زبان خود را انتخاب کنید

pdf سلولهای مهم در آبشش ماهی محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آبشش_ماهیان, سلولهای_آبشش_ماهی, ماهی_شناسی 2438 دانلود

دانلود (pdf, 4.08 MB)

ماهی شناسی (7).pdf

 سلولهای جامی شکل )cells Goblet :)ترشح موکوس را برعهده داشته و بروی تیغههای آبششی یافت میشوند.

 سلولهای کلراید )cells Chloride :)سلولهای فعال حاوی میتوکندری فراوان بوده و در قاعده تیغههای آبششی دیده میشوند. در ماهیان دریایی تعداد این سلولها بیشتر است و در تنظیم اسمزی نقش دارند. در ماهیان مهاجر از آب شیرین به آب شور به تدریج بر تعداد و اندازه این سلولها افزوده میشود.

 سلولهای ستونی )cells Pillar :)سلولهای پشتیبان )cells supporting )نیز نامیده میشوند. نقش حمایتی داشته و در تحرک گلبولهای قرمز نقش دارند. بیشتر در تیغه های آبشش قرار دارند.

 سلولهای نوراپیتلیال ) cells neuroepithelial :)این گروه سلولی، انتقال دهنده عصبی واجد سنسورهای شیمیایی تشخیص اکسیژن هستند که در الیه نازک بافت اپیتلیوم رشتههای آبششی و صفحات تنفسی حضور دارند.

 سلولهای پیشرو )cells progenitor :)در قاعده رشته های آبششی قرار دارند. 

cells Rodlet :لنفوسیتها، ماکروفاژها و سلولهای فرعی

pdf ماهی شناسی محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in خصوصیات_ماهیها, علم_زیست_شناسی, ماهی_شناسی, ماهیان_استخوانی, ماهیان_خونسرد 2525 دانلود

دانلود (pdf, 4.08 MB)

ماهی شناسی.pdf

Y از دو کلمه یونانی ikhthus به معنی ماهی و logos یعنی مطالعه و شناخت تشکیل شده و شاخه ای از علم زیست شناسی است که به مطالعه تمامی گروههای مختلف ماهیان شامل؛ ماهیان استخوانی )Osteichthyes )نظیر، کپور ماهیان، آزاد ماهیان، ماهیان غضروفی )Chondrichthyes )نظیر، کوسه ماهی، سپر ماهی، ماهی خاویاری، و ماهیان بدون آرواره )Agnatha ) نظیر، مارماهیان دهان گرد میپردازد. بر اساس Fishbase تا کنون حدود 300،34 گونه ماهی در منابع آبی مختلف سرتاسر جهان اعم از آبهای شیرین )رودخانه ها، دریاچه ها( و آبهای شوری دریایی )دریاها و اقیانوسها( شناسایی شدهاند و هر ساله بیش از 250 گون جدید به این لیست اضافه میشود.

خصوصیات ماهیان:

1 -ماهیان خونسرد )Poikilotherm )هستند، یعنی درجه حرارتشان متناسب با دمای محیط تغییر کرده و بدین ترتیب فعالیتهای فیزیولوژیکی و متابولیکی شان تنظیم میگردد.

2 -وزن مخصوص ماهیان برابر با محیط زیست آنها بوده و بنابراین برای حفظ موقعیت خود در محیط نیاز به صرف انرژی زیادی ندارند.

3 -نیاز به انرژی در ماهیان به نسبت سایر جانوران کمتر است.

4 -تبدیل غذایی در ماهیان باال بوده و خاصیت ترمیمی آنها نسبت به جانوران دیگر بیشتر است.

pdf ماهیان و خصوصیات آنها محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in جانور_شناسی, خصوصیات_ماهیان, ماهی_شناسی, ماهیان, مهره_داران 14356 دانلود

دانلود (pdf, 4.01 MB)

