش كومبس و يا آنتي گلوبولين، آزمايش الايزا، آزمايش راديوايمونواسي، آزمايش ايمونوبلاتينگ و آزمايش ايمونوديفيوژن شعاعي استفاده كرد. علاوه بر روشهاي بالا ميتوان از تست جلدي تشخيص ازدياد حساسيت تاخيري استفاده كرد كه حساسيت بالايي دارد و در حيوانات واكسينه نشده واكنش دهنده مثبتي به اين تست اند كه بايد به عنوان حيوانات آلوده در نظر گرفته شوند. براي تشخيص بروسلوز در انسان نيز ميتوان از تست رايت، MET و كومبس اشاره كرد. روش كار براي جمع آوري نمونه ها با همكاري اكيب هاي اداره كل دامپزشكي استان آدربايجان غربي به مناطق مختلف استان رفته و با استفاده از ونوجكت (Venojecto (از وريد وداج، حدود 4 الي 6 ميلي ليتر خون گرفته شد. نمونه هاي اخذ شده به آزمايشگاه منتقل شده كه پس از انعقاد، سانتريفيوژ مي گرديدند و سرم آنها جدا شده و بعد بر روي سرم هاي تهيه شده آزمايش رزبنگال صورت مي گرفت. نمونه هاي مثبت از نظر رزبنگال در يخچال 4 درجه نگهداري و بعدا براي آزمايش سرواگلوتيناسيون آماده مي شدند.

pdf بررسي روند 15 ساله بيماري تب مالت در استان كردستان طي سالهاي 77 تا 1391 محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in اپیدمیولوژی, بیماریهای_مشترک, تب_مالت, کردستان 2856 دانلود

دانلود (pdf, 2.16 MB)

تب مالت (16).pdf

تب مالت يكي از بيماريهاي اساسي و مهم مشترك بين انسان و دام در كشـور مـا اسـت. ايـن مطالعه با بررسي وضعيت اپيدميولوژي 10801 بيمارمبتلا به تب مالت در طول پانزده سـال از نظـر متغيرهـاي اساسي مثل سن، جنس ، محل زندگي، فاصله تشخيص تا بروز و منبع احتمالي بيماري انجام شده و روابط علتي برخي از آنها را بررسي مي كند. روش تحقيق: اين پژوهش يك مطالعه sectional Cross توصيفي-تحليلي مي باشد كه بر روي افراد مبتلا به تب مالت در طي سالهاي 1376 لغايت 1391 در استان كردستان انجام شده است؛ بر اساس برنامه كشوري داده كليه موارد محتمل به بيماري از مطب هاي بخش خصوصي، آزمايشگاه ها، بيمارستان و مراكز بهداشتي درماني جمع آوري شده است. پس از دريافت مشخصات و آدرس افراد بيمار تيمهاي بهداشتي بيماران را پيگيري كرده و براي هر يك از آنها فرم بررسي انفرادي تكميل شده است. داده وارد نرم افزار Spss شده و مورد تجزيه و تحليل قرار گرفته است. نتايج: طي مدت 15 ساله (91-77(تعداد 10801 مورد بيماري تب مالت مورد بررسي قـرار گرفـت كـه از ايـن تعداد 5709 نفر مرد و 5092 نفر زن. 1.14 درصد ساكن شهر و 9.85 درصد روسـتايي بودنـد. بـالاترين ميـزان بروز مربوط به سالهاي 82 و 84 با ميزانهـاي بـروز 6/89 و 2/89 در صـد هـزار نفـر بـوده اسـت از نظـر شـغلي بيشترين موارد زنان خانه دار با ميزان 3/42 درصد و سپس كشاورزان-دامـداران و محصـلين بـه ترتيـب 8/28 و 4/16 درصد بوده است. در مجموع 3/70 درصد بيماران تماس مستقيم با دام را ذكر كرده اند.از نظر تعداد مـوارد به تفكيك ماه بيشترين موارد به ترتيب مربوط به ماههاي تير و مرداد با ميزان هاي 1/11 درصد بوده است.نتيجه گيري: نتايج اين تحقيق تفاوتهاي واضحي را بين بروز بيماري تب مالت در استان كردستان در سـالهاي 85 الي 89 نسبت به سالهاي قبل و بعد از آن نشان ميدهـد، از سـال 85 بـروز بيمـاري در اسـتان سـير نزولـي واضحي داشته كه بنظر ميرسد بدليل مداخلات موثر دامپزشكي و واكسيناسيون وسيع دامهاي اسـتان و توزيـع شير پاستوريزه باشد كه اين مداخلات موثر پس از سال 89 دچار وقفه شده اسـت.بـروز در منـاطق روسـتايي بـا تفاوت فاحشي بيش از بروز شهري است ولي از نظر ميانگين سني بين بيمـاران شـهري و روسـتايي و همچنـين مرد و زن تفاوت معني داري مشاهده نشد (05.0>P .(در هر صورت هنوز بروز بيماري در استان بالا بـوده و نيـز با توجه به الگوي GIS و شدت آلودگي در بعضي از مناطق (بروز مناطق شرقي چند برابـر منـاطق غربـي اسـتان است) و نيز بالا بودن ميزان آلودگي در روستاها نسبت به شهرها، براي كنترل بيماري بايد مداخلات مناسب و بـا كارائي بالا را بمنظور كنترل هر چه بيشتر تب مالت در منطقه بكار برد.

pdf بررسي روند 13 ساله بيماري تب مالت در استان كردستان طي سالهاي 76 تا 1388 محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in اپیدمیولوژی, بروسلا, بیمارهای_مشترک, تب_مالت, زاهدان 2764 دانلود

دانلود (pdf, 2.49 MB)

