زبان خود را انتخاب کنید

pdf ضدعفونی کردن و انواع مواد ضدعفونی کننده محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in ضدعفونی, گندزدایی 2338 دانلود

دانلود (pdf, 987 KB)

جایگاه گوسفند و بز (2).pdf

فرايند حذف عوامل بیماری زای عفونی با استفاده از روشهای شیمیایی یا فیزیکی است. ضدعفونی یا گندزدایی به معنی عمومی مبارزه با بیماری های واگیردار و عوامل ایجاد کنندة آنها است.
در شرایطی که بیماری بروز نکرده است میتوان از ضدعفونیکننده ها برای جلوگیری از انتشار آن استفاده نمود. ضدعفونی و قرنطینه اولین و مؤثرترین روش مدیریت کنترل بهداشتی در گله در برابر بیماریهااست. ضدعفونی در مقایسه با روشهای درمان دارویی نیاز به هزینة کمتری داشته و از نظر بهداشت عمومی و بهداشت گله عوارض سوء کمتری خواهد داشت. عوامل یا مواد مورد استفاده براي عمل ضدعفونی را ضدعفونیکنندهمی نامند.
مواد ضدعفونی کنندة مورد استفاده در صنعت دامپروری از نظر کلی به دو دسته تقسیم میشوند:
الف( ضدعفونی کنندههای فیزیکی
عوامل فیزیکی متعددی به صورت طبیعی یا مصنوعی میتوانند در دامداری به عنوان ضدعفونی کننده عمل نمایند؛ از جمله نور، گرما، سرما و خشکی که مهم ترین آنها نور خورشید است؛ خاصیت ضدعفونی نور خورشید به واسطة داشتن اشعۀ ماوراي بنفش است. جریان هوای مناسب برای اثربخشی بیشتر این عوامل فیزیکی مفید است

ب( ضدعفونی کننده های شیمیایی اين دسته از مواد که به عنوان ضدعفونی کننده در صنعت دامپروری به کار می رود، از نظر سازوكار عمل و نوع ترکیب شیمیایی، تقسیم بندی های مختلفی دارند. از این دسته می توان از بنزالکونیوم کلراید، ترکیبات یددار )بتادین، تنتورید و لوگل(، ستریمید سی )ساولن(، آهک، فرمالین، مایکوجرم و موارد مشابه آن نام برد.
مواد شیمیایی در دو گروه طبقه بندی میشوند:
١ گندزداها 1: از این مواد برای از بین بردن عوامل بیماری زا در سطوح غير زنده، ابزار، تجهيزات و تأسيساتاستفاده مي شود.
٢ ضدعفونی کننده ها)آنتي سپت كي( 2: از این مواد برای از بین بردن عوامل بیماری زای موجود در بافت هایبدن میزبان یا مبارزه با انگلهایخارجی روی بدن دامهااستفاده می شود.

pdf ضربه مغزی محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in شوک_عصبی, ضربه_مغزی, فلج_یکطرفه_تشنج 1061 دانلود

دانلود (pdf, 89 KB)

ضربه مغزی.pdf

علائم ناشی از ضربات مغزی بستگی به محل ضربه و شدت آن دارد. در ابتدا شوک عصبی شروع ميشود و سپس حيـوان يـا بهبود پيدا ميکند و يا تلف ميشوند.

عواملی که باعث ضربات مغزی ميشوند: 1ـ ضربات مستقيم به سر مانند تـصادفات، بـستن سـر حيوان، حمل نقل و شاخ سوزی. 2ـ عواملی مانند صاعقه زدگی و برق گرفتگی. 3ـ مهاجرت لاروهای انگلی بـه مغـز ماننـد سـتاريا (Setaria ،(همچنين مهاجرت لارو استرئوس اوويس در گاو. 4ـ خونريزیهای مغزی ناشی از فشار زايمـان و سـخت زايی

 علائم بالينی: به دنبال بروز شوک ممکن است دام دچار بی هوشی شود که ميتواند همراه با تشنج باشد. مردمک گشاد است و بـه نور جواب نمیدهد و حيوان جايی را نمیبيند. تنفس آهـسته و نامنظم است. ممکن است خونريزی از بينـی و گوشـها وجـود داشـته باشد که با لمس کاسه سر ممکن است محل ضايعه ديده شود. گاهی بعد از بهبودی يکسری علائم عصبی تا آخر عمـر باقی ميمانند. اين مـشکلات عبارتنـد از کـوری دائمـی، فلج يکطرفه و تشنج.

pdf ضرورت اجتناب ناپذير همکاری حرفهای نعلبند-دامپزشک در طب و صنعت اسب محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in اسب, اندام_حرکتی, سم, نعلبندی_طبی 2681 دانلود

دانلود (pdf, 4.06 MB)

التیام،-دوره-2،-شماره-2 (7).pdf

مراقبت صحیح اندامهای حرکتی و سمها از مهمترین مسائل در پرورش و صنعت اسب بهویژه اسبهای ورزشی به شمار می- رود. امروزه اهمیت نعلبندی و قیار کردن سم در درمان بسیاری از مشکالت اندام حرکتی و محافظت از سم بیش از پیش مورد توجه دامپزشکان قرار گرفته است. بسیاری از دامپزشکان و نعلبندها ادعا میکنند که امروزه میتوان با نعلبندی ایدهآل بخش وسیعی از لنگشها را پیشگیری و درمان کرد تا نیاز به هزینههای گزاف تشخیصی و درمانی در عین افت عملکرد ایده- آل ورزشی رفع شود. سطح پشتی بخلق و سطح پشتی دیواره سم، که به محور بخلق-سم معروف است، باید موازی باشد و هر گونه تغییر در آن، ممکن است باعث لنگش شود. بدشکلی پیچشی نتیجه شکسته شدن این محور است که همراه با التهاب مزمن مفصل بین انگشتی پایینی است. نعلبند و دامپزشک میتوانند با تغییراتی در نوع نعلبندی آن را اصالح کنند. موقعیت استخوان نویکوالر باعث میشود این منطقه از اندام حرکتی در معرض سطح وسیعی از فشارها و حرکات بیومکانیک قرار گیرد؛ در این ارتباط، رایج ترین نعل در بیماریهای استخوان نویکوالر، نعل تخم مرغی است. یک نقص رایج دیگر در ساختار سم، پاشنه های کوتاه است که در اثر پیچش کپسول سم ایجاد شده و نتیجه آن جابجایی پیاز یک پاشنه نسبت به پیاز مجاور آن خواهد بود. چرخش نامناسب به سمت داخل یا خارج )باالنس نبودن( سطحی که بر روی زمین قرار میگیرد نیز یکی از مشکالت رایج دیگر در اندام حرکتی است. در اسب هایی با پاشنه های کبود، سخت شدگی المینا و پاشنههای کوتاه، بهخصوص اسبهایی با درد پاشنه، بهترین انتخاب برای رفع فشار وزن، نعل قلبی است. نعل حمایت کننده انگشتان اسب نوعی دیگر از نعل های باالنس طبیعی است. در این مقاله ضمن پرداختن به اهمیت ارتباط اجتنابناپذیر دامپزشک-نعلبند، انواع نعلهای طبی که برای بیماریها و ضایعات مختلف سم و اندام حرکتی مورد استفاده قرار میگیرد معرفی، مرور و بحث خواهد شد.

pdf طالعه اثر بخشي واكسن FdRev1 در گوسفندان استان سمنان در سال 1390 محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in استان_سمنان, بروسلوز, بیماری_مشترک, تب_مالت 2565 دانلود

دانلود (pdf, 2.49 MB)

كتابچه_نهايي_شده_همايش_2 (4).pdf

بروسلوز يا تب مالت يك بيماري مشترك بين انسان و دام مي باشد كه شيوع جهاني داشته و ايران يكي از مناطق اندميك آلوده به تب مالت است كه متوسط ميزان بروز سالانه آن 25 درصد هزار ذكر شده است. عامل بيماري كوكوباسيل گرم منفي غير متحرك و هوازي مي باشد كه ايجاد اسپور نمي كند. بروسلوز انساني معمولاً توسط يكي از چهار گونه بروسلا ملي تنسيس، آبورتوس، سوئيس و كنيس ايجاد مي شود. هر چند كه ممكن است برخي از گونه هاي حيواني بعد از مدتي خودبخود بهبود يابند ولي معمولاً براي مدت متغيري از طريق ترشحات رحمي، ادرار و شير خود، ارگانيسم ها را دفع نموده و موجب آلودگي ساير حيوانات و انسان ميشوند . دوام آلودگي درگاو و بزطولاني بوده و ممكن است تا پايان عمر دام، آلودگي باقي بماند.

pdf طالعه هيستوپاتولوژيكي پيوند تاندون از گوساله جنيني به خرگوش محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in اختلالات_اندام_حرکتی, ضایعات_تاندون, گوساله_جنینی_خرگوش 1034 دانلود

دانلود (pdf, 1.01 MB)

جراحی و رادیولوژی (81).pdf

يكي از مهم ترين مسائل در طب اسب اختلالات اندام حركتي اين حيوان است . ضايعات وارده به تــاندون حجـم زيادي از فعاليت هاي ارتوپدي انسان و دام را به خود اختصاص داده است اين ضايعات دراسب هاي مسـابقه در نواحي پاييني دست و پا فراوان بوده و از اهميت ويژه اي برخوردار است . در اين تحقيق از تاندون خم كننده سطحي انگشتان جنين گوساله ٥ تا ٧ ماهه كه از كشتارگاه تهيه شده بـود اسـتفاده شد . ١٢ خرگوش نژاد صحرايي به ٣ گروه تقسيم شدند . خرگوشها با آستيل پرومازين و كتامين بي هوش شدند و با رعايت اصول آسپتيك ٥ سانتيمتر از تاندون سطحي خم كننده انگشتان آنها برداشته شد و تاندون گوسـاله جنينـي به جاي آن پيوند زده شد. از نخ ٠/٣ استيل زنگ نزن با ا لگوي حلقه قفلي براي بخيه تاندون استفاده شــد. در گـروه اول تاندون با غلاف به طور كامل پيوند شد ، در گروه دوم تاندون با نيمي از غلاف پيوند شد و در گروه سوم تاندون بدون غلاف پيوند شد . مراقبت هاي بعد از عمل شامل تزريق آنتي بيوتيك و ضدالتهاب تا پنج روز بعـد از عمـل انجام شد . حيوانات روزانه به صورت كلينيكي تا ٦٠ روز مورد معاينه قرار گرفتند و در روز ٦٠ كليه خرگـوش هـا معدوم و نمونه تاندون براي بررسي هيستوپاتولوژي اخذ شد. نتايج هيستوپاتولوژي نشان داد در گروه اول و سوم پيوند تاندون خم كننده گوساله جنيني بــه تـاندون خـم كننـده انگشتان در خرگوش جوش خورده و نتيجه مثبت و رضايت بخشي داشتند در صورتي كه در گروه دوم هيچ يـك از پيوندها نگرفته بود. هيچ آثاري از التهاب ، نكروز بافتي ، انوزينوفيلي يا پر سلولي در مقــاطع بـافتي گـروه اول و سوم مشاهده نشد . تاندون پيوند شده در گروه دوم بابافت همبند جايگزين شده بود . از اين بررسي مي توان نتيجه گرفت كه پيوند تاندون زنوگرافت از جنين گوساله به خرگوش قابل انجام است ولي در صورتي كه غلاف تاندوني يا به صورت كامل بخيه شود يا غلاف اصلا بخيه نشود .

