زبان خود را انتخاب کنید

pdf پاروا محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in غدد_لنفاوی_موضعی, ویروس_سگ, ویروس_عفونی, پاروا 5091 دانلود

دانلود (pdf, 1.18 MB)

بیماریهای حیوانات خانگی (3).pdf

اروا ويروس سگها اولين بار در سال 1978 به عنوان يك ويـروس عفـوني جديـد در سـگها شـناخته شـد و در گاسترو آنتريت هاي هموراژيك سگها كه از ميزان كشندگي بالايي برخوردارند، ديده مي شود . حـدود سـه سـال پس از كشف ويروس واكسن آن تهيه و مورد استفاده قرار گرفت. معمول ترين فرم اين ويروس التهاب و عفونت روده كوچك است كه با نـاراحتي ، افـسردگي ، اسـتفراغ و كـم شدن آب بدن حيوان همراه است. برخي توله ها به محض بروز اسهال مي ميرنـد و برخـي ديگـر بـين 4-6 روز مقاومت مي كنند. آنهايي كه تا 8 روز دوام بياورند معمولاً زنده مي مانند. از بين رفـتن سـلولهاي خـوني و زخـم شدن روده حيوان باعث بوجود آمدن عفونت هاي باكتريايي ثانوي مي شود. بايد توجه داشت كه بسياري ديگر از باكتريها و ويروسها مي توانند موجب اسهال خوني شـوند و حتمـاً هـر اسـهال خـوني مبنـي بـر ويـروس پـاروا نمي باشد.

علائم ويروس پاروا: جالب توجه است كه اين ويروس مي تواند كاملاً مخفي باشد و يا با علائم كشنده همراه باشد كه اين نشانه ها به چهار عامل بستگي دارد: 1 (سن سگ مبتلا 2 (جثه حيوان 3(وجود پادتن در بدن حيوان 4 (نژاد حيوان درگير

عامل بيماري: پاروا ويروس سگها يك ويروس كوچك حاوي DNA و فاقد پوشش ليپوپروتئيني مي باشد. اين ويروس متعلـق به خانواده ي پاروا ويريده بوده و با ويروس هاي پان لوكوپني گربه و آنتريت سمور قرابت آنتي ژنيكي دارد. پاروا ويروس سگها از مقاوم ترين ويروس هايي است كه تا بحال شناخته شده اند . ايـن ويـروس ماههـا و حتـي سالها در محيط خارج قادر به ادامه ي حيات بوده و بسياري از مواد ضدعفوني كننده كه بـه صـورت تجـارتي دردسترس هستند بر روي آن بي تأثير است. هيپوكلريت سديم تنها ماده ي ضدعفوني كننده اي است كه بـر روي ويروس تأثير مي گذارد. اين ويروس از طريق مدفوع وارد محيط خارج مي شود و با ورود به بدن سگ هـاي حـساس از راه دهـان آن را بيمار مي سازد. ويروس ابتدا در بافت لنفاوي تكثير يافته و سپس خود را از طريق جريان خون بـه كريپـت هـاي روده ي كوچك مي رساند. و از نظر آنتي ژنتيكي فقط يك سويه بيماريزا از آن وجود دارد.

همه گير شناسي (اپيدميولوژي): سگها توسط بلع يا استنشاق ويروس از راه دهاني، حلقي، به بيماري مبتلا مي گردند. ويروس در لوزه هـاي غـدد لنفاوي موضعي و بافت هاي لنفاوي روده ها مستقر و تكثير مي شوند و سپس از تكثير در بافت لنفاوي ، ويرمـي بروز مي كند و متعاقب آن ويروس خود را به كريپت هاي موجود در روده كوچك كه به عنوان اندام هدف جهت تكثير ثانويه ي ويروس به شمار مي رود رسانده و شروع به توليد مي كند. در سلول كريپت ها تغييرات پاتولوژيك رخ مي دهند كه از نظر باليني منجـر بـه پيـشرفت بيمـاري و در نتيجـه كلاپس مخاط مي گردند. ويروس در سلول هاي ساير اندامهاي بدن قادر بـه تكثيـر و تزايـد مـي گـردد .از نظـر باليني عفونت ناشي از ويروس در سگها بسيار متنوع بوده و از عفونت هاي پنهاني تا بيماري حاد و كشنده متغيـر است. اكثر سگها به فرم پنهاني بيماري مبتلا مي گردند. عواملي از قبيل: سن، استرس، ژنتيك و همزمان شـدن بيماري با عفونت انگلي روده اي، زمينه ي بيماري را براي حالت حاد و مساعد مي نمايند .در برخي از نژاد سـگها مثل روت وايلر و دابرمن پينچر نسبت به ساير نژادها حساس تر بوده و به عفونـت هـاي شـديدي مبـتلا مـي گردد. لازم به ذكر است نژاد لابرادور سياه بيشتر از ساير نژادها به فرم شديد بيماري گرفتار مي شوند.در شـرايط تجربي همزمان شدن عفونت با انگل هاي روده اي يا سويه هايي از ويروس ديستمپر كه قـدرت بيمـاري زايـي خفيفي دارند سبب تشديد بيماري مي گردند.

علائم باليني: اغلب عفونت هاي حاصل از ويروس از نظر باليني به فرم پنهاني بروز مي كنند و در سگهايي كه به شكل باليني بيماري مبتلا مي گردند استفراغ و اسهال از اولين علائمي هستند كه ديده مي شوند، اصولاً خموده، خواب آلود و افسرده به نظر مـي رسـد. تـب در آنهـا متغيـر اسـت امـا لوكـوپني از يافتـه هـاي ثابـت ايـن بيمـاري بـشمار مي رود.سگهايي كه به فرم خفيف بيماري دچار مي گردند، معمـولاً پـس از يـك تـا دو روز خـود بخـود بهبـود مي يابند. در سگهايي كه به فرم شديدتر بيماري مبتلا مي گردند ممكن است درمان علامتي و تقويتي ضـروري باشد. اما اغلب پس از يك دوره ي سه تا 5 روزه بهبود مي يابند. در صورتي كه استفراغ ادامـه داشـته و اسـهال هموراژيك شديد بروز نمايد پيش آگهي بيماري چندان رضايت بخش نبوده و چنين سگهايي ممكن اسـت تلـف شوند، برخي از سگها ممكن است تا 24 ساعت پس از شروع علائم باليني دچار مرگ ناگهاني گردند . فرم كشنده و حاد بيماري در توله هاي جوان بروز مي كند و اگر ابتلا در سنين قبل از 8 هفتگي صورت گيـرد، برخـي دچـار ميوكارديت مي شوند.

درمان و پيشگيري: درمان گاسترو آنتريت هاي حاصل از ويروس شامل درمان هاي علامتي و تقويتي است . مايعات الكتروليت بايـد بر اساس ارزيابي وضعيت باليني دام تجويز گردد. و براي حفاظت دام در مقابل عفونت ثانويه باكتريـايي از آنتـي بيوتيك هاي وسيع الطيف بهره مي گيرند. اگر در سگها نشانه هـاي اسـتفراغ وجـود نداشـته باشـد جهـت كـاهش فلـورميكروبـي روده هـا مـي تـوان از آمينوگليكوزيدها استفاده نمود. در صورتي كه كولي فرم هاي طبيعي روده افزايش يـا سـاير انـدام بـدن را مـورد تهاجم قرار داده و منجر به بروز شوك آندوتوكسيك مي گردند . اگر شواهدي دال بر سپتي سـمي وجـود داشـته باشد بايد آمينوگليكوزيدها مانند جنتامايسين و كانامايسين و استرپتومايسين را به همـراه دز بـالايي از مـشتقات پني سيلين بصورت داخل وريدي تجويز نمود. در صورتي كه استفراغ براي مدت طولاني ادامه داشته باشد . بايد از داروي ضد استفراغ اسـتفاده نمـود و تجـويز داروي ضد اسهال بايد با احتياط صورت پذيرد. در سگهايي كه مقدار زيادي از پروتئين سـرم توسـط روده هـا از دست رفته و حجم خون آن كاهش يافته ممكن است انتقال پلاسما يا خون كامل ضروري باشد. واكسن هايي كه امروزه براي ويروس مورد استفاده قرار مي گيرد مطمئن و مؤثر هستند . چهار تا شش روز پـس از تزريق برخي واكسن ها يك لنفوپني زودگذر بروز مي كند. ويروس موجود در برخي از واكسن ها در روده ها تكثير يافته و از طريق مدفوع به خارج دفع مي گردد. ظهور عفونت حاصل از ويروس بدنبال تجويز واكسن توسط مطالعات تجربي كنترل شده به اثبات رسـيده اسـت . سن ايجاد مصونيت در توله ها به تيتر آنتي بادي مادري و مقدار آنتي بادي كه توسط آغـوز منتقـل شـده اسـت بستگي دارد. بدون كسب اطلاع از وضعيت آنتي بادي توله ها به سختي مـي تـوان يـك برنامـه واكـسيناسيون عملي ارائه نمود كه تقريباً در تمام توله ها مصونيت ايجاد نمايد . مشكل ديگري نيز وجود دارد و آن عبارتـست از اينكه: توله ها دو تا سه هفته قبل از اينكه قادر به كسب مصونيت گردند نسبت به عفونت هاي حاصل از سـويه بيماريزاي ويروس حساس شده و هيچ واكنشي نيز وجود ندارد كه اين حساسيت را به طـور كامـل از بـين ببـرد . دستيابي به حداكثر مصونيت در تولـه هـايي كـه اطلاعـي از وضـعيت ايمنـي آن در دسـت نيـست بهتـر اسـت واكسيناسيون در سنين 6 ،9 ،12 ،15 و 18 هفتگي انجام گرفته و پس از آن هر سال يكبار تكرار گردد. دو تا سه هفته قبل از آنكه توله ها قادر به كسب مصونيت باشـند نـسبت بـه عفونـت هـاي حاصـل از ويـروس حساس مي شوند و در طول اين مدت صرف نظر از اينكه چه برنامه اي به منظور واكـسيناسيون مـورد اسـتفاده قرار ميگيرد توله ها همواره در معرض خطر ابتلا به بيماري قرار دارند. به دنبال استفاده از واكسن حاوي ويروس كه امروزه در دسترس مي باشند مصونيتي ايجاد مي شود كه بـه مـدت يك تا سه سال ادامه خواهد داشت و تكرار سالانه ي واكسن كافي مي باشد. سگهايي كـه از عفونـت حاصـل از سويه هاي بيماريزاي ويروس بهبود مي يابند براي تمام عمر مصون باقي ميمانند.