كتابچه_نهايي_شده_همايش_2 (20).pdf

مقدمه و اهداف تب مالت يكي از بيماريهاي اساسي و مهم مشترك بين انسان و دام در كشور ما است. اين مطالعه با هدف بررسي وضعيت اپيدميولوژي 9211 بيمار تب مالتي در طول سيزده سال از نظر متغيرهاي اساسي مثل سن، جنس ، محل زندگي، فاصله تشخيص تا بروز و منبع احتمالي بيماري انجام شده و روابط علتي بعضي از آنها را بررسي مي كند. روش تحقيق اين پژوهش يك مطالعه توصيفي مقطعي مي باشد كه بر روي افراد مبتلا به تب مالت در طي سالهاي 1376 لغايت 1388 در استان كردستان با جمعيت 1535036 نفر انجام شد؛ بر اساس برنامه كشوري داده هاي كليه موارد محتمل به بيماري از مطب هاي بخش خصوصي، آزمايشگاه ها، بيمارستان و مراكز بهداشتي درماني جمع آوري شده است. پس از دريافت مشخصات و آدرس افراد بيمار تيمهاي بهداشتي بيماران را پيگيري كرده و براي آنها فرم بررسي انفرادي تكميل شده است. داده وارد نرم افزار Spss شده و مورد تجزيه و تحليل قرار گرفته است. نتايج طي مدت 13 ساله (88-76(تعداد 9211 مورد بيماري تب مالت مورد بررسي قرار گرفت كه از اين تعداد 4868 نفر مرد و 4343 نفر زن. 9.14 درصد ساكن شهر و 1.85 درصد روستايي بودند. بالاترين ميزان بروز مربوط به سالهاي 82 و 84 با ميزانهاي بروز 6/89 و 2/89 در صد هزار نفر بوده است از نظر شغلي بيشترين موارد زنان خانه دار با ميزان 4/40 درصد و سپس كشاورزان ومحصلين به ترتيب 8/23 و 84/17 درصد بوده است. در مجموع 69 درصد موارد تماس مستقيم با دام را ذكر كرده اند.از نظر تعداد موارد به تفكيك ماه بيشترين موارد به ترتيب مربوط به ماههاي تير، مرداد و خرداد ماه با ميزان هاي 88/12 ، 73/12و 35/11 درصد بوده است. نتيجه گيري نتايج اين تحقيق تفاوتهاي واضحي را بين بروز بيماري تب مالت در استان كردستان در سالهاي88 و87 نسبت به سالهاي قبل از آن نشان ميدهد، ميزان بروز در شهر و روستا در حال كاهش چشمگير ميباشد. هر چند بروز بيماري در روستا به مراتب بيشتر از شهراست اما از نظر ميانگين سني بين بيماران شهري و روستايي و همچنين مرد و زن تفاوت معني داري مشاهده نشد (05.0>P .(از سال 85 بروز بيماري در استان سير نزولي واضحي داشته كه بنظر ميرسد بدليل مداخلات موثر دامپزشكي و واكسيناسيون وسيع دامهاي استان باشد. با اين وجود هنوز بروز بيماري در استان بالا بوده و نيز با توجه به شدت آلودگي در بعضي از مناطق (بروز مناطق شرقي چند برابر مناطق غربي استان است) و نيز بالا بودن ميزان آلودگي در روستاها نسبت به شهرها (9=Od ،(براي كنترل بيماري بايد مداخلات مناسب و كارائي را بمنظور كنترل هر چه بيشتر تب مالت در منطقه بكار برد. 

pdf بررسي راديولوژيك ترميم شكستگي تجربي استخوان باله پشتي ماهي كپور معمولي محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in ترمیم_شکستگی, ماهی_گپور 1211 دانلود

دانلود (pdf, 1.01 MB)

جراحی و رادیولوژی (10).pdf

باله پشتي ماهي كپور داراي تعدادي استخوان ميباشد كه نقش آنها برافراشته نگه داشتن و استحكام باله است. اين استخوانها گاهي اوقات در هنگام جابجايي و ديگر فعاليتهاي متداول ، دچار شكستگي مي شوند. در ماهيان زينتي و باارزش اقتصادي شكستگي باله ها ارزش ماهي را بشدت كاهش ميدهد لذا در اين ماهيها ترميم شكستگي باله اهميت بسزايي دارد در ارتباط با تثبيت استخوان شكسته باله و امكان ترميم آن تاكنون گزارشي وجود ندارد براي اينكار تعداد ١٠ قطعه ماهي كپور معمولي با متوسط وزن ٥٠٠ گرم به دو گروه ٥ تايي تقسيم شده و در تمامي آنها با استفاده از پنس شعاع سخت باله أي شكسته شد. در گروه اول ماهيها بدون هيچگونه تثبيت استخواني به آكواريوم برگردانده شد و در گروه دوم با استفاده از پين استيل زنگ نزن استخوان شكسته به روش تثبيت خارجي با كمك دو بخيه ساده تكي ثابت گرديد. از وضعيت استخوان بالي پشتي ماهي قبل از شكستگي ، هنگام شكستگي و پس از ترميم, راديوگراف تهيه گرديد.پس از گذشت ١٥ روز وضعيت ترميم استخوان مورد مقايسه قرار گرفت از ٥ ماهي كه بدون تثببت رها سازي شده بود در ٢ ماهي استخوان جوش خورده كه هر دو مورد نيز اتصال مستقيم نموده است و ٣ مورد نيز استخوان بطور كامل از هم جدا گرديده بود.در گروه دوم هر پنج مورد جوش خورده و اتصال مستقيم برقرار گرديده بود. قابل ذكر است استخوان شكسته از استحكام كافي برخوردار نبود بنحوي كه در ٢ مورد در هنگام باز كردن بخيه ها استخوان مجددا" دچار شكستگي گرديد. بطوركلي بدليل خونرساني كم باله پشتي امكان ترميم موفق شكستگي مورد ترديد بود با اين حال تحقيق حاضر نشان داد كه شكستگي در استخوان باله پشتي ماهي قابل ترميم ميباشد خصوصا" وقتي شكستگي تثبيت گردد.

pdf بررسي دفع سويه واكسينال در شير ميش هاي مايه كوبي شده با واكسن دز Rev-1 كاهيده محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in باکتری_بروسلا, تب_مالت, مایه_کوبی, واکسنrevl 2686 دانلود

دانلود (pdf, 2.16 MB)

تب مالت (31).pdf

روسلوز يكي از مهم ترين بيماريهاي مشترك بين انسان و دام مي باشد كه اهميت جهاني داشته و به دليل خسارات بالاي اقتصادي و مشكلي كه در بهداشت عمومي ايجاد ميكند، بسياري از كشورها در صدد ريشه كني اين بيماري بر آمده اند. مايه كوبي مهم ترين راه كنترل بيماري مي باشد و در گوسفند و بز از واكسن Rev1 استفاده مي شود كه در برخي مواقع مي تواند از راه شير دفع شود. هدف از اين مطالعه ارزيابي دفع سويه واكسن از شير ميش ها بود. مواد و روش كار: تعداد 8 راس ميش از نژاد شال قزوين كه داراي بره هاي 1 ماهه بودند جهت اين كار انتخاب شده و طبق پروتكل سازمان دامپزشكي كشور و موسسه واكسن و سرم سازي رازي به آنها 1 ميلي ليتر از واكسن دز كاهيدهRev1 به روش زير جلدي تزريق گرديد. طي 11 روز پس از تزريق با استفاده از لوله استريل و به روش بهداشتي مقدار 1 ميلي ليتر از شير هر كدام از دامها در كنار يخ به آزمايشگاه ميكروب شناسي منتقل و در محيط كشت بروسلا آگار همراه با افزودن آنتي بيوتيك هاي پلي ميكسين B ،باسيتراسين، سيكلوهگزاميد، ناليديكسيك اسيد، نيستاتين و ونكومايسين كشت داده شدند. در محيط كشت به ميزان 10 درصد سرم اسبي و 5 درصد محلول دكستروز 10درصد نيز اضافه شد. محيط كشت ها به صورت روزانه تا 10 روز جهت رشد پرگنه مورد بازديد قرار گرفتند. نتايج: در هيچ كدام از نمونه هاي اخذ شده از ميش هاي مورد مطالعه اثري از رشد پرگنه مشكوك به بروسلا مشاهده نشد. نتيجه گيري: با توجه به اينكه شيرهاي توليدي در سيستم گله داري ايران وارد چرخه پاستوريزاسيون كشور نمي شود و حجم زيادي از آنها براي توليد پنيرهاي سنتي مورد استفاده قرار مي گيرند و از آنجايي كه جهت توليد پنيرهاي سنتي گوسفندي حرارت كافي به شيرها داده نمي شود، ترشح سويه واكسينال در شير دام ها مي تواند منجر به ايجاد تب مالتي در انسان شود كه به عكس سويه وحشي ملي تنسيس به آنتي بيوتيك هاي معمول جواب نمي دهد. 

pdf بررسي حضور ليستريا مونو سيتوژنز در دستگاه گوارش قزل آلاهاي پرورشي در استان كهگيلويه و بويراحمد محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in دستگاه_گوارش, قزل_آلا, لیستریامونوسیتوژنز 1496 دانلود

