زبان خود را انتخاب کنید

pdf بررسي حضور ليستريا مونو سيتوژنز در دستگاه گوارش قزل آلاهاي پرورشي در استان كهگيلويه و بويراحمد محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in دستگاه_گوارش, قزل_آلا, لیستریامونوسیتوژنز 1467 دانلود

دانلود (pdf, 76 KB)

بررسي_حضور_ليستريا_مونو_سيتوژنز.PDF

ليستريا مونوسيتوژنز يكي از مهمترين پاتوژن هاي غذازاد محسوب شده و گزارشات فراواني از وقوع گاستروانتريت هاي تك گيـر يـا همه گير ناشي از اين باكتري در انسان شده است. به دنبال حضور اين باكتري در آب هاي جاري به عنوان يكي از منابع زيـستي ايـن باكتري، حضور حتمي اين باكتري در آب استخرهاي پرورش مـاهي وجـود دارد در نتيجـه در صـورت عـدم رعايـت اسـتانداردهاي بهداشتي از صيد تا فروش ماهيان پرورشي امكان انتقال اين باكتري به بافت هاي اطراف روده اي است. در اين بررسي كـه از دسـتگاه گوارشي 100 نمونه ماهي قزل آلا رنگين كمان در محدوده وزني 200 تا 250 گرم، نمونه برداري شد و پس از كشت در محـيط هـاي غني كننده و انتخابي ليستريا طبق دستور مرجع، جهت تاييد تشخيص آزمايشات بيوشيميايي انجـام شـد. نتـايج نـشان از آلـودگي 4 % نمونه ها به ليستربا مونوسيتوژنز دادند. با توجه به سرمادوست بودن و دوز عفوني پايين، رعايـت اصـول بهداشـتي در طـي فـراوري، نگهداري و سالم سازي غذا از اهميت بالايي برخوردار مي باشد.

pdf بیماریهای دستگاه گوارش تک سمیان محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in بیماری_دستگاه_گوارش_تک_سمیان, تک_سمیان, دستگاه_گوارش 2211 دانلود

دانلود (pdf, 1.36 MB)

بیماریهای دستگاه گوارش تک سمیان.pdf

colic کال به معنی دل درد است گرچه مرسوم شده به عنوان دردهای دستگاه گوارشی شناخته میشود اما میتواند منشا غیر گوارشی نیزداشته باشد. Colic ها چهرهی یکسانی ندارند و از نظر شدت درد از حالت مالیم، متوسط تا شدید می باشند و عالیم ممکن است به صورت تکرار شونده باشند. اولین قدم در تشخیص اخذ تاریخچه است و حتما سن بیمار مهم است چون برخی از انواع کولیکها مثل انباشتگی مواد در قولونها مربوط به سنین باال است و انباشتگی مکونیوم )مدفوع جنینی( مربوط به روزهای ابتدایی تولد است. نکته دیگر این است که چه مدت است درد ظاهر شده؟ مسئله دیگر سابقه استفاده یا عدم استفاده از داروهای ضد انگلی است؟ عملکرد اسب چیست؟ آیا اسب کورس است؟ آیا اسب سواری است یا اسب بارکشی است؟ در مورد تاریخچهی قبلی بیماریهای دام نیز سوال پرسیده شود و اینکه آیا اقدامات درمانی صورت پذیرفته است؟ و اینکه این اقدامات چه بوده است؟ آیا عالئمی که بیمار هم اکنون نشان میدهد قبال هم نشان داده است؟ چون برخی کولیکها دارای دوره های تکرار شونده یا عود کننده است. باید یافته های بالینی مورد توجه قرار گیرند، محل درد و علت درد در دستگاه گوارشی را مشخص کنیم و با معایناتی که انجام میدهیم عوامل دیگری را که ممکن است دردهای مشابه ایجاد میکند را رد نماییم. هنگام انجام معاینهی بالینی هیچ وقت ابتدا به ساکن از داروهای آرام بخش و مسکن استفاده نماییم و البته مشخص نماییم که آیا قبل از مراجعه به دامپزشک داروی مسکن گرفته است یا خیر؟ در بررسی و معاینه اولین تکنیک ساده ترین تکنیک است یعنی مشاهده نماییم که آیا دام هشیار است یا افسرده است. بسته به شدت کولیک تغییرات رفتاری دام متفاوت است. در کولیک های مالیم مثل انباشتگی قولونها دپرسیون خفیف تا متوسط دیده میشود اما کولیکهایی که ایجاد دپرسیون شدید و توکسمی میکنند معموال به دنبال انسداد و درگیری های اختناقی ایجاد میشوند. کولیک های همراه با عالیم دپرسیون خفیف به درمانهای medical پاسخ میدهند اما در موارد دپرسیون شدید surgical بوده و احتماال جراحی تنها چاره کار است. مسئله بعددرد است که عالیم آن شامل دپرسیون شدید و کشیدن بدن، تعریق، غلتیدن، سم کوبیدن به زمین است. مسئله بعد اینکه درد مداوم است یا متناوب، شدت آن ثابت است یا متغیر و اینکه به درمان دارویی پاسخ میدهد یا خیر؟ اینها بیانگر پیشآگهی هستند. دردهای جدید و مداوم معموال در جراحات پیشرفته به ویژه انسداد های اختناقی بخش قدامی دستگاه گوارشی دیده میشود. انسداد روده سبب تجمع گاز و مایعات در بخش قدامی محل انسداد شده که خود باعث درد و به دنبال آن وقوع شوک در حیوان میشود. با توجه به اینکه قابلیت اتساع در روده کوچک کمتر از روده بزرگ است لذا انتظار میرود درگیریهای روده کوچک درد شدیدتری داشته باشد. نکته دیگر این است که قطع ناگهانی درد در حیوان میتواند ناشی از پارگی احشاء باشد. نکتهی بعد درجه حرارت است که در کولیک های medical طبیعی است و یا اگر افزایش یافته باشد جزئی است. درجه حرارت های کمتر از حد طبیعی میتواند به عنوان یک زنگ خطر باشد و مراحل آخر شوک و توکسمی را نشان میدهد. گاهی ممکن است با افزایش درجه حرارت در colic مواجه شویم که میتواند ناشی از وجود عوامل عفونی باشد و نکته آخر این است که اگر قبل معاینه از داروی NSAID استفاده شده باشد ممکن است دما کامال طبیعی باشد

