زبان خود را انتخاب کنید

pdf محیط های کشت جهت جداسازی اولیه قارچ ها محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in جداسازی_اولیه_قارچها, جداسازی_قارچها, محیطهای_کشت 1034 دانلود

دانلود (pdf, 6.49 MB)

روشهای تشخیص قارچ شناسی (1).pdf

1 -سابرو دکستروز آگار )agar dextrose Sabouraud) حاوی سیکلوهگزامید)Cycloheximide )و کلرامفنیکل

SCC )-(Chloramphenicol) 2 -ژلوز عصاره قلب و مغز حاوی خون

Agar) BHI (Infusion Heart Brain 3 -ژلوز دانه نایجر حاوی کلرامفنیکل و جنتامایسین-seed ni

pdf محیط های کشت جهت نگهداری اشکال مخمری قارچ های دو شکلی محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in اشکال_مخمری_قارچهای_دوشکلی, قارچهای_دوشکلی, محیطهای_کشت 982 دانلود

دانلود (pdf, 6.49 MB)

روشهای تشخیص قارچ شناسی (4).pdf

1 -ژلوز خوندار حاوی گلوکز و سیستئین

Cysteine) 2 -ژلوز عصاره مغز و قلب حاوی سرم

3-)   ژلوز پنبه دانه Cotton seed Agar

pdf محیط های کشت جهت نگهداری قارچ ها محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in محیطهای_کشت, نگهداری_قارچها 919 دانلود

دانلود (pdf, 6.49 MB)

روشهای تشخیص قارچ شناسی (2).pdf

1 -سابرو دکستروز آگار

2 -سابرو دکستروز آگار اصالح شده

3 -ژلوز عصاره جوانه جو 2 درصد

Agar Extract Malt ) 4 -ژلوز عصاره مخمر فسفاته )Phosphate Extract Yeast-) اسمیت)Smith (گودمن))Goodman

pdf مد های اصلي سونوگرافي محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in اسکن_دامنه, مدهای_اصلی_سونوگرافی, نمایش_فراصوت 435 دانلود

سکن دامنه Scan-A از واژه scan Amplitude گرفته شده است که ساده ترین گونه نمایش فراصوت می باشد و با دامنه امواج بازگشتی سروکار دارد. می توان از یک موج فراصوت برای اندازه گیری ژرفای مرز مشترکی که بتواند بازتاب ایجاد کند سود برد. اگر فرایندی که گفته شد با سرعت کافی و بیش از بیست بار در ثانیه تکرار شوند، برای بیننده احساس بینایی یکنواخت ایجاد می گردد. این روش را میتوان برای بررسی بسیاری از مرز مشترکهایی که سرراه امواج فراصوت هستند بکار گرفت. اسکن دامنه تنها فاصله دو مرز بازتابنده و اندازه بازتابش را به ما نشان میدهد. بخشهای پایه ای یک دستگاه فراصوتی بازتاب تپ در کارهای تشخیصی که تپ های فراصوتی را گسیل کرده و سپس آنها را دریافت می کند از این قرارند:

1- تپ ساز تپ ساز، تپ های مورد نیاز را تولید می کند. در این بخش بسامد تکرار تپ تولید می شود PRF. باعث ایجاد منظم و پی درپی تپ ها می گردد، سپس تپ های مورد نیاز از دید کوتاهی زمان و همچنین دامنه بوجود می آیند. ولتاژی که این @evet4 24 دستگاه برای برانگیختن بلور ترانسدیوسر – بصورت تپ – ایجاد می کند میان 200 تا 600 ولت و با آهنگ PRF فرستاده می شود. سیگنالهای یاد شده پس از رسیدن به بلور ترانسدیوسر آن را انگیخته کرده و امواج فراصوتی تابش می شوند.

2- گيرنده گیرنده دستگاه ،همان بلور فرستنده است؛ یعنی بلور هم به صورت فرستنده و هم به صورت گیرنده کار می کند. در فاصله زمانی فرستادن یک تپ تا فرستادن تپ بعدی، که زمانی طوالنی است )15 تا 30 میلی ثانیه( موج بازتابشی به کریستال یا گیرنده می رسد. این تپ مکانیکی بااثر پیزوالکتریک به یک تپ الکتریکی تبدیل می شود. تپ های الکتریکی گسیلی دامنه بسیار بزرگی دارند و به بخش دیگری که محدود کننده دامنه می باشد فرستاده می شوند. زیرا تپ های شدید می توانند باعث از میان رفتن بخشهای الکتریکی دستگاه شود. تپهای بازتابشی گستره دامنه ای از 1میلی ولت تا یک ولت دارند. پس دستگاه دارای یک گستره دینامیکی است. گستره دینامیکی در هر دستگاه نسبت کوچکترین تپ قابل آشکارسازی دریافتی به بزرگترین تپ دریافتی است که در هم ریختن تپ ها یا سیگنالها را به همراه ندارد و باdB اندازه گرفته می شود db 120 = DR. یعنی گستره ای دینامیکی است که تغییر دامنه یک تا یک میلیون وجود دارد و دستگاه می تواند دریافت کند بدون اینکه در هم ریختگی بوجود آید. پس حساسیت بسیار بزرگی برای تپ های بسیار کوچک دارد.

۳- تقویت بازتابش هایی که از مرزهای مشترک دور می آیند کوچکتر از آنهایی هستند که از فاصله های نزدیک بازتاب می شوند. بهترین حالت این است که تپ الکتریکی بدست آمده از این بازتابش های بسیار کوچک به گونه ای نابرابر تقویت گردند که تپ های دور بیشتر و تپ های نزدیک کمتر تقویت شوند.تپ های بازتابشی فراصوتی ازدید شدت بسیار متفاوت هستند .برای نمونه شدت های بازتاب از صفر تا 90 dbتغییر می کند .این اختالف دسی بل برابر اختالف در شدتی نزدیک به یک میلیاردم (1/1=DR (است. برای این کار تقویت کننده های لگاریتمی بکار گرفته می شوند . دستگاه تقویت کننده تفاوت تپ های الکتریکی بسیار کوچک و بسیار بزرگ را بسیار کم می کند. دستگاه الکترونیکی که این کار را انجام می دهد جبران زمانی یا C.G.T .است. ضریب بهره در اینجا ضریب جبران بهره زمانی است. این .C.G.T دارای منحنی ویژه ای است. کنترل C.G.T .در اختیار کاربر دستگاه سونوگرافی است. این منحنی دارای بخشهای زیر است.

1- تقویت یا بهره نزدیک : که نشان دهنده اندازه بهره برای نزدیکترین بازتابش ها است.

2- تاخیر : زمان یا ژرفایی را تنظیم می کند که در آن TGC آغاز به کار می کند؛ یعنی برای نمونه در چه ژرفایی بهره انجام می شود.

3- شیب : C.G.T شیب C.G.T درجه بهره تپ های بدست آمده از بازتابش را که از ژرفاهای بیشتر می آید تنظیم می کند. این دگمه در دست کاربر است و کاربر می تواند تنظیم درجه بهره را برای کاهش های بافتی انجام دهد.

٤- بهره دور: بهره ای است که تنها برای تپ هایی که از ژرفای زیاد می آیند بکار می رود. افزایش : افزایش تپ ها را از یک بخش از منحنی C.G.T تقویت می کند ) برای نمونه تقویت از ناحیه دریچه میترال در بررسی کار قلب بوسیله سونوگرافی (. باید یادآور شد که هر کدام از بخشهای یاد شده دارای دگمه کنترل ویژه خود هستند تا با تغییر آنها سونوگرام دلخواه بدست آید.

اسکن روشنایي (BSCANE( Scan.Bاز واژه scan Brightness به معنی اسکن روشنایی گرفته شده است و در این روش به جای این که دامنه امواج نشان دهنده بازتابهای برگشتی باشد، می توان یک سری نقطه در راستای محور دید به وجود آورد که هر نقطه، روشنایی متناسب با دامنه امواج بازتابشی داشته باشد.مانند اسکن دامنه در این حالت نیز تنها یک راستای بخصوصی دیده می شود. داده هایی که با دستگاه بازتابشی تک موجی گردآوری می شود ؛یکی داده هایی درباره فاصله و دیگری درباره دامنه بازتاب است. از آمیختن این داده ها نگاره ای روی سطح اسیلوسکوپ به گونه اسکن دامنه به دست می آید. در اسکن دامنه و @evet4 25 اسکن روشنایی، داده های به دست آمده تنها در راستای یک خط هستند. اسکن روشنایی پایه ساخت اسکن روشنایی دو بعدی و روشهای نگاره برداری دیگر است. می توان ترانسدیوسر فراصوتی را روی یک جاروبگر یا اسکنر مکانیکی که دارای حرکت دو بعدی است جا داد. این دستگاه میتواند راستا و جایگاه یک اسکن روشنایی را در هر وضعیتی به دست دهد.