دانلود (pdf, 76 KB)

بررسي_حضور_ليستريا_مونو_سيتوژنز.PDF

ليستريا مونوسيتوژنز يكي از مهمترين پاتوژن هاي غذازاد محسوب شده و گزارشات فراواني از وقوع گاستروانتريت هاي تك گيـر يـا همه گير ناشي از اين باكتري در انسان شده است. به دنبال حضور اين باكتري در آب هاي جاري به عنوان يكي از منابع زيـستي ايـن باكتري، حضور حتمي اين باكتري در آب استخرهاي پرورش مـاهي وجـود دارد در نتيجـه در صـورت عـدم رعايـت اسـتانداردهاي بهداشتي از صيد تا فروش ماهيان پرورشي امكان انتقال اين باكتري به بافت هاي اطراف روده اي است. در اين بررسي كـه از دسـتگاه گوارشي 100 نمونه ماهي قزل آلا رنگين كمان در محدوده وزني 200 تا 250 گرم، نمونه برداري شد و پس از كشت در محـيط هـاي غني كننده و انتخابي ليستريا طبق دستور مرجع، جهت تاييد تشخيص آزمايشات بيوشيميايي انجـام شـد. نتـايج نـشان از آلـودگي 4 % نمونه ها به ليستربا مونوسيتوژنز دادند. با توجه به سرمادوست بودن و دوز عفوني پايين، رعايـت اصـول بهداشـتي در طـي فـراوري، نگهداري و سالم سازي غذا از اهميت بالايي برخوردار مي باشد.

pdf بررسي تيتر آنتي بادي ضد بروسلا در افراد سالم شهرستان بابل در سال 1387 محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in بابل, بروسلوز, تیتر_آنتی_بادی 2067 دانلود

دانلود (pdf, 2.49 MB)

كتابچه_نهايي_شده_همايش_2 (14).pdf

مقدمه آزمايش معمول براي تشخيص بروسلوز انجام سرولوژي مي باشد كه مقـدار ارزشـمند تشخيصـي آن در منـاطق آنـدميك بـالاتر از مناطق غير آندميك فرض مي گردد،كه بعلت واكنش هاي متقاطع و تماس هاي تحت باليني در اين مناطق مي باشد.اين مطالعه در افراد سالم شهرستان بابل جهت تعيين عيار آنتي بادي ضد بروسلا انجام شده است. مواد و روشها اين مطالعه توصيفي- تحليلي مقطعي در طي بهار سال 1387 به صورت سرشماري بر روي تمـامي بيمـاران مراجعـه كننـده جهـت ازمايشات پيش از ازدواج به درمانگاه شماره 1 مركز تالاسمي امير كلا انجام شد. افراد با سـابقه ابـتلا بـه بروسـلوز، بيمـاري تبـدار كنوني و داشتن مشاغل پرخطر از مطالعه حذف شدند. اطلاعات بيماران شامل سن،جنس، محل سكونت(شـهر يـا روسـتا)، مصـرف محصولات لبني غير پاستوريزه ، شغل و سطح تحصيلات ثبت گرديد و سپس تمامي نمونه ها به روش آگلوتيناسيون لوله اي رايـت تحت بررسي قرار گرفتند. اطلاعات در نرم افزار 16 SPSS وارد گرديد و توسط آزمون هـاي آمـاري test-T و square-Chi مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت. نتايج از 435 نمونه گرفته شده، 214 نفر(2/49 (%مرد و 221 نفر(8/50 (%زن بودند.ميانگين سني افراد 92/4±28/32 سـال بـود. در ايـن .داشتند 1/80 از بيشتر تيتر%) 0/7)نفر 3 و 1/80-1/10بين تيتر%) 43/3)نفر 149 ، 1/10 از كمتر تيتر%) 65/1) نفر 283 مطالعه تيتر انتي بادي بطور معني داري در زنان بالاتر از مردان بود.بين تيتر آنتي بادي با سن،محل سكونت، مصرف لبنيات محلـي، سـطح تحصيلات و شغل افراد اختلاف معني داري وجود نداشت. نتيجه گيري نتايج اين مطالعه نشان مي دهد كه نزديك به 80 %افراد داراي تيتر كمتـر مسـاوي 40/1 و مجموعـاً بـيش از 99 %افـراد سـالم در شهرستان بابل تيتر آنتي بادي كمتر از 80/1 دارند بنابراين پيشنهاد مي گردد كه در اين منطقه مانند مناطق غير آنـدميك در حضـور] ٥٨ مركز تحقيقات بيماريهاي عفوني و گرمسيري دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي – درماني شهيد بهشتي | Infectious Disease & Tropical Medicine Research Center Shaheed Beheshty University of Medical Sciences and Health Services چهارمين همايش كشوري بروسلوز 24 -22 آذرماه سال 1390 4 th National Iranian congress of Brucellosis (13-15 December 2011) علائم باليني تيتر 160/1 و بالاتر به عنوان نقطه ارزشمند ، ملاك قرار گيرد. البته مطالعات بيشتر در جهت تاييد نتايج مطالعه حاضـر ضروريست

pdf بررسي تحليلي عفونت بند ناف در گوساله هاي ارجاعي به دانشكده دامپزشكي شيراز در طي سالهاي ١٣٦٧ تا ١٣٧٩ محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in بند_ناف_گوساله, عفونت_بند_ناف 1209 دانلود

دانلود (pdf, 1.01 MB)

جراحی و رادیولوژی (74).pdf

ند ناف در حالت جنيني از اهميت خاصي برخوردار است ولي پس از تولد تحليــل مـي رود و بـه رباطـهاي محـافظ تبديل مي شود. بطور طبيعي بند ناف در ظرف يك هفته پس از تولد خشك مي شود. در پاره اي مــوارد، سـاختارهاي موجود در بند ناف باقي مانده و محيط مناسبي را براي رشد باكتريها فراهم مي كند كه به عفونت بندنــاف يـا عفونـت ناف، تبديل مي شود.گوساله هاي مبتلا فعاليت چنداني ندارند، بي اشتها و ضعيف هستند و ممكن است مختصري تب داشته باشد. عوامل اينگونه عفونتها معمولا مخلوطي از باكتريــها شـامل اشريشـياكلي، پروتئـوس، اسـتافيلوكوك هـا و كورينه باكتري چرك زا مي باشد. انتشار عفونت به صورت باكتريمي باعث پلي آرتريت، ذات الريه، مننژيت، پريتونيت ، پريكارديت و حتي مرگ مي شود و ضايعات اقتصادي زيادي را براي دامداران در بــر دارد. هـدف از ايـن بررسـي مطالعه پراكندگي نژادي، سني و فصلي گوساله هاي مبتلا به عفونت بند ناف مي باشد. همچنين پراكندگي عفونــت در ساختارهاي مختلف بند ناف مد نظر بوده است.با رجوع به پرونده دامهاي مبتلا به عفونت بنــد نـاف در طـي سـالهاي ١٣٦٧ تا ١٣٧٩ اين اطلاعات استخراج و طبقه بندي گرديد. نتايج اين بررسي نشان مي دهد كه بيشترين موارد ارجاعي به ترتيب به گوساله هاي هولشتاين، ٢٣ رأس ( ٣/٣٨ ( % و دو رگ، ٢٠ رأس ( ٣/٣٣ ( % تعلــق د ارد. گوسـاله هـاي ماده با تعداد ٣٥ رأس ( ٣/٥٨ ( %نسبت به گوساله هاي نر با تعداد ٢٥ رأس (٧/٤١ ( %تعداد بيشتري داشتند. در ســن زير دو ماه گوساله هاي بيشتري با تعداد ٢٨ رأس ( ٦/٤٦ ( % نسبت به سن ٢٤ ماه با تعداد ١٥ راس ( ٢٥ ( % رجــوع كرده بودند. از ساختارهاي بند ناف به ترتيب اوراكوس با تعداد ٣٣ مورد (٥٥ ( %و شريان نافي به ميزان ٢٧ مورد ( ٤٥ % ) بيشترين آلودگي را داشتند. موارد ارجاعي مربوط به فصل بهار ٢٨ مورد ( ٦/٤٦ ، (%تابســتان ١٥ مـورد ( ٢٥، ( % پاييز ١٣ مورد ( ٦/٢١ ( %و زمستان ٤ مورد ( ٦/٦ ( %بودند. تمام گوساله هاي مبتلا متعلق به دامداريهاي سنتي بـوده و گزارشي از گاوداريهاي صنعتي موجود نبود.جهت كاستن از عفونت بند ناف، غوطه ور كردن آن در تنتوريـد يـا سـاير ضدعفوني كننده ها بلافاصله پس از تولد و ١٨ - ١٢ ساعت بعد توصيه ميگردد. رعايت بهداشت در هنگام زايمـان و تولد تاثير زيادي در پيشگيري از عفونت ناف دارد. جهت درمان با جراحي دمل ها را بر مي دارند.

