زبان خود را انتخاب کنید

pdf کوریوپتس بوویس محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in انگل, بندپایان 2022 دانلود

دانلود (pdf, 2.04 MB)

انگل4 دکتر رونقی @evet4 (12).pdf

مهم ترین گونه این جنس کوریوپتس بوویس است. این انگل از سایر حیوانات هم گزارش شده است که با توجه به نوع میزبان نامگذاری شده اند، گرچه امروزه معتقد هستند که گونه های مختلف این انگل مترادف کوریوپتس بوویس هستند. آلودگی به این انگل بیشتر در فصل زمستان اتفاق می افتد.میزبان: گوسفند و بز ، گاو ، شتر، اسب و خرگوش جایگاه: در گاو عمدتا در اطراف و زیر دم و پا، در گوسفند و بز و نیز اسب روی پاها مستقر می شود. در بز بخصوص روی تاج سم مستقر شده که به تدریج روی قسمت های باالیی پا و حتی تا ناحیه اسکروتوم، در شتر نیز بیشتر بر روی پا، قاعده دم و سطح فوقانی پستان گسترش می یابد. سیر تکاملی این جرب ها در الیه های سطحی پوست زندگی می کند. سیر تکاملی انگل مانند جرب پسوروپتس است و طول چرخه این انگل حدود سه هفته است. انتقال آلودگی از طریق تماس مستقیم صورت میگیرد. انگل سبب ضخیم شدن پوست و تشکیل کبره های ضخیم بر روی پوست می شود. کنترل کنترل با درمان موضعی با ترکیبات ارگانوفسفره به فواصل دو هفته نتیجه بخش است.

pdf گستردگی پرورش حشرات خوراکی محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آفات_باغی_زراعی, بندپایان, حشرات_خوراکی, حشرات_موذی, خلیج_فارس, پرورش_حشرات_خوراکی, پرورش_کرم_ابریشم 2987 دانلود

دانلود (pdf, 672 KB)

٤٤ نوع حشره خوراکی در منوی جهان (1).pdf

محمد آروین، مشاور پرورش حشرات و بندپایان در شهرصنعتی البرز قزوین توضیح میدهد که گستردگی پرورش حشرات خوراکی برای انسانها خیلی زیاد است، مثل انواع کرمها، الروها و سوسکها که در ایران آنها را به عنوان حشرات موذی و یا آفات باغی و زراعی میشناسند. به گفته او در بسیاری از کشورها انواعی از کرم، مورچه، ملخ، سوسک سوسری، سوسکهای درختی، سنجاقک، عقرب، رتیل، هزارپا، صدپا، سوسکهای سرگین غلتان، زنبورهای عسل، زنبورهای زرد وحشی، کرم ابریشم، الرو حشرات آبی و بسیاری حشرات دیگر به عنوان غذا یا پیشغذا مصرف میشوند و برخی از آنها پروتیین باالیی هم دارند. آروین میگوید ملخ از حشرات خانگی است که اگر پرورش داده شود، میتوان آن را به کشورهای حوزه خلیج همیشه فارس صادر کرد. در این کشورها ملخ را به عنوان پیشغذا یا با غذای روزمره مصرف میکنند و میتوان به عنوان کشورهای هدف قرار داد. او ادامه میدهد: حشرات خوراکی در ایران در چند مورد بیشتر پرورش داده نمیشود؛ مثل ملخ که تعداد تولیدکنندگان محدودی دارد و ملخهای تولیدی صادر میشوند، عقرب هم برای سمگیری و صادرات سم پرورش داده میشود و در مورد کرمهای ابریشم هم در شهرهای شمالی توتخیز کشور به پرورش کرم ابریشم به منظور تولید ابریشم میپردازند. البته تا اینجای کار پرورش ملخ در ایران به صورت رسمی و مجوزدار انجام نمیشود و کسی هم تا حاال برای این کار اقدام نكرده، ولی بازار فروش ملخ به کشورهای همسایه و دورتر تضمین شده است . در کشورمان عقرب هم جز وبندپایانی است که یا نابود میشود و یا در بهترین حالت اندک شرکتهایی هستند که سم آنها را استخراج میکنند؛ اما به گفته آروین در بعضی کشورها مثل چین و تایلند عقربی را که البته به صورت بهداشتی پرورش پیدا کرده، به سیخ میکشند و کبابی مصرف میکنند. البته در این کشورها در مورد این موضوع که قبل از مصرف، سم یا زهر آن خارج شود، تدابیری اندیشیده شده است . این پرورش بهداشتی شامل سوسک سوسری هم میشود که ناقل انواع بیماری است و به همین دلیل باید به صورت بهداشتی پرورش داده شود که گفته میشود چند نفری در ایران مبادرت به پرورش این سوسکها کردهاند که البته هنوز به نتیجه نرسیدهاند. شاید جالب باشد بدانید که سوسک سرگین غلتان هم که معموال ما آنها را در مدفوع گاو میبینیم و در شهرهای مختلف ایران اندازههای متفاوتی دارند، در بعضی کشورها غذای لذیذی محسوب میشود ولی کامال تمیز و بهداشتی پرورش داده میشود و قابل مصرف برای انسانها است. آنگونه که آروین توضیح میدهد ملخ را هم میتوان با هزینه کم تولید کرد و برای تغذیه ماهیان پرورشی، طیور، خزندگان، پرندگان زینتی و گوشتی و تخمگذار مورد استفاده قرار داد یا به کشورهای عربی صادر کرد. همان طور که در ترکیه با دید محصول صنعتی به تولید و پرورش ملخ نگاه میشود و در سالهای آینده به یک کشور بزرگ در صادرات ملخ تبدیل خواهد شد. حتی اگر نخواهیم حشرههای خانگی را به مصرف داخلی برسانیم، باید توجه کنیم که مثال ژاپن که مصرفکننده حشرات بسیاری است که این حشرات در ایران به وفور یافت میشود و به راحتی میتوان مولدها را تهیه کرده و پرورش داد.