pdf طالعه وضعيت سرواپيدميولوژي بروسلوز در سگ هاي گله در استان مركزي محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in استان_مرکزی, بروسلوز, سرواپیدمیولوژی 2627 دانلود

دانلود (pdf, 2.49 MB)

كتابچه_نهايي_شده_همايش_2 (48).pdf

مقدمه بروسلوز يكي از بيماريهاي عفوني مهم و شايع مشترك بين انسان و دام مي باشد كه در منطقه خاورميانـه و در ايـران و بـويژه نيمه غربي كشور از شيوع بالايي برخوردار است.علايم باليني بروسلوز در انسان بسيار متنـوع و متغيـر مـي باشـد و در جمعيـت دامي معمولا بصورت نهان و فقط براي يك بار همرا با سقط جنين مي باشد.بطور كلـي بيمـاري از نظـر اقتصـادي و بهداشـتي حائز اهميت فراوان است. اهداف در اين مطالعه با توجه به اهميت بيماري بروسلوز و تلاش هاي صورت گرفته براي كنترل بيماري و عدم نتيجه گيري مطلـوب با اقدامات بعمل آمده ؛بايستي به ساير حلقه هاي مهم و مغفول در اپيدميولوژي بروسلوز پرداخت كـه ضـرورت ايـن تحقيـق از آنجايي مي تواند مهم قلمداد شود كه سگ هاي گله براي چندين سال به عنوان يك عنصر ثابت در كنار گله هستند و معمـولا نقش آنها در اپيدميولوژي بروسلوز ناديده گرفته شده است و مي توانند در صـورت ابـتلا بـه بروسـلوز(بروسـلا ملـي تنسـيس و آبورتوس) نقش موثري به عنوان عامل و ناشر بيماري بروسلوز در سطح گله بازي كنند . روش اجرا و يافته ها در اين بررسي ابتدا 25 واحد اپيدميولوژيك در استان مركزي بصورت تصادفي انتخـاب و در مجمـوع از 110 قـلاده سـگ گلـه خونگيري بعمل آمد.در مطالعات سرولوژي (به منظور رديابي بروسلا ملي تنسيس و آبورتوس) در تست RBPT 6 نمونه سـرم از شهرستان هاي اراك(2 نمونه)؛شهرستان كميجان(2 نمونه)؛شهرستان تفرش(1 نمونه) رزبنگال مثبت تشخيص داده شـد و در تست SAT همان 6 نمونه داراي تيترسرمي و 4 نمونه از آنها در آزمايش 2ME تيتر سرمي داشتند.با توجه به اين كه داشـتن تيتر در آزمايش رزبنگال مي تواند دليلي بر آلودگي سگ ها باشد؛ بنابراين شش قلاده اي كه رزبنگـال مثبـت بـوده انـد بـه عنوان بروسلوز مثبت(برابر با 5.5 درصد) در نظر گرفته شد.در مطالعه اپيدميولوژيك بعمل آمده حدود 80 درصـد گلـه هـا داراي سابقه واكسيناسيون بروسلوز و 36 درصد گله ها داراي سابقه سقط جنين و 64 درصد فاقد سابقه سقط بودند. از 6 نمونـه مثبـتسرمي 5 نمونه متعلق به گله هاي داراي سابقه سقط و 1 نمونه متعلق به گله فاقد سابقه سقط مي باشـد.متاسـفانه در بيشـتر گله هاي داراي سقط با سهل انگاري چوپانان؛ سگ ها از جنين هاي سقط شده تغذيه مي شوند كـه ايـن موضـوع يـك عامل مهم در ابتلا سگ هاي گله و بقاي عفونت و انتشار آن براي سالها مي باشد.در اين مطالعه 80 درصد نمونه هـا از جـنس نر برداشت شد و مبتلايان تماما داراي جنسيت نر و از نظر سن اغلب مبتلايان در گروه سني 4-2 قرار داشتند كه بـا توجـه بـه نگهداري سگ هاي گله تا حدود 10 سال و يا بيشتر و دفع ميكروب از طريق ادرار بصورت فراوان؛اين سگ هاي مبتلا مـي توانند يك منبع مهم آلودگي گله و مراتع و حتي ساير سگ هاي گله باشند. بحث و نتيجه گيري با توجه به نتايج بدست مشخص مي شود كه سگ هاي گله يك نقـش مهمـي در اپيـدميولوژي بروسـلوز دارنـد كـه متاسـفانه تاكنون اين نقش ناديده گرفته شده است و لازم است در كنار برنامه هـاي واكسيناسـيون گله؛وضـعيت سـگ هـاي آن از نظـر بروسلوز(بروسلا ملي تنسيس و آبورتوس) مشخص گردد و در صورت مثبت بودن نسبت به حذف آنها اقدام نمود. در پايان از زحمات همكاران شبكه هاي دامپزشكي اراك-آشتيان-تفرش-خمين -دليجان-كميجان-فراهان و خنـداب در امـر نمونه برداري تشكر و قدرداني مي گردد

pdf طبقه بندي ساده تك ياختگان و ه پرياخته ها محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in تک_یاختگان, طبقه_بندی_انگلها, پریاخته 977 دانلود

دانلود (pdf, 377 KB)

کليات_انگل_شناسي_24120 (7).pdf

طبقهبندي ساده تك ياختگان

1 -arcomastigophora h ti S : ساركوديناها و ماستيگوفوراها كه قبلا بعبارتي تاژكداران(1 -تاژكداران روده اي و دستگاه تناسلي مانند ژيارديا و تريكوموناس ها 2 -تاژكداران خوني و نسجي شامل ليشمانياها و ترپيانوزومها ) و آميبها باهم در اين گروه قرار مي گيرند. 2 -Ciliaphora مژهداران( بالانتيديوم كلي ) 3 -Microsporidia : تكثير در اين گروه به ش ا رو ه ي ش گ ن يزو و ي و اسپوروگون پورو و ي است. 4 -Apicomplexa Apicomplexa: واجد شكل فضايي خاص بوده و انتهاي خلفي در آنها پهن و انتهاي قدامي نازك دارند.

طبقهبندي ساده پرياخته پرياخته ها

1 -helminthes-Platy)كرمهاي پهن): كرمهاي پهن برگي شكل Trematoda مانند فاسيو ه فا لا ا - ديكروسو يو ك لمها و شيستوزومه ش او a o es td C رمه ك اي پهن ون اري بند بندي مانند تنياها، هيمن ل ي وپس نانا، اكسي ن ك ك و و وس گ ان ل ر و وزوس ، ديپليد يوم كانينوم و ديفيلوبوتريوم لاتوم. 2 -Nemahelminthes) كرمهاي لولهاي يا استوانهاي) شامل آسكاريس، اكسيور ( رم ك ك)، تريكوسفال، تريكوسترنژيلوس، استرنژيلوئيدس، تريشين، كرمهاي قلابدار، فيلرها، لاروهاي مهاجر احشايي

pdf طبقه بندی بزهای بومی ایران محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in بز_بومی 2312 دانلود

1 بزهای شیری: در این بزها تولید شیر از سایر تولیدات برتر بوده و در شرایط اقلیمی حاشیة خلیج فارس و دریای عمان نگهداری و پرورش داده میشوند و شامل بزهای نجدی، عدنی و تالی هستند.
٢ بزهای لیفی: این بزها به دو دستة مشخص تولیدكنندة الیاف كركی و الیاف موهر تقسیم می شوند. بزهای كركی مانند بزهای كركی كرمان، یزد و جنوب خراسان بیشتر در مناطق حاشی ك ۀویر نگهداری میشوند. دست ۀدوم بز مرغز یا مرخز است كه جزء دام های در خطر انقراض محسوب می شود، الیافی شبیه موهر تولید می كند و در مناطقی از استان كردستان پرورش مییابد.
٣ بزهای شیری مویی: این بزها شیر و كرك كمتری نسبت به دو گروه فوق تولید می كنند و بیشتر به شكل چندمنظوره پرورش داده میشوند. اغلب بزهای مناطق مختلف كشور جزء این گروه هستند. در اغلب آنها الیاف از مو و كرك تشكیل شده كه بهدلیل میزان كرك پایین معمولاً كرك آنها برداشت نمی شود. معمولاً هر بز به نام منطقة پرورش خود نامگذاری شده است. از جمله می توان به بزهای بومی یزدی، سیستانی، بوشهری، هرمزگان و مانند آن اشاره كرد.

pdf طحال محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آنتی_ژن, طحال, عضو_لنفاوی 2520 دانلود

دانلود (pdf, 8.02 MB)

سیستم دعاعی بدن (15).pdf

طحال يك عضو لنفاوي بزرگ و تخم مرغي شكل و عضو اصلي جهت شكل گيري پاسخ ايمني عليه آنتيژنهايي است كه توسط خون حمل ميشوند. در افراد بالغ، وزن اين عضو، حدود 150 گرم است و در ربع فوقاني و چپ شكم واقع شده است. برخلاف گرههاي لنفاوي ، طحال فاقد رگهاي لنفاوي آوران است. طحال، توسط يك شريان طحالي، خون رساني ميشود كه در ناحية ناف (hilum (وارد اين عضو ميشود و پس از ورود، به شاخههاي كوچكتر منشعب ميشود در حاليكه همچنان دورتادور آن را ترابكولاي فيروزه حفاظتي احاطه كرده است كه اين ترابكولاها، شاخههايي هستند كه از كپسول فيبروزة دور طحال، بداخل طحال منشعب شدهاند. آرتريولهاي كوچك، توسط پوششي از لنفوسيتها احاطه شدهاند كه اين قسمتها به عنوان نواحي مربوط به سلوهاي T در طحال محسوب ميشوند. به لحاظ موقعيت آناتوميك اين نواحي مرفولوژيستها آنها را غلافهاي لنفاوي دور نامگذاري كردهاند. 31 آرتريولها همچنين ميتوان در اطراف غلاف لنفاوي دورآرتريول، فوليكولهاي لنفاوي را ملاحظه كرد كه برخي از آنها داراي مراكز زايا هستند. نظير گرههاي لنفاوي، اين فوليكولها به عنوان نواحي مربوط به سلولهاي B به حساب ميآيند. فوليكولها توسط حلقهاي ياد ميشود. 32 از لنفوسيتها و ماكروفاژها احاطه شدهاند، كه از اين حلقه به عنوان ناحية حاشيهاي اين بافتهاي لنفاوي متراكم (نواحي مربوط به سلولهاي T و B و نواحي حاشيهاي)، در مجموع، پالپ سفيد طحال را تشكيل ميدهند. آرتريولها در نهايت به سينوزوئيدهاي عروقي ختم ميشوند كه در آنها به تعداد بالايي از گلبولهاي قرمز، ماكروفاژها، سلولهاي دندريتيك ، لنفوسيتهاي پراكنده و پلاسماسلها برخورد ميشود كه به اين قسمت پالپ قرمز گفته ميشود (شكل 4 .( سينوزوئيدها به نوبة خود به ونولها يا وريدچهها ختم ميشوند كه اين وريدچهها با پيوستن به يكديگر، وريد طحالي را بوجود ميشود. 33 ميآورند كه خون را از طحال خارج نموده و وارد جريان باب نظير گرههاي لنفاوي ، در طحال نيز انواع مختلف لنفوسيتها در بخشهاي متفاوتي مستقرشدهاند و مكانيسم استقرار آنها در هر دو اين اعضا مشابه يكديگر است. آنتيژنها و لنفوسيتها از طريق سينوزوئيدهاي عروقي وارد طحال ميشوند. در پاسخ به عوامل كموتاكتيك، سلولهاي T جذب نواحي مربوط به غلاف دور آرتريولها و سلولهاي B وارد فوليكولهاي لنفاوي ميشوند. طحال همچنين به عنوان يك صافي مهم جهت تصفية خون به حساب ميآيد. ماكروفاژهاي پالپ قرمز طحال، خون را از وجود ميكربها و ساير ذرات پاكسازي ميكنند. در ضمن، طحال، مهمترين منطقه جهت فاگوسيتوز ميكربهاي پوشيده از آنتيبادي است. افراد فاقد طحال ، نسبت به عفونت توسط ميكربهاي كپسولدار نظير پنوموكوكها و مننگوكوكها حساس هستند، چرا كه اين ميكربها در افراد طبيعي ، پس از پوشيده شدن توسط آنتيبادي از طريق فاگوسيتوز در طحال نابود ميشوند.