pdf پاستورلوز يا وباي مرغان محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in بیماری_تنفسی_طیور, پاستور_وبای_مرغان 2353 دانلود

دانلود (pdf, 350 KB)

مروری بر بیماریهای تنفسی طیئور (6).pdf

این بیماری گاهی بشکل حاد عفونت خون و تلفات سریع و گاهی بصورت مزمن با ورم مفاصل یا ریش ظاهر می شود .نام وبای مرغان به هردو شکل بیماری گفته می شود . بیماری طبیعی در ماکیان، بوقلمون، غاز، اردک، قرقاول و کبوتر دیده شده است ولی حساسیت بوقلمون به مراتب بیشتر از گونه های دیگر پرندگان است. بیماری به میزان وسیعی در کشورهای گرمسیر شایع است. بیماری در تمام فصلها ولی بیشتردر پائیز و هوای مرطوب است. نشانیها در طیور درواگیرهای شدید عبارتند از اسهال و مرگ ناگهانی و تلفات شدید و چون علائم بیماری کاملاً شبیه وبای انسان است به این علت به آن نام وبای طیور داده اند. پاستوروکیت از اولین محققین بودند که بیماری را مطالعه کرده و باکتری دو قطبی که از خون و اندامهای بیماران جداکردند عامل بیماری دانستند. بیماری در تمام دنیا پراکنده و در درمانگاه طیوردانشکده دامپزشکی تهران پس از مدتها که بیماری موجود9( وسپس بکرات مشاهده شده است. 

pdf پاسخ ایمنی در مقابل باکتریهاي خارج سلولی محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in ایمنی, باکتریهای_خارج_سلولی, توانایی_تکثیر, سیستم_گردش_خون, مجاری_گوارش, کوکسیهای_چرک_زا 3102 دانلود

دانلود (pdf, 127 KB)

ایمنی در مقابل باکتریها (1).pdf

باکتریهاي خارج سلولی توانایی تکثیر در خارج از سلول میزبان را دارند. اینگونـه باکتریها قادرند در سیستم گردش خون، بافت همبند و یا فضاهاي خارج سـلولی از قبیل راههاي هوایی و مجاري گوارش تکثیر شوند. بیماریزایی آنها نیز میتواند از طریق ایجاد التهاب و تخریب در محل عفونت باشد، نظیر کوکسیهاي چـرك زا، یا از طریق تولید سم باشد. توکسینهاي باکتریهاي خارج سلول بـه صـورت ترشـحی (اگزوتوکسـین) و یـا سموم درونی (اندوتوکسین) میباشند. اگزوتوکسین ها، به صـورت فعـال ترشـح میشوند در صورتیکه اندوتوکسین ها جزیی از دیواره سلولی باکتري میباشند.

pdf پديده خروج ازكيست يا تبديل به فرم فعال محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in عفنت_کیست, فرمفعال, پدیده_خروج_کیست 1546 دانلود

دانلود (pdf, 377 KB)

کليات_انگل_شناسي_24120 (6).pdf

زمانيكه كيست در شرايط مساعد قرار گيرد قسمتي از غشاء خود را از دست داده و فرم عف ال تك ياخته از آن خارج ميشود در اين حالت رف م م و قا م بعد از طي مر حا ل ت ان قال پوستههاي مقا مت و ي را از دست داده و به شكل فرم فعال در بدن ميزبان در ميآيد. كه در اصطلاح به آن پديده خروج ازكيست يا تبديل به فرم فعال يا Excystment ميگويند

عواملي كه احتمالا" كمك به پديده Excystment Excystment ميكند

y عبارتند از : 1 -تغييرات اسموتيك محيط 2 -عمل آنزيمي تك ياخته بر جدار كيست مناسب pH -3 4 -تاثير آنزيمهاي ميزبان بر جدار كيست.

pdf پديده كيسته شدن انگل محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in انگل, کیسته_شدن 2670 دانلود

دانلود (pdf, 377 KB)

کليات_انگل_شناسي_24120 (5).pdf

پديده كيسته شدن (ncystment t t E :(بيشتر تك ياختهها با زندگي آزاد وانگلي در دوره زندگي خويش قادر به تشكيل كپسول يا غشاي محافظت كننده كم وبيش غير قابل نفوذي در اطراف بدن هستند كه سبب بقاء آنها در شرايط محيطي نامساعد مانند خشكي، حرارت مواد شيميائي مضر و عدم اكسيژن ميشود. اين كيفيت كيسته شدن نام دارد، بدينوسيله تك ياخته علاوه بر زنده ماندن در محيط خارج قادر به عبور از معده و رسيدن به روده يا اعضاء ديگر ميزبان جديد است. از همه مهمتر كيست تك ياختهها مرحله آلوده كننده بوده و باين شكل منتقل ميشوند. y كيسته شدن تك ياختهها با زندگي آزاد در آب و خاك مرطوب به منزلة واكنشي در مقابل خشكي است ولي در تك ياختههاي انگلي مرحله طبيعي از دوران زندگي است

pdf پدیده فسفرسانس و فلوئورسانس محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in فلوئورسانس, نور_مرئی, نور_نامرئی, پدیده_فسفرسانس 1311 دانلود

فسفر سانس وفلوئورسانس پدیده هایی هستند که در آنها یک ماده خاص که بطور عام به آن فسفر گفته می شود پس از قرار گرفتن در مقابل نور مرئی یا غیرمرئی یا عوامل خارجی نظیر ضربه خوردن ،گرم شدن ،مالش وخراش این را در خود ذخیره می کند وسپس آن انرژی را به صورت طیفی از امواج مرئی در طول مدت زمانی منتشر می کند،اگر این را بعنوان شباهت این دو پدیده باشد تفاوت آنها در اختالف زمانی بین این دودریافت تابش یا بعبارت دیگر دوام تابش است. اگر زمان تحریک کمتر از 10 به توان 8 -ثانیه باشد ،این پدیده را فلورسانس گوییم واگر زمان تحریک بیش از 10 به توان 8 -ثانیه باشد آن را فسفرسانس می نامیم.به عبارتی در فسفرسانس تحریک طوالنی تر وتشعشع طوالنی تری داریم ودر فلورسانس تحریک کوتاه تر وتشعشع کوتاهتری داریم.این نور افشانی سرد ورنگین است و ارتباطی به سوختن ،اکسیداسیون ویا تولید حرارت ندارد. در فلورسانس که نمونه آن نور المپ فلورسنت خانگی )مهتابی( یا صفحه تلویزیون است تابش آنی است وتقریبا بالفاصله بعد از قطع نور تمام می شود. در حالیکه در فسفرسانس که نمونه آن اسباب بازیها ووسایل شب نما است ماده پس از قطع نور نیز تا مدتی به تابش ادامه می دهد که مقدار آن بسته به ماده مورد استفاده دارد که می تواند از چند ثانیه تا چند روز وحتی چند سال طول بکشد.

