زبان خود را انتخاب کنید

pdf بندپایان محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in انگل, بندپایان, مهره_داران 2869 دانلود

دانلود (pdf, 2.04 MB)

انگل4 دکتر رونقی @evet4.pdf

بندپایان از دو واژهی Arthron( مفصل( و Pous( پا( گرفته شده است. از خصوصیات آنها چند قسمتی و بند بند بودن بدنشان است. این موجودات، بیش از 80 %گونه های شناخته شده جانوری را تشکیل می دهند و تقریبا در تمامی زیستگاه های حیاتی زندگی می کنند. بندپایان به عنوان انگل های خارجی شناخته می شوند ولی برخی از آنها در داخل بدن مهرداران زندگی میکنند. برخی از صفات عمومی بندپایان به شرح زیر می باشد. 1-واجد یک پوشش کیتینی خارجی هستند. در واقع این پوشش در حکم اسکلت برای بندپان به حساب می آید که Exoskletone نامیده می شود. 2-بدنی بند بند به خصوص در پاها دارند. 3-تقارن دو طرفی دارند. 4-سیستم عصبی شامل گره های عصبی و طناب عصبی است که در سطح شکمی بدن قرار دارد. 5-سیستم گردش خون باز دارند و برخالف مهره داران نقشی در تبادل گازهای تنفسی ندارد. تعداد زیادی از بیماری های عفونی توسط بندپایان به انسان و دام ها منتقل می شود که بسیاری از این بیماری های شدید و حتی کشنده می باشند. آسیب های ناشی از بندپایان بخصوص در مناطق گرمسیری و در کشورهای در حال توسعه محسوس تر و قابل توجه تر می باشد. کنترل بسیاری از بیماری های عفونی منتقله از بندپایان disease borne- Arthropod در مناطق مختلف جهان مرهون کنترل موفقیت آمیز ناقلین بوده است. لذا شناخت دقیق ریخت شناسی، بیولوژی و اکولوژی ناقلین گامی اساسی در شناخت اپیدمیولوژی و نهایتا کنترل موفقیت آمیز بیماری ها می باشد.

pdf دستگاه عصبی طيور محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in دستگاه_عصبی_طیور, مهره_داران 3811 دانلود

دانلود (pdf, 178 KB)

تشریح دستگاه عصبی (4).pdf

دستگاه عصبی مهرهداران مسئول ايجادارتباط بين حيوان ومحيط وهمچنين مسئول برقراری ّ ی با محيط اطراف ٔ گيرندههای حس تعادل در اندامهای داخلی بدن حيوان میباشد. حيوان به وسيله ٔ گيرندههای دستگاه عصبی موجود در ماهيچهها، خود در ارتباط است. محيط داخلی بدن، به وسيله ٔ شکمی کنترل میشود. رشتههای عصبی آوران، مفاصل، ليگمانها و اندامهای موجود در حفره ّ ی را به دستگاهعصبی مرکزی رسانده، رشتههای عصبی وابران، دستورات عصبی را از ّلاعات حس اط دستگاهعصبی مرکزی به اندامهای مختلف بدن از قبيل ماهيچهها وغدد، منتقل میکنند. دستگاه عصبی پرندگان (طيور) نيز، همانند اين دستگاه در پستانداران به دو بخش دستگاه عصبی مرکزی و دستگاهعصبی محيطی تقسيم میشود. دستگاهعصبی مرکزی، شامل: ٔ مغزی میباشد. مغز، مخ و ساقه اختلاف مغز پرندگان با مغز پستانداران، در رشدزياد قسمت بينايی مغز پرندگان است. هيپوتالاموس: قسمتی از مغز است که از چهار هسته، تشکيل شده است. اين قسمت از مغز ٔ پرندگان مانند هيپوتالاموس در پستانداران مرکز بسياری از اعمال غيرارادی، از قبيل: تنظيم درجه ّاليتهای جنسی است. حرارت بدن، ّ تنفس، گرسنگی، تشنگی و فع نخاع: اين بخش در طيور برخلاف پستانداران در تمام ِطول کانال نخاعی، دارای قطر يکسانی ٔ جلوبه بصلالنخاع متصل است و تا ٔ انتهايی، به نام دم اسب میباشد. نخاع از ناحيه بوده، فاقد ناحيه آخرين قسمت استخوان ستون مهرهها به نام پيگوستيل، ادامه دارد. تشريح ساختمان داخلی نخاع طيور، مانند نخاع در پستانداران، دارای يک منطقه خاکستر ماد شبيه حرف انگليسی اچ (H (در مرکز نخاع میباشدکه به وسيلهی، ماده سفيدرنگی احاطه شده است. ٔ

pdf ماهیان و خصوصیات آنها محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in جانور_شناسی, خصوصیات_ماهیان, ماهی_شناسی, ماهیان, مهره_داران 14356 دانلود