اسکن حرکتي (scan M( با به کارگیری روش اسکن روشنایی میتوان نمایش حرکت و زمان را به دست آورد. در این روش تپ های بدست آمده از بازتابها که به صورت روشنایی در آمده است را همزمان در راستای عمودی حرکت می دهند. درنتیجه خطهایی بر حسب زمان به دست می آید . بازتاب از سطح های ساکن a و c خط های راستی را رسم می کند در حالی که سطوح بازتاب دهنده حرکت دار خط های مارپیچی به وجود می آورند. این گونه نمایش در اکوگرافی و در عضوهای حرکت دار به کار گرفته می شود و بر حسب این که راستای ترانسدیوسر چگونه جا گرفته باشد سطح های گوناگون عضو دارای حرکت –قلب- می تواند بررسی شود. در این روش نه تنها سطح های گوناگون عضو دارای حرکت بررسی می شود ؛بلکه اندازه گیریهای کمی نیز می تواند انجام شود. از کاربردهای این روش بررسی حرکت های دیافراگم، سطح های دیواره آئورت، رگهای بزرگ و قلب می باشد. برای ثبت خط های یاد شده در این روش یک دوربین عکاسی که فیلم در آن با سرعتی ثابت در حرکت است بکار می رودو سوی حرکت فیلم عمود بر خط زمان فراصوت می باشد. در روش دیگر اسکن روشنایی را روی صفحه اسیلوسکوپ با سرعت ثابت به حرکت در می آورند ) با پیوند یک تولید کننده ولتاژ جاروبی و پایه زمانی کم سرعت به صفحه های `xx و سیگنالهای بازتابی به `yy این کار انجام می شود .(تنها مشکل این کار کوتاهی زمانی است که در آن باید عکاسی را انجام داد ولی در عوض با این روش ضبط همزمان حرکت های بافت های گوناگون امکان پذیر است.

pdf مدت زمان پرهیز دارویی و یا دفع دارو از بدن محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in دفع_دارو, ذبح_دام, ورم_پستان, پرهیز_داروئی 1727 دانلود

دانلود (pdf, 3.94 MB)

ورم پستان و درمان (9).pdf

مدت زمانی که بایستی بعد از تجویز دارو شیر به مصرف انسانی نرسد و یا از ذبح دام خودداری شود بستگی به نوع دارو دارد، ولی همیشه بایستی رعایت گردد. اگرچه بیشتر آنتیبیوتیک مورد استفاده، در خود بافت کارتیه پستان باقی میماند، ولی مقداری از آن به جریان خون هم نفوذ کرده و در سراسر بدن پخش میشود و حتی به کارتیههای درمان نشده هم برمی گردد. این امر به دلیل جریان خون بسیار زیاد پستان است )با جریان یافتن 400 تا 500 لیتر خون در پستان یک لیتر شیر تولید میشود(. وقتی کارتیه مبتال ملتهب شده باشد، ممکن است حتی جریان خون پستان افزایش هم بیابد. بنابراین حتی اگر فقط یکی از کارتیهها درمان شود، بایستی شیر هر چهارکارتیه دور ریخته شود. مدت زمان منع مصرف شیر و یا گوشت که بر روی پمادهای پستانی نوشته شده است، بر اساس دستورات سازندگان دارو میباشد. اگر دامداری تصمیم بگیرد دفعات استفاده از پمادهای پستانی را افزایش دهد و یا در شروع درمان از دو پماد استفاده کند و یا همراه با استفاده از پماد پستانی، آنتیبیوتیکی هم به گاو تزریق کند، اینها بر روی دوره منع مصرف الزم تاثیر خواهد گذاشت. جزئیات بیشتر در بخش 15 ارائه شده است. اگر شکی در این مورد برای شما وجود دارد از دامپزشک خود سوال کنید. در انگلستان بعضی از داروها مثل سفوکئینون )cefoquinone )دارای یک گواهی هستند که میتوان آنها را همراه با داروی دیگری در درمان ورم پستان استفاده کرد و ضمنا دوره منع مصرف شیر و گوشت نیز در زمان استفاده توام و یا غیر توام مشخص شده است. جزئیات بیشتر در مورد میزان بقایای آنتیبیوتیکها در بخش 15 ارائه شده است. قدرت یک آنتیبیوتیک برای رسیدن به یک غلظت که بتواند باکتریها را بکشد، بخشی از آن به ماهیت شیمیایی دارو و بخشی از آن به فرمول دارو بستگی دارد. مثال داروهایی که دوره تاثیر آنها طوالنی مدتتر است )مثل آن چیزی که الزم است در پمادهای پستانی که در زمان خشک کردن گاوها استفاده میشود وجود داشته باشد( طوری ساخته شدهاند که به آهستگی آزاد میگردند، لذا آنها در محملهای روغنی و یا مومی ساخته شدهاند و یا در اندازههای بسیار ریزی درست شدهاند. برعکس، داروهایی که ترکیبات آنها آبکی است، به طور کلی دارای تاثیر کوتاه مدت تری هستند )acting-shorter )و دوام کمتری دارند، لذا دوره منع مصرف شیر گاوها نیز کوتاهتر است

pdf مدرهاي اسموتيك محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in سیستم_گردش_خون, مانیتول, مدرهای_اسموتیک, نمکهای_باز_جذب_نشده 2501 دانلود

دانلود (pdf, 1.56 MB)

فارماکولوژی کلیه.pdf

مانيتول معمول ترين مدر اسم وتيك ميباشد كه استفاده ميشود. مانيتول آزدانه از طريق گلومرولها فيلتـره ميشود و به ميزاني جزئي بازجذب ميشود (به تصوير نگاه كنيد . ) حضور نمكهاي باز جذب نـشده در مايع توبولي پروكسيمال باعث كاهش باز جذب آب ميشود . از آنجا كه مانيتول همچنـين باعـث افـزايش جريان خون مدولاري كليه و كاهش فشار داخل جمجمه اي و داخل چشمي مي شود، از آن بـراي درمـان نارسائي كليوي اليگوريك، گلوكوم حاد و ادم مغزي استفاده مي شود. مانيتول به صورت داخل وريدي به صورت آهسته در مدت چند دقيقه تجويز مي شود . ديورز ادرار بعداز -30 15 دقيقه شـروع شـده ، بعـد از 3-4 ساعت پايان مي يابد. به خاطر اينكه مانيتول هيپراسمولار است باعث مي شود تا آب از داخل سـلول خارج شده و به طرف فضاي رگي حركت كند كه اين ممكن است باعـ ث افـزايش بـار سيـستم گـردش خون شود . مانيتول به همين خاطر نبايد در بيماران مبتلا به نارسائي قلبي استفاده شـود . گليـسرول و اوره نيز به عنوان مدراسموتيك قابل مصرف ميباشند

pdf مدیریت تغذیه محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in تغذیه, مدیریت, مدیریت_تغذیه 666 دانلود

pdf مدیریت حفره آلوئول بجا مانده پس از کشیده شدن دندان محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in Noncarcinogen, Nonimmunogenic, PRF, PRP, آلوئول_دندانی, اسفنجهای_ژلاتینی, اپیتلیوم_دهانی, بافت_جوانه_گوشتی, حفره_استخوانی, غشاهای_پلیمری, غشاهای_کالژنی, ماتریکس_استخوانی, مدیریت_حفره_آلوئول, مواد_زیست_سازگار, کشیدن_دندان, گرافتهای_استخوانی 532 دانلود

دانلود (pdf, 3.29 MB)