pdf بررسي تجربي نقش پردة چادرينة خودي در التيام استخوان در خرگوش، مطالعة كوتاه مدت هيستوپاتولوژي اولية محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in التیام_استخوان_خرگوش, پرده_چادرینه 1205 دانلود

دانلود (pdf, 1.01 MB)

جراحی و رادیولوژی (4).pdf

يافتن روشي ساده، كاربردي و ارزان براي افزايش سرعت التيام استخوان مي تواند سبب كاهش دورة نقاهت و عوارض ناشي از آن گردد. در اين مطالعه نقش چربي پردة چادرينة بزرگ بصورت آويختة آزاد فاقد خونرساني در التيام استخوان بصورت تجربي مورد بررسي قرار گرفته است. اين مطالعه بر روي ١٠ قطعه خرگوش سفيد نيوزيلندي در شرايط يكسان انجام گرفت. متعاقب بيهوشي و آماده
سازي جراحي، يك سوراخ به قطر ٢ ميلي متر در كورتكس مياني ديافيز هر دو استخوان هاي درشت ني خرگوش ٣ ميلي متر) كه از طريق برشي در خط وسط × ايجاد گرديد. قطعه اي كوچك از چربي پردة چادرينة بزرگ (حدود ٣ بدست آمده بود، بر روي سوراخ استخوان سمت چپ قرار گرفت و سپس كليه شكاف ها بر اساس روش هاي معمول بسته شدند. حيوانات ١٤ روز پس از عمل كشته شدند و مقاطع هيستوپاتولوژيك از استخوان ها در محل سوراخ ها تهيه و بوسيلة رنگ آميزي هماتوكسيلين و ائوزين آماده گرديدند. در گروه تيمار (استخوان درشت ني چپ)، چربي چادرينه اي به بافت سختي تبديل گرديده بود. در مقاطع هيستوپاتولوژيك، تشكيل شديد عروق خوني و خونريزي مشاهده شد. مقاطع استخواني در گروه تيمار، خونريزي خفيف همراه با بافت گرانولة ضخيمي را نشان مي داد، در حاليكه در گروه شاهد خونريزي همراه با بافت گرانولة جواني ديده مي شد. از آنجا كه رگسازي به عنوان عامل ضروري براي التيام شكستگي ها در نظر گرفته مي شود و فاكتورهاي رشد متعددي در پردة چادرينه وجود دارند (مانند فاكتور رشد اندوتليوم عروق، فاكتور رشد رگساز پپتيدي با منشاء فيبروبلاست ها، فاكتور رشد تبديلي بتا ١) كه مي توانند با آزاد شدن از آن و القاء رگسازي در محل شكستگي ايفاي
نقش نمايند، مي توان چنين نتيجه گرفت كه پردة چادرينة خودي مي تواند به عنوان ماده اي مؤثر و در دسترس براي تشديد روند التيام استخوان در نظر گرفته شود.

pdf بررسي تجربي عمل mastectomy simple در سگ و مقايسه ميزان خونريزي از غدد مختلف پستاني محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in تومورهای_پستانی_سگ, میزان_خونریزی_غدد_پستانی 1175 دانلود

دانلود (pdf, 1.01 MB)

جراحی و رادیولوژی (73).pdf

تومورهاي پستاني جزء معمول ترين تومورها در سگهاي ماده مي باشد به طــوري كـه تقريبـا ٤٢ %از كـل تومورهـاي موجود در سگهاي ماده و ٨٢ %از تومورهاي مربوط به سيستم تناســلي سـگهاي مـاده را شـامل مـي شـوند و بعـد از تومورهاي پوست دومين مكان را از نظر ميزان وقوع كسب نموده اند . در اتيولوژي آنها ، فاكتورهـاي متعـددي بويـژه عوامل هورموني را دخيل دانسته اند . براي تشخيص وجود تومورهاي پستاني ميتــوان از فاكتورهـايي نظـير تاريخچـه نگاري ، لمس دقيق بافت پستاني و غدد لنفاوي ناحيه مشكوك ، راديو گرافي قفسه ســينه ، CBC ، آزمـايش ادرار و اولتراسونوگرافي ناحيه شكمي بهره گرفت . بهترين روش در درمان اين تومورها جراحي مي باشد ، هر چند درمانهايي نظير اشعه درماني ، شيمي درماني و درمانهاي دارويي نيز مطرح مي باشد . با توجه به اهميت موضوع ، براي بررســي عمـل جراحـي در درمـان تومورهـاي پسـتاني بـه صـورت تجربـي عمـل mastectomy simple ) پستان برداري ساده ) بر روي ١٠ سگ ماده سالم از نژاد مخلوط انجام گرفت . متوسط سـن سگها ٥ سـال (٦-٤ سـال ) و متوسـط وزن آن kg ٢٤) kg ٢٦-٢٢ ( بـود . در تمـام مـوارد از رژيـم پيـش بيهوشـي آسپرومازين ( kg/mg ١/٠ ( و بيهوشي نستونال ( kg/mg ١٥ ( بــهره گرفتـه شـد . تمـام سـگها در حيـن عمـل در وضعيت recumbency dorsal بر روي تخت جراحي خوابانده شدند . در هر حيوان يكي از غدد پستاني ( با جايگاه آناتوميكي خاص خود ) به طور كامل برداشــته شـد در كليـه حيوانـات ميزان خونريزي غدد پستاني مورد توجه قرار گرفت در ٤ مورد با تامپون گذاري عمل خونبندي انجـام گرفـت و در ٥ مورد ضمن استفاده از پنس خونبند ، موضع عمل ligate شد و به اين نحو جلوي خونريزي گرفته شد در ١ مــورد بـا وجود استفاده از پنس خونبند و ليگاتور نمودن خون بندي به سختي انجام شد . چنين يافته اي با توجــه بـه موقعيـت آناتوميكي متفاوت غدد برداشته شده در حيوانات مختلف دور از ذهن نبود . سپس بخيه در دو لايه زده شـد و بعـد از اتمام جراحي استفاده از اسپري آنتي بيوتيك در موضع و آنتي بيوتيك تراپي عمومي با پني سيلين به مدت ٥ روز انجام گرفت . در طول يك هفته بيماران به طور كامل تحت مراقبت قرار گرفتند و بجز ٤ مورد تورم خفيف در ناحيه عارضه ديگري مشاهده نشد . در اصل مقاله ، ضمن بررسي تكنيك عمل و مراقبت پس از آن ميزان خونريزي و نحــوه خـون بندي به طور مقايسه اي در غدد پستاني مختلف ( سينه اي قدامي ، سينه اي تحتاني ، شكمي قدامي ، شكمي تحتاني و مغابني ) مورد بحث قرار خواهد گرفت .