pdf پدیدهی فتوپریودیسم و همزمانی فحلی به کمک مالتونین محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in تولید_مثل_فصلی, فتوپریودیسم, ملاتونین, همزمانی_فحلی 1243 دانلود

دانلود (pdf, 523 KB)

@evet4 موضوعی ۴۲۱ (2).pdf

تولیدمثل فصتلی در گوستفند به طور عمده توست فتوسریودیستم ا بر استا ترمح مالتونین ا البته دیگر فاکتورهای محیطی مانند دما، ت ذیه ا رفتارهای اجتماعی تنویم میمتود. استفاده از مالتونین اگزاکنو در فصتتتتل انستتتتترا متنتجتر بته متتتراه زادتتر از متوعتد فصتتتتل جتفتتگتیتری متیمتتتود. 4 مالتونینهای کامتنی توانایی جلو انداختن ا نیز کوتاه کردن فصل جفتگیری در طیف اسیعی از نژادهای گوستفندان با الگوهای فصتلی متفاات دارند. سیشنهاد مده که بهترین زمان کامتن مالتونین ندادا 15 راز قبل ار مراه فحلی است. نوه ساسخی که به تیمار مالتونین داده میمود اابسته به نژاد، فصل ا میردهی یا عدم متیردهی استت. گوستفندان نیواناتی با جفتگیری فصلی هستند که درجهی این امر در آنها در بین نژادهای مختلف متفاات استتتت. امرازه در دانش استتتتفاده از هورمونها برای کنترل فعالیت تولیدمثل به راشهایی توجه میمتتتود که آزاد متتتدن هورمونها در آنها به کندی صتتتورت میگیرد تا با تامین میزان هورمون در بدن مشابه به نالت طبیعی آن بوده ا تاثیر آن نیز بیشتر خواهد بود.

pdf پرتو( یونیزان-غیر یونیزان -x ) محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in ذرات_انرژی, پرتو, پرتوx, پرتو_غیریونیزان, پرتو_یونیزان, پرتوهای_کیهانی 1538 دانلود

تعریف پرتو: پرتو به معنای ذرات انرژی درون محیط یا فضاست.

پرتو یونيزان: با عبور از محیط تولید ذرات باردار منفی و مثبت می کنند. منابع مولد پرتوهای یونیزان می توانند مانند پرتو الفا حاصل انرژی هسته ای و زباله های ساخت بشر باشند یا می توانند مانند پرتو های کیهانی حاصل از خورشید یا مواد رادیو اکتیو پوسته ی زمین که به صورت ذره یا انرژی خالص بدون جرم و بار الکتریکی تابش می شوند زمینه ی طبیعی داشته باشند.

پرتو غير یونيزان: پرتو هایی که انرژی کافی برای یونیزه کردن اتم ها و شکستن پیوند های شیمیایی ندارند. این پرتو ها می توانند صرفاً باعث تغییر در انرژی ارتعاشی و گردشی مولکول های بافت زیستی گردند و از این طریق سبب تغییرات مولکولی یا رها سازی انرژی به صورت گرما شوند. تابش الکترومغناطیسی یا انرژی الکترومغناطیسی بر اساس تئوری موجی، پدیدهای موجی شکل است که در فضا انتشار مییابد و از میدانهای الکتریکی و مغناطیسی ساخته شدهاست. این میدانها در حال انتشار بر یکدیگر و بر جهت پیشروی موج عمود هستند. گاهی به تابش الکترومغناطیسی نور میگویند، ولی باید توجه داشت که نور مرئی فقط بخشی از گستره امواج الکترومغناطیسی است. امواج الکترومغناطیسی بر حسب بسامدشان به نامهای گوناگونی خوانده میشوند: امواج رادیویی، ریزموج، فروسرخ )مادون قرمز(، نور مرئی، فرابنفش، پرتو ایکس و پرتو گاما. این نامها به ترتیب افزایش بسامد مرتب شدهاند.

پرتو X: پرتو ایکس )پرتو رونتگن( نوعی از تابش الکترومغناطیسی با طول موج حدود 01/0 تا 10 نانومتر و انرژی بین 100 الکترون ولت تا 100 کیلو الکترون ولت است. طول موج پرتو ایکس از طول موج پرتو فرابنفش پایینتر و از طول موج پرتوگاما باالتر میباشد. نام دیگر اشعه ایکس، اشعه رونتگن میباشد، که این نام بر گرفته از نام شخصی به نام ویلهلم رونتگن میباشد که کاشف این اشعه است. علت نام گذاری اشعه ایکس از طرف ویلهلم رونتگن نشان دادن کشف یک نوع اشعه ناشناخته بوده است. نحوه نگارش اشعه ایکس در زبان انگلیسی به سه روش انجام میپذیرد، که عبارت از ray-x ،xray و همچنین ray X میباشند.

pdf پرخونی مزمن سم يا فوريور محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in تورم_بافتهای_زنده, فریور, پرخونی_مزمن, پودودرم 1279 دانلود

دانلود (pdf, 137 KB)

لنگشهای با پیشرفت آهسته (2).pdf

فوريور، تورم بافتهای زنده پا (پودودرم) است که در نتيجه سموم ايجاد میشود. اين سموم به دنبال اختلالات متابوليکي مانند اسيدوز يا متعاقب عفونتهايی مانند متريتها و اورام پستانی توليد میشوند در نتيجه اين عارضه بيشتر در گاوان شيروار ديده میشود. اين جراحات در گاوان شيروار عبارت است از دراز شدن، هپن شدن، مدور شدن و بلند شدن قسمت قدامی ديوارهها (Pince ، (خونريزیهای کف سم ، زرد ـ خاکستری رنگ شدن قسمت شاخی سم و باز شدن و جدا شدن خط سفيد. به مرورزمان، عوارض (به صورت اولسر تيپيک کف سم) باعث آشکارشدن جوانههای گوشتی (گيلاس) میشوند. در ابتدا راه رفتن خشک است وبه محض وقوع اولسراسيون لنگش شديدتر میشود. فوربور به حالت مزمن باقی میماند يا در اشکال خفيفتر به بهبودی میانجامد. اولسر ممکن است عوارضی مانند عفونت عميق پا به همراه نکروز سومين بندانگشت و يا تورم مفصل چرکی پا را درپی داشته باشد. در بيشتر موارد، انگشتان خلفی خارجی مبتلا میشوند. تغيير ناگهانی رژيم دوره خشکی به رژيم دوره شيرواری ( با انرژی بسيار بالا) و زمينهای سفت و سخت از جمله مهمترين فاکتورهای مساعد کننده جهت بروز بيماری میباشند

pdf پروتئومیکس محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in پروتئومیکس 3231 دانلود

دانلود (pdf, 343 KB)

آشنایی با پروتئومیکس2.pdf

روشی معقول براي ایجاد ارتباط بین اطلاعات موجود در توالی نوکلئوتیدي و (Proteomics) پروتئومیکسخصوصیات عملکردي یک سلول میباشد.  از پروتئومیکس و تکنیکهاي آن در تجزیه و تحلیل تنوع ژنتیکی، توصیف موتانتها، شناسایی و توصیف اثر عوامل غیر زنده بر موجود از طریق پروتئینهاي پاسخگو، مقاومت موجود به استرس و غیره در زمینههاي مختلف از جمله پزشکی، کشاورزي، صنعتی و غیره بطور گسترده استفاده میشود.

pdf پروتئينهاي سيستم كمپلمان محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in اعمال_بیولوژیکی, ساختمان_شیمی, پروتئین, پلی_پپتیدی, کمپلمان 2803 دانلود

دانلود (pdf, 8.02 MB)

سیستم دعاعی بدن (9).pdf

سيستم كمپلمان از مجموعة پروتئينهايي تشكيل شده است كه از نظـر سـاختمان شـيمي ايي و اعمـال بيولـوژيكي بـا يكـديگر متفاوتند. اين پروتئينها از دو يا سه زنجيرة پلي پپتيدي تشكيل يافته كه بوسيله پيوندهاي دي سولفيدي به يكديگر متصلند . زنجيرة بزرگتر آلفا، زنجيرة كوچكتر بتا و اگر زنجيرة سومي هم وجود داشه باشد گاما نامگذاري مي شود. حداقل 25 نوع پروتئين مختلف در سيستم كمپلمان تاكنون شناخته شده كه حدود 15 درصد (W/W (وزن گلبولينهاي پلاسـما را تـشكيل مـي دهنـ د. پروتئينهـاي سيستم كمپلمان توسط سلولهاي متفاوتي ساخته مي شوند كه در اين رابطه مونوسيتها يا ماكروفاژها، فيبروبلاستها، سـلولهاي ريـه، بافت چربي ، سلولهاي اپي تليال روده و دستگاه تناسلي – ادراري ( به جز كليه ها) و به ويـژه سـلولهاي پارانـشيم كبـدي تـاكنون شناخته شده اند. به طور كلي پروتئينهاي سيستم كمپلمان را به دو دسته مي توان تقسيم كرد: الف ) دسته اي كه در ابتدا غيرفعالند و پس از فعال شدن قادر به انجام وظيفه خود مي باشند. اين گـروه 12 عددنـد و آنهـا را پروتئينهاي عملكردي (Functional (مي گويند. ب ) دستة ديگري از پروتئينهاي سيستم كمپلمان نقش كنترل كننده يا بازدارنده (Inhibitor (دارند و در حقيقت از فعاليـت بيش از حد پروتئينهاي فعال شده دستة اول جلوگيري ميكنند. اين دسته را پروتئينهاي تنظيم كننده(Regulator (مينامند.