التیام،-دوره-3،-شماره-1.pdf

پس از کشیدن دندان، بافت اپیتلیوم دهانی روی بافت جوانه گوشتی تشکیل شده در حفره استخوانی بجا مانده در محل دندان در طی ترمیم مهاجرت میکند. سپس تشکیل ماتریکس استخوانی اولیه از محل بقایای استخوانی بجا مانده در ناحیه اپیکال و دیوارههای جانبی استخوانی شروع به رشد میکند تا در نهایت با بافت استخوانی تمایز یافته جایگزین شود. در مواردی که محل دندان کشیده شده را با بخیه میبندند، از مواد بیولوژیک بسیار متنوعی برای پر کردن حفره دندان بجا مانده استفاده شده است. این مواد میبایست موجب کاهش خونریزی، تثبیت لخته خون و تسریع شکلگیری بافت جوانه گوشتی و در نهایت بافت استخوانی در حفره آلوئول شوند. در این بین بهدلیل اینکه ترمیم حفره آلوئول در نهایت با بافت استخوانی خواهد بود استفاده از انواع گرافتهای استخوانی که یک ماتریکس استئوکانداکتیو است بیشتر از سایر مواد بیولوژیک توصیه شده است. این مواد میبایست زیست سازگار و غیر سمی بوده و Noncarcinogen و Nonimmunogenic باشند. بهصورت کلی جهت مدیریت حفره دندان بجا مانده پس از کشیده شدن دندان از بافتهای استخوانی تجاری آلوگرافت و زنوگرافت، گرافتهای خودی بافت استخوان اسفنجی-متراکم، اسفنجهای ژالتینی، غشاهای کالژنی، غشاهای پلیمری قابل جذب و غیر قابل جذب، PRP ،PRF و غیره استفاده میشود. در این مقاله به نحوه مدیریت حفره آلوئول دندان و استفاده از انواع مواد زیست سازگار در این حفره پس از کشیدن دندان پرداخته خواهد شد.

pdf مدیریت رشد بر ه ها برای رسیدن به شاخص وزنی جفت دهی گیسه ها و شیشک ها محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in جفت_دهی, شاخص_وزنی, شیشک, مدیریت_رشد, گیسه 2310 دانلود

دانلود (pdf, 1.26 MB)

برنامه نوری مصنوعی درآبستنی و تغذیه (4).pdf

ا مدیریت صحیح م یتوان رشد شیش کها را به گونه ای تنظیم کرد تا آذر ماه که اوج فصل تولیدمثل است به 65 درصد وزن بلوغ جسمی برسند و سپس از ابتدای آذر ماه، زیر قوچ یا نر بز بروند. وزن بلوغ جسمی در هر نژاد متفاوت بوده و عبارت است از میانگین وزن میش بالغ حدود سه الی چهار ساله )میشی که دیگر استخوان بند یاش رشد ندارد(. برای مثال: در نژاد شال که وزن بلوغ جسمی میش حدود 55 الی 60 کیلوگرم )میانگین 58 کیلوگرم( است، چنانچه شیش کها به وزن حدود 38 کیلوگرم ) 65 درصد وزن بلوغ جسمی( برسند، م یتوانند زیر قوچ بروند و اگر به این وزن نرسیده باشند، نباید جف تدهی شوند. بنابراین برای نژاد خود، وزن بلوغ جسمی میش یا ماده بز را ب هدست آورید و با ضرب کردن آن در عدد اعشاری 65 / 0 م یتوانید وزن مناسب برای اولین آبستنی شیشک یا گیسه آن نژاد را محاسبه کنید. با مدیریت صحیح رشد برّ ههای ماده م یتوان به این معیار دست یافت و عمر اقتصادی گله را یکسال بهبود بخشید و از نگهداری و تغذیه ب یثمر ماد ههای جوان ب همدت یکسال اضافی پرهیز کرد. این امر حدود 20 درصد بهر هوری اقتصادی گله را بهبود م یبخشد. برای این منظور، چنانچه برّ هها در بهمن ماه متولد شوند، در سه الی چهار ماه اول، برّ ههای ماده را به هی چ عنوان با هدف تسریع رشد، با سطوح بالای انرژی تغذیه نکنید؛ چراکه سطوح بالای انرژی در این سن ب هخصوص در دو ماه اول زندگی، موجب ازدیاد سلو لهای چربی در پستان شده و این سلو لها جای سلو لهای اپیتلیال که مسئول ترشح شیر در آینده خواهند بود را م یگیرند. این برّ هها در آینده شیر زیادی تولید نخواهند کرد و مادران خوبی نخواهند بود.

pdf مدیریت نرهای مولد و اهمیت آن در بازده تولید مثل گوسفندوبز محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in تولیدمثل_گوسفند_بز, مدیریت_نرهای_مولد 2340 دانلود

دانلود (pdf, 1.53 MB)

مدیریت نر مولد.pdf

یکی از رو شهای افزایش بازدهی تولیدمثل در گوسفند و بز، توجه به قدرت باروری نرهاست. میزان اهمیت این قضیه به حدی است که اگر در بهترین شرایط مدیریتی پیشرفته، ماد هها را فحل کرده و تخم کریزی را نیز در آنها القاء کنیم ولی حیوان نر، میل جنسی نداشته یا اسپرم با کیفیتی تولید نکند فاید های جز اتلاف هزینه و وقت ندارد. بنابراین باید توجه ویژ های به باروری نرها و مدیریت نرهای مولد داشته باشیم.متاسفانه در برخی موارد، فصلی بودن تولیدمثل و مدیریت آن فقط در ماد هها در نظر گرفته م یشود، در حالی که هر آبستنی محصول لقاح تخمک ماده و اسپرم نر است. به همین دلیل 50 درصد موفقیت به وجود اسپرم بارور و میل جنسی حیوان نر بستگی دارد

pdf مراحل انجام برنامه نوری مصنوعی تسریع شده ASRI محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in برنامه_نوری_مصنوعی, فحلی_آبستنی 407 دانلود

دانلود (pdf, 1.26 MB)

برنامه نوری مصنوعی درآبستنی و تغذیه (1).pdf

برای این منظور که ایجاد فحلی و آبستنی در بهار انجام م یشود، لازم است طي مدت 60 الی 70 روز، گله تحت برنامه نوري چهار مرحل های ذيل قرارگیرد. این برنامه نباید دیرتر از دهم فروردین شروع شود )بهترین زمان شروع اوایل اسفند است(. نمونه برنامه در نمودار 1 نشان داده شده است. مراحل این روش به شرح زیر است:1 1 افزايش طول مدت روشنايي، روزانه 30 دقيقه به كمك نور مصنوعي تا
رسیدن به طول روشنایی 16 ساعت )فتوپریود روز بلند مشابه با انقاب تابستانی یا summer solstice (. برای این منظور تازماني كه هوا روشن است، از نور طبيعي و سپس از نور مصنوعي )لامپ، پروژکتور و غیره( استفاده شود )تصویر 2(. شدت نور مصنوعي م یبایست 350 لوكس بوده تا القا ءکننده نور روز باشد. بسته به اینکه در چه ماهی از فصل غیرتولید مثلی )اسفند یا فروردین( برنامه فتوپریود مصنوعی شروع شود، طول مدت این مرحله متفاوت خواهد بود )معمولاً این مرحله 6 الی 12 روز طول م یکشد(.ثابت نگهداشتن فتوپریود روز بلند مشابه با انقلاب تابستانی ) 16 ساعت روشنایی( به مدت 4روز. 3 3 کاهش مدت روشنايي روزانه 30 دقيقه، به كمك آغ لهاي غيرقابل نفوذ به نور با تهویه مناسب )هواکش با کانال عمودی برای جلوگیری از ورود نور(، تا رسيدن به فتوپريود 8 ساعت روشنایی و 16 ساعت تاریکی ظرف مدت 16 روز. 4 4 ثابت نگهداشتن الگوي 8 ساعت روشنایی و 16 ساعت تاریکی در 20 الی 58 روز آخر. طبق دستورالعمل شماره اول )دستورالعمل مدیریت پیشرفته تولید مثل زما نبندی
جف تدهی( باید قو چها 10 خرداد از گله خارج شوند. بنابراین هرقدر برنامه دیرتر شروع شود، مرحله آخر که زمان جف تگیری است، محدودتر شده و شانس آبستنی کمتر است. در مراحل سوم و چهارم باید ساعت خروج می شها از آغ لهای غیرقابل نفوذ به نور و ساعت ورود به آنها طوری تنظیم شود که طول مدت روشنایی و تاریکی، مطابق با برنامه مرحله سوم و چهارم باشد. ب هعبارتی از نیم ههای مرحله سوم و در کل مرحله چهارم، دیگر نیازی به نور مصنوعی )لامپ یا پروژکتور( نیست و برعکس باید نور طبیعی را محدود و محدودتر کرد تا به تنها 8 ساعت روشنایی ) 16 ساعت تاریکی( رسید. این کار با محصور کردن دا مها در آغ لهای تاریک و غیرقابل نفوذ به نور با تهویه مناسب امکا نپذیر است.

pdf مراحل رشد پستان از زمان تولد گوساله تا اولین شیرواری محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in رشد_پستان, رشد_پستان_گوساله, مراحل_رشد_پستان 7896 دانلود

دانلود (pdf, 1.56 MB)

مراحل رشد پستان گوساله.pdf

1-مرحله اول رشد يكسان يا هماهنگ: در گوسالههای جوان رشد و توسعه پستان مشابه رشد ساير قسمتهای بدن با نظم و هماهنگ صورت میگیرد.