pdf بررسي تاثير فيلم آموزشي بر كاهش ميزان بروز بروسلوز محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in بروسلوزیس, بومی_منطقه, فیلم_آموزشی, گیلانغرب 1229 دانلود

دانلود (pdf, 2.16 MB)

تب مالت (14).pdf

مقدمه: بروسلوزيس يكي از شايع ترين بيماري هاي مشترك بين انسان و دام با انتشار جهاني است. اين بيماري در بسياري از كشورهاي توسعه يافته كاهش چشم گيري داشته اما در كشورهاي در حال توسعه هنوز شايع است. هدف اصلي اين مطالعه تعيين تاثير مداخله آموزشي با استفاده از فيلم هاي تهيه شده به زبان بومي منطقه بر كاهش ميزان بروز بروسلوز در شهرستان گيلانغرب است. مواد و روش ها: مطالعه از نوع مداخله اي بوده و ميزان بروز بروسلوز قبل و بعد از مداخله مورد بررسي قرار گرفت. در پايان سال 1388يك مطالعه توصيفي در منطقه به عمل آمد وكانون هاي پرخطر، سن، جنس، شغل بيمارن شناسايي و مداخله آموزشي روي كانون هاي شناسايي شده انجام گرفت. در پايان سال 90 نيز يك مطالعه توصيفي ديگر در همان منطقه جهت تعيين ميزان بروز مجدد با استفاده از نرم افزار STATA نسخه 11 به عمل آمد. يافته ها: قبل از مداخله آموزشي درسال 1388 بروز تجمعي تب مالت 203 درصد هزار نفر جمعيت بود كه 36.57 %مرد، 43 %بي سواد، 1.34 %خانه دار، 1.89 %روستايي و 85 %موارد در اثر تماس با دام مبتلا شده بودند كه بعد از پايان مداخله در پايان سال 1390 ميزان بروزتجمعي به 97 در صد هزار نفر جمعيت كاهش يافت .نتيجه گيري: بر اساس بررسي به عمل آمده در شهرستان گيلانغرب چون بيشتر موارد بيماري در افراد بي سواد و جمعيت روستايي و زنان خانه دار و دراثر تماس با دام بود استفاده از فيلم آموزشي تهيه شده با مشاركت مردم و توزيع آن بين مردم همان منطقه توانست روش مفيدي براي كاهش موارد بيماري باشد. بنابراين نتايج اين مطالعه مي تواند به عنوان چارچوبي در طراحي برنامه هاي جديد آموزشي براي پيشگيري از بيماريهاي مشترك بين انسان و دام مورد استفاده قرار گيرد. 

pdf بررسي تأثير مغز استخوان بر جوش خوردگي استخوان و مقايسه آن با روش پيوند استخوان در خرگوش محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in تاثیر_مغز_استخوان, پیوند_استخوان_خرگوش 1187 دانلود

دانلود (pdf, 1.01 MB)

جراحی و رادیولوژی (5).pdf

تاكنون روشهاي درماني مختلفي جهت سرعت بخشيدن ترميم شكستگي ها به كار رفته است. يكي از اين روشها تزريق مغز استخوان د رمحل شكستگي است. اين روش همچنان مورد توجه محققين است. با توجه به اينكه مغز استخوان منبع غني از سلولهاي استخوانساز مي باشد لذا انتظار مي رود خاصيت استخوان سازي آن التيام شكستگي را تسريع نمايد. مطالعه بر روي سه گروه پنج تايي خرگوش نيوزيلندي سفيد از هر دو جنس كه به طور تصادفي انتخاب شده بودند انجام شد. استئوتومي در استخوان زندزبرين ساعد راست كليه خرگوشها انجام شد. در گروه اول به عنوان كنترل فقط
استئوتومي صورت گرفت. در گروه دوم پيوند استخوان و در گروه سوم تزريق مغز استخوان صورت گرفت. براي تهيه مغز استخوان از قسمت پروكسيمال استخوان ران كه مغز استخوان كافي را جهت مطالعه تأمين مي نمود استفاده شد. تمام خرگوشها در روز چهل و پنج بعد از عمل به روش بي دردي كشته و استخوان آسيب ديده و سالم اندام حركتي مقابل جدا شده و مورد بررسي راديولوژي قرار گرفت. بر روي استخوانهاي آسيب ديده تست بيومكانيك انجام شد، در نهايت نتايج مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت. بين گروههاي كنترل و تزريق مغز استخوان در حداكثر نيروي قابل تحمل و سفتي خمشي اختلاف معنيدار مشاهده شد، بين گروههاي پيوند استخوان و تزريق مغز استخوان در فاكتورهاي مزبور اختلاف معني دار ملاحظه نگرديد. در ارزيابي راديولوژي پل استخواني واضحي در محل استئوتومي در گروههاي ٢ و ٣ مشاهده گرديد در حالي كه در گروه ١ محل استئوتومي كاملا” با استخوان جديد پر نشده بود. با توجه به نتايج اين مطالعه نتيجه گيري مي شود كه استفاده از مغز استخوان در تحريك ترميم شكستگي ميتواند به اندازة روش استاندارد پيوند استخوان مؤثر باشد. روش تزريق مغز استخوان نياز به يك جراحي مجزا و وقتگير جهت برداشتن پيوند استخواني را مرتفع مي سازد و طبيعتًا شانس عفونت را نيز كاهش مي دهد. از اين رو ميتوان اين روش را به عنوان يك جايگزين خوب به جاي روش پيوند استخوان پيشنهاد كرد.

pdf بررسي بروسلوز در سگ هاي گله هاي گوسفند شهرستان نيشابور محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in باکتریهای_گرم, بروسلوز, بیمارهای_عفونی, نیشابور, کوکوباسیلی 2987 دانلود

دانلود (pdf, 2.16 MB)