pdf طراحي و بهينه سازي روش PCR Time Real جهت تشخيص باكتري بروسلا آبورتوس محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آبوتوروس, بروسلوز, تب_مالت, تشخیص_باکتری 1849 دانلود

بروسلوز يا تب مالت بيماري است كه از حيوانات آلوده به انسان انتقال مي يابد. شش گونه كلاسيك شامل بروسلا آبورتوس، مليتنسيس، سوئيس، كنيس، نئوتومه و اويس وجود دارد(1)(3)(7 (در سالهاي اخير چهار گونه جديد شامل بروسلا سته ايي، ماريس، پني پدياليس و اينوپيناتا گزارش شده است. (5(روش هاي كلاسيك و استاندارد براي تشخيص بيماري بروسلوز شامل جداسازي باكتري بروسلوز از نمونه هاي كلينيكي و خالص سازي آن همچنين روشهاي سرولوژي بر اساس تماس با عامل بيماري و رديابي آنتي بادي هاي توليد شده مي باشند.(3) (4(اين روش ها علاوه بر نياز به زمان طولاني جهت قرائت نتايج و خطر آلودگي پرسنل آزمايشگاه، داراي حساسيت و اختصاصيت پايين مي باشند. (2(در سالهاي اخير روش هاي مولكولي زيادي براي تشخيص اي باكتري مورد استفاده قرار گرفته اند. روش PCR Time Real از اين نظر كه نيازمند صرف زمان كم و داراي حساسيت و اختصاصيت بالايي مي باشد، در تشخيص اين بيماري بسيار مفيد مي باشد. مواد و روش ها: نمونه هاي مورد استفاده در اين مطالعه شامل سويه استاندارد و واكسينال بروسلا آبورتوس، مليتنسيس، سوئيس، نئوتومه و 15 ايزوله بروسلا آبورتوس جداشده از شير گاو مي باشد

كشت و تايپينگ: تمام نمونه ها ابتدا در محيط بروسلا آگار كشت و در دماي 37 درجه به مدت 5 روز گرمخانه گذاري گرديد. سپس مطابق دستوالعمل استاندارد فازتايپينگ انجام پذيرفت.(8 ( استخراج DNA :در اين مطالعه جهت استخراج DNA ژنومي باكتري بروسلا از كيت استخراج Pure High .گرديد استفاده Roche شركت محصول PCR Template preparation Kit طراحي پرايمر:به منظور طراحي پرايمر مطالعات بيوانفورماتيك جهت دستيابي به جايگاه هاي اختصاصي براي تمايز گونه بروسلا آبورتوس آغاز گرديد. در اين فاز كروموزوم 1 بروسلا به طول 2122000 جفت باز به صورت مقايسه اي ارزيابي گرديد در اين مطالعه تلاش براي يافتن جايگاههايي كه پوشش دهنده كامل بايووارهاي درون گونه باشد صورت گرفت نتيجتا يك جايگاه كاملا اختصاصي براي تمايز بايووار هاي بروسلا آبورتوس حاصل گرديد. واكنش PCR Time Real :مواد استفاده شده در واكنش شامل 10 ميكرولتر بافر 2x ،1 ميكرولتر از هر پرايمر معادل 5 پيكومول، 1 ميكروليتر از از DNA الگو معادل 5 نانوگرم در حجم نهايي 20 ميكروليتر مي باشد. C 95 ◦ شرايط زماني و دمايي شامل 2 دقيقه Dnaturation و تعداد 30 سيكل شامل 15 ثانيه Dnaturation در C 95 مي ◦ C 60 و 15 ثانيه ◦ C 95 ،يك دقيقه ◦ C 68 .منحني ذوب شامل 15 ثانيه ◦ و 40 ثانيه Extention در باشد. نتايج: در اين مطالعه قطعه 215 نوكلئوتيدي بر اساس منحني ذوب حاصله در دماي 85 درجه سانتي گراد داراي يك الگوي صعودي كاملا اختصاصي مي باشدشكل(1 ( نتايج نشان داد كه با استفاده از اين پرايمر ها مي توان باكتري بروسلا گونه آبورتوس به صورت اختصاصي از ساير گونه ها تمايز داد و در واقع نتايج تاييد كننده روش كلاسيك فاژتايپينگ بود. حساسيت تست: با كمك اين روش مي توان تا مقدار 400 فمتو گرم از DNA الگو را تشخيص داد.

pdf عالئم کلینیکی مرتبط با هیپوولمی و دهیدراسیون در اسب محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in دهیدراسیون_اسب, علائم_کلینیکی_هیپولمی, هیپولمی 1299 دانلود

دانلود (pdf, 935 KB)

علائم کلینیکی هیولمید.pdf

هیپوولمی به کاهش خون در گردش و دهیدراتاسیون به از دست دادن آب بافتی گفته میشود.تاکیکاردی در اسبهای بالغ بهنگام کولیک وهیپوولمی رخ میدهد در صورتیکه در کره ها این ارتباط دیده نمیشود بطوریکه در آن ها درخیلی از دهیدراتاسیونها ضربان قلب عادی است.

تشخیص هیپوولمی • در هیپوولمی PCVو پروتئین تام سرم و وزن مخصوص ادرار افزایش میابد. 50< PCVنشاندهنده هیپوولمی است.وزن مخصوص ادرار باالی 1040نیز مبین هیپوولمی است .درصورتیکه پس از مایع درمانی مقدار آن کاهش نیابد میتواند بواسطه ناکافی بودن مایع دریافتی باشد. کریتنین سرم یا پالسما در تعین درجه هیپوولمی دخیل است.میزان5/1تا8/1 میلیگرم در دسی لیتر هیپوولمی خفیف،5/3میلیگرم در دسی لیتر متوسط وباالی5میلیگرم مبین هیپوولمی شدید است.اگر پس از مایع درمانی کریتینین پائین نیاید نشاندهنده نارسائی کلیوی است.

راه های مایع درمانی • 1.راه خوراکی.درموارد دهیدراتاسیون های بین 5تا7درصد میتوان هر 30تا60 دقیقه 10تا12 لیتر را از طریق سوند معدی به حیوان خورانید. حجم معده یک اسب متوسط الجثه 8تا12 لیتر میباشد و مایعات سریع معده را ترک مینمایند.یک اسب نرمال و یا مبتال به ایمپکشن قولون میتواند 10 لیتر آب و الکترولیت را هر 30 دقیقه ) یا40 میلی لیتر پار کیلو در ساعت برای یک اسب 500 کیلوئی( در یافت نماید.جهت جلوگیری از اتساع معده میتوان درمان را با میزان کمتری از آب و الکترولیت آغاز نمود و بعد بر میزان آن افزودود.بخصوص در هوای سرد حرارت مایع خوراکی بهتر است حدود 38 درجه سانتیگراد باشد درصورتیکه در گرما ویا پس از کورس میتوان مایعات را با حرارت کمتر خورانید.2.در دهیدراتاسیونهای بین 7تا15درصد باید مایعات از راه وریدی تامین شوند. • اسب ها بهنگام دهیدراتاسیون به 3 نوع مایع احتیاج دارند: • 1لف.مایع تخمینی برای رفع دهیدراتاسیون.ب.مایع نگاه دارنده)برابر50 میلی لیترپار کیلو در 24ساعت در کره ها مایع نگاه دارنده 100 میلی لیتر پارکیلو در24 ساعت است.(و ج.مایعی که در حال از دست دادن است(2لیتر در ساعت)

pdf عامل بیماری پاستورلوز يا وباي مرغان محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in عامل_بیماری, وبای_مرغان, پاستور_وبای_مرغان 2288 دانلود

دانلود (pdf, 350 KB)

مروری بر بیماریهای تنفسی طیئور (7).pdf

پاستورلامولتوسیدا ) P.multocide ( که قبلاً به نام پاستورلاآوی سپتیکا ) P.aviseptica ( نامیده می شد عامل اصلی 3 میکرون است که با رنگ آمیزی گیمسا، لیشمن و بلودومتیلن دو / بیماری است. این باکتری گرم منفی، بیضی شکل به طول 5 قطبی می باشد باکتری در محیط ماک کانکی و آگار محتوی لاکتوز و صفرا رشد نمی کند و محیط مالتوز را اسید نمی کند ولی تولید اندل و SH2 می نمایند. رشد در محیط مایع یا جامد با اضافه کردن خون یا سرم افزایش می یابد. در روی محیط آگار خوندار تغییری در خون تولید نمی کند. فقط گاهی بعضی ازسویه ها تولید رنگ متمایل به سبز در ناحیه رشد می نمایند. از نظر سرولوژیکی این باکتری به چهارگروه 9 و 2 و 0 و 1 تقسیم می شود. باکتری بسهولت در اثر نوز خورشید، گرما و مواد ضد عفونی کننده از بین می رود و می تواند در کود و لاشه طیور چند ماه زنده بماند. موش، خرگوش، و کبوتر خیلی زیاد به این باکتری حساس می باشند. ولی خوکچه هندی مقاوم است. بیماریزائی سویه های مختلف متفاوت است بطوریکه باتزریق زیر جلدی بعضی سویه ها مرگ خرگوش در عرض 99 ساعت فرا می رسد و در خون و بافت های دیگر میکروبهای دو قطبی به فراوانی یافت می شوند. در حالیکه بعضی سویه های دیگر حتی اگر بلافاصله بعد از جدا شدن از مواد مرضی تزریق شوند در ابتدا ایجاد تورم در محل تزریق در خرگوش می نمایند و بعد از چند روز خرگوش شروع به لاغر شدن کرده و بعد از یك هفته یا بیشتر تلف می شود. سویه های جدا شده از ماکیان معمولاً جزء سویههای بسیار حاد می باشند.