2-مرحله اول رشد سريعتر غده پستانی يا رشد غیر يكنواخت: اين مرحله افزايش ناگهانی رشد غدۀ پستانی است بطوريكه غدۀ پستانی رشد سريع تری در مقايسه با رشد بدن دارد.اين مرحله تقريباً" در 4 الی 8 ماهكی که نزديك زمان بلوغ است شروع میشود و خصوصاً" همراه با افزايش استروژن خون در اثر هر بار فحلی ،دنبال میشود در اين مرحله رشد مجاری و نفوذ چربی به داخل بافت پستانی را داريم و تغذيه بیش از حد در اين مرحله و قبل از آن سبب نفوذ بیشتر چربی شده و توان تولید شیر دام در مراحل بعدی کاهش میيابد.و در تغذيه مناسب نه تنها وزن پستان بیشتر است بلكه بافت ترشحی نیز به خوبی رشد میکند البته حضور 18 %پروتئین خام در جیره سبب تحريك رشد پستان میشود

3-مرحله دوم رشد يكنواخت: از شروع بلوغ تا آبستن شدن دام رشد غدۀ پستانی با رشد بدن به صورت يكنواخت و همگن صورت میگیرد.

4-مرحله دوم رشد سريع پستان يا رشد غیر يكنواخت در مقايسه با رشد بدن: به دنبال آبستنی رشد غدۀپستان سريعتر میشودو بیشترين میزان آن از میانةآبستنی به بعد صورت میگیرد و طی اين مرحله خصوصا"سلولهای آلوئولی بیشتر رشد کرده و تمايز بیشتری در جهت تبديل شدن به بافت ترشحی پیدا میکنند.

pdf مراحل پرورش کبک محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in مراحل_پرورش_کبک, پرورش_کبک, کبک 1922 دانلود

دانلود (pdf, 1.04 MB)

راهنمای جامع پرورش کبک (6).pdf

1 -دو روز قبل از جوجه درآوري مادر مصنوي را روشن كنيد. المپ گرم كننده مادون قرمز يا مادر مصنوعي تشعشعي بايد طوري تنظيم شود كه حدود 08 تا 15 سانتيمتر باالتر از كف قرار گرفته و نور مناسب براي همة جوجهها در حلقه حفاظتي تأمين شود. مادر مصنوعي را مكرراً بررسي كنيد تا دماي مناسب 35 تا 30 درجه سانتيگراد در لبه گرم كننده و در 5.4 سانتيمتري باالي كف موجود باشد. 4 -حلقه اطراف مادر مصنوعي را طوري تنظيم كنيد كه كوران هوا را كاهش دهد و جوجهها را از تجمع يا سرگردان شدن دور منبع گرما حفظ كند. يك حلقه با ارتفاع 05 سانتيمتري از چوب، كارتن يا فلز در اطراف مادر مصنوعي عموماً استفاده ميشود. حلقه بايد به اندازه كافي بزرگ باشد با قطر 1-0 متر بطوري كه جوجهها بتوانند از گرماي اضافي مادر مصنوعي دوري كنند و با قرار دادن مقوا گوشههاي زاويهدار را از بين ببريد كه اين امر از تجمع جوجهها در گوشهها جلوگيري ميكند. دانخوريهاي استوانهاي آويزان دستي يا اتوماتيك بعد از اينكه جوجهها به سن يك هفتهاي رسيدند قابل استفاده هستند. 3 -مجدداً دماي مادر را بررسي كنيد. 4 -يك روز قبل از جوجه آوري دانخوريها و آبخوريها را پر كنيد و آنها را بطور يكنواخت در اطراف مادر قرار دهيد. حداقل سه دانخوري كوچك و سه آبخوري مخزني كوچك بايد استفاده شود. ارتفاع آب در منبع آبخوري براي جوجههاي در مرحله شروع بايد خيلي كم باشد، ترجيحاً از شيشههاي يك ليتري كه مخصوص پرورش كبك ساخته شده است استفاده شود. اگر از آبخوري مخزني استفاده ميكنيد در كف آن سنگ يا سنگريزه قرار دهيد تا از رفتن جوجهها به داخل آن و غرق شدن آنها جلوگيري شود.كبكهاي مسنتر ميتوانند از آبخوريهاي مخزني كه براي جوجه مرغها طراحي شده است استفاده كنند. قبل از اينكه جوجهها از آب آبخوري استفاده كنند بايد اجازه دهيد دماي آب موجود در آن به دماي سالن برسد. آبخوري ها بايد به اندازه كافي از مادر فاصله داشته باشند تا از گرم شدن زياد آب جلوگيري شود. 3 -جوجهها را به خوردن غذاي اضافي وادار كنيد. جيرة شروع كننده بايد روي كاغذهاي زبر يا سيني دانخوري و يا در پوست تخم كبك تازه متولد شده قرار گيرد. از كاغذ نرم يا هرگونه مواد ليز و نرم كه باعث سرخوردن جوجه ها و در نتيجه پيچش پاي آنها بشود استفاده نكنيد. هفته اول 1 -چندين بار در روز وضعيت مرگ و مير گله را بازرسي كنيد. بيماري، استرس، كاركرد نامناسب دستگاه مادر و ديگر شرايط ميتوانند موجب تلفات جوجهها شوند. حرارت دستگاه بايد روي 30 درجه سانتيگراد تنظيم شود. 4 -عالئم راحتي پرندگان را مشاهده كنيد. اگر آنها زير دستگاه مادر جمع ميشوند دما خيلي پايين است. اگر جوجه ها اطراف دستگاه مادر پخش ميشوند به اين معني است كه دما خيلي باال است. شرايط مطلوب زماني است كه جوجهها در اطراف مادر يكنواخت پخش شوند. 3 -بعد از روز پنجم در مناطق داراي آب و هواي معتدل و يا روز هشتم در مناطق سرد سير حفاظ دور مادر برداشته ميشود. جوجه كبكها معموالً قادرند از روز نهم از روي حفاظ دور دستگاه پرواز كنند. 0 -دانخوريها و آبخوريها را بصورت روزانه و يا در صورت بيشتر تميز و پر كنيد. بتدريج دانخوريها و آبخوريها را با انواع بزرگترشان جايگزين كنيد .شروع اين كار در پنجمين و ششمين روز است. در اولين هفته، تعدادي از دانخوريها و آبخوريها را در ارتفاع باالتر از 5 الي 1 سانتيمتر با سيمهايي كه بشقابها را پوشانده قرار دهيد. همه بشقابها بايد در پايان هفته دوم استفاده شوند. 5 -جوجه هاي مرده را سريعاً خارج كنيد. 0 -اضافه كردن محلول ويتامين به آب جوجههاي تازه متولد شده در طول هفته اول پرورش مفيد ميباشد. هفته دوم 1 -دماي مادر را به 35 درجه سانتيگراد كاهش دهيد. 4 -دانخوريها و آبخوريهاي كوچك را به تدريج جايگزين كنيد. هرگز اجازه ندهيد آنها در منطقه مادر خالي باقي بمانند. بعد از اينكه جوجهها به سن يك هفتگي رسيدند ميتوانند از دانخوري هاي استوانهاي آويزان دستي يا اتوماتيك استفاده كنند. اگر دانخوريهاي آويزان استفاده ميشود ٬ سطح باالي سيني بايد همسطح پشت جوجهها باشد. 3 -دانخوريها وآبخوري ها حداقل يكبار در روز تميز شوند. هفته سوم، چهارم و پنجم دماي مادر را به ازاء هر هفته 0/1 درجه سانتيگراد كاهش دهيد تا اينكه دما به 41 درجه سانتيگراد برسد. به تميز كردن و پر كردن مجدداً دانخوريها و آبخوري بطور روزانه ادامه دهيد. تا جايي كه امكان دارد تهويه را بهتر كنيد بطوري كه دماي مناسب در سالن ايجاد شده و از كوران هوا نيز جلوگيري شود. هفته ششم جوجهها را به پنهاي رشد انتقال دهيد. در صورت نياز آنها را نوک چيني كنيد. جيره را عوض كرده و به جيره رشد تغيير دهيد.

pdf مراقبت از نوزاد گوسفند و بز محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in مراقبت_نوزاد_گوسفند_بز 3260 دانلود

دانلود (pdf, 2.17 MB)