تب مالت (11).pdf

بروسلوز بيماري عفوني حاد يا مزمن و مشترك بين انسان و دام است، كه به وسيله باكتري هاي گرم منفي و كوكوباسيلي شكلي به نام بروسلا ايجاد مي گردد. اين بيماري در اثر تماس با حيوانات ويا فرآورده هاي دامي آلوده منتقل مي گردد و از دو نظر حائز اهميت مي باشد: يكي اينكه بيماري ، بهداشت عمومي جامعه را تهديد كرده و ديگر اينكه با عوارضي مثل سقط جنين و كاهش توليد در انواع دام ها و مهم تر از همه عقيمي دائم و موقت حيوانات مبتلا خسارات اقتصادي زيادي را به همراه دارد. مخزن طبيعي بروسلوز حيوانات اهلي به خصوص گاو، خوك، بز و گوسفند است. انتقال در بين حيوانات از راه مقاربت يا خوردن بافت ها و شير آلوده صورت مي پذيرد. در اين بين سگ نيز ميزبان طبيعي بروسلا كنيس مي باشد؛ ولي اين حيوان مي تواند به بروسلا آبورتوس، بروسلا ملي تنسيس و بروسلا سوئيس از طريق خوردن جفت و جنين هاي سقط شده عفوني و دام هاي اهلي مبتلا شود و با توجه به اينكه سگ هايي كه به اين بروسلاهاي غير اختصاصي شان آلوده مي شوند، در اكثر موارد علائم باليني ندارند و مي توانند بيماري را به انسان و حيوانات اهلي سالم و ديگر سگ ها انتقال دهند. با توجه به اينكه بيماري بروسلوز در شهرستان نيشابور شيوع بالايي داشته و به نوعي بيماري بومي تلقي مي گردد، براي بررسي ديگر راه هاي انتقال اين بيماري به دام ها و انسان، اين تحقيق صورت پذيرفته است.مواد و روش كار: در اين بررسي، 100 قلاده از سگ هاي گله هاي گوسفند شهرستان نيشابور، كه به صورت تصادفي انتخاب و خون گيري به عمل آمد و اطلاعات مربوط به جنس، تغذيه، دسترسي به جنين هاي سقطي و نشانه هاي باليني اخذ گرديد. پس از خون گيري، سرم مربوطه از تمام نمونه ها جدا مي گردد. سپس سرم ها با تست رزبنگال مورد آزمايش قرار مي گيرند و تمامي موارد مثبت تحت آزمايش رايت لوله اي به روش رايج مورد آزمايش قرار گرفتند. 

بحث و نتيجه گيري: بيماري بروسلوز يكي از بيماري هاي عفوني حيوانات و مشترك بين انسان و دام است. اين باكتري داراي شش گونه [2 [عامل اين بيماري باكتري گرم منفي كوكوباسيلي شكلي به نام بروسلا است. عمده به نام بروسلا آبورتوس، بروسلا ملي تنسيس، بروسلا سوئيس، بروسلا نئوتومه، بروسلا اويس و بروسلا كنيس است. از اين شش گونه، بروسلا اويس و نئوتومه براي انسان بيماري زايي ندارند، اما بقيه براي انسان اما شدت بيماري آن ها در يك سطح نيست. بدين ترتيب كه بروسلا ملي تنسيس [3 [بيماري زا مي باشند؛ شديدترين عامل بيماري زا در انسان مي باشد و بروسلا سوئيس نيز بيماري شديدي در انسان ايجاد مي كند ولي شدت بيماري زايي آن در مقايسه با گونه ملي تنسيس كمتر است. بروسلا آبورتوس نيز از گونه بالا شدت بروسلا كنيس نيز از همه گونه هاي فوق براي انسان شدت بيماري زايي كمتري [ 1 [بيماري زايي كمتري دارد. دارد. اين بيماري در سگ ماده عمدتا با علائم سقط جنين و در سگ نر با علائم اركيت و اپيديديميت خود را نشان مي دهد. اگر چه علائمي نيز در اين بيماري براي هر دو جنس وجود دارد كه كمتر رايج است از قبيل: علي رغم علائمي كه در بالا ذكر شد، عفونت هاي بدون نشانه نيز [4 [استئوميليت، ديسكواسپونديليت و يوويت. خيلي (بخصوص در حيوانات) رايج اند. چون سگ ها ميزبان اصلي بروسلا ملي تنسيس، بروسلا سوئيس و بروسلا آبورتوس نيستند، در صورت آلوده شدن به اين بروسلا ها در اكثر موارد علائم بيماري را نشان نمي دهند و مي توانند فقط به عنوان حامل بروسلوز نقش ايفا كنند و باعث انتقال آن به سگ هاي ديگر، گاو، گوسفند، بزها، گزارشات متعددي مبني بر ابتلاي سگ ها به ساير گونه هاي بروسلا غير از بروسلا [4 [خوك و حتي انسان شوند. كنيس وجود دارد. در انگلستان از رحم، مثانه، واژن، غدد لنفاوي و بافت هاي مغزي يك سگ ماده بيوتيپ 2 [5 [بروسلا آبورتوس جدا شده است. ابتلاي سگ ها به گونه هاي اختصاصي بروسلا ها (ملي تنسيس، آبورتوس و سوئيس) تقريبا در همه موارد از طريق بلع مواد غذايي از قبيل جفت و جنين هاي سقط شده صورت مي گيرد و اين سگ ها را مي توان عامل

پشنهادات: با توجه به نتايج اين بررسي مي توان با يك سري اقدامات كنترلي و پيش گيرانه از ابتلاي انسان و حيوانات گله و حتي خود سگ ها به اين بيماري جلوگيري كرد: 1 -خون گيري از سگ هاي گله و انجام آزمايشات سرولوژيكي روتين و حذف موارد مثبت 2 -تمام سگ هايي كه تازه وارد گله شده اند، مورد آزمايش قرار گيرند و در صورت منفي بودن تست اجازه ورود به گله را داشته باشند. 3 -از دادن جفت و جنين هاي سقط شده حيوانات اهلي به سگ ها و همچنين از تماس آن ها با سگ ها بايد خودداري و پيشگيري كرد. 4 -از رهاسازي جفت در محيط هاي باز خودداري نمايند

pdf بررسي بروسلوز دامي - تب مالت انساني در شهرستان اقليد از سال 85 الي 90 محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in بروسلوز, تب_مالت, شهرستان_اقلید 2885 دانلود

دانلود (pdf, 2.49 MB)