نامگذاري پروتئينهاي سيستم كمپلمان : هريك از پروتئينهاي سيستم كمپلمان را به صورتي نمايش مي دهند . دسته اي از پروتئينهاي غيرفعال را با حروف«C «بزرگ نشان مي دهند. اين دسته از پروتئينها 9 نوع مختلف مي باشند كه هر كدام با شمارة مربوطه مانند C1 ، C2 الـي C9 مـشخص مي شود. بعضي ديگر را با كلمه فاكتور و حروف بزرگ الفباء لاتين نشان مي دهند. ماند فاكتور B فاكتور H و غيره. دستة ديگري از پروتئينهــاي سيــستم كمپلمــان را برحــسب كــاري كــه انجــام مــي دهنــد نامگــذاري كــرده انــد، ماننــد C1inhibitor يا C1inactivator . بعضي از پروتئينهاي سيستم كمپلمان را اصطلاحي نامگذاري كـرده انـد ماننـد Protein" S . "بعـد از فعال شدن اولين پروتئين سيستم كمپلمان كه توسط مواد فعال كننده خاصي (Activator (صورت مي گيرد، سـاير پروتئينهـاي سيستم كمپلمان پشت سرهم مانند آبشار(Cascade (تا آخرين جزء فعال مي شوند. فعال شدن ايـن مولكولهـا پـس از شكـسته شدن و جدا شدن يك قطعة كوچك پپتيدي كه معمولا بر روي زنحيره بلند آلفا قرار دارد صورت مـي گيـرد . پـس از فعـال شـدن مولكول، پيوند داخلي تيواستر در اين زنجيره آزاد مي شود. پيوندهاي تيواستر يك پيوند اشتراكي بين كربن و گوگرد اسيدهاي آمينه گلوتامين و سيستئين (O=C-S (-بر روي زنجيره هاي پلي پپتيدي آلفا است. قطعة فعال شدة كمپلمـان بوسـيلة پيونـد تيواسـتر تشكيل پيوند اشتراكي باعامل آمين يائيدروكسيل در ايميون كمپلكس مي دهد و بدينوسيله به آن متصل مي شود.

pdf پروتئین های هیبریدی محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in آمینو_اسید, پروتئین_های_هیبریدی 1314 دانلود

دانلود (pdf, 188 KB)

مهندسی پروتئین (1).pdf

می توان توالی آمینواسیدی یک پروتئین را به پروتئین دیگر جوش داد که به این ساختمان پروتئینی جدید، پروتئین هیبرید یا کیمریک گفته می شود که به طور کلی ویژگی های هر دو ساختمان را داراست. پروتئین های هیبریدی بطور گسترده ای در مطالعه اینترکش بین دو یا چند پروتئین به کار می رود. در مهندسی پروتئین دانشمندان نخست به اطلاعات جامع و کاملی از ساختار و عملکرد پروتئین ها دست خواهند یافت تا بتوانند به پشتوانه ی این دانش به تغییرات مورد نیاز دست پیدا کنند. این رویکرد بسیار ارزان قیمت بوده و به لحاظ تکنیکی آسان است، چرا که جهش زایی مستقیم در یک مکان ویژه به طور
ایده آلی گسترش یافته است. اما در این رویکرد مشکل اساسی عدم دستیابی به اطلاعات و دانش کافی نسبت به ساختار سه بعدی پروتئین است. همچنین حتی با وجود این شناخت تعیین اثر جهش های مختلف برروی پروتئین نهایی ایجاد شده، بسیار دشوار و دست نیافتنی خواهد بود. الگوریتم های کامپیوتری جهت طراحی پروتئین ها، دانشمندان را در شناخت و تعیین کانفورماسیون فضایی ونیز توالی بندی مناسب اسید های آمینه به صورتی که آرایش سه بعدی آنها دارای حداقل انرژی خود یا به عبارتی حداکثر پایداری باشد یاری می کند. زمانی که توالی اسیدآمینه های مورد بررسی طولانی باشد، روش های مدل سازی کامپیوتری تعیین ساختار را بسیار آسان خواهد کرد در مهندسی پروتئین از پروسه ی ساخت طبیعی پروتئین در بدن ، تقلید می کند. مهندسی پروتئین می تواند در هر دو شرایط درون تنی و برون تنی انجام بپذیرد. یکی از کاربردهای مهندسی پروتئین، ایجاد پروتئین های درمانی با ویژگی های بهبود یافته مثل انحلال پذیری بالاتر و یا پایداری بیشتر است. همچنین از این
روش برای رسیدن به فعالیت های بیولوژیکی جدید نیز استفاده می شود مثل تولید آنتی بادی های کاتالیتیک، آنتی بادی هایی که قادر به کاتالیز واکنشی خاص است.

pdf پرورش تليسه هاي جايگزين محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in تلیسه_های_جایگزین, پرورش_تلیسه 1156 دانلود

دانلود (pdf, 444 KB)

پرورش تلیسه های جایگزین.pdf

از بزرگترين و مهمترين سوالاتي آه محققين در آشورهاي استراليا، اروپا و امريكاي شماليبا آن روبرو هستند، مسئله تعيين اثرات سطح تغذيه و سن تليسه در هنگام اولين زايمان برروي ميزان توليد و آارآيي حيوان مي باشد. تليسه هايي آه بيش از حد چاق شده باشند مانندآنهايي آه آمتر از حد اپتيمم خود رشد آرده باشند نمي توانند به توليد مورد نظر برسند. تليسه٢٧ ماهگي اولين زايمان خود را انجام مي دهند و نيز از سطح رشد – هايي آه در سنين ٢٤٠ و براي گاوهاي نژاد آوچكتر /٧ – ٠/ مناسبي برخوردار هستند ( براي گاوهاي هلشتين ٦٠ آيلوگرم در روز) معمولا داراي توليد بيشتري در طول عمر /٥ – ٠/ مانند جرزي ٤اقتصادي حيوان مي باشند تا آنهايي آه در زمانهاي ديرتري زايمان انجام داده اند. حيواناتسريع الرشدتر، راندمان بيشتري در تبديل غذا دارند، چون قسمت آمتري از غذاي مصرفي راصرف نگهداري خود مي آند و بدين ترتيب بيشتر غذا صرف توليد ( رشد ) حيوان مي گردد.اگرچه بر طبق برخي تئوريها تليسه ها هر چه زودتر و سريعتر رشد نمايند، ولي برخي ديگرحداقل سني را نيز براي آبستن شدن و زايمان حيوان تعيين نموده اند. آزمايشات زيادي دررابطه پرورش تليسه ها انجام شده و نشان داده اند آه تليسه هايي آه خيلي زودتر از موعدزايمان انجام داده اند نتوانستند به توليد مورد نظر ( پتانسيل خود ) دست پيدا نمايند، و نيز پساز زايمان دچار مشكلات فراواني هم شده اند، در مقابل به وزن مناسبي نيز دست پيدا نكرده اند( از رشد مناسبي نيز برخوردار نشده اند). با تمام اين اوصاف توصيه هاي براين است آه هيچگاو هلشتيني نبايد زودتر از ٢٣ ماهگي زايمان آنند، ولي بعد از اين سن هرچه سريعتر باشدبهتر مي باشد. در تحقيقي نشان داده شده آه به ازاي هر يك ماه تاخير در زايمان تليسه ها درافزايش توليد (FCM) يك دوره ٣٠٠ روزه بطور ميانگين ٧٣ آيلوگرم شير تصحيح شدهبراي گله ايجاد آرده اند. اين تاثير تا ٢٩ ماهگي ادامه داشته است، بنابراين زايمان در بيش از٢٩ ماهگي سودمند نمي باشد و توصيه نيز نمي گردد.