دانلود (pdf, 4.01 MB)

جزوه ماهی شناسی.pdf

ماهی شناسی (Ichthyology (شاخه ای از علم جانورشناسی است )متشکل از دو واژه یونانی Ichthys : ماهی+ logous: دانش ( که به مطالعه و بررسی ماهیها می پردازد. ماهی ها جزو شاخه طنابداران و زیر شاخه مهره داران می باشند. امروزه ماهی به مهره داران آبزی خونسردی اطالق می شود که واجد آبشش بوده، بسیاری از آنها ضمائمی به نام باله دارند و معموال واجد فلس در پوست خود هستند. ماهی ها حدود 40 درصد مهره داران را به خود اختصاص می دهند و موفق ترین مهره داران در زیستگاه های آبی مختلف شامل دریاها، دریاچه ها و رودخانه ها هستند. حدود 28500 گونه ماهی در آبهای جهان زندگی می کنند که حدود 108 گونه ماهیان بدون فک )هگ فیش و المپری(، 970گونه به ماهیان غضروفی )کوسه و سپرماهیان( و بیش از 27000 گونه به ماهیان استخوانی اختصاص دارد. ماهی ها از ارتفاعات حدود 4500 متری باالی سطح دریا تا عمق حدود 10900 متری اقیانوس ها دیده شده اند، به عبارت دیگر پراکنش عمقی یا ارتفاعی ماهی ها حدود 15000 متر است. ماهیان در مناطق وسیعی از آبهای شیرین و شور ونیز لب شور جهان پراکنش دارند . که از بین کلل ماهیلان 58 %آنهلا در دریلا و 41 %در آبهای شیرین و 1 %بقیه در بین دو محیط مهاجر هسلتند. ماهیلان دریلایی 44 %آنهلا در آبهلای سلاحلی )فلالت قلاره ( و 13 %در آبهلای اقیانوسی پراکنش دارند که از این 13 - %1 %در ناحیه اپی پالژیک ، 5 %در ناحیه فروتلاکی سلتون آو و 7 %در ناحیله کلف ) Benthic ) هستند . البته بیشتر ماهیان هم در آبهای شور و هم شیرین در جایی که نوسانات حرارتی سالیانه حداقل است ) مناطق گرمتر( یافلت ملی شوند. ماهیان ایران در سه حوزه تقسیم بندی می شوند:1-ماهیان خلیج فارس و دریای عمان،2-ماهیان دریای خلزر و3-ماهیلان آو هلای داخلی که تنوع ماهیان در خلیج فارس و دریای عمان نسبت به ماهیهای دریای خزر و آبهای داخلی بیشتر است.

خصوصیات ماهیان: 1-ماهیان خونسرد (Poikilotherm (هستند، یعنی درجه حرارت بدنشان ثابت نبوده و با محیط تغییر می کند و بر این اساس فعالیتهای فیزیولوژیک و متابولیک ماهی نیز تنظیم می گردد یعنی با کاهش درجه حرارت فعالیتهای ماهی کاهش و با افزایش درجه حرارت فعالیتهای ماهی افزایش می یابد. 2-وزن مخصوص ماهی برابر محیط می باشد در نتیجه ماهی ها برای حفظ خود در محیط نیاز به صرف انرژی قابل توجهی ندارند. 3-ضریب تبدیل غذایی(FCR:Ratio Conversion Feed (آنها نسبت به سایر حیوانات کمتر است یعنی تبدیل غذایی یا خاصیت ترمیمی در ماهیان بیشتر است. 4-میزان انرژی مورد نیاز ماهی نسبت به سایر حیوانات کمتر است.