كتابچه_نهايي_شده_همايش_2 (47).pdf

مقدمه بروسلوز(Brucellosis(يك زئونوز (zoonosis(باكتريائي است.اين بيماري يك بيماري مشترك عفوني و شايع بين انسان و حيوان است كه با وجود افزايش ضريب بهداشتي جامعه،هنوز هم آمار مبتلايان به اين بيماري بالا است و يكي از روتين ترين كار در آزمايش هاي تشخيص طبي روي سرم خون، جستجوي پادتن هاي اين بيماري است. اين بيماري نخستين بار در اواخر قرن 19 ميلادي در بين سربازان بريتانيايي مستقر در جزيره مالت شناسايي شد و نام تب مالت را به خود گرفت اگر چه اكنون به نامهاي ديگري نيز مثل تب مواج،تب مالت،تب مديترانه اي،سقط جنين مسري،تب آبورتوس و... اين بيماري را هم ميشناسند. عامل بيماري باكتري گرم منفي،حساس به نورآفتاب و عوامل ضدعفوني كننده و داراي گونه هاي مختلف از جمله: بروسلا اويس(ovis (درگوسفند، بروسلا كنيس(canis (درسگ، بروسلا آبورتوس(abortus (درگاو، بروسلا سوئيس(suis ( درخوك، بروسلا نئوتوما(neotoma(درجوندگان وازهمه مهمتر، بروسلامليتنسيس(melitensis (دربز كه در انسان ايجاد تب مالت مي كند. بروسلوزيك بيماري سيستميك است.باكتري ابتدا واردسيستم رتيكولواندوتليال(Reticuloendothelial (مي شود و درصورتي كه سيستم ايمني بدن ميزبان نتواندباآن مقابله كند دراندامها بخصوص اندامهاي توليدمثلي به صورت موضعي(localize (درمي آيدو ايجادعقيمي درجنس نرو سقط درجنس ماده مي كند. انتقال بيماري به انسان چندين طرق براي انتقال اين باكتري از دام به انسان ذكر شده است كه عبارتنداز: 1 (تماس مستقيم با حيوان و ترشحات و چرك خارج شده از رحم ناشي از سقط عفوني در دامهاي مبتلا كه از طريق مخاطات و خراش هاي پوستي به انسان منتقل ميگردد همچنين ذرات و گردو غبار موجود در دامداريها باعث انتقال باكتري از طريق استنشاق به انسان ميشود. اين شكل از انتقال بيشتر در روستاپيان و دامداران و كارگران كشتارگاهها و همچنين در دامپزشكان( بعلت درمان جفت ماندگي دام ناشي از اين بيماري) مشاهده ميشود. 2 (انتقال از انسان به انسان: اگر چه اين شكل از انتقال بسيار نادر است اما به هر حال وجود دارد بدين نحو كه شير مادران مبتلا آلوده بوده و به فرزند منتقل ميشود همچنين انتقال مادر به فرزند در زمان زايمان هم مشاهده شده است. انتقال از طريق جنسي كه از ترشحات آلوده جنسي فرد مبتلا به شريك جنسي هم مشاهده شده است.در بين كاركنان آزمايشگاههاي تشخيص طبي نيز كه با سرم خون مبتلايان سركار دارند هم ديده شده است اما بقيه راههاي انتقال اين بيماري از انسان به انسان ديگر هنوز جاي بحث و بررسي دارد. 3(انتقال از شير و لبنيات و گوشت آلوده: اين نوع از انتقال رايجترين نوع بوده و از طريق دستگاه گوارش منتقل شده و بيشتر مبتلايان از اين راه آلوده گشته اند. علايم بيماري علايم بيمار ي درانسان، با تب و لرز و تعريق ناگهاني شروع شده و بيمار از سستي و كوفتگي بدن خود شكايت ميكند،درد در كل عضلات بخصوص در ناحيه كمر شروع شده و مفاصل متورم و دردناك ميگردند ،برخي از عقده هاي لنفاوي متورم ميگردند،بيمار بي اشتها شده و لاغري و يبوست نيز در وي مشاهده ميگردد،اختلال در ريتم خواب بوجود آمده و بيمار را از نظر روحي تحريكپذيرشده و زود عصباني ميشود . گاهي پزشكان اين علايم اوليه را آنفولانزا تشخيص ميدهند اما بيمار دوباره به پزشك مراجعه كرده و از تشديد علايمي مثل سرفه خشك و تب هاي شبانه و كوفتگي بدن شاكي ميشود. در اين بيماري تب در طول شبانه روز متغيير بوده و مواج است. كبد و طحال بزرگ گشته و باعث شكم درد نيز مي شوند. ضايعات پوستي و چشمي هم از علايم ثابت اين بيماري است. در بيمارانيكه باكتري به سيستم عصبي راه مييابد ممكن است علايمي شبيه به دپرسيون(افسردگي) مشاهده شود و اين مورد گاهي در آزمايش هاي خوني بيماران افسرده ساكن در آسايشگاههاي رواني، به اثبات رسيده است.اگر باكتري به قلب راه بيابد باعث التهاب پرده هاي داخلي قلب (آندوكارديت)شده و ريتم طبيعي قلب مختل مي شود. تشخيص هاي آزمايشگاهي تشخيص قطعي باكمك كشت كه طولاني مدت است وهمچنين با استفاده ازتكنيك هاي سرولوژي كه رايج ترين آن تست رزبنگال است،صورت مي گيرد. با توجه به اينكه آزمايش رزبنگال واكنشهاي منفي كاذب زيادي دارد براي اطمينان از منفي بودن بروسلوز امروزه از روشهاي مطمئن تري استفاده مي شود.مانند روش تشخيصي PCR كه بر پايه تكثير DNA است. درمان درمورد دامهائي نظيرگاو،گوسفند و بزدرمان طولاني مدت ومقرون به صرفه نمي باشد وجهت جلوگيري از انتقال بيماري حيوان حذف مي گردد. اما درمورددرمان درانسان،در حال حاضر اغلب پزشكان ترجيها از دو داروي آنتي بيوتيك همزمان به نامهاي داكسي سايكلين و استرپتومايسين (وساير داروهاي مشابه گروه تتراسايكلين ها و آمينوگليكوزيدها) استفاده مي نمايند كه نتايج تقريبا مناسبي از اين رژيم دارويي عايد بيمار مي شود .جهت كاستن از درد و تب از داروهاي ضد التهاب غير استروييدي( مانند ايبوپروفن و در مواقع درد شديد استخواني و عضلاني ترجيها ايندومتاسين) و همچنين براي پيشگيري و درمان ضايعات استخواني از كورتن ها استفاده مي شود.اما به هر حال حتما ايده هر پزشكي در درمان لزوما مشابه هم نبوده و متفاوت خواهد بود.پيشگيري اصلي ترين جبهه مقابله با اين بيماري بر عهده دامپزشكان و سازمانهاي دامپزشكي هر كشوري ميباشد و بدون دامپزشكان به هيچ وجه سازمانهاي بهداشتي قادر به كنترل اين بيماري نيستند. واكسن بروسلوز يك واكسن زنده تخفيف حدت يافته است به نام S19كه دوفرم دارد.dose Reduce براي بالغين بانام اختصاري RB51 d.R كه هرسال تكرارمي شود و dose Fullبراي گوساله هاي6-3ماه بانام اختصاري S19 d.F كه فقط يك بارتزريق مي شود. كنترل حمل و نقل و سيستم قرنطينه دامها نيز از وظايف مهم سازمان دامپزشكي در جهت كنترل و پيشگيري از بيماري مي باشد. براي انسان تا بحال واكسني براي اين بيماري ساخته نشده است اما جوشاندن حداقل 10 دقيقه اي شير غير پاستوريزه ،خودداري از خوردن پنير و خامه تازه غير پاستوريزه و همچنين آگاهي از مناطق و استانهايي كه اين بيماري در آن شايع است بخوبي انسان را از اين بيماري مصون مينمايد. در كشور ما استانهاي ايلام ،كرمانشاه،همدان و اصفهان در معرض خطر ناشي از اين بيماري مي باشند.بعد از اين استانها ،مناطق قسمت هاي جنوبي آذربايجان غربي يزد و خراسان و شمال استان فارس در درجه شيوع بعدي قرار دارند.استانهاي شمالي ايران مانند گيلان و مازندران و تهران نسبت به كل ايران پاك تر و از شيوع بسيار كمتري برخوردارند. مواد و روشها پس از مراجعه افراد مبتلا بدليل بروز علائم بيماري در آنها به بيمارستانها و مراكز درماني شهرستان اقليد, با انجام تست تشخيصي رايت در مورد افرادي كه سابقه تماس با دام را دارند مثل دامداران و كشاورزان (بيشتر روستاييان), رايت بالاي 160/1 و در مورد افرادي كه سابقه نداشته اند (بيشتر شهريها) , رايت بالاي 80/1 مثبت تلقي شد و آمار مبتلايان ثپت گرديد

pdf بررسي باليني سه روش درمان جراحي بيرونزدگي غده پلك سوم در سگ محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in بررسی_بالینی, درمان_جراحی_بیرونزدگی, غده_پلک_سوم, پرولاپس 1375 دانلود