مراقبت از نوزاد گوسفند وبز.pdf

بخش عمد های از سودآوری پرورش گوسفند مربوط به برّ هزایی است و هرگونه اختلال در آن موجب کاهش سود و خسارات اقتصادی خواهد شد. براساس مطالعات صور تگرفته، ب هطور میانگین 35 درصد از کل تلفات گل ههای گوسفند و بز، به مر گومیر برّ هها تعلق دارد و 70 درصد از تلفات برّ هها نیز معمولاً در یکی دو روز اول تولد اتفاق م یافتد. بنابراین سقط جنین و تلفات برّه در بدوِ تولد، از عوامل اصلی کاهش سودآوری در پرورش گوسفند و بز است و این عوامل به دو بخش عوامل مادری )عوامل قبل از تولد( و عوامل بعد از تولد برّه قابل تقسیم است. از طرفی ت الش در راستای افزایش زند همانی و سرعت رشد برّه و بزغاله، منجر به افزایش وزن برّه و بزغاله تولیدی، ب هازای هررأس میش در طول سال م یشود و عامل تعیی نکننده بسیار مهمی برای میزان درآمد سالیانه دامدار است.

pdf مراقبتهای دوماهه آخر آبستنی محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in مراقبت_دوماه_آخر_آبستنی 435 دانلود

دانلود (pdf, 2.47 MB)

12- مراقبت دو ماه آخر آبستنی.pdf

یکی از رو شهای بسیار مهم در مدیریت تولید مثل گوسفند و بز، مربوط به مراقب تهای دوماهه آخر آبستنی است؛ زیرا که بیش از دوسوم وز نگیری جنین، در 45 روز آخر آبستنی واقع شده و از این زمان به بعد، علاو هبر توجه به چگونگی نگهداری از مادر و رفع نیازهای آن، نیاز غذایی آبستنی نیز اضافه م یشود. بنابراین در صورت کمبود مواد مغذی یا توجه نداشتن به آن، هم برای مادر و هم جنین یا نوزاد م یتواند عواقبی جبرا نناپذیر داشته باشد. در این شماره به ارائه مطالب مهمی در زمینه مراقب تهای دوماهه آخر آبستنی پرداخته م یشود.

pdf مروری بر اصول اوروگرافی ترشحی در حیوانات محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آسیبهایادراری_تناسلی, آماده_سازی_بیمار, اصول_اوروگرافی_ترشحی, اصول_اوروگرای, اوروگرافی_ترشحی, تشریح_فیزیولوژی_دستگاه_ادراری, رادیولوژی, زمان_رادیوگرافی, مواد_حاجب, میزان_فیلتراسیون_گلومرولی, هماتوم_کلیوی, کلیه 1168 دانلود

دانلود (pdf, 3.29 MB)

التیام،-دوره-3،-شماره-1 (1).pdf

وروگرافی ترشحی یکی از روشهای رادیوگرافی با ماده حاجب است که موجب افزایش وضوح پارانشیم کلیه و دستگاه ادراری و تشخیص موارد غیر طبیعی در صورت وجود میشود. اساس اوروگرافی ترشحی، تزریق داخل رگی ماده حاجب رادیواپک و محلول در آب است که بهصورت انتخابی از کلیهها دفع میشود. اغلب مواد حاجب یددار، محلول در آب هستند و دفع کلیوی دارند. ماده حاجب پس از تزریق بهصورت سیستمیک در سرتاسر بدن گردش میکند و بهصورت انتخابی از کلیه ها دفع میشود. اوروگرافی ترشحی برای تعدادی از آسیبهای ادراری تناسلی از جمله درد، توده کلیوی، هماتوم کلیوی، سنگهای کلیوی، آسیب به دستگاه ادراری، بیماریهای مثانه، عواقب بعد از عمل دستگاه ادراری و غیره بکاربرده شده است. اوروگرافی اولین انتخاب برای تشخیص این آسیبها است و علیرغم روشهای تشخیصی دیگر مانند اولتراسونوگرافی نمیتواند جایگزین آنها شود. اوروگرافی ترشحی بهتر از اولتراسونوگرافی است زیرا اوروگرافی ترشحی بر خالف اولتراسونوگرافی یک روش سنجش نسبتا دقیق از عملکرد کلی و نسبی کلیهها و مجاری ادراری است. بهمنظور درك ابزار تشخیصی اوروگرافی ترشحی، تمام جنبههای آن مانند آمادهسازی بیمار، بیهوشی، دوز و سرعت تزریق، زمان رادیوگرافی، روش تزریق، میزان فیلتراسیون گلومرولی، داروها و عوارض جانبی مواد حاجب مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.

pdf مروری بر بيهوشی و آرام بخشی در پرندگان محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in بيهوشی, بیهوشی_استنشاقی, بیهوشی_تزریقی, بیهوشی_پرندگان, پرندگان 2472 دانلود

دانلود (pdf, 4.06 MB)

التیام،-دوره-2،-شماره-2 (10).pdf

معاينه و کارهای درمانی بر روی پرندگان مثل ساير حيوانات نياز به مقيد سازی دارد. برای پرندگان میتوان از روش مقيد سازی فيزيكی و شيميايی استفاده کرد. در موارد اعمال جراحی روی آنها، آرام بخشی و بیدردی الزم است. بهخاطر تفاوتهای آناتوميكی و فيزيولوژيكی پستانداران با پرندگان استفاده تكنيکهای معمول بيهوشی در پستانداران محدوديتهايی در بيهوشی پرندگان دارد. بيهوشی استنشاقی روش انتخابی میباشد که دارای مزيتهای زيادی مثل القا و برگشت از بيهوشی سريع است. بيهوشی تزريقی مزيتهايی دارد که شامل استفاده آسان در حيات وحش و طبيعت، ارزان بودن و در دسترس بودن تجهيزات، روش آسان تزريق و القای سريع میشود. يكی از معايب اين روش بيهوشی حذف دارو از بدن است که بستگی به متابوليسم و دفع دارو دارد. برای بيهوشی در پرندگان با توجه به گونه، نوع عمل جراحی، مدت زمان الزم برای بيهوشی و آرام بخشی و همچنين امكانات موجود بهترين روش بيهوشی و کم خطرترين انتخاب و استفاده شود.

pdf مروری بر مهمترين بيماریهای ناحيه انگشتان در گله های گاو شيری محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in _گاو, تشخیص_لنگش, سندرم_لامینیت 1996 دانلود

دانلود (pdf, 4.06 MB)

التیام،-دوره-2،-شماره-2 (1).pdf

لنگش در گله های گاو شیری از مهمترین عوامل زیانرسان اقتصادی است که از نظر آسایش گاو نیز دارای اهمیت خاصی است. سندرم المینیت )syndrome Laminitis )مهمترین عامل جراحات بافت شاخی سم است که موجب لنگش در گاو میشود. عوامل زمینه ساز المینیت عباتند از: بیماریهای عمومی، تغذیه، مدیریت، زایمان، سن، ژنتیک، ترکیب بدنی، رفتار، فصل و رشد. در این بین نقش تغذیه )ترکیب جیره و مدیریت خوراك و خوراكدهی( و مدیریت جایگاه از نظر فراهم سازی شرایط آسایش و راحتی گاو، از اهمیت ویژهای برخوردار هستند. المینیت در گاو به اشکال حاد، تحت حاد، مزمن و تحت بالینی میتواند بروز کند. در صنعت مدرن پرورش گاو شیری، المینیت تحت بالینی نسبت به بقیه اشکال آن، از اهمیت بیشتری برخوردار است. شناخت درست این بیماری یا سندرم و بهکارگیری موازین پیشگیرانه به کاهش لنگش در گله و در نتیجه کاهش زیانهای اقتصادی آن، کمک شایانی خواهد کرد

pdf مروری بر پروتكلهای آرام بخشی و بيهوشی در شترمرغ محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in شتر_مرغ, پروتکلهای_آرام_بخشی, پروتکلهای_آرام_بخشی_شتر_مرغ, پروتکلهای_بیهوشی, پروتکلهای_بیهوشی_شترمرغ 694 دانلود

دانلود (pdf, 4.06 MB)

التیام،-دوره-2،-شماره-2 (9).pdf

پرورش شتر مرغ بهعنوان صنعتی رو به ر شد در ايران به شمار میرود. با توجه به تو سعه روز افزون آن، نياز اين صنعت به خدمات بهداشتتی و دامپزشتكی امری اجتناب ناپذير استت. پرورش صتنعتی شتتر مرغ همانند ستاير گونه های حيوانی باعث گرديده تا برای رفع برخی از م شكالت شامل عوارض د ستگاههای گوار شی، حرکتی و ... به برخی مهارتهای جراحی از جمله پروتكل بيهوشی احساس نياز و توجه بيشتری گردد. در اين مقاله سعی شده است اطالعاتی منظم و منسجم از داروهای پيش بيهوشی، بيهوشی و ميزان مصرف آنها در شترمرغ، ارائه گردد.