pdf پرورش مرغ شاخدار بصورت سنتی محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in بهداشت_محیط, بهدشت_محیط, بیماریهای_طیور, روش_سنتی_پرورش_مرغ_شاخدار, متابولیسم, مرغ_گینه, پرورش_مرغ_شاخدار, پرورش_مرغ_گینه 5617 دانلود

دانلود (pdf, 1.10 MB)

اصول_پرورش_و_نگهداری_مرغ_گینه_یا (1).pdf

در این روش پرند گان در فضایی ازاد یا در محوطه فنس نگهداری می شوند. برای هر پرنده رعایت بهداشت بسیار مهم است زیرا منشاء بیشتر بیماریهای طیور عدم رسیدگی به بهداشت محیط است.در نگهداری بصورت سنتی پرنده از مقاومت بیشتری برخوردار میشود. تاثیر نور خورشید در زیر پوست پرند گان کمک به تولید ویتامین D3 می باشد .نقش این ویتامین در تنظیم متابولیسم و فسفر و کلسیم می باشد. به همین علت پرندگانی که در معرض افتاب هستند از استخوان بندی محکم تری بر خوردارند.مرغ های شاخدار نیمه وحشی هستند مانند کبک پرواز می کنند اما بر خالف کبک به محیط عادت می کنند و در محیط ازاد صبح زود به دنبال غذا می روند و معموال از مقر خود زیاد دور نمی شوند و باتاریک شدن هوا بر می گردند.حیوانات وحشی قادر به گرفتن انها نیستند وقتی با انها روبرو می شوند دسته جمعی با سر و صدای زیاد بسوی دشمن حرکت میکنند که موجب وحشت دشمن شده و فرار می کنند. باغ ها، زمینهای کشاورزی , محیط های باز , خانه ها با محوطه بزرگ , بهترین مکان ها برای نگهداری این مرغ است.مرغ شاخدار را می توان در کنار مرغ خانگی بوقلمون و ...نگه داری کرد.مرغ شاخدار به ندرت کرچ می شود.به همین دلیل در طول بهار و تابستان حدود۵۱۱الی ۵۱۱عدد تخم می گذارد .در سال های اول من از مرغ و بوقلمون برای جوجه کشی استفاده می کردم. تعداد ۵۱عدد زیر پای مرغ و تعداد ۲۲عدد زیر بوقلمون کافیست .به دلیل طبیعی بودن در صد جوجه در اوری بسیار باالست و مادر میتواند براحتی جوجه ها را بزرگ کند .بهتر است مادر و جوجه ها را تا ۲۱روزگی در محیطی به مساحت ۵مترمربع نگهداری کرد و بعد از ان بیرون اورده و به محیط عادت دهید.در طول این مدت ازغذای کرامبل که بصورت پودر است استفاده کنید.جوجه های مرغ شاخدار بسیار ترسو و وحش هستند.اگر بتوانید در چند روز اول تخم مرغ اب پز در کنار دانه به جوجه ها بدهید تمام ویتامین های بدن انها را تامین میکند. مواظب باشید ظرف ابخوری انها طوری نباشد که جوجه ها خیس شوند.سعی کنید از ابخوری مخصوص استفاده کنید تا جوجه ها از بین نروند.روباه سمور و زاغ بزرگترین دشمنان جوجه ها هستند.وجود کنه های ریز در بدن جوجه ها موجب از پای در اوردن انها میشود که در صورت مشاهده می توانید از پودر مورچه به مقدار کم استفاده کنید.

pdf پرورش مرغ شاخدار بصورت صنعتی محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in بیماری_نیوکاسل, جوجه_کشی_مصنوعی, سالنهای_پرورش_طیور, قارچ_کش, مرغان_محلی, مرغهای_پرورشی, منبع_ویتامینB6 1428 دانلود

دانلود (pdf, 1.10 MB)

اصول_پرورش_و_نگهداری_مرغ_گینه_یا (2).pdf

در جوجه کشی مصنوعی دمای مطلوب جهت جوجه در اوری ۳۶۷۱ درجه سانتیگراد یا ۷۱ ..درجه فارنهایت است. رطوبت مناسب بین ۱۱ تا ۷۱ درصد میباشد.حرارت مناسب برای جوجه ها در هفته اول ۳۷ تا ۳۳ درجه سانتیگراد بوده که می توان هر هفته ۲ درجه حرارت را کاهش داد و به ۲۱ درجه سانتیگراد رسانید.رعایت سکوت و نور کم دائمی سبب جلوگیری ازترس جوجه ها و نشان دادن عکس العملهای شدید میگردد.با توجه به مصرف کم اب توسط جوجه ها بهداشت محیط و اب سالم و ظروف تمیز غذا خوری و ضد عفونی محیط توسط قارچ کش های مخصوص سالن های پرورش طیور بخصوص در ۳ هفته اول نقش بزرگی را برای جلوگیری از تلفات احتمالی جوجه ها ایفا می کند.وزن تخم ها در حدود ۱۱ گرم و در نژادهای پرورشی این مرغ تعداد تخم های گذارده شده به ۵۶۱ عدد در طول سال می رسد.اولین تخم به صورت معمول در سن ۳۵ هفتگی گذاشته می شود.احتیاجات پروتئینی مرغ شاخدار بیشتر از مرغان محلی است.در طول دوران تخم گذاری مرغ مادرنیاز به ۵۱۱ تا ۵۵۱ گرم غذای مناسب چون مخلوط ذرت با کنجاله بادام زمینی تخم پنبه علوفه و... که در واقع تامین کننده نیاز های بدنش چون کلسیم فسفر پروتئین خام الیزین میتونین میتونین سیستین است را دارد. مرغ های شاخدار نسبت به پرندگان دیگر مقاومت بیشتری را در قبال بیماریهای مرسوم در میان طیور همچو بیماریهای ویروسی باکتریایی از خود نشان می دهند.جوجه های مرغ های شاخدار در طول هفته های اول زندگی خویش در مقابل بیماری نیوکاسل مقاوم نیستند.تا کنون بیش از چهارده نوع بیماری )ویروسی-باکتریایی-انگلی و کمبود تغذیه ای به عنوان مثال ویتامین B2 که سبب خمیدگی انگشتان پا میگردد(در بین جوجه ها به ثبت رسیده ولی قدر مسلم ان است که اعمال مدیریت صحیح که نهایتا منجر به رعایت اصول بهداشتی میتواند درهفته اولیه از مرگ و میر جوجه ها جلوگیری بعمل اورد.مرغ های پرورشی بعد از ۵۱ تا ۵۲ هفته با وزن ۵۷۷ کیلوگرم به بازار عرضه می گردد.گوشت مرغ شاخدار بسیار نرم و دارای مقدار کمی چربی ولی سرشار از پروتئین و کلسترول کم و نیاسین خوب است و به عنوان تامین کننده منبع ویتامین B6 سلنیوم و ویتامینهای دیگر مورد نیاز بدن انسان میباشد.

pdf پرورش نژاد فلک فیه در مصر محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in باروری_قوی, مصر, پرورش_نژاد_فلک_فیه 1690 دانلود

دانلود (pdf, 117 KB)

پرورش نژاد فلک فیه در مصر.pdf

باروري قوي

بالغ بر 1200 رأس گاو می باشد که در حال افزایش است. او در دامداري خود Kamel اکنون گله شیري دکتر نژاد سیمنتال، هلشتاین و آمیختۀ سیمنتال – هلشتاین پرورش می دهد. به واسطۀ مدیریت خوب، سطح تولید مناسبی در گله وجود دارد. میانگین تولید شیر گاوهاي هلشتاین 10900 کیلوگرم است، اما گاو هاي فلک فیه در حال رقابت با آنها با متوسط تولید بیش از 9500 کیلوگرم هستند. درآمد کشتار خوب و هزینه هاي دامپزشک پایین براي آنها، مزایاي این نژاد در برابر هلشتاین هستند. وقتی صحبت از سود آوري باشد با وجود دماي بالا در تابستان، فلک فیه باروري بسیار عالی دارد. مشخص
شده است که فاصله گوساله زایی 381 روز است. گاوهاي فلک فیه زودتر از هلشتاین تلقیح میشوند و اکثرا بعد به شدت به کیفیت توجه میکرد، اما اگرچه تولید Kamel از اولین تلقیح آبستن میشوند. در هنگام خرید، دکتر چشمگیر گاوهاي فلک فیه بدلیل این که در آلمان از شجره هاي مادرانی با رکورد تولید 7000 تا 8000 کیلوگرم انتخاب شده اند، قابل توجه بوده است. این نشان می دهد تا چه اندازه فلک فیه میتواند در شرایط آب وهوایی بد و دشوار به طور مناسبی نگه داشته شود

pdf پرورش کبک محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in احتیاجات_غذایی, بیولوژیک, غذاهای_ارگانیک, مصرف_گوشت_کبک, منابع_گیاهی, منبع_پروئینی, پرورش_کبک, پودر_خون, گوشت_ماهی 1913 دانلود