pdf عفونت خارج روده ای سالمونلا محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in التهاب_روده, سالمونلا, عفونت, عفونت_روده 2472 دانلود

دانلود (pdf, 418 KB)

محصولات غذایی (5).pdf

علاوه بر علائم التھاب روده در عفونتھای سالمونلائی حاصل از سالمونلاھای عادت کرده بھ انسان ، علائم خارج روده ای نیز عمدتا در انسان مشاھده می شود . عفونتھای سالمونلائی خارج از روده ای با عامل سالمونلائی غیر عادت کرده بھ انسان نیز گزارش گردیده است . این عفونتھا شامل مننژیت، اوستئومیلیت، تورم عفونی مفاصل، ذات الریھ، التھاب مثانھ، پریتونیت، پیلونفریت، آندوکاردیت، پریکاردیت، التھاب عروقی و ایجاد آبسھ در نقاط مختلف بدن می باشد . افرادی کھ در معرض عفونتھای سالمونلائی قرار دارند شامل افراد خردسال، افراد سالخورده، افراد مبتلا بھ بیماری ایدز و کلا افراد با ضعف ایمنی می باشند. گاھی حساسیت فرد مربوط بھ عوامل میزبانی است مثلا افزایش مقدار آھن خون باعث افزایش حدت سالمونلاتایفی موریوم می شود. بین درمان آنتی بیوتیکی و افزایش حساسیت میزبان بھ عفونتھای سالمونلائی مقاوم بھ آنتی بیوتیک ارتباط مستقیم ی وجود دارد کھ این می تواند ناشی از کاھش فلور میکروبی مفید روده و تقویت رشد سالمونلاھای مقاوم بھ آنتی بیوتیک باشد . رژیمھای غذایی کم پروتئین نیز باعث افزایش حساسیت میزبان ( مثل اغلب باکتریھای روده ای) و ھجوم میکرو ب بھ کبد وطحال می گردد . عوامل شغلی مانند کار با حیوانات و کار با گوشت ( گاو، طیور و ...) خام، مکانھای پرجمعیت مانند اردوگاه پناھنده ھا، بیمارستانھا و نیز افرادی کھ از محلھائی با بھداشت خوب بھ محلھائی با بھداشت بد مسافرت می کنند از عواملی ھستند کھ افراد را بیشتر در معرض عفونت قرار می دھند . قدرت بقای سالمونلا و حمل آن توسط میزبان بھ مدت طولانی خصوصا در مورد سالمونلاھای عادت کرده بھ انسان از عوامل دیگر قدرت بیماریزایی و اشاعھ این باکتری در جوامع می باشد . حمل میکروب سالمونلا در دوره نقاھت شایع است و حدود ۵ ھفتھ یا بیشتر می باشد. بھ ھمین علت خطر آلودگی مواد غذایی از طریق این حاملین ( خصوصا" کارگران حامل سالمونلا کھ روی مواد غذایی کار می کنند) وجود دارد و این یک مسالھ بسیار حساس از نظر بھداشت عمومی می باشد

pdf عفونتهاي قارچی محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in سدهای_فیزیکی_شیمیایی, عفونتهای_قارچی, مکانیسمهای_مقاومت 2502 دانلود

دانلود (pdf, 81 KB)

ایمنی علیه قارچها و انگلها (1).pdf

به طور کلی مکانیسمهاي مقاومت علیه عفونتهـاي قـارچی پیچیـده بـوده و در اینجا تنها به ارایه مطالبی مختصر بسنده مینماییم. دفـاع در مقابـل عفونـتهـاي قارچی در افراد سالم از طریق دو بازوي اصلی ایمنـی شـامل سـدهاي فیریـک و شیمیایی، پوست سالم، نواحی جلدي، مخاطی، و همچنین اعمال اجرایی سیسـتم ایمنی بدست میآید، ریزش مداوم خـارجی تـرین لایـه پوسـت (طبقـه شـاخی) موجب برداشت قارچهاي بیماریزاي سـطحی مـیشـود. التهـاب بواسـطه ترشـح فاکتورهاي محلول نظیر سایتوکاینهاي مترشـحه از سـلولهاي انـدوتلیال عـروق، سبب افزایش تکثیر سلولهاي اپیدرم شده که این امر خود میزان ریزش سـلولهاي پوست را افزایش میدهد. در مجموع پوست را مـیتـوان بـه عنـوان یـک واحـدمراقبت در سیستم ایمنی در نظر گرفت. آنتی ژنهاي اصـلی در دیـواره قارچهـاي درماتوفیت، کربوهیدراتهاـ گلیکوپیتیدها و پیتیدها میباشند. این آنتی ژنها ممکـن اسـت پاسـخهاي حفـاظتی و ایمونولـوژیکی جلـدي را از طریـق فعـال سـاختن سـلولهاي لانگرهـانس اپیـدرمی، سـلولهاي دنـدریتیک درم، کراتینوسـایت هـا و سلولهاي T تحریک نمایند. به عنوان مثال سلولهاي لانگرهانس اپیدرمی با فرآیند فاگوسیتوز و واکنش با آنتی ژنها، آنها را براي فعال ساختن لنفوسـیتهـاي T بـا خاصیت قارچ کشی بر سطح خود عرضه مینمایند. ایمنـی ذاتـی (از نـوع دخالـت سـلولی) بـدن علیـه قارچهـاي بیمـاري زا شـامل لکوسیتهاي پلی موفونوکئر، و ماکروفاژهاي فعال شده با سـایتوکاین مـیباشـد. این سلول ها با بلعیدن یا اتصال به عوامل قـارچی ممکـن اسـت، بطریقـه داخـل سلولی (فاگوستیوز) و یا خارج سلولی از طریق واکنشهاي اکسیداتیو نظیـر مسـیر میلوپراکسـیداز – پراکسـیدهیدروژن، و واکنشـهاي مسـتقل از اکسـیژن هماننـد آنریمهاي هیدرولتیک موجب نابودي قارچ ها شوند. توانایی ماکروفاژهاي ریـوي در کشتن اختصاصی انواع گوناگون عوامل بیماریزا، بیانگر پیچیدگی مکانیسمهاي دفاعی در بدن میباشد. بطور طبیعی ریه ها از آلـوده شـدن بـا کونیدیوسـپورهاي انواع آسپرژیلوس محافظت میشوند. همچنین اگر چه از آلوده شدن ریـه هـا بـا سلولهاي کریپتو کوکوس نئوفر منس پیشگیري بعمل میآید ولـی میـزان اسـتعداد ابتلا به آن با توجه به نوع قارچ، متفاوت است. علاوه بر این با وجود بلعیده شدن اشکال تکثیري و آلوده کننده کوکسیدیودس ایمی تیس این عوامل قارچی از بـیننمیروند. سلولهاي غیر فاگوسیت کننده نیز در مکانیزم پاسـخ ایمنـی بـه عوامـل قارچی دخالت دارند. بعنوان نمونه، سلولهاي کشنده طبیعی با اتصال بـه قـارچ و تولید مواد سمی باعث از بین رفتن آن میشوند. ایمنی اکتسابی ممکن است به دنبال تحریک تولیـد آنتـی بـادي در جریـان خـون توسط آنتی ژنهاي قارچی وارد عمل شود. از حضـور آنتـی بادیهـاي اختصاصـی قارچ در جریان خون میتوان براي تعیین احتمال تماس با یک نوع قارچ بیماریزا و امکان وجود بیماري استفاده نمود. اما این موضوع که تولید آنتـی بـادي اصـولا مکانیسمی محافظت کننده است یا خیر، هنوز مورد بحث میباشد. بعنوان مثال در اغلب افراد مبتلا به کاندیازیس تیتر آنتـی بـادي بـالاتر از افـراد عـادي اسـت. در بیماران لوسمی که در اثر ابتلا به کاندیدیازیس در حال مرگ مـیباشـند نیـز تیتـر ایــن آنتـی بــادي افـزایش دارد. بهرحـال کاندیــدا آلبیکـانس و کریپتوکوکـوس نئوفرمنس قادر بـه ترشـح پروتئازهـایی هسـتند کـه ایمونوگلوبولینهـا را تجزیـه میکنند. با این وجود بعضی از آنتی بادیها علیه کریپتوکوکوس نئـوفرمنس ممکـن است محافظت کنند بوده و موجب طولانی شدن عمر بیماران شوند. بطـور کلـی تصور میشود، آنتی بادیها عمـل حفـاظتی خـود را از طریـق بهتـر نمـودن رونـد فاگوسیتوز، خنثی سازي اثر آنزیمهـاي مسـئول بیمـاریزایی عوامـل عفونـت زا و بالاخره با کاهش قدرت چسبندگی عوامل قارچی اعمال کنند. اما در حال حاضـر نظر موافقی با عمل موثر آنتی بادي ها در مقابل عفونـتهـاي قـارچی در انسـان وجود ندار

pdf علائم بالينی کيستهای تخمدانی محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in _گاوها, علائم_بالینی_کیستهای_تخمدانی, فحل 2445 دانلود

دانلود (pdf, 157 KB)

کیست تخمدانی (1).pdf

١ اين دامها دائماً فحل ميباشند و حالـت هتروسـکچوآل را از خود بروز مي نمايند که اين گاوهـا روی گاوهـای ديگر ميپرند. ٢ (آنستروس: اين دامها به مدت چندين ماه فحل نمی شوند. ٣ (حالت نرينگی: اين گاوان شبيه گاو نر مـيشـوند آـه جثـه بزرگـی پيدا آرده و غده آدرنال آا بزرگ ميشود. ۴ (شل شدن ليگامنتهای ساکروسيانيک: در اين حالت اطراف دم گـود رفتـه مـيشـود و لگـن شيبدار شوده که به آن کوهان عقيمی ميگويند. ۵ (ناحيــه فــرج و واژن متــورم و شــل مــيباشــد و سرويکس متورم ميشود آه اکثراً باز اسـت. رحـم معمـولاд بزرگ و ديواره آن ضخيم ميباشد. ۶ (هيدرومتر- موکومتر ٧ (کاهش وزن بدن زيرا فعاليـت ايـن دامهـا زيـاد است و معمولاд اين دامهـا نعـره مـيکـشند و بـی قـرار هستند. ٨ (آثار ميکروسکوپی که شامل هيپـرپلازی موکـوزا و کيستيک شدن غده آندومتر مي باشد.

pdf علائم بالینی کمبود منیزیم محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in علائم_بالینی_کمبود_منیزیم, فرم_حاد, کمبود_منیزیم 2215 دانلود

دانلود (pdf, 176 KB)

کمبود منیزیم،تتانی (3).pdf

بيماری به سه فرم ديده میشود:

فرم حاد ⇐ دام از چرا کردن دست میکشد. انقباض و انبساط آنی ماهيچهها و گوشها را از خود نشان میدهـد و گوشش را مرتباً میچرخاند. دام بسيار تحريك پـذير اسـت و در اثـر وارد کـردن تحريک نعره میکشد و به اين طـرف و آنطـرف ديوانـهوار فرار میکند. همچنين دام دچار دندان قروچه و عدم تعادل است و روی زمين افتاده و دچار تتانی در دست و پاهـا میشود. در اين مدت دام دچار opistotonus ، نيستاگموس، ترشح کف در دهان، پوشـانده شـدن چـشم بوسـيله پلـک سـوم، انقباض پلکها (چشمها از حدقه بيرون زده) و سيخ شـدن گوشها میشود. بين حملات تشنج، دام کاملاً آرام روی زمين دراز مـی- کشد ولی در اثر تحريک يا لمس حيوان، دچار تشنج شـده و ممکن است در طی يکی از اين حملات ،تلف شود. تعداد تنفس و پالس قلبی افزايش مـیيابـد و دمـای بدن به علت انقباضات عضلانی ممکن است به 40 تا 41 درجه برسد. اين فرم بيماری به درمان خوب جواب میدهد.