pdf تشريح و فيزيولوژی دستگاه گوارش محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in تشریح_فیزیولوژی_دستگاه_گوارش, دستگاه_گوارش 2915 دانلود

دانلود (pdf, 662 KB)

5-تشریح و فیزیولوژی دستگاه گوارش (2).pdf

دستگاهگوارش، بهصورتلولهايستکه ازدهان شروع وبهراسترودهومقعد، ختممیشود. ٔ اصلی) و رودهها اين دستگاه، شامل دهان، حلق، مری، معده (در نشخوارکنندگان، پيش معده و معده ٔ ّخاصی را ٔ فراخ) میباشد. هريک از بخشهای مختلف دستگاه گوارش، وظيفه ٔ باريک و روده (روده ٔ اين دستگاه در بدن حيوان، شامل: گرفتن، خرد کردن، در رابطه با تغذيه حيوان انجام میدهد. وظيفه ّغذايی و دفع مواد  ، هضم و جذب موادزايدوغيرقابل هضم میباشد.

pdf دستگاه گوارش محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in بافت_شناسی, دستگاه_گوارش, لوله_گوارشی, وظیفه_دستگاه_گوارش 8173 دانلود

دانلود (pdf, 325 KB)

بافت شناسی جلسه 2-9.pdf

وظیفه دستگاه گوارش:

1 -دریافت غذا 2 -آسیاب کردن 3 -بلع غذا 4 -هضم مواد غذایی 5 -جذب مواد غذایی 6- دفع مواد زائد خود دستگاه گوارش به طور کلی از حفره دهان، لوله گوارش و غدد ضمیمه گوارشی تشکیل شده است. Basic organization: 1-Mouth 2-Esophagus 3-Stomach 4-small intestine 5- Large intestine 6- Anus

غدد ضمیمه شامل: پانکراس، کبد، گال بلدر و سالیبري گلند

طرح کلی دستگاه گوارش (بجز استثناها که ذکر خواهد شد): از داخل به خارج، لوله گوارشی چهارلایه دارد: 1 -لایه مخاط (Mucosa (2 -لایه زیر مخاط(Submucosa( 3 -لایه عضلانی (Muscularis (4 -لایه سِروز (Serosa (یا ادوانتیک

1 -لایه مخاط (Mucosa :( الف) داخلی ترین لایه اي که دارد و با مواد غذایی در تماس است، لایه اپی تلیوم (epithelium Lining (است (بافت پوششی). ب) زیر آن طبق معمول بافت همبند است که به آن لامینا پروپِدیا یا پارین (propria Lamina (که عروق و همچنین سلول هاي ایمنی هم در آن وجود دارد. ممکنه در آن غدد (glands (و بافت لنفاوي lymphoid associated-mucosa – MALT( (tissue وجود داشته باشد. ج) زیر آن هم یک لایه عضلانی داریم به نام ماهیچه ي مخاطی (mucosa Muscularis .(ماهیچه ي مخاطی معمولا از دولایه عضله صاف تشکیل شده است (ولی در بعضی قسمت ها یک لایه و در بعضی قسمت ها هم اصلا وجود ندارد.) . حرکات ظریف مخاط را انجام میدهد.

2 -لایه زیر مخاط (Mucosa Sub:( بسته به قسمت آن در لوله گوارش، ممکن است loose یا dense) tissue connective (باشد. البته در بعضی جاها در زیر مخاط، غدد یا فولیکول هاي لنفاوي (مثل پلاك پایر) داشته باشد.

3 -لایه عضلانی(Muscularis: ( عمدتاً از عضله ي صاف و در دولایه دیده میشود (طولی و حلقوي). اما مثلا در معده سه لایه عضله صاف داریم. یا در انتهاي آنوس، عضلات به مخطط تبدیل شده است. بین دو لایه عضلانی معمولا شبکه عصبی داریم به نام میانتریک آئرباخ، که حرکات این عضله ها را به صورت سمپاتیک و پاراسمپاتیک کنترل میکند.

4 -لایه سِروزا یا ادوانتیک (Serosa:( دور لایه ي عضلانی را یک بافت همبند میگیرد به نام ادوانتیس یا ادوِنتیشیا. یه وقت هایی روي این بافت همبند، یک لایه سلول هاي سنگفرشی می آید. در آنصورت، ادوانتیس تبدیل به سِروز می شود. حالا چه فرقی با هم دارند؟ لایه ي سنگفرشی همان سفاق است. وقتی روي اعضا قرار می گیرد، باعث میشود که عضو به عضو هاي اطرافش نچسبد.