دانلود (pdf, 1.04 MB)

راهنمای جامع پرورش کبک.pdf

پرورش كبك رخدادي است كه شايد موفقيت افراد شاغل در اين حرفه به اضافه ايجاد عنواني متفاوت از لحاظ شغلي، مزيد علت صرفه اقتصادي آن شده است. رشد چشمگير اين صنعت طي سالهاي اخير به دليل اقبال عمومي در مصرف گوشت كبك به عنوان منبع پروتئيني ميتواند به اين ديدگاه نگريسته شود كه ضمن استفاده از خواص درماني و تنوع در آشپزي ، گريزي نيز به مجموعه غذاهاي ارگانيك زده شود. عليرغم اينكه تعريف واژه ارگانيك كه در برخي كشور ها بيولوژيك نيز گفته ميشود بسيار مرتبط با قوانين ملي هر كشوريست و سازمان هايي همچون فائو استاندارد قطعي بر آن ننهاده اند، معذالك از جمله شروطي كه در منابع از آن ياد شده است ، عدم اصالح نژاد و حفظ توانايي طبيعي پرنده در برابر بيماري ها و عدم استفاده از برخي مواد غذايي در جيره طيور منجمله فراورده هاي ساير حيوانات مانند پودر خون ، گوشت يا ماهي است كه باتوجه به توانايي طبيعي اين پرنده ، با تغذيه از منابع گياهي كليه احتياجات غذايي پرنده برآورده شده و نياز به استفاده از اين فراورده ها در جيره كبك نيست كه بالطبع قدم موثري در اطمينان بخشي از ارگانيك بودن محصوالت آن است. در صنعت طيور توانايي مديريتي كه همان آگاهي از خم و چم كار است عامل اصلي اختالف ميان افراد موفق و ناموفق است.پيشگيري از مشكالت بسيار آسانتر و ارزانتر از حل آنهاست. محدوديت دسترسي به درمان هاي موثر عليه بيماري ها ، مديريت صحيح را مبدل به تنها راه موفقيت نموده است.براورد ميشود كه 08 درصد مشكالت سالمت گله ها كه پرورش دهندگان با آنها روبرو ميشوند با دقت و تمركز بر جزئيات قابل پيشگيري اند.دليل آغاز بكار پرورش كبك هرچه كه باشد بايد سه نكته مهم را به خاطر داشت: -به شرايط الزم براي پرورش انبوه پرنده توجه ويژه داشتروش هاي موفق پرورش و بازاريابي را دنبال نمودبه كبك بايد به عنوان قسمتي از حيات وحش نگريست به هر حال پرورش كبك بدون صرف وقت ، دقت و پشتكار ، هزينه هاي زيادي را به پرورش دهنده تحميل خواهد 

pdf پروستاگلندين ها محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in جسم_زرد, همزمان_سازی_فحلی, هورمونهای_تولید_مثلی, پروستاگلندین 2516 دانلود

دانلود (pdf, 6.84 MB)

هورمونهای تولید مثلی.pdf

PGF2α و آنالوگ هاي آن (كلوپروستنول 5 6 ، فلوپروستنول 7 و فن پروستالن ) ليز كننده جسم زرد هستند. PGF2α درگاوها، اسب ها و بزها جهت القاء استروس و همزمان سازي فحلي بكار برده مي شود، PGF2α همچنين جهت ايجاد سقط و القاء زايمان (از طريق كاهش سطح پروژسترون و القاي انقباضات رحمي) در گاوها و خوكها كاربرد دارد. اين دارو تاثير كمتري در القاء سقط در سگ ها دارا مي باشد. معم ولاً توصيه مي شود كه در سگ ها به جاي آنالـوگ هاي قوي تر PGF2α كه سبب افزايش وقوع اثرات نامطلوب مي شوند از PGF2α طبيعي استفاده شود. PGF2α همراه با آنتي بيوتيك ها به منظور درمان پيومتر باز در سگ ها و گربه ها تجويز مي شود، زيرا پروستاگلندين ها موجب تحريك انقباضات رحمي و تسهيل اتساع گردن رحم مي شوند. درمان با PGF2α براي 3 تا 5 روز يا تا زماني كه ترشحات واژن از بين رفته و حجم رحم بصورت معني داري كاهش يافتـه باشد ادامه مي بابد. عوارض جانبي ايجاد شده در سگ هاي تحت درمان با پروستاگلندينها شامل استفراغ، عدم تعادل ، اضطراب ، كرامپ هاي شكمي ، اسهال و ازدياد ترشح بزاق مي باشد. تجويز آنتي كولينرژيك ها پيش از تجويز اين دارو و برنامه پياده روي منظم به مدت 30 تا 40 دقيقــه پس از تجويز آن عوارض جانبي را كاهش مي دهد. در گاو PGF2α در درمان جفت ماندگي كاربرد دارد

pdf پروسیس (بیماریهای طیور) محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in بیماریهای_طیور, تغذیه_طیور, پروسیس 2635 دانلود

دانلود (pdf, 1.98 MB)

بیماریهای طیور.pdf

عوامل تغذیه ای: 

کمبود برخی عناصر معدنی )منگنز، روی( کمبود برخی ویتامین ها )نیاسین، نیکوتیک اسید،پریدوکسین، بیوتین، فولیک اسید، B12 )و بویژه کمبود کولین

pdf پروژستين ها محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in جسم_زرد, حیوانات_آبستن, حیوانات_سیکلیک, هورمونهای_تولید_مثلی, پروژستین 2659 دانلود

دانلود (pdf, 6.84 MB)

هورمونهای تولید مثلی (1).pdf

پروژسـترون در حيوانـات سـيكليك از جـسم زرد و در حيوانـات آبـستن از جفـت ترشـح مـي شـود . پروژسترون رشد غدد رحمي را پس از تحريك آنها با استروژن افزايش مي دهد، عضلات صاف رحمـي را غير حساس مي كند و در ضمن داراي فعاليت هاي آنابوليك اسـت (بخش هاي A ،B و C را ببينيد ). 8 پروژسترون هاي صناعي معروف به پروژستين ها شامل مدروكسي پروژسترون 9 ، مژسترول 10 ، ملنژسترول 11 و آلترنوژست مي باشند . پروژستين ها جهت همزمان سازي فحلي در بسياري از گونه ها كاربرد دارنـد . تجويز پروژستينها اثرات حضور جسم زرد را تقليد مي كند و بنابرايـن استروس را مها ر مي نمايـد . پـس از قطع مصرف دارو فواصل كوتاهي بين استروس ها ايجاد مـي شـود كـه موجـب همزمـاني فحلـي هـا ميگردد. آلترنوژست يك پروژستين خوراكي است كه براي كنترل سيـكل استروس در ماديان تائيـد شـده است. در ضمن اين دارو براي بقاي آبستني نيز بكار گرفته مي شود هرچند براي ا ين منظور تائيـد نـشداست. ملنژسترول يك پروژستين خوراكي است كه جهت همزمان سـازي فحلـي درگاوهـا و گوسـفندها بصورت پره ميكس بكار گرفته مي شود . وسايل آزاد كننده كنترل شده دارو دربدن (CIDRs (كه حـاوي پروژسترون بوده و بصورت داخل واژني مصرف مي شوند به منظـور همزمـان سـازي فحلـي يـا كنتـرل استروس در گاوها ، بزها و گوسفندان به بازار عرضه شده اند . PRID) وسيله آزاد كننده پروژسـترون در داخل واژن ) يك فنر از جنس استيل زنگ نـزن اسـت كـه بـا يـك پلاسـتيك سـيليكوني حـاوي 6/75 % پروژسترون پوشش داده شده است . PRID به منظور همزمان سازي فحلي در گاوها مـصرف ميـشود . در صورتيكه درمان با مژسترول استات در هنگام آنستروس در سگها آغاز شود، اين دارو مي تواند از ايجـاد فحلي در آنها جلوگيري نمايد . اين دارو بصورت خوراكي يكبار در روز تجويز مي شود. اين دارو جهـت مصرف در گربه ها تائيد نشده اما در به تعويق انداختن استروس در اين گونه موثر واقع مـي شـود . ايـن دارو در كبد كونژوگه شده و با ادرار دفع مي شود . عـوارض جـانبي آن در سـگ هـا شـامل هيپـرپلازي آندومتر ، آندومتريت و پيومتر مي باشد . از آنجا كه پروژستين ها فعاليت عضله صاف رحم را مهار كـرده و گردن رحم را شل مي كنند زمينه را براي عف ونت هـاي رحمـي مـساعد مـي سـازند . عـوارض جـانبي درگربه ها شامل سركوب غده فوق كليه، القاء ديابت مليتـوس ، سـميت كبـدي و ايجـاد هيپـرپلازي يـا نئوپلازي پستان مي باشد . بـدليل فعاليـت ضـدالتهابي مژسـترول، ايـن دارو در گربـه هـا جهـت درمـان اختلالات التهابي مصرف مي شود . مدروكسي پر وژسترون بـصورت فـراورده هـاي تزريقـي تـاخيري بمنظـور بـه تعويـق انـداختن استروس در سگ ها و گربه ها بكار مي رود . از آنجا كه اين گونه تجويز همراه با وقوع بالاي هيپرپلازي كيستيك آندومتر و پيومتر بوده است بكارگيري آن توصيه نمـي شـود . مدروكـسي پروژستــــرون داراي خواص ضد گو نادوتروپيني ، ضد اسـتروژني و ضـد آنـدروژني اسـت . همچنـين مـي توانـد آزاد سـازي ACTH و كورتيزول را سركوب نمايد . با توجه به اينگونه آثار، اين دارو براي درمـان رفتـار تهـاجمي در سگ ها و گربه ها و به عنوان يك داروي ضد التهاب در گربه ها بكار گرفته مي شود 