فرم تحت حاد⇐ در اين نوع بمدت 3 الی 4 روز حيـوان کم اشتهايی مختصری را نشان میدهد. سپس حرکـات پاهـای حيوان ناموزون میشود و دچارعدم تعادل مـیگـردد و در مقابل تحريک برای واداشتن حيوان به حرکت، مقاومـت مـی- کند. حيوان مرتباً سرش را تکان میدهـد و تعـداد دفعـات ادرار و مدفوع افزايش و ميزان توليـد شـير و حرکـات شکمبه کاهش میيابد. دام دچار لرزش عضلانی و تتانی خفيف در پاها است و حيوان دچار Trismus) چفت شدن فکها) است. تتانی در دام بصورت خفيف ديده میشود و حيوان سرش را عقب نگـه مـی- دارد. ايجاد صدا يا حرکات ناگهانی و يا لمـس دام، منجـر به بروز تشنج در دام میشود. حيوانی که علائم فرم تحت حاد را نشان مـیدهـد ممکـن است طي چند روز بهبود يافته و يا زمينگير شـده و بـه فرم حاد بيماری گرفتار شود. اين فرم بيماری به درمان جواب میدهـد ولـی تمايـل زيادی به عود بيماری دارد.

فرم مـزمن ⇐ در تعـداد زيـادی از دامهـای گلـه، ميزان منيزيم سرم کمتر از حد طبيعی است ولی علائمی را نشان نمیدهند. فقط تعداد کمـی از دامهـای گلـه علائـم مبهمی مثل گيجی، تنبلی، تغير اشـتها و برخـی مواقـع تعدادی از علائم اصلی بيماری را نشان میدهند.

pdf علائم سپتی سمی و درمان آن محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in سپتی_سمی, علائم_درمان_سپتی_سمی, کاهش_رفلکس_مکش, کره_اسب 2597 دانلود

دانلود (pdf, 3.61 MB)

کره اسبها در روزهای اول تولد (1).pdf

• عالئم اولیه کاهش رفلکس مکش،تب یا هیپوترمی،لتارژی ، زمینگیری و پر خونی در مخاط دهان وصلبیه ،داخل بینی و پوزه میباشد.لکوپنی بهمراه نوتروپنی برجسته ترین عالمت هماتولوژیک sepsis است. تاکیکاردی وتاکی پنه از دیگر عالئم بیماری میباشد.درجه حرارت متغیر بوده گاهی تب وزمانی هیپوترمی دیده میشود. • پتشی در گوش،صلبیه و در • مخاطهای دهان و واژن دیده • میشود.عدم درمان سبب اختالالت • قلبی عروقی، کالپس و سیانوز • مخاطات میشود.درانتها حیوان با • شوک عروقی تلف میشود.از دیگر • عالئم میتوان از ادم وتوبم مفاصل • که با یا بدون لنگش میباشدنامبرد.اسهال از عالئم اولیه بوده که متعاقبا با ایلئوس و اتساع شکم همراه است. اوئیت،تشنج واختالل تنفسی از دیگر عالئم سپتی سمی است.

درمان • اولین قدم در درمان سپسیس آگاهی ازوضعیت FPT کره میباشد. میزان ایمونوگلوبولین سرم باید بیشتر از dL/mg 800 باشد و اگر کمتر بود باید به کره پالسما تزریق شود.دومین اقدام استفاده از یک آنتی بیوتیک باکتریسید بصورت وریدی میباشد.در کشت خون کره های دچار سپسیس عمدتا اشریشیا کلی،کلبسیال وآنتروبا کتر یاسه که همگی گرم منفی اند جدا میشود.همچنین باکتریهای غیرگوارشی گرم منفی نظیرPasteurella and Actinobacillus • گاهی از خون جدا میشود.باکتریهای گرم مثبت نظیر: Streptococcus, Enterococcus, and Staphylococcus • • در بروز سپسیس نیز گاهی دخیل میباشند

pdf علایم بالینی بیماری آنفلوآنزا محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آنفولانزا, علائم_بالینی 2480 دانلود

دانلود (pdf, 1.67 MB)

مروری جامع بر آنفلوآنزای طی3 (1).pdf

دوره کمون این بیماری در اشکال مختلف متفاوت است و به عواملی همچون تیپ ویروس ، حدت ویروس ، راه آلوده شدن ، دزویروس ، آلودگی های همراه با بیماری، جنس و سن و گونه پرندگان ، عوامل محیطی مانند گرد وغبار و آمونیاک بستگی دارد. در شکل انفرادی ، این دوره از چند ساعت تا 3 روز و در گله حدود 11 روز به طول می انجامد. علایم بالینی در LPAI , MPAI , HPAI به شرح زیر است :

الف ( HPAI ) آنفلوآنزا با بیماریزایی فوق حاد ( : بیماری فوق ، شروعی ناگهانی دارد و دارای دوره ای کوتاه ، حداکثر 3 تا 5 روز می باشد. آمار مرگ و میر ) به ویژه مرگ های ناگهانی ( بسیار بالا و گاهی تا 111 درصد نیز گزارش شده است. خیز )ادم( در سر و صورت پرنده به شکل تورم سر، سینوزیت و تورم اطراف چشم ) تورم سینوس زیرچشمی( مشهود است. تاج و ریش ، سیاه نوزه )به رنگ آبی متمایل به ارغوانی( شده ، گاهی جراحات اکیموتیک و نکروتیک مشاهده می شود. تورم و احتقان ملتحمه نیز به همراه ریزش وجود دارد. پلک ها ملتهب شده گاهی جراحات نکروزه شده بر روی آنها ایجاد می گرددعلایم تنفسی به شکل سرفه و عطسه ، جیغ کشیدن ، بلع هوا و اشکال در تنفس به همراه رال های تنفسی مشاهده می شود. گاهی پرندگان بیمار دچار اسهال به شکل مدفوع سبز ، شل و کف آلود می شوند. تورم و احتقان ملتحمه نیز به همراه ریزش وجود دارد. پلک ها ملتهب شده ، گاهی جراحات نکروزه شده بر روی آنها ایجاد می گردد. خونریزی نقطه ای در اندام های احشایی و خونریزی زیر جلدی به شکل قلم مویی به ویژه در ساق پاها و پاها از نشانه های بارز بیماری است. همچنین علایم عصبی شامل لرزش ) Tremor ( سروگردن ، عدم توانایی در ایستادن و حالت ستاره نگری ) targazing ( وجود داردسکوت غیر طبیعی پرندگان، بدون هرگونه فعالیت و سروصدا، به همراه کاهش مصرف غذا و دان نیز از علایمی است که در گله بیمار مشهود است. لازم به ذکر است که علایم ذکر شده ، مربوط به آسیب حاصله ازهجوم ویروس به اندام های احشایی ، قلب، عروق و اعصاب می باشد.

ب( MPAI )آنفلوآنزا با بیماریزایی حاد و متوسط( :
آمار مرگ و میر در این بیماری بالا است. در این شکل از بیماری ، پرها ژولیده شده ، افسردگی و بی حالی شدید تا حالت خواب آلودگی در پرنده ها ، به همراه کم تحرکی در گله کاملا مشهود است. کپه شدن پرندگان روی هم از علامت دیگر مشاهده شده در این شکل از بیماری است. عدم تعادل در هنگام حرکت که گاهی با علایم عصبی همراه می شود، نیز رخ می دهد. بی اشتهایی سبب کاهش ناگهانی و شدید مصرف آب و غذا شده، در نهایت کاهش وزن و لاغری پرندگان را در پی دارد. در صورت پیشرفت بیماری، پرندگان توانایی ایستادن را نیز از دست می دهند. در صورت خاموش شدن چراغ ها صدای تنفسی پرندگان شنیده می شود. تولید تخم مرغ نیز کاهش می یابد. علایم بالینی مربوط به این شکل از بیماری، به علت اثرات نامطلوب بیماری فوق بر اندام های تنفسی، هاضمه، ادراری و تناسلی می باشد

.ج( LPAI )آنفلوانزا با بیماریزایی خفیف(:
در شکل LPAI ، افسردگی واضح پرندگان به صورت سکوت و عدم آواز خواندن نمود پیدا می کند. این حالت به مدت یک هفته بدون هیچ گونه علامت واضح در پرندگان باقی می ماند. در صورت خاموش شدن چراغ ها صدای تنفسی پرندگان شنیده می شود.

pdf علایم کالبد گشایی محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی 1048 دانلود

دانلود (pdf, 1.67 MB)

مروری جامع بر آنفلوآنزای طی3 (4).pdf

جراحات ، بسیار متنوع می باشد که بسته به گونه های مختلف طیور ، محل و شدت ضایعات ، نوع ، حدت و بیماریزایی ویروس ،آلوده کننده و حضور عوامل بیمازیزای ثانویه ، در اشکال مختلفی قابل مشاهده است.علایم کالبد گشایی در HPAI و MPAI
الف( ) آنفلوآنزای فوق حاد( HPAI :
در صورت مرگ و میر ناگهانی و سریع ، جراحات واضح و مشخصی مشاهده نمی شود.
در صورت مشاهده ، جراحات موجود شامل موارد زیر می باشد:
1 ضایعات ادماتوز به همراه پرخونی ، خونریزی ، تغییرات ترشحی ) - TransudativeTransudative ( و نکروتیک با درجات مختلف ) به طور مثال حضور کانون های نکروزه در لوزالمعده ، طحال ، قلب و گاهی در
کبد و کلیه ها(
2 خیز و سیانوز در اندام های مختلف به ویژه مناطق بدون پر همانند تاج و ریش -
3 اکیموز در احشا -
4 پتشی بر روی سطوح مختلف سروزی و مخاطی به ویژه در مخاط پیش معده نزدیک محل اتصال به -سنگدان
5 نکروز واضح ، پرخونی و خونریزی در ساق پاآتروفی بورس، کلواک و تیموس -
6 متراکم شدن ریه ها به همراه خونریزی و گاهی حضور پنومونی بینابینی منتشر -
7 گهگاه حضور ضایعات کلیوی به همراه رسوب اورات -
8  خونریزی واضح در اپیکارد ، عضلات سینه و اطراف بطن ها -
ب ( ) آنفلوآنزا با بیماریزایی متوسط ( MPAI :
در صورت همراهی آلودگی های باکتریایی و ویروسی همزمان و عوامل محیطی ، علایم بیماری تشدید می شود. جراحات موجود در این شکل از بیماری شامل موارد زیر است :
1 تورم سینوس بالای چشمی و التهاب سینوس ها شامل نزله ای ، فیبرینی ، سروزی فیبرینی ، موکوسی – - چرکی و فیبرینی چرکی .