جزوه ماهی شناسی.pdf

ماهی شناسی (Ichthyology (شاخه ای از علم جانورشناسی است )متشکل از دو واژه یونانی Ichthys : ماهی+ logous: دانش ( که به مطالعه و بررسی ماهیها می پردازد. ماهی ها جزو شاخه طنابداران و زیر شاخه مهره داران می باشند. امروزه ماهی به مهره داران آبزی خونسردی اطالق می شود که واجد آبشش بوده، بسیاری از آنها ضمائمی به نام باله دارند و معموال واجد فلس در پوست خود هستند. ماهی ها حدود 40 درصد مهره داران را به خود اختصاص می دهند و موفق ترین مهره داران در زیستگاه های آبی مختلف شامل دریاها، دریاچه ها و رودخانه ها هستند. حدود 28500 گونه ماهی در آبهای جهان زندگی می کنند که حدود 108 گونه ماهیان بدون فک )هگ فیش و المپری(، 970گونه به ماهیان غضروفی )کوسه و سپرماهیان( و بیش از 27000 گونه به ماهیان استخوانی اختصاص دارد. ماهی ها از ارتفاعات حدود 4500 متری باالی سطح دریا تا عمق حدود 10900 متری اقیانوس ها دیده شده اند، به عبارت دیگر پراکنش عمقی یا ارتفاعی ماهی ها حدود 15000 متر است. ماهیان در مناطق وسیعی از آبهای شیرین و شور ونیز لب شور جهان پراکنش دارند . که از بین کلل ماهیلان 58 %آنهلا در دریلا و 41 %در آبهای شیرین و 1 %بقیه در بین دو محیط مهاجر هسلتند. ماهیلان دریلایی 44 %آنهلا در آبهلای سلاحلی )فلالت قلاره ( و 13 %در آبهلای اقیانوسی پراکنش دارند که از این 13 - %1 %در ناحیه اپی پالژیک ، 5 %در ناحیه فروتلاکی سلتون آو و 7 %در ناحیله کلف ) Benthic ) هستند . البته بیشتر ماهیان هم در آبهای شور و هم شیرین در جایی که نوسانات حرارتی سالیانه حداقل است ) مناطق گرمتر( یافلت ملی شوند. ماهیان ایران در سه حوزه تقسیم بندی می شوند:1-ماهیان خلیج فارس و دریای عمان،2-ماهیان دریای خلزر و3-ماهیلان آو هلای داخلی که تنوع ماهیان در خلیج فارس و دریای عمان نسبت به ماهیهای دریای خزر و آبهای داخلی بیشتر است.

خصوصیات ماهیان: 1-ماهیان خونسرد (Poikilotherm (هستند، یعنی درجه حرارت بدنشان ثابت نبوده و با محیط تغییر می کند و بر این اساس فعالیتهای فیزیولوژیک و متابولیک ماهی نیز تنظیم می گردد یعنی با کاهش درجه حرارت فعالیتهای ماهی کاهش و با افزایش درجه حرارت فعالیتهای ماهی افزایش می یابد. 2-وزن مخصوص ماهی برابر محیط می باشد در نتیجه ماهی ها برای حفظ خود در محیط نیاز به صرف انرژی قابل توجهی ندارند. 3-ضریب تبدیل غذایی(FCR:Ratio Conversion Feed (آنها نسبت به سایر حیوانات کمتر است یعنی تبدیل غذایی یا خاصیت ترمیمی در ماهیان بیشتر است. 4-میزان انرژی مورد نیاز ماهی نسبت به سایر حیوانات کمتر است.

pdf وظایف احتمالی تولید نوردر ماهیان محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in اندام_های_مولد, تولید_نور_ماهیان, ماهی_شناسی, ماهیان_شکارچی, وظایف_احتمالی_تولید_نور_ماهیان 2505 دانلود

دانلود (pdf, 4.08 MB)

ماهی شناسی (9).pdf

1 -پوشاندن یا استتار بدن: قرار گرفتن اندام های مولد نور در سطح شکمی بعضی ماهیان، سبب دیده نشدن آن ها توسط ماهیان شکارچی آو های عمیق تر می گردد. نور تولید شده توسط طعمه ها) ماهیان مولد نور( با نور زمینه ای که از الیه های باالیی آو می آید، هماهنگ و هم راستا می شود، در نتیجه ماهیان شکارچی که از سطوح زیرین آو به طرف باال حمله می کنند، امکان دیدن طعمه ها را از دست می دهند. 2 -بعضی از ماهیان به منظور جلب توجه کردن برای جنس مخالف در فصل تولید مثل، نور تولید می کنند. 3 -انتشار ناگهانی نور توسط یک ماهی منفرد یا توده ای از ماهیان کوچک سبب وحشت زده شدن ماهی شکارچی و فرار آن می شود. 4 -بعضی از ماهیان شکارچی در اطراف دهان، داخل دهان یا روی سیبیلک ها دارای اندام مولد نور برای جذو طعمه ها هستند. 5 -اگر اندام های نورانی بر روی سر ماهی قرار داشته باشند، اشیا و طعمه های موجود در میدان دید ماهی قابل مشاهده می گردند.

pdf ویژگیهای مرفومتریک محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in ماهی_شناسی, ویژگی_مرفومترریک, ویژگیهای_قابل_اندازه_گیری_ماهیان 2465 دانلود

دانلود (pdf, 4.08 MB)

ماهی شناسی (8).pdf

ه ویژگیهای قابل اندازه گیری ماهیان اطالق می شود. مهمترین ویژگیهای مرفومتریک که در ماهیان مورد اندازه گیری قرار می گیرند عبارتند از:

1 )طول کل (length Total :(عبارتست از نوك پوزه تا انتهای باله دمی

2 )طول استاندارد (length Standard : (عبارتست از نوك پوزه تا ابتدای باله دمی

3 )طول چنگالی (length Forkal : (عبارتست از نوك پوزه تا محل دو شاخه شدن باله دمی

4 )طول سر (length Head : (عبارتست از نوك پوزه تا انتهای سر پوش آبششی

5 )طول پوزه (length Snout : (عبارتست از نوك پوزه تا ابتدای حدقه چشم

6 )ارتفاع بدن (depth Body : (فاصله عمودی جلوی باله پشتی تا ناحیه شکم

7 )فاصله دوچشم( width Interorbital :(عبارتست از فاصله بین دو چشم