زبان خود را انتخاب کنید

pdf ماهیان و خصوصیات آنها محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in جانور_شناسی, خصوصیات_ماهیان, ماهی_شناسی, ماهیان, مهره_داران 14360 دانلود

دانلود (pdf, 4.01 MB)

جزوه ماهی شناسی.pdf

ماهی شناسی (Ichthyology (شاخه ای از علم جانورشناسی است )متشکل از دو واژه یونانی Ichthys : ماهی+ logous: دانش ( که به مطالعه و بررسی ماهیها می پردازد. ماهی ها جزو شاخه طنابداران و زیر شاخه مهره داران می باشند. امروزه ماهی به مهره داران آبزی خونسردی اطالق می شود که واجد آبشش بوده، بسیاری از آنها ضمائمی به نام باله دارند و معموال واجد فلس در پوست خود هستند. ماهی ها حدود 40 درصد مهره داران را به خود اختصاص می دهند و موفق ترین مهره داران در زیستگاه های آبی مختلف شامل دریاها، دریاچه ها و رودخانه ها هستند. حدود 28500 گونه ماهی در آبهای جهان زندگی می کنند که حدود 108 گونه ماهیان بدون فک )هگ فیش و المپری(، 970گونه به ماهیان غضروفی )کوسه و سپرماهیان( و بیش از 27000 گونه به ماهیان استخوانی اختصاص دارد. ماهی ها از ارتفاعات حدود 4500 متری باالی سطح دریا تا عمق حدود 10900 متری اقیانوس ها دیده شده اند، به عبارت دیگر پراکنش عمقی یا ارتفاعی ماهی ها حدود 15000 متر است. ماهیان در مناطق وسیعی از آبهای شیرین و شور ونیز لب شور جهان پراکنش دارند . که از بین کلل ماهیلان 58 %آنهلا در دریلا و 41 %در آبهای شیرین و 1 %بقیه در بین دو محیط مهاجر هسلتند. ماهیلان دریلایی 44 %آنهلا در آبهلای سلاحلی )فلالت قلاره ( و 13 %در آبهلای اقیانوسی پراکنش دارند که از این 13 - %1 %در ناحیه اپی پالژیک ، 5 %در ناحیه فروتلاکی سلتون آو و 7 %در ناحیله کلف ) Benthic ) هستند . البته بیشتر ماهیان هم در آبهای شور و هم شیرین در جایی که نوسانات حرارتی سالیانه حداقل است ) مناطق گرمتر( یافلت ملی شوند. ماهیان ایران در سه حوزه تقسیم بندی می شوند:1-ماهیان خلیج فارس و دریای عمان،2-ماهیان دریای خلزر و3-ماهیلان آو هلای داخلی که تنوع ماهیان در خلیج فارس و دریای عمان نسبت به ماهیهای دریای خزر و آبهای داخلی بیشتر است.

خصوصیات ماهیان: 1-ماهیان خونسرد (Poikilotherm (هستند، یعنی درجه حرارت بدنشان ثابت نبوده و با محیط تغییر می کند و بر این اساس فعالیتهای فیزیولوژیک و متابولیک ماهی نیز تنظیم می گردد یعنی با کاهش درجه حرارت فعالیتهای ماهی کاهش و با افزایش درجه حرارت فعالیتهای ماهی افزایش می یابد. 2-وزن مخصوص ماهی برابر محیط می باشد در نتیجه ماهی ها برای حفظ خود در محیط نیاز به صرف انرژی قابل توجهی ندارند. 3-ضریب تبدیل غذایی(FCR:Ratio Conversion Feed (آنها نسبت به سایر حیوانات کمتر است یعنی تبدیل غذایی یا خاصیت ترمیمی در ماهیان بیشتر است. 4-میزان انرژی مورد نیاز ماهی نسبت به سایر حیوانات کمتر است.