2ادم مخاط نای همراه با ترشحات سروزی یا پنیری و گاهی خونریزی -
3 ریزش از بینی به شکل موکوسی تا چرکی -
4 بروز برونکوپنومونی فیبرینی چرکی در صورت حضور عوامل بیماریزای ثانویه همانند پاستورلاامولتوسیدا - ( Pasteurella multocida) ( و یا اشریشیاکلی ) Esherichia coli )
5 افزایش ضخامت کیسه های هوایی که دارای ترشحات فیبرینی یا پنیری می باشند. -
6 حضور پریتونیت نزله ای تا فیبرینی در روده ها به ویژه روده کور ) در بوقلمون ها ( و حفره بطنی -

7تجمعات زیاد ترشحات و اکسودا -
8 حضور کانون های نکروز ریز بر روی پوست ، تاج ، کبد ، کلیه ، طحال و ریه -
9 اغلب مشاهده ادم و خونریزی در بسیاری از بافت ها

pdf علل آلوده شدن زمین محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آلوده_شدن_زمین, بهداشت, علل_آلودگی, مقاومت_میکروبها 2362 دانلود

دانلود (pdf, 7.45 MB)

بهداشت دام (2).pdf

• ریختن فضولات، مدفوع و ادرار

• دفع غیربهداشتی اجساد دامهای بیمار

• فاضلاب کارخانه ها

• مقاوم بودن بعضی میکروبها در خاک (عامل بیماری کزاز یا هاگ عامل شاربون)

• تغییرات میزان رطوبت یا خشکی زمین، شدت نور خورشید و میزان اکسیژن هوا

• میزان pH زمین (pH بین 5تا 6 سبب حفظ میکروب ها می شود)

pdf علل اختلاف حساسيت باكتريها به آنتي بيوتيك ها محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آنتی_بیوتیکها, باکتریها, باکتریهای_گرم_مثبت, خساسیت_باکتریها 2419 دانلود

دانلود (pdf, 873 KB)

فارماکولوژی شیمی درمانی.pdf

گرم مثبت يا گرم منفي بودن باكتريها: )1 ناشي از اختلاف درتركيب ديواره سلولي است . )2 باكتريهـاي گـرم مثبـت داراي ديـوارة ضـخيم خـارجي متـشكل از تعـدادي لايـههـاي پپتيـدوگليكان هـستند. آنتي بيوتيكهائي كه با سنتز پپتيدوگليكان تداخل ميكنند در باكتريهاي گرم مثبت آسان تر به محل عمل خود ميرسند. )3 باكتريهاي گرم منفي داراي غشاء خارجي محلول در چربي هستند كه يك لايه نازك پپتيدوگليكان را محافظـت مي .كند )4 منافذ غـشايي در باكتريهـاي گـرم منفـي : بـه مولكولهـاي كوچـك آب دوسـت اجـازة عبـور مـي دهنـد . بعـضي آنتيبيوتيكهاي درشت مانند گليكوپپتيدها در بيرون باكتريهاي گرم منفي مي مانند و ن ميتوانند از آن منافذ عبور كنند. a .برخي باكتريها ي گرم منفي مثل پزودموناس به صورت ژنتيكي قطر منافذ را براي محـدود كـردن ورود آنتيبيوتيكها تغيير ميدهند .

هوازي و بيهوازي بودن باكتريها : )1 حساسيت آنتي بيوتيكي در باكتريهاي هوازي و بيهوازي متفاوت است . )2 ارگانيسمهاي هوازي آنزيمها و سمهاي متنوعي را ميسازند كه م يتواند باعث نكروز وسيع بافتي يا محدود كردن نفوذ باكتري به محل عفونت و يا غيرفعال كردن آنها بشود. ٤ )3 عملكرد برخي از آنتي بيوتيكها ممكن است وابسته به حضور اكسيژن باشد و به همين خاطر روي اجرام بيهـوازي بي تأثير باشند.

قابل پيش بيني بودن يا نبودن الگوي حساسيت: )1 باكتريهاي با الگوي حساسيت قابل پيش بيني بالا: a .مثال يك، پاستورلا ريكتزيا توانايي كمي در كسب مقاومت از خود نشان ميدهد. b .مثال دو: استافيلوكوكوس بتالاكتاماز + مقاومت پايدار ي از خود نشان ميدهد . )2 باكتريها با ي الگوي حساسيت غير قابل پيش بيني : در اكثريت هستند و براي اين پاتوژنها بسيار مهـم اسـت كـه نمونهاي براي كشت باكتريائي و آزمايش حساسيت آنتيبيوتيكي در محيط آزمايشگاهي بدست آورد. a .تست حساسيت آزمايشگاهي حداقل غلظت مهاري ( MIC (را مشخص ميكند كه حداقل غلظتي از يك آنتي بيوتيك است كه از رشد قابل رويت باكتري بعد از 18 ساعت انكوبه كردن جلوگيري مي .كند

pdf علل عفوني كاهش باروري در ماديان محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آندومتریت, علل_عفونی_کاهش_باروری_مادیان, مادیان, کاهش_باروری 2785 دانلود

دانلود (pdf, 706 KB)

کاهش باروری در مادیان (1).pdf

يكي از مهمترين علل كاهش باروري در ماديان آندومتريت مي باشد كه در حالت حاد، نفوذ سلولهاي چند هسته اي به آندومتر رحم در پاسخ به عامل التهابي را در بر ميگيرد. اين عامل يا عفوني است كه معموال" در اثر عوامل باكتريايي ايجاد مي شود و به آن آندومتريت حاد عفوني گويند و يا عامل بوجود آورندة التهاب، غير عفوني است، و در اثر حضور اسپرم يا پروتئينهاي همراه مني يا تركيباتي كه همراه رقيق كنندة مني هستند)در صورت تلقيح مصنوعي( ايجاد مي شود كه به آن آندومتريت حاد غير عفوني گويند و در سيتولوژي رحم، نفوذ سلولهاي نوتروفيل و ائوزينوفيلي را داريم ولي كشت ما منفي است. آندومتريت مزمن كه شامل نفود سلولهاي تک هسته اي در اپيتليوم آندومتر، همراه با تغييرات كيستيک، دژنره شدن غدد آندومتر و ايجاد فيبروز مي باشد و عموما" بدنبال عدم موفقيت در درمان 4 آندومتريتهاي حاد، التهاب و عفونت مزمن شده و باعث تغييرات مزمن تحليل برنده ، در رحم شده و آندومتريت مزمن ايجاد مي شود. مخمرها و عفونتهاي مقاربتي ناشي از گونه هاي كلبسيال و سودوموناس بيشتر دخيل هستند.عفونتهاي قارچي بيشتر در اثر استفادة طوالني از آنتي بيوتيكها ايجاد ميشود و معموال"كانديديا و آسپرجيلوس در ايجاد عفونت نقش دارند.در ماديانهاي جوان و سالم عفونت قارچي ظرف 3 الي 4 هفته،بدون نفوذ به رحم دفع ميشود، ولي زمانيكه مكانيسم هاي دفاع رحمي ساپرس شده باشد يا درمانهاي آنتي بيوتيكي بيش از حد بكار رود، بويژه در موارديكه عفونتهاي مقاومي مثل سودوموناس يا كلبسيال نيز در رحم باشد،سبب تسريع رشد قارچ ميشوند.قارچها در ماديانهاي آبستن در اواخر دورة آبستني سبب سقط ميشوند كه باز در ماديان جوان و سالم ،بعد از سقط بهبودي خود به خودي استنكته: در ماديانهاي مسن وچند شكم زا تغييرات مزمن تحليل برنده، در اثر كهولت و افزايش سن در 1 آندومتر رحم ايجاد ميشود، و به آن آندومتريوز گفته ميشود. براي درمان آن نيز عموما" با استفاده از كورتاژ يک آندومتريت حاد درماديان ايجاد كرده و سپس اين حالت را درمان مي كنند. بطور طبيعي در ماديان، بدنبال جفت گيري همواره يک آندومتريت حاد ايجاد مي شود، ولي در ماديانهاي جوان و سالم، ماديانهايي كه مكانيسمهاي دفاعي رحم آنها باالست، فراخواني نوتروفيلها بخوبي صورت گرفته و رحم نيز بخوبي جمع شده و ترشحات و التهاب پس از جفت گيري را رفع مي كنند. )معموال" بعد از 2 تا 4 روز عفونت رفع مي شود( مشكل زماني است كه اين آندومتريت پايدار مانده و در روز 5/5 كه رويان وارد رحم مي شود، بعلت عفونت، آبستني خاتمه يابد كه اين حالت را در ماديانهاي حساس به آندومتريت متعاقب جفت گيري داريم. علت حساس بودن، عدم توانايي در دفع ميكروارگانيسمها و التهاب ايجاد شده است و در اين ماديانها آندومتريت مقاوم پس از جفت گيري ايجاد مي شود. 

pdf عملکرد کبد و صفر محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in صفرا, عملکرد_کبد_صفرا, هموستازی_هلوکز, کبد 1267 دانلود

کربوهیدرا ت : (هموستازی هلوکز)

• هلیکوژنز  یند سنتز فرا هلیکوژن ن کهدر ا مولکول های هلوکزبهزنجیر هلیکوژن برای رخیر تبدیل میهردند.

• چربیها : سنتزتری هلیسیریدو فسفولیپیدوکلسترول

• اکسیداسیون چربیها

• سنتزلیپوپروت ی ها

• پروت ی ها

• ویتامی ها: فعال کردن ویتامینهای B, A و سنتز ویتامی C

• هض )اسیدهای صفراوی(: هض و جذب چربیها و جذب ویتامینهای محلول چربی

• سنتز : لبومی و فاکاتورهای انعیادی

• ذخیره : هلیکوژنرعناصرمثل :ه ا – مس – روی – منگنز و ویتامینها A, D مان

• سم زدایای : مواد اصل از متابولیس داروها و سموم

pdf عملکرد کبد و صفر محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in صفرا, عملکرد_کبد_صفرا, هموستازی_هلوکز, کبد 1311 دانلود

کربوهیدرا ت : (هموستازی هلوکز)

• هلیکوژنز  یند سنتز فرا هلیکوژن ن کهدر ا مولکول های هلوکزبهزنجیر هلیکوژن برای رخیر تبدیل میهردند.