pdf پروژه ژنوم انسان محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in ژنوم, کروموزوم 1580 دانلود

دانلود (pdf, 3.21 MB)

پروژه_ژنوم_انسان_و_تاثیر_آن_بر_پزشکی.pdf

طرح نقشه‌برداری و تعیین توالی کل ژنوم انسان اولین بار در سال ۱۹۸۴ در کنفرانسی در Alta Uta عنوان شد. تأمین قسمتی از بودجه این پروژه را دپارتمان انرژی آمریکا به عهده گرفت و در سال ۱۹۸۸ کنگره آمریکا رسماً اجرای پروژه ژنوم انسانی را از سال ۱۹۹۱ به مدت ۱۵ سال تصویب کرد. در این سال انسیتو بهداشت ملی آمریکا (NIH) نیز برای اجرای این طرح اعلام آمادگی کرد. بزودی کشورهای انگلیس، فرانسه، آلمان و ژاپن نیز به این پروژه پیوستند. در سال ۱۹۹۸ سازمان ژنوم انسانی (HUGO) ایجاد شد. اهداف اولیه پروژه ژنوم انسانی که از سوی HUGO دنبال می‌شد چنین است:

  • تعیین نقشه دقیق ژنتیکی کروموزومها
  • تهیه نقشه فیزیکی کروموزومهای اورگانیسم‌هایی که به‌عنوان مدل انتخاب شده‌اند
  • تعیین توالی کل ژنوم انسان
  • ایجاد شبکه‌های ارتباطی و بانک‌های اطلاعاتی

تعیین توالی بیش از ۹۰ ٪ ژنوم انسان در فوریه سال ۲۰۰۱ به پایان رسید. اما هنوز بسیاری از ژنهای انسان شناسایی نشده‌اند.

روش‌ها

در انجام پروژه ژنوم انسان (HGP) برای شناسایی ژنها از روشهای مختلف نقشه برداری ژنوم استفاده شده‌است و به مرور زمان تکنیکهای پیشرفته تری برای انجام پروژه، بکار گرفته می‌شود. روال کار برای تعیین توالی ژنوم انسان به این صورت بود که ابتدا کل ژنوم انسان بصورت کتابخانه BAC تهیه شده و سپس با روشهای مختلفی از این کلون‌ها، کانتیگ تهیه می‌شد. سپس قطعه‌های وارد شده در هر یک از کلون‌های کانتیگ تعیین توالی می‌شد. در سال ۱۹۹۲ کار تهیه کانتیگ برای کل کروموزوم ۲۱و Y به پایان رسید. برای تهیه کانتیگها بطور هم‌زمان نقشه برداری ژنتیکی نیز استفاده می‌شد. در سال ۱۹۹۴ نقشه ژنتیکی ژنوم انسان با حد تفکیک cM1 با استفاده از مارکرهای پلی مورف تهیه شد. سرانجام در فوریه سال ۲۰۰۱، HPG اعلام کرد که تعیین توالی ۹۰٪ یوکروماتین ژنوم انسان به پایان رسیده‌است. البته در همان تاریخ شرکت Celera نیز اعلام کرد که ۹۳٪ یوکروماتین ژنوم انسان را به روشی دیگر تعیین کرده‌است. شرکت Celera در سال ۱۹۹۸ ادعا کرده بود که می‌تواند ژنوم انسان را ظرف سه سال با روش دیگری تعیین توالی کند. در این روش به جای این که ابتدا کلون‌های موجود در کتابخانه ژنوم را به صورت شمارشی مرتب کرده و سپس تعیین توالی کنند، ابتدا BACها را تعیین توالی کرده و سپس از یک الگوریتم کامپیوتری برای تعیین ترتیب قطعه‌های کلون شده استفاده می‌شود.

با تکمیل پروژه ژنوم انسان، شناسایی ژن‌ها، شناسایی جهش‌های بیماریزا، تشخیص بیماریهای ژنتیکی، تشخیصهای پیش از بروز علامت‌ها، پیشگیری از بروز بیماری‌های ژنتیکی و … بسیار آسان خواهد شد.

بطور کلی پروژه ژنوم انسان نه تنها چهره دانش ژنتیک مولکولی انسانی را دگر گون ساخت بلکه بر بیشتر علوم زیستی اثر زیادی گذاشته‌است.

pdf پريکارديت محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in التهاب_پریکاردیوم, پریکاردیت 1289 دانلود

دانلود (pdf, 113 KB)

پریکاردیت.pdf

پريکارديت به علت التهاب پريکارديوم و تجمع مـايع يا اگزودا در بين دو لايه ويسرال و پريتال پـری کـارد ايجاد ميشود.

عوامل ايجادکننده پريکارديت: اين عوامل عبارتند از نفوذ جـسم خـارجی بـه پـری کارد (از داخل يا خارج)، سپتی سمیهـا، ورود عفونـت از ريهها و يا پرده جنب بـه پريکـارد، نئـوپلازی در پـری کارد و عفونتهای ويروسی.

علائم بالينی: اين علائم عبارتند از تب، بـی اشـتهايی، دپريـشن، کاهش وزن، اتساع وريد وداج، تاکی کـاردی، ادم و ديـس پنه. درگاوان مبتلا تست ناله مثبت است که عبارت است از وارد کردن فشار توسط يک ميله در ناحيه جناغ بـه طـرف بالا و رها نمودن يکمرتبه آن. در ابتدای پريکارديت به علت تورم لايـه ويـسرال و پريتال و لغزش ايـن دو لايـه روی هـم صـدای Friction در ناحيه قلب شنيده ميشود که بـا ادامـه بيمـاری و تجمـع مايعات التـهابی و گـاز در بـين ايـن دو لايـه، صـدای Splashing شنيده ميشود. با ادامه بيماری، صداهای قلبی شنيده نمیشود که به علت تجمع مايعات در اطراف قلب است. مخاطات نيز ممکن است پرخون و سيانوزه باشند. در نوار الکتروکارديوگرام ارتفـاع مـوج QRS کـاهش پيدا کرده و شکل موج P نيز تغيير کرده است. دو نوع پريکارديت وجود دارد: :Effusive P ـ1 در اين فرم، مايعات التهابی دور قلب جمع شـدهانـد که با خارج کردن ايـن مايعـات از حفـره پريکـارد تـا حدودی درد حيوان کم ميشود. همچنين صدای Splashing شنيده ميشود که بعد از پيشرفت از بين ميرود. :Constrictive (Adhesive) P ـ2 در اين فرم، لايههای اپی کارد به هم چسبيدهاند در نتيجه بر خلاف فرم اول خارج کردن مايعات التـهابی بـه راحتی انجام نمیشود و بی فايده است. در ايـن فـرم فقـط صدای Friction وجود دارد که باعـث اشـتباه شـدن آن بـا آندوکارديت ميشود.