default مرگ و مير بره محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in trauma, مرگ_و_میر_بره 536 دانلود

تخمين زده شده است كه مرگ و مير بره در جهان در حدود بين 10 تا 30 درصد است . اكثر اين مرگ و مير ها در 3 روز اول پس از زايش اتفاق مي افتد . و دلايل اصلي مرگ و مير بره عبارتند از :
كه حين فرايند زايش عارض مي شود، Trauma عدم سازگاري نوزاد با محيط جديد، بيماري هاي عفوني و ساير موارد مي باشد . ميزان اينوع مرگ و مير از مكاني به مكان ديگر متغيير بوده و به سي ستم مديريتي مزرعه بستگي دارد . نگهداري گله در تراكم بالا ، الگوهاي رفتاري ميش زايش كرده را بهم ريخته و ممكن است بره ها دهد رخ ها ميش بين دزدي بره ويا مادرخود را گم کرده

default مرگ و مير بره محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in trauma, بره, مرگ_و_میر_بره 540 دانلود

تخمين زده شده است كه مرگ و مير بره در جهان در حدود بين 10 تا 30 درصد است .اكثر اين مرگ و مير ها در 3 روز اول پس از زايش اتفاق مي افتد .و دلايل اصلي مرگ و مير بره عبارتند از :
كه حين فرايند زايش عارض مي شود، Trauma
عدم سازگاري نوزاد با محيط جديد،
بيماري هاي عفوني و ساير موارد مي باشد .
ميزان اينوع مرگ و مير از مكاني به مكان ديگر متغيير بوده و به سي ستم مديريتي مزرعه بستگيدارد .
نگهداري گله در تراكم بالا ، الگوهاي رفتاري ميش زايش كرده را بهم ريخته و ممكن است بره ها دهد رخ ها ميش بين دزدي بره ويا كرده گم را خود مادر

براي بسياري از حيوانات بويژه پستانداران زنده ماني نوزادان به شدت به مراقبت هاي مادري
است وابسته .
رفتار مادري مي تواند شامل همه رفتارهايي باشد كه توسط مادران آبستن يا شيرده رخ م ي دهد.
به عنوان مثال تغييرات در رفتار غذا خوردن و رفتار اجتماعي كه زند ه ماني نوزادان را آسان
مي كند .

pdf مزایا و معایب جایگاه بسته محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی 459 دانلود

دانلود (pdf, 7.45 MB)

بهداشت دام (13).pdf

 مزایا:

• توجه دقیق و انفرادی بیشتر به دام

• بررسی دقیق روزانه جیره غذایی

• فرصت کافی برای خوردن غذا توسط دام

• حفاظت بیشتر دام در برابر شرایط نامساعد هوا و حمله حیوانات وحشی

• استراحت بیشتر دام در زمستان

• سهولت در عملیات بهداشتی و دامپزشکی

• بازدهی بیشتر از نظر اقتصادی

 معایب:

• هزینه زیاد برای ایجاد ساختمان

• در صورت عدم تهویه مناسب تجمع گازهای مختلف ایجاد بیماریهای تنفسی

• معمولا سیمانی بودن کف جایگاه ایجاد بیماریهای اندام حرکتی

• زمان بیشتر برای تغذیه دام

• زمان بیشتر برای شستشو و بهداشت جایگاه

• کوچک بودن جایگاه تحرک کمتر دام عدم آرامش و وقوع افسردگی در دام

 

pdf مزایا و معایب جایگاه نیمه باز دام محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in جایگاه_دام, جایگاه_نیمه_باز, مزایای_جایگاه_نیمه_باز, معایب_جایگاه_نیمه_بسته 2489 دانلود

دانلود (pdf, 7.45 MB)

بهداشت دام (14).pdf

 مزایا:

• هزینه کمتر برای ایجاد ساختمان

• زمان کمتر برای شستشو و بهداشت جایگاه

• جمع آوری ساده تر کود و فضولات از محوطه گردش دام

• استراحت مناسب تر دام در محوطه گردش

• کمتر بودن بیماری های تنفسی و اندام حرکتی

 معایب:

• توجه دقیق و انفرادی کمتر به دام

• مشکل بودن بررسی دقیق روزانه جیره غذایی

• کثیف بودن و آلودگی بیشتر پوست دام

• سختی در عملیات بهداشتی و دامپزشکی

pdf مزایای هیتر تابشی در مرغداری ها محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in اشعه_هيتر_تابشي, تامين_گرماي_مطبوع_مرغداري, تامين_گرمايش, تقليل_انتقال_آلودگي, سوخت_ساز_جوجه_ها, عدم_چرخاندن_غير_ضروري_هوا, قابليت_كنترل_ترموستات, كاهش_مصرف_گاز_مرغداري, مزاياي_هيتر_تابشي, مصرف_جزئي_برق, مصرف_سوخت_كم, هيتر_تابشي, هيتر_تابشي_در_مرغداري 1783 دانلود

دانلود (pdf, 801 KB)

هیتر تابشی (2).pdf

 تامین گرمایش مطلوب و راحت در تمام سطح سالن

 مصرف کم سوخت کمتر از %۰ %نسبت به سایر دستگاه ها 

 مصرف جزیی برق( هر دستگاه ۱/۰ کیلو وات در ساعت)

 تقلیل انتقال آلودگی و عدم چرخاندن غیر ضروری هوا

 توزیع یکنواخت تر و امکان کنترل درجه حرارت

 جلوگیری از ازدحام پرنده ها و کاهش امراض و تلفات

 گرم و خشکی کف سالن

 باال بودن سوخت و ساز جوجه ها

 امکان شستشو و ضد عفونی دستگاه در هر دوره

 امکان تامین دمای ۲۳ درجه سانتیگراد در روزهای اول جوجه ریزی

 تامین دمای 23 درجه سانتیگراد در کف سالن ظرف چند دقیقه.

 کاهش فوق العاده مصرف گاز نسبت به سیستم های موجود ( هیتر جت و کوره ای)

 عدم نیاز به گرمایش کل فضای سالن طی 19 روز اول جوحه ریزی.

 تامین گرمای مطبوع بدون ایجاد صدا و وزش باد.

 حمل ، نصب و کاربری آسان سیستم بدلیل سبکی و سادگی سیستم.

 عمر طوالنی به لحاظ استفاده از مواد آلیاژی مقاوم در برابر پوسیدگی.

 با داشتن سیستم قطع کن هوشمند ، ضریب امنیتی باالتری نسبت به سایر سیستم های گرمایشی دارد.

 قابلیت کنترل توسط ترموستات منطقه ایی یا انفرادی و اتوماسیون.

pdf مزایای پرورش حشرات خوراکی محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in طب_سنتی, مزایای_حشرات, پرورش_حشرات_خوراکی 1357 دانلود

دانلود (pdf, 672 KB)

٤٤ نوع حشره خوراکی در منوی جهان (3).pdf

اما مزایای پرورش حشرات خوراکی در کشورمان چیست؟ آروین در پاسخ به این سوال میگوید که مزایای مهم حشرات در پروتیین باال، چربی پایین و امالح و ویتامین فراوان و مزهای متنوع یا مواد موجود در بدن آنها است. در ایران پیشتر از همه عطاریها یا دکترهای طب سنتی اقدام به مصرف حشرات میکردند و االن هم به بیمارهای خود انواع و اقسام حشرات را تجویز میکنند. البته این نسخه پیچیها تخصص نیاز دارد و کار هر کسی نیست و افراد متخصص طب سنتی قادر به این کار هستند.