• چربیها : سنتزتری هلیسیریدو فسفولیپیدوکلسترول

• اکسیداسیون چربیها

• سنتزلیپوپروت ی ها

• پروت ی ها

• ویتامی ها: فعال کردن ویتامینهای B, A و سنتز ویتامی C

• هض )اسیدهای صفراوی(: هض و جذب چربیها و جذب ویتامینهای محلول چربی

• سنتز : لبومی و فاکاتورهای انعیادی

• ذخیره : هلیکوژنرعناصرمثل :ه ا – مس – روی – منگنز و ویتامینها A, D مان

• سم زدایای : مواد اصل از متابولیس داروها و سموم

pdf عوا مــل ا یجادکنندهی بیماری ورم پســتان محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in عفونت-باکتریایی, میکروارگانیسم, ورم_پستان 2709 دانلود

دانلود (pdf, 7.88 MB)

فصلنامه_تخصصی_دام_کشاورز_بینالود (3).pdf

بیــش از 137 نــوع میکروارگانیســم مختلــف بهعنــوان عامــل ً در پاسـخ بـه ورم پسـتان شناسـایی شـده اسـت. ایـن بیمـاری معمـوال عفونتهــای باکتریایــی در داخــل پســتان رخ میدهــد، امــا عوامــل مایکوپالســمایی، قارچهــا و جلبکهــا نیــز در ورم پســتان دخالــت دارنــد. از عوامــل باکتریایــی رایــج میتــوان بــه باکتریهــای گــرم مثبــت ماننــد اســتافیلوکوکوس و اســترپتوکوکوس، باکتریهــای گــرم منفـی ماننـد گونههـای اشرشـیاکالی اشـاره کـرد. بهطورکلـی عوامـل ایجادکننـدهی ورم پسـتان بـه دو دسـتهی عوامـل واگیـردار و عوامـل محیطــی تقســیمبندی میشــود: 1 _عوامل واگیردار شـامل: اسـتافیلوکوکوس اورئوس، اسـترپتوکوکوس آگاالکتیـه و اسـترپتوکوکوس دیـس آگاالکتیه، مایکوپالسـما بوویس 2 _عوامــل محیطــی شــامل: کلیفرمهــا )گونههــای اشرشــیاکالی و...(، اســترپتوکوکها و... اپیدمیولـوژی عوامـل محیطـی و واگیـردار تفـاوت بسـیاری باهـم دارنـد کـه بـه شـرح زیـر اسـت: اپیدمیولوژی عوامل واگیردار 1 _غــده پســتان و یــا پوســت سرپســتانک مخزنهــای عفونــت هســتند. 2 _میکروبهــا از گاو ناقــل و یــا کاریتــه گاو ناقــل بــه سرپســتانک گاو و یــا کاریتههــای غیرعفونــی گاوهــای دیگــر در حیــن کار شیردوشــی منتقــل میشــوند. 3 _کلنیهــای میکــروب در نــوک سرپســتانک تشــکیل و بــا رشــد تدریجــی، خــود را در طــی 1 تــا 3 روز بــه کانــال سرپســتانک میرســانند. 4 _برنامــه درمانــی گاوهـای خشـک و ضدعفونـی بعـد از دوشـش ابزارهـای مهـم کنتـرل ورم پسـتان واگیـردار هسـتند. 5 _گلههایـی کـه دارای مـوارد شـیوع بــاالی عفونتهــای واگیــردار هســتند، اغلــب دارای شــمارش ســلولی بـاال میباشـند، امـا بـار میکروبـی آنهـا طبیعـی اسـت. 6 _گلههایـی کـه فقـط دچـار مشـکل عفونتهـای واگیـردار هسـتند، اغلـب شـیوع ورم پســتان بالینــی کمــی دارنــد )بلوئــی و ادموندســون، 2010.) اپیدمیولوژی عوامل محیطی 1_محیــط مخــزن عفونــت اســت. 2 _میکروبهــا در بیــن فواصــل شیردوشــی از مخــزن بــه سرپســتانکها منتقــل میشــوند. 3 _نفــوذ میکروبهـا بـه کانـال سرپسـتانک بـا رانـدن آنهـا بـه داخـل کانـال از طریــق جریــان برعکــس شــیر رخ میدهــد. 4 _برنامــه درمــان گاوهــای خشــک بــرای حــذف عفونتهــای کلیفرمــی موجــود، از ارزش کمــی برخــوردار اســت. چــون عفونتهــای محیطــی بهصــورت تحتبالینــی باقــی نمیماننــد، لــذا نمیتواننــد از یــک دوره شــیردهی بـه دوره بعـدی شـیردهی منتقـل شـوند. 5 _بسـیاری از عفونتهـای جدیـد در حیـن دوران خشـکی رخ میدهـد. بـه همیـن دلیـل درمـان گاوهـای خشـک و اسـتفاده از پلمـپ داخلـی سرپسـتانک از اقدامـات مهـم پیشـگیری محسـوب میگـردد. 6 _ضدعفونـی سرپسـتانک قبـل از دوشــش در کنتــرل آن بســیار مهــم بــوده ولــی ضدعفونــی بعــد از دوشـش بـرای آنهـا از اهمیـت کمـی برخـوردار اسـت. 7 _گلههایـی عوا مــل ا یجادکنندهی بیماری ورم پســتان سیده زهرا موسوی، دانشجوی دکتری اصالح نژاد دام کـه دارای شـیوع بـاالی عفونتهـای محیطـی هسـتند، ممکـن اسـت شـمارش سـلولی شـیر آنهـا در حـد قابلقبـول باشـد، امـا میـزان بـار میکروبـی بـاال و مـوارد ورم پسـتان بالینـی زیـادی دارنـد. عوامل باکتریایی رایج بیماری ورم پستان اســتافیلوکوکها از گروههــای عمــده باکتریایــی هســتند کــه موجــب ایجــاد بیمــاری ورم پســتان میشــوند. ورم پســتان اســتافیلوکوکی در ‌‌گاو اغلــب بــه شــکل مزمــن و تحتبالینــی اســت امــا میتوانــد بــه شـکل حـاد نیـز بـروز کنـد. ایـن نـوع ورم پسـتان رایـج بـوده و اهمیت اقتصــادی زیــادی را دارا اســت. ایــن باکتریهــا کــروی، گــرم مثبــت و فاقـد هـاگ و حرکـت هسـتند کـه در مجـاورت و یـا در غیـاب هـوا رشــد میکننــد و در چــرک و محیطهــای جامــد دســتهجمعی کنــار یکدیگــر قرارگرفتــه و تــودهای شــبیه بــه خوشــهی انگــور بــه وجــود میآورنــد. بدینجهــت آنهــا را اســتافیلوکوک نامیدهانــد )در زبــان یونانــی اســتافیلو بــه معنــی خوشــهی انگــور اســت(. در محیطهــای مایــع اغلــب بهصــورت کوکسهــای مجــزا و یــا زنجیــره کوتــاه رشــد میکننــد. اســتافیلوکوکها بــر مبنــای توانایــی لختــه کــردن ســرم خــون خرگــوش بــه دو گــروه تقســیمبندی میشــوند. _گونــهی اســتافیلوکوک کوآگــوالز مثبــت )CPS )کــه مهمتریــن آنهــا اســتافیلوکوکوس اورئــوس اســت

pdf عوارض احتمالي كاربرد پنس برديزو در اخته تك سميها محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in اخته_تک_سمیها, باشگاهای_سوارکاری, پنس_بردیز 1163 دانلود

دانلود (pdf, 1.01 MB)

جراحی و رادیولوژی (47).pdf

اخته يكي از رايج ترين اعمالي است كه در باشگاههاي ســواركاري صـورت مـي پذيـرد و مـي تـوان آن را بـه روش جراحي و غير جراحي (پنس برديزو) انجام داد. علي رغم غالب بودن روش جراحي، در بعضـي مـوارد (مثـلاً كـاهش هزينه عمل) ممكن است اخته به روش غير جراحي، اعمال شود. اين مقاله ضمن گزارش يك مورد اختــه نـاموفق بـه روش غير جراحي به شرح عوارض احتمالي اين روش نيز مي پردازد. يك رأس نريان ٥/٣ ساله دو خون كه هشت روز قبل توسط صاحبش با پنس برديزو اخته شده بود به كلينيك دانشگاه ارجاع شد. در معاينه باليني يك زخم باز به طور تقريبي ٣٠ سانتيمتر اسكروتوم هر دو بيضه را درگير كرده و بيضه هـا از درون آن نمايان بود، رويت شد. زخم فاقد هر گونه ترشحي بوده و وضعيت عمومي و علائم حياتي (به جز افزايش جزئي درجه حرارت) در محدوده نرمال بود. پس از انجام مقدمات ضروري با اسـتفاده از تركيـب سـه گانـه ديـازپـام .شد عمومي بيهوشي به اقدام) 2/2 mg/kg كتامين و) 1/1 mg /kg) زايلازين) 0/22 mg/kg) در ابتدا اسكروتوم كاملاً برداشته شده و اخته به روش جراحي صورت گرفته و مراقبت هاي بعد از عمل (شامل تجويز آنتي بيوتيك هاي وسيع الطيف، داروي ضد التهاب غير استروئيدي و ويتامين هاي گروه ب) صورت پذيرفت. در پيگيري به عمل آمده هيچ گونه عوارض بعد از عمل بروز نكرد. ١ـ مزاياي اين روش عبارتند از: سهولت كاربري، استفاده كمتر از داروها، كاهش هزينه و زمان عمل. ٢ـ معايب اين روش عبارتند از: مقيد كردن كامل فيزيك حيوان، له شدن نامناسب و ناكافي عروق خون رسان بيضه و نيز بارور باقي ماندن حيـوان كـه موجب حفظ حس شرارت و انجام جفت گيري هاي ناخواسته احتمالي خواهد شد ، پارگي عروق بند بيضه و تشكيل هماتوم متعاقب آن، پارگي پوست بند بيضه توسط پنس و نهايتاً ايجاد زخم كه مخاطرات خاص خود را در پي خواهد داشت. با توجه به دلايل فوق امروزه استفاده از پنس برديزو كمتر استفاده ميگردد.

pdf عوارض مادرزادي مربوط به دندان ها محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in MD-BVD, pearl_enamel, teeth_wolfy, اودونتوژنز, دندانهای_گرگی, عاج_دندان, عارضه_مرواریدهای_مینا, عوارض_مادرزادی_دندان, هيپوپالستيك 1460 دانلود

دانلود (pdf, 499 KB)