دانلود (pdf, 1.01 MB)

جراحی و رادیولوژی (33).pdf

بيرونزدگي غده پلك سوم كه با نامهاي پرولاپس غده پلك سوم و چشم گيلاسينيز شناخته ميشود، گاهي اوقات به غلط آدنيت، هيپرپلازي و آدنوم غده پلك سوم ناميده شده است. اين عارضه در سگها شايعتر از گربهها ميباشد. در اين عارضه غده پلك سوم به صورت تودهاي صورتي رنگ از پشت پلك سوم بيرون ميزند. اگرچه علت اصلي بيرونزدگي غده به طور دقيق مشخص نميباشد ولي برخي از محققين بيرونزدگي غده را ناشي از نقصي در نوارهاي بافت همبندي كه غده را به بافتهاي اطراف حدقهاي متصل مينمايند، دانستهاند. متعاقب بيرونزدگي غده، تخريش و خشكي غده نمايان شده سبب التهاب ثانويه و تورم آن ميگردد. از آنجايي كه برداشت ناقص يا كامل اين غده در سگها ميتواند كاهش توليد اشك به ميزان ٣٠ تا ٥٧ % و عوارض ناشي از آن را به دنبال داشته باشد لذا روشهاي جراحي بازگرداندن غده بيرون زده به جاي خود مورد توجه قرار گرفته است. در اين مطالعه گزارشات درمانگاهي تعداد ٧ قلاده سگ كه از دي ماه سال ١٣٨٠ تا شهريور ماه سال ١٣٨١ به دليل ابتلا به عارضه بيرونزدگي غده پلك سوم در يك يا هر دو چشم به بيمارستان دامهاي كوچك دانشكده دامپزشكي دانشگاه تهران ارجاع شدند مورد بررسي قرار گرفت. اطلاعات به دست آمده شامل نژاد، سن، جنس، طول مدت حضور عارضه پيش از درمان، روش درمان جراحي انجام شده و نتيجه درمان بود. نژادهاي مبتلا شامل نژاد باكسر ( ١ مورد)، نژاد ترير ( ٣ مورد)، مخلوط ترير- پيكينز ( ٢ مورد) و مخلوط ترير – اشپيتز
١ مورد) بودند. مبتلايان از هر دو جنس نر ( ٥ مورد) و ماده ( ٢ مورد) بودند. در ٣ قلاده از سگها يك چشم و در ٤ ) قلاده ديگر هر دو چشم به اين عارضه مبتلا بودند. سن مبتلايان در زمان تشخيص بيرونزدگي غده پلك سوم از ٣ تا ٧ ماه ) و فاصله زماني بين رخداد بيرونزدگي غده و ارجاع مبتلايان جهت انجام اقدامات /٦±١/ ١٥ ماه ( متوسط ٦ ٤ هفته) بود. در درمان جراحي بازگرداندن غده به جاي خود در اين ٧ قلاده سگ ±٠/ درماني از ٢ تا ٧ هفته (متوسط ٧ ١١ چشم) از روش بخيه سركيسهاي اصلاح شده ( ٣ چشم)، روش بخيه لمبرت ( ٣ چشم) و روش كيسهاي ( ٥ ) چشم) استفاده شد. از نظر ميزان موفقيت روشهاي جراحي مورد استفاده، روش بخيه سر كيسهاي اصلاح شده با عود مجدد هر سه مورد انجام شده با كمترين ميزان موفقيت و روش بخيه لمبرت و روش كيسهاي با عدم عود مجدد هيچ يك از موارد با موفقيت كامل همراه بودند. روش كيسهاي به دليل سهولت انجام، حداقل نياز به جداسازي بافتها و برگرداندن غده به وضعيت طبيعيتر و بدون ايجاد تغيير در وضعيت پلك سوم مناسبتر از ساير روشهاي مورد استفاده ارزيابي شد.

pdf بررسي اپيدميولوژيكي ميزان بروز موارد بيماري تب مالت در شهرستان شوش دانيال طي سالهاي 1378 -1381 محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in اپیدمیولوژیک, بیماری_مشترک, تب_مالت, شهرستان_شوش 2803 دانلود

دانلود (pdf, 2.49 MB)

كتابچه_نهايي_شده_همايش_2 (28).pdf

قدمه بيماري تب مالت يك بيماري مشترك انسان ودام (زئونوز) واز بيماريهاي شايع درايران ميباشد كه در دامها بدون علائم باليني فقط سقط جنين در دوران بارداري و در انسان باعلائم باليني مثل درد استخوان ومفاصل تب،لاغري، سردرد ، و.ميباشد. اولين بار در جزيره مالت انگلستان در سال 1860گزارش وثبت گرديد و در سال 1887 باكتري بروسلا ازطحال سربازان آن جزيره جداسازي شد. اين بيماري به نامهاي تب مواج، تب مديترانهاي، معرفي شده است در ايران نخستين بار در سال 1311 از خون بيماري در انستيتو پاستور جداسازي شد. پراكندگي بروز بيماري درايران زير 225 در يكصد هزار نفربوده و خوزستان جزء استانهاي با آلودگي كم مي باشد در بروسلوز 6 گونه عامل بيماري زا شامل بروسلا آبورتوس در گاو، سويس درخوك ، ملي تن سيس دربز، كانيس در سگ واويس در گوسفند شناسايي شدهاند بيشترين راه انتقال در انسان مصرف مواد لبني جوشيده نشده يا غير پاستوريزه بويژه شيرخام، پنيرتازه وخامه ميباشد باتوجه به فعاليت روزانه كارخانه شركت شيردر جمع آوري به موقع شير از دامداران وعمليات پاستوريزاسيون آن ، ترويج آموزش بهداشت و ارتقائ سطح آگاهي مردم از سلامتي، واكسيناسيون دامها وبيماريابي ودرمان كليه بيماران كشف شده ومشاركت فعال مطب هاي خصوصي بامركز بهداشت در رابطه با گزارش سريع بيماريها اقدامات مهم در اين راه برداشته شده است لذا نظربه اهميت مشكلات جسمي و روحي ناشي از بروسلوز براي فرد بيماروجامعه و با توجه به چهره هاي متعدد بيماري وارتباط آن با مصرف موادلبني كه در تمام سال بخصوص در فصول بهاروتابستان رخ مي دهد يك مسئله مهم بهداشتي تلقي مي گردد.اهداف بررسي اين بررسي به منظورتعيين روند بيماري تب مالت از سالهاي 1378لغايت 1381 در شهرستان شوش ،تعيين ميران بروز ومقايسه ساير اطلاعات بدست آمده طي چهار ساله گذشته مي باشد. روش بررسي مطالعه توصيفي مبني بر اطلاعات جمع آوري ازتعداد120 نفربيمار براساس فرمهاي بررسي انفرادي موارد بيماري تب مالت كشف ودرمان شده در شهرستان شوش. يافته ها با توجه به بررسيهاي انجام شده ميزان موارد بروز تب مالت در يكصد هزار نفر جمعيت اين شهرستان مربوط به سالهاي 78-81 به ترتيب 14،15،11،15 مي باشند و بالاترين ميزان بروز در طي چهارساله گذشته در مناطق روستائي و عشايري اتفاق افتاده است