اسناد مزیای کاربردی شناخت DNA محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in DNA, درمان_پیشگیری_اختلال 552 دانلود

دانلود (docx, 162 B)

~$نایی با پروژه ژنوم انسان (1).docx

شناخت اثرات تغییرات DNA در میان افراد می تواند منجر به راه های جدید انقلابی برای تشخیص، درمان و حتی روزی پیشگیری از هزاران اختلال که بر ما اثر می گذارد، شود.  علاوه بر فراهم ساختن اطلاعات برای درک زیست شناسی انسان، شناخت توالی DNA موجودات دیگر می تواند منجر به درک درستی از قابلیت های طبیعی آنها شود که می توان آن را درجهت حل چالش های مراقبت های سلامتی، کشاورزی، تولید انرژی، بازسازی و حفظ محیط زیست و جداسازی کربن به کار گرفت.

pdf مزیت و معایب سیستم گرمایش از کف سالن مرغداری محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in سالن_حرارت_مرغداري, سالن_مرغداري, سيستم_گرمايشي, سيستم_گرمايشي_سالنهاي_مرغداري, كف_سالن_مرغداري, مراياي_سيستم_گرمايشي_مرغداري, معايب_سيستم_گرمايشي_مرغداري, منبع_حرارتي, گرمايش_سرمايش_مرغداري 2127 دانلود

دانلود (pdf, 326 KB)

مزیت_و_معایب_سیستم_گرمایش_از_کف.pdf

در پرورش و نگهداری از حیوانات اولین نکته ای که حائز اهمیت است، مکان نگهداری و مسئله گرمایش و سرمایش آنها می باشد که اگر به طور فنی این نکات رعایت نشود نگهداری آنان کار بسیار دشواری است و همچنین باعث وارد شدن خساراتی می شود لذا یک سیستم گرمایشی و یک منبع حرارتی باید به طور یکنواخت گرما را در کل سالن مرغداری پخش کند تا تمام محیط به یک میزان گرما داشته باشند. همچنین به طور مداوم نیاز به مراقبت و چک کردن نداشته باشد که همین چک کردن هزینه و وقت اضافی را برای سالن دار به وجود می آورد. مزیت دیگری که می توان گفت این است که به سادگی بتوان آن را راه اندازی کرد و هر دفعه به یک تکنسین متخصص در این زمینه جهت تعمیرات جزئی هماهنگی انجام ندهیم و با بتوانیم با یک نیروی فنی ساده این کار را انجام دهیم.قیمت این سیستم خیلی باال نباشد و یا از قطعات خیلی گران استفاده نشده باشد که برای یک تعمیر جزئی هزینه زیادی را برای ما به وجود آورد و همچنین بتوانیم مدت ها از آن استفاده نماییم. با توجه به موارد باال شما می توانید هزینه های جانبی را کاهش دهید. این سیستم حرارتی باید متناسب با محیط سالن باشد و با توجه به متراژ سالن تهیه شود و به گونه ای نباشد که فضای زیادی از سالن را اشغال کند و کارگران نتوانند بهراحتی سیستم تهویه را انجام دهند.در سالن های مرغداری حرارت تولید شده در پرندگان اغلب از روی میزان اکسیژن مصرفی آنها محاسبه می گردد، اگر پرنده در حال استراحت بوده رشد نکرده و یا اینکه چربی در بدن خود ذخیره ننمایند، درنتیجه یک ارتباط مستقیم بین اکسیژنی که توسط پرنده مصرف شده با مقدار حرارتی که تولید شده وجود دارد. سیستم گرمایش از کف در سیستم حرارت از کف گرمایش از کف سالن تولید می شود و در این سیستم گرمایشی در پرورش این امکان را به مدیریت واحدهای پرورش طیور می دهد که با تقسیم بندی و کنترل منطقه ای و امکان گرمایش در مناطق انتخابی طبق نیاز پرندگان طراحی شود. در این سیستم از گرمایش جریان حرارت به صورت یکسان است و چرخش هوا وجود ندارد در نتیجه آلودگی های و ذراتی که در هوا به صورت معلق وجود دارد کاهش پیدا می کند که این امر باعث تایید کردن وزارت بهداشت برای استفاده از این سیستم گرمایشی می شود)مزیت و معایب سیستم گرمایش از کف سالن مرغداری(. حرارت تولید شده در کف سالنهای مرغداری مستقیما“ به بدن پرندگان و تجهیزات و ادوات سالن حرارت مرغداری واقع شده منتقل می گردد بدون اینکه نیازی به گرم شدن کل محیط پرورش باشد که این امر باعث صرفه جویی در هزینه شده است.

pdf مسمــوميـــــت ناشـــى از مصـــرف گيـــاهان ســـمى محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in مرگ_میر, مسمومیت, هرباریوم, گیاهان_سمی 2151 دانلود

دانلود (pdf, 168 KB)

مسمویت گیاهی.pdf

در طــول قرن ها، انســان و حيوانــات در معرض خطر مســموميت هاي ناشــي از مصــرف گياهان ســمي بوده و هســتند. بنابراين، شناســايي اثرات گياهان سمي در بدن انســان و حيوانات از اهميت فوق العاده اي برخوردار اســت. مســموميت گاهي به صورت مرگ و مير و گاهي به صورت عــوارض كم و بيش خطرناك در انســان و حيوانات تظاهر مي كند. مســموميت هايي كه گاه و بي گاه در نقاط مختلف ايران به صورت انفرادي يا دسته جمعي، در بين حيوانات و گاه انســان ديده مي شود ناشي از آن است كه ما از گياهان اطراف خود كه با آن ها زندگي مي كنيم چندان شــناختي نداريم. پس لازم اســت تا آن جا كه ممكن اســت گياهان ســمي محيط زندگي خود را بشناســيم و از خطرات آن ها آگاه باشيم. نگارنده با توجه به عضويت در هرباريوم (Herbarium : محل جمع آوري گياهان) دانشــگاه فردوسي و همكاري در اجراي (طرح جمع آوري زيســتني هاي خراسان، سال 66- 61 (و هم چنين ســفرهاي متعددي كه طي چندين ســال با همكاران گران قدر مركز هرباريوم داشــته ام از نزديك با جلوه هاي زيباي طبيعت گياهي اســتان پهناور خراسان و ساير استان ها آشنا شده ام. مجموعه ي گياهاني كه با تلاش و كوشــش هاي فراوان و خســتگي ناپذير اعضاي هرباريوم جمع آوري گرديده و طبق استانداردهاي بين المللي خشك و نام گذاري و نگه داري شده اند، هم اكنون مورد بهره برداري عموم، به خصوص دانشجويان، اهل تحقيق، و علاقه مندان به شناسايي گياهان دارويي و غير آن ها، قرار گرفته است. در اين سال ها و ســفرها بارها از نزديك شاهد مرگ و مير حيوانات (اســب، الاغ، گوسفند، بز وحشي) و انسان ها بوده ام. ينك بر آن شدم تا با اعلام چند گياه سمي كه بيش تر در دسترس همگان، به خصوص كودكان، نوجوانان، جوانان و حتي بزرگ ســالان است و از خطرات آن ها آگاه نيستند، آن ها را با شــرح مختصري از مشخصاتشان و آن چنان كه از نزديك تجربه كرده ام براي خوانندگان اين مجله معرفي كنم.

pdf مشخصات عمومی گوساله سالم (شیری-گوشتی) محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in مشخصات_گوساله_سالم, گوساله_سالم, گوساله_شیری, گوساله_گوشتی 549 دانلود

دانلود (pdf, 380 KB)

دکتر نوری- بهداشت و پرورش دام.pdf

گوساله سالم از مادر سالم نیز بدنیا می آید و همچنین گوساله که رکورد های باالیی در اجدادش وجود داشته باشد نیز یک برتری نسبت به بقیه دارد.

1.زایش: یک گوساله باید به صورت کامال طبیعی به دنیا بیاید عواملی از دخالت نابه جا و نا آگاهانه درزمان زایمان باعث تولید یا زایش گوساله ناسالم می شود عواملی که مانع یک زایمان طبیعی می شود عبارتند از : 1.دخالت ناآگاهانه افراد بی اطالع2.دوقلو بودن3.وضعیت جنین در رحم4.حالت آناتومی گاو ماده آبستن مثل کوچک یا بزرگ بودن کانال زایمان. همچنین دخالت ناآگاهانه افراد بی اطالع وانجام عوامل فیزیکی در روی زایش طبیعی منجر به زمین گیر شدن نوزاد و مادرش می گردد از جمله در رفتگی،پارگی و شکستگی باعث خسارت به مادر و فرزندش می شود. بعد از زایمان و تولد گوساله اولین اقدام ضد عفونی بند ناف گوساله و عوامل بهداشتی دیگه گوساله سالم بعد از تولد رعایت شود بهداشت و پرورش دام تدریس استاد دکتر نوری ) خالصه مطالب مهم ()انتشارات ایوت( 2 شرایط گوساله سالم به دنیا اومده: 1.از لحاظ فیزیکی و ظاهری سالم باشد 2 .روی دست و پا بتواند بایستد و شروع به خوردن شیر می کند آغوز چیست؟ شیر اولیه وغلیظ که دارای مواد حیاتی ودفاع عمومی محسوب می شود توجه داشته باشید گوساله تازه متولد شده باید به اندازه کافی از آغوز تغذیه کند

2.هماهنگی اندام ها: گوساله سالم باید اندازه و از غالب اندام طبیعی بر خوردار باشد و عالوه بر این هیچگونه عدم تقارن وجود نداشته باشد اندازه اندام ها با اندازه استاندارد های آن نژاد هم خوانی داشته باشد

3.اشتها: گوساله باید کل جیره غذایی خود را به صورت تمام بخورد و کامال هضم کند.. مراحل اولیه تغذیه:شیر+غذا های نرم)آرد،گل یونجه( زمانی در تغذیه اولیه درون ظرف غذا مواد غذایی باقی بماند غذا باقی مانده در واقع همان غذا نرم می باشد.که این مورد نشان دهنده بی اشتهایی در گوسال تازه متولد شده است.