عوارض مادرزادي مربوط به دندان ها.pdf

از ضايعات مربوط به دندان، مي توان به عارضة عدم رشد كافي دندان كه منجر به ايجاد دندان هاي هيپوپالستيك مي شود، اشاره نمود. اين حالت، اغلب در نتيجة توكسين عوامل ويروسي كه در مراحل رشد دندان بر روي سلول هاي سازندة مينا تأثير مي گذارند، ايجاد مي شود. به عنوان مثال ويروس مربوط به بيماري MD-BVDبر روي سازندة مينا در دندان هاي گوساله ها تأثير گذاشته و باعث ايجاد دندان هاي هيپوپالستيك در گوساله ها مي شود. در بيماري ديستمپر يا ژوناژ يا بيماري سگ هاي جوان نيز كه عوارض آن پس از تولد در توله سگ ها ظاهر مي گردد، ويروس مربوط در مرحلة اودونتوژنز دندان هاي شيري و يا دائمي، بر روي آملوبالست ها اثر كرده و در نتيجه اين سلول ها فعاليت طبيعي خود را از دست مي دهند و نقايصي در ساختار دندان و به ويژه ميناي دندان ظاهر مي شود. در اين حالت، در ساختار دندان، مينا يا Enamelدر بخش هايي از بين رفته و عاج دندان مشاهده مي گردد. اين عارضه در اصطالح hypoplasia Enamel Segmental خوانده مي شود. در برخي از حالتها نيز ممكن است دندان در خارج از محوطه ي دنداني طبيعي )مثالً در وسط كام( رشد نمايد. به چنين عارضه اي، جابه جايي دندان ها يا نابه جايي دندان ها گفته مي شود. گاهي مواقع نيز در اسب ها دندان هاي تيز و بلندي )مشابه دندان هاي نيش گوشتخواران( رشد مي كند، كه به نام دندان هاي گرگي يا teeth wolfyخوانده مي شود. در تعدادي از گونه ها همانند موش و گوسفند نيز حالت فقدان يا نبود دندان ها ديده مي شود كه عارضه اي نسبتاً شايع است. رشد بيش از حد سلول هاي توليد كنندة مينا و در واقع توليد بيش از حد ميناي دندان كه در انسان و سگ مشاهده مي گردد منجر به ايجاد عارضة مرواريدهاي مينا يا pearl Enamel مي شود .

pdf عوارض نامطلوب آنتي بيوتيك ها محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آنتی_بیوتیک, واکنش_ایدیوسنکراتیک 2052 دانلود

دانلود (pdf, 873 KB)

فارماکولوژی شیمی درمانی (1).pdf

1 عوارض نامطلوب آنتي بيوتيك به گروه هاي عمومي تري دسته بندي مي .شود a .3 گروه اول (يعني عوارض آلرژيك، سمي و ايديوسنكراتيك) در مورد داروهاي ديگر نيز عموميت دارند. b .تغيير در فلور نرمال بدن تنها در اثر مصرف آنتي بيوتيك ها ممكن است ايجاد شود. )

2 واكنش هاي ايديوسنكراتيك : واكنش ها يي هستند كه ارتباطي به پاسخهاي ايمني و يـا خـصوصيات دارويـي شناخته شده ندارند. در انسان بهتر و بيشتر از حيوانات مطالعه شده است. a .مثال يك : هموليز متعاقب درمان با سولفوناميدها در بيمـاران انـساني دچـار كمبـود آنـزيم گلـوكز -6 (G-6-PD) دهيدروژناز فسفات b .مثال دو: نوروپايي محيطي پس از مصرف ايزونيازيد در بيماران انساني كه بصورت ژنتيكي استيلاسيون را به كندي انجام مي دهند )

3 تغيير در فلور نر مال ب :دن معمولاً به تغييراتي كه در دستگاه گوارش رخ داده است اشاره دارد. a .بطور معمول روده ميزبان داراي باكتري هاي مفيدي است كه در هضم غـذايي كـه مـي خـورد كمـك مي كنند. اگر يك داروي آنتي ميكروبيال بصورت خوراكي تجويز شود، ممكن است اين بـاكتري هـاي مفيد را نيز از بين ببرد. b .در اين صورت باكتري هاي ديگري كه در برابر دارو مقاوم هستند رشد بيش از حدي داشته و در واقـع جمعيت باكتري هاي دستگاه گوارش را به نفع خود تغيير مي دهند. c .از چنين عفونت ثانويه اي گاهي اوقات با نام «عفونت اضافه شونده (» superinfection (ياد مي .شود i .مثال: شايعترين مورد رشـد بـيش از حـد بـاكتري كلـستريديوم ديفيـسيله ( Clostridium difficile (است. اين باكتري توكسيني توليد مي كند كه باعث ايجاد اختلالي مي گـردد كـه «التهاب كولون همراه با غشاي كاذب » ناميده مي شود. چنين اختلالـي در حيوانـاتي ماننـد اسب و خرگوش به دنبال مصرف تتراسايكلين امكان وقوع دارد

pdf عوارض نامطلوب آنتي بيوتيك ها محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آنتی_بیوتیکها, عوارض_آنتی_بیوتیک, عوارض_نامطلوب_آنتی_بیوتیکها, واکنشهای_ایدیوسنکراتیک, پاسخهای_ایمنی 2472 دانلود

دانلود (pdf, 873 KB)

آنتی بیوتیکها.pdf

1 عوارض نامطلوب آنتي بيوتيك به گروه هاي عمومي تري دسته بندي مي .شود a .3 گروه اول (يعني عوارض آلرژيك، سمي و ايديوسنكراتيك) در مورد داروهاي ديگر نيز عموميت دارند. b .تغيير در فلور نرمال بدن تنها در اثر مصرف آنتي بيوتيك ها ممكن است ايجاد شود.

2 واكنش هاي ايديوسنكراتيك : واكنش ها يي هستند كه ارتباطي به پاسخهاي ايمني و يـا خـصوصيات دارويـي شناخته شده ندارند. در انسان بهتر و بيشتر از حيوانات مطالعه شده است. a .مثال يك : هموليز متعاقب درمان با سولفوناميدها در بيمـاران انـساني دچـار كمبـود آنـزيم گلـوكز -6 (G-6-PD) دهيدروژناز فسفات b .مثال دو: نوروپايي محيطي پس از مصرف ايزونيازيد در بيماران انساني كه بصورت ژنتيكي استيلاسيون را به كندي انجام مي دهند

3 تغيير در فلور نر مال ب :دن معمولاً به تغييراتي كه در دستگاه گوارش رخ داده است اشاره دارد. a .بطور معمول روده ميزبان داراي باكتري هاي مفيدي است كه در هضم غـذايي كـه مـي خـورد كمـك مي كنند. اگر يك داروي آنتي ميكروبيال بصورت خوراكي تجويز شود، ممكن است اين بـاكتري هـاي مفيد را نيز از بين ببرد. b .در اين صورت باكتري هاي ديگري كه در برابر دارو مقاوم هستند رشد بيش از حدي داشته و در واقـع جمعيت باكتري هاي دستگاه گوارش را به نفع خود تغيير مي دهند. c .از چنين عفونت ثانويه اي گاهي اوقات با نام «عفونت اضافه شونده (» superinfection (ياد مي .شود i .مثال: شايعترين مورد رشـد بـيش از حـد بـاكتري كلـستريديوم ديفيـسيله ( Clostridium difficile (است. اين باكتري توكسيني توليد مي كند كه باعث ايجاد اختلالي مي گـردد كـه «التهاب كولون همراه با غشاي كاذب » ناميده مي شود. چنين اختلالـي در حيوانـاتي ماننـد اسب و خرگوش به دنبال مصرف تتراسايكلين امكان وقوع دارد

pdf عوارض و کاربرد پنی سیلین ها محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in عوارض_پنی_سیلین, پنی_سیلین, کاربرد_پنی_سیلین 2673 دانلود

دانلود (pdf, 777 KB)

داروهای ضد باکتری (4).pdf

عوارض پنی سیلین ها : هر چند که پنی سیلین ها در مقایسه با سایر داروهای ضد باکتری جزء ایمن ترین داروها محسوب می شوند یعنی Safty آن ها خیلی باال می باشد و آن هم به دلیل این که عوارض آن ها محدود است اما مهمترین عارضه ای که مصرف این داروها را می تواند محدود کند آلرژی نسبت به این داروهاست که در حیواناتی مثل سگ، گاو و انسان دیده می شود. در سگ آلرژی به پنی سیلین می تواند همراه با عالئمی از قبیل بروز کهیر، افزایش بزاق و حالت استفراغ در گاو به صورت افزایش تنفس، افزایش بزاق و تورم پوست ناحیه سر می باشد و در انسان هم می تواند از یک آلرژی پوستی ساده مثل دانه های روی پوست یا کهیر و یا در حد وسیع تبدیل به شوک آنافیالکسی که افت شدید فشار خون را به دنبال دارد می تواند منجر به مرگ شود و راه اصلی درمان این آلرژی اپی نفرین می باشد که اختصاصی ترین دارو برای کنترل آلرژی به پنی سیلین می باشد و به عنوان یک آنتاگونیست فیزیولوژیک با هیستامین عمل می کند چون در حالت آلرژی مشکلی که وجود دارد این است که هیستامین زیادی آزاد می شود و عالئمی را به وجود می آورد و اپی نفرین به عنوان یک آنتاگونیست فیزیولوژیک اثرات هیستامین را برعکس می کند. هیستامین باعث افت فشار خون و اپی نفرین باعث افزایش فشار خون می شود. به جز آلرژی در استفاده ی خوراکی پنی سیلین ها ممکن است infection super را داشته باشیم که همان عفونت ثانویه می باشد مثال در دام های جوان تغییراتی در فلور دستگاه گوارش ممکن است ایجاد شود و یا مثال در مصرف پنی سیلین g پتاسیم که اگر زیاد استفاده شود می تواند منجر به هایپرکالری شود که باعث آریتمی قلبی می شود و یا مثال مصرف پنی سیلین پروکائین در بعضی از گونه های حیوانی مثل الک پشت، خوکچه هندی، پرندگان، مارها باعث ایجاد آلرژی به پروکائین می شود. پنی سیلین جزء کم عارضه ترین داروهای ضدباکتری محسوب می شود.

کاربرد : برای درمان عفونت هایی مثل ورم مفاصل، عفونت سم، پنومونی یا عفونت دستگاه تنفسی، کزاز و دیفتری و برای پیشگیری از عفونت بعد از اعمال جراحی می توان استفاده کرد که پنی سیلین های وسیع الطیف را مخصوصا در عفونت های گرم منفی مثال برای کلی باسیلوز طیور و یا در گوساله ها و یا حتی در پنومونی ناشی از مصرف نفت در حیوانات می توان استفاده کرد خصوصا در نشخوارکنندگان احتمال آسپیره شدن و در واقع نفوذ نفت به داخل ریه ها چون یک ترکیب آلی سبک است احتمال عفونت های شدید ریوی وجود دارد که در این مواقع پنی سیلین ها می توانند موثر باشند در واقع پنی سیلین ها جزء پرکاربردترین داروهای ضد باکتریایی در دامپزشکی محسوب می شوند. * در عفونت داخل رحمی یا metrit هم استفاده می شوند چون نفوذ خوبی به داخل رحم دارند.