4.تحرک: باید گوساله تازه متولد شده به اندازه کافی جست و خیز داشته باشد.

5.نواقص ژنتیکی: کمبود یا اضافه بودن اندام های بدن و همچنین زوائد اضافه یا عوارض فیزیولوژیک به صورت ارثی می باشد. توده های هورمنی در رحم باعث عدم آبستنی می شود که این نیز وراثتی می باشد

 

pdf مشکل کم رگ کردن پستان در تلیسه ها محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in اکسی_توسین, تلیسه, رگ_کردن_پستان, پستان_تلیسه 2759 دانلود

دانلود (pdf, 2.71 MB)

بخش2ساختمان+سرپستانک،+پستان+و+مکانيسم+سنتز+شير.pdf

در بعضی از گاوداریها کم رگ کردن پستان در تلیسهها میتواند مشکل مهمی باشد. دامدار هم ممکن است بداند که این گاوها به مقادیر زیادی اکسی توسین نیاز دارند. اما این کار ضروری نیست. در ادامه بعضی از فاکتورهایی که ممکن است در این کار دخیل باشند، توضیح داده میشود. این بسیار مهم است که شما طوری رفتار کنید که شیردوشی برای تلیسهها، کاري لذت بخش باشد، نه اینکه براي آنها درد و ترس را به همراه داشته باشد. اگر ترسی در کار باشد، در بدن آن هورمون آدرنالین ترشح شده و مکانیسمهای رگ کردن پستان را مهار خواهد کرد. برای مثال، کار ایده آل این است که تلیسهها را قبل از زایمان به سالن شیر دوشی بیاوریم تا روند کار را یاد بگیرند. استفاده از مواد ضدعفونی برای پستان )تیت دیپ( تلیسهها در این مرحله باعث میشود که دستکاری و کار با آنها راحتتر شود. همچنین این کار شیوع عفونتهای دوران خشکی را کاهش میدهد و در نتیجه موارد ورم پستان بالینی در اوایل دوره شیردهی نیز کم خواهد شد. سعی نکنید تلیسهها را در سالن انتظار دنبال کنید تا آنها را به سالن شیر دوش هدایت کنید. چون معموال آنها در آخر میایستند، درست زمانی که حوصله و تحمل شیردوش تمام شده و این کار نیاز به کار اضافی دارد. مطمئن باشید که اندازه سالن شیردوش مناسب تلیسهها باشد تا به تلیسهها در بین گاوهای بزرگتر فشاروارد نگردد و تلیسهها احساس ناراحتی نکنند. همیشه مواظب درب عقبی سالن انتظار باشید، چون تلیسهها اغلب در آخر میایستند و اگر درب عقبی به آنها فشار بیاورد و یا بدتر اینکه اگر از وسایل برقی برای جمع کردن آنها استفاده شود، این خود مانع رگ کردن پستان در هنگام ورود تليسهها به سالن شير دوشي میشود. در بعضی از گاوداریها، تلیسهها را جداگانه وارد سالن شیردوش میکنند تا استرس کمتری به آنها وارد شود. چون مخلوط شدن با دیگر گاوها باعث ایجاد استرس در تلیسهها میشود. تلیسههایی که از نظر ارثی آمادگی عصبی بودن را دارند از این قضیه بیشتر متاثر میشوند. دور بودن تليسه از گوساله شيرخوار خود به مدت طوالني ميتوان باعث ناراحت شدن او شود. اگرچه عکس این قضیه هم برای بعضی از تلیسهها میتواند درست باشد. به عبارت دیگر دور بودن تلیسه از گوساله به مدت طوالنی باعث میشود تا تلیسه )بدون حضور گوساله( به رگ کردن پستان عادت کند و شیر به راحتیدوشیده شود، حتی اگر گوساله هم کنار مادر باشد. ادم بیش از حد پستان نیز میتواند یک مشکل باشد، چون این عامل برای تلیسهها دردناک است و باعث کاهش رگ کردن پستان میشود. تغذیه بیش از حد، پرخوری و عدم تمرین کافی قبل از زایمان از عوامل مستعد کننده این مشکل است. بعضی از دامداران عقیده دارند که تغذیه تلیسه در حین شیردوشی، باعث میشود که تلیسه از فکر ماشین شیردوش خارج شود. اما بعضی از دامداران این عقیده را ندارند و این کار را نمیکنند. اما بسیار حیاتی و مهم است که شما مطمئن باشید که حداکثر آماده سازی پستان برای شیردوشی انجام شده و قبل از اتصال خرچنگی، به خوبی تلیسه برای شیردوشی تحریک شده باشد. برای این منظور الزم است که تمام کارهای الزم از ضدعفونی قبل از دوشش، عمل پیش دوشش، شستن، خشک کردن و.... )در بخش ششم توضیح داده خواهد شد( قبل از اتصال دستگاه شیردوش به پستان، به طور کامل انجام شده باشد. بعضی از دامداران ماساژ ابتدایی پستان را با یک دستمال گرم برای رگ کردن بهتر پستان موثر میدانند. بعضی دیگر وجود یک کف پوش پالستیکی برای احساس راحتی بیشتر در کف سالن شیردوشی را موثر میدانند. اگر سازندگان ماشین شیردوش طوری دستگاه را تنظیم کنند که )قبل از اتصال دستگاه شیردوش( در ابتدا یک فاز سریع “ پالس تحریکی pulsation stimulation ”وجود داشته باشد )که با فشار خالء کمتری کار کند(، این تحریک باعث رگ کردن بهتر پستان میشود. در تلیسه تازه زا اگر پستان آنها خوب رگ نکرده باشد، بسیار مشکل است که متوجه شویم چه موقعی بایستی دستگاه شیردوش را از پستان جدا کنیم. برای شیر دوشی دفعات اول در تلیسهها، روش زیر پیشنهاد میگردد: 1 -تلیسه را به آرامی به سالن شیردوش راهنمایی کنید و تمام کارهای آماده سازی پستان را به طور کامل انجام داده و سپس دستگاه را وصل کنید. اگر شیری تخلیه نشد، حداکثر بعد از 1 تا 2 دقیقه دستگاه را جدا کنید. 2 -بایستی مثل برنامه سه بار دوشش، در دوبار دیگر دوشش هم این کار را تکرار کنید و تمام سعی خود را برای پاسخ مناسب رگ کردن پستان حتی با ماساژ پستان، به کار ببرید. 3 -اگر علیرغم همه این کارها هنوز پستان رگ نکرده است، در دوشش چهارم به مجرد ورود تلیسه به شیردوش، اکسی توسین را به او تزریق نمایید. بنابراین شیر تلیسه همراه با مراحل آماده سازی پستان رگ میکند، نه اینکه با اتصال دستگاه شیردوش این کار انجام شود. 4 -بسیاری از دامداران 2 میلی لیتر اکسی توسین برای چهار بار دوشش )دوشش فعلی و سه دوشش بعدی(، تزریق میکنند. سپس یک سی سی را برای دو دوشش بعدی و بعد نیم سی سی را دو دوشش بعد از آن تزریق میکنند )به شرط اینکه این مقدار کم کارایی داشته باشد(. بعد از آن هم سعی میکنند که بدون هیچ تزریقی تلیسه را بدوشند. کم رگ کردن پستان در همه تلیسهها، به يک شکل نيست. البته تا حدودی به شرایط مزاجی و خلق و خوی تلیسه و اینکه پروتوکول باال بطور کامل رعایت شود، مرتبط است. البته همیشه یک یا دو حیوان وجود دارند که به این روش پاسخ نمیدهند. همیشه یک فرمول خاص برای همه تلیسهها صدق نمیکند و ممکن است که الزم باشد روشهای مختلفی برای انجام این کار، در گروه خاصی از تلیسهها انجام شود.