درمان: به طور کلی پيش بينی بيماری خوب نيست مخصوصا اگـر علائم CHF در دام ظاهر شود و بهتريـن توصـيه، حـذف دام ميباشد.

pdf پسوروپتس محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in انگل, بندپایان 2245 دانلود

دانلود (pdf, 2.04 MB)

انگل4 دکتر رونقی @evet4 (11).pdf

میزبان: گونه مهم این انگل پسوروپتس اوویس است که در گوسفند و بز و نیز گاو باعث گری پسوروپتیک scab-Sheep میشود. گونه های دیگر از این انگل نیز، اسب (equi. P ( و خرگوش (caniculi. P( را آلوده می کند. جایگاه: این جرب در قسمت های پر موی بدن جراحات ایجاد میکند. در گوسفند بیشتر ناحیه شانه ها و پشت را درگیر می کند اما می تواند جدوگاه، قاعده دم، شانهها را نیز آلوده کند. در اسب اطراف یال و قاعده دم و در گاو در تمام مناطق بدن، بخصوص نواحی دارای موی متراکم مثل ناحیه جدوگاه، پشت و قاعده دم مشاهده می شود. به طور کلی آلودگی به این انگل در گاو از اهمیت کمتری نسبت به گوسفند برخوردار است.سیر تکاملی طول سیر تکاملی پسوروپتس از سارکوپتس کوتاهتر است و سیر تکاملی انگل بر روی بدن یک میزبان سپری می شود. جنس ماده روزانه 2 تا 3 تخم می گذارد حدود 16 روز عمر می کند.آسیب شناسی در گوسفند جراحات بیشتر در اطراف شانه ها، دو طرف بدن و پشت بدن دیده می شود. ضایعات در ابتدا به شکل پاپولهایی زرد رنگ با سطحی مرطوب است و از روز پنجم به بعد اکسودا منعقد شده و کبره های زرد کم رنگ crust Yellow تشکیل می شود. این واکنش ها به دلیل سوراخ کردن پوست و تغذیه انگل از مایع لنفی است که در این محل پوست ملتهب و سرم از آن خارج شده و در سطح پوست منعقد میشود. مدفوع جرب ها باعث واکنش ازدیاد حساسیت نوع یک میشود. به دلیل خارش، حیوان خود در را به اطراف مالیده و سبب ریزش مو و پشم و یا حتی زخم در ناحیه می شود. گاهی گوسفندان آلوده محل ضایعه را گاز reflex Nibbling می گیرد و مو ها و پشم های کنده شده در البه الی دندان باقی می ماند که این حالت از نگاه دامپزشک ممکن است با کمبود مواد معدنی و برخی مواد متابولیک اشتباه گرفته شود. تشکیل دلمهها محل مناسبی را برای مخفی شدن جرب ها مهیا کرده و انگل در این مناطق به راحتی تکثیر پیدا می کنند. در گوسفندان آلوده، میزان و کیفیت پشم به شدت کاهش پیدا میکند. در اسب عالوه بر پسورپتس اکوئی، پسوروپتس کانیکولی نیز جراحات جلدی ایجاد می کند که در این صورت انگل در قاعده گوش مستقر شده و در آلودگی شدید باعث اووتیت Otitis میشود. در صورت انتشار وسیع حالتهایی شبیه صرع در اسبان ایجاد می کند. درمان در دام های کوچک یکی از راه های کنترل و درمان، حمام دادن Bathing است. اما در دام های بزرگ مثل گاو بهترین روش، روش on- Poor است. در مورد این انگل وجود حالت نهفته Latent در جرب سبب می شود که برای مدتی عالئم بیماری ناپدید گردد. به همین دلیل عمل ریشه کنی انگل ناممکن و تنها باید به کنترل آن اقدام نمود.

pdf پلی آنسفالومالاسی محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in اسپورادیک_گاو_جوان, تیامین, نشخوارکنندگان, پلی_آنسفالومالاسی 2901 دانلود

دانلود (pdf, 1.35 MB)

جزوه_متابوليك_جناب_آقاي_دكتر_زكيان (25).pdf

اتیولوژي: در گذشته تصور می شد که علت آن مقادیر ناکافی تیامین است اما در حال حاضر دلایل مختلفی به عنوان علت شناخته شده است . 1 -ناکافی بودن تیامین: حیوانات مبتلا به تزریق تیامین در چند ساعت بعد از شروع علایم پاسخ مـی دهـد. حیوانـات مبـتلا یافته هاي بیوشیمیایی دال بر ناکفی بودن تیامین دي فسفات (TDP (دارند. علایم بالینی و ضایعات پاتولوژیک ایجـاد شـده در گاو و گوسفند به تجویز دوزهاي روزانه زیاد پیریمیدین (آنالوگ ساختاري تیامین) خصوصـا آمپرلیـوم خـوراکی یـا داخـل صفاقی پاسخ می دهد. 2 -بالا بودن سولفور جیره: مصرف مقادیر بالاي سولفور در آب و غذا می تواند سبب بیماري در گوسفند و بدون هیچ کمبودي در سطح تیامین بافتی شود.

اپیدمیولوژي : 1 -رخداد: اسپورادیک در گاو جوان، گوسفند و بز و سایر نشخوار کنندگان است. مقادیر نـا کـافی علوفـه مـی توانـد منجربـه کاهش در سنتز تیامین شود. بیماري در گاو هایی که تغذیه خوبی دارند در بین سنین 6 تا 18 ماهگی (پیک 9 تا 12 ماهگی) شایع تر است که براي چند هفته در پرواربندي بوده اند. بره هاي پروراري تنها چند هفته بعد از شروع غذا خوردن مبتلا مـی شوند. بیماري در بز کوهی و بز و گوزن دم سفید هم رخ می دهد. در بز هاي دو ماهه تا سه ساله رایج است و مربوط به شـیر جانشین شونده بزغاله یا تغذیه با کنسانتره در دام مسن تر است. بیماري در گاو بالغ نادر است که احتمالا به علت مقدار بالاي علوفه دریافتی است گر چه گزارشاتی از رخداد گاو بالغ در سطح چراگاه که آب حاوي سولفور بالا بوده گزارش شده است. 2 -همه گیري و مرگ و میر: تا 25 %گاو هاي تغذیه شده را ممکن است درگیر کند، مرگ ومیر انفرادي 50 – 25 % و در گاو هاي جوان (6-9 ماهه) مرگ و میر بیشتر از دام هاي مسن تر (12 -18 ماهه) است و اگر در درمان بـا تیـامین تـاخیر کنـیم مرگ و میر بالاتر می رود. در بره هاي پرواري تقریبا 19 % تمام علل مرگ رخ داده پلی انسفالومالاسی است. 3 -ریسک فاکتور: در گذشته نا کافی بودن تیامین جیره، بالا بودن مواد دانه اي و نا کافی بودن علوفه بوده است. در گاو هایی که 12 – 6 ماهه که تغذیه خوبی دارند و غله زیادي در جیره شان وجود دارد حضور تیامینازها در جیره و بالا بودن سولفات جیره از جمله ریسک فاکتور ها هستند. الف) ریسک فاکتورها: به دنبال هر شرایطی که سبب ناکافی شدن سنتز میکروبی تیامین در شکمبه شود مثل کنسانتره بالا و علوفه پایین جیره، فسفریلاسیون تیامین، حضور ممانعت کننده هاي تیامین در بافت هاي میزبان، فقدان آپوآنزیم یا کـوآنزیم باند شونده براي تیامین، افزایش تقاضاي متابولیکی با تیامین، افزایش میزان دفـع تیـامینهمگی از جملـه ریسـک فـاکتور هـا هستند که میتوانند باعث شروع بیماري شوند. ب) تیامین ناکافی : در گله هایی که همه جیره کنسانتره است سبب کاهش عملکرد و کمبود تیامین می شود. پ) تیامیناز : مهمترین خطر رخداد بیماري تخریب تیامین توسط باکتري هاي تیامیناز در شکمبه و روده است. تیامیناز تیپ I توسط باسیلوس تیامینولیتیکوس و کلستریدیوم اسپیروژنز تولید و تیامیناز تیپ II توسط باسیلوس آنورنیولیتیکوس تولیـد می شود. برخی قارچ هاي رشد یافته روي غذاي مرطوب نیز تیامیناز تولید می کند. فاکتور هایی که سبب پیشرفت کلونیزاسیون و رشد باکتري هاي مولد تیامیناز می شود ناشناخته است . تیامیناز در شکمبه و مدفوع دام نرمال از نظر بالینی که ممکن است یک کمبود تحت بالینی داشته باشد رخ دهد . فعالیت تیامیناز هاي مـدفوع در سن 2-5 روزگی بره قابل تشخیص است . کاهش عالیت ترانس کتولاز اریتروسیت ها نشانه ناکافی بودن تیامین است . مصرف تیامین در گوساله نرمال سبب کاهش چشمگیر فعالیت و اثر تیامین پیروفسفات می شود . مقدار بـالایی تیامینـاز تیـپ I در . است horse tail و bracken fern ریزوم مصرف marsileadrummo در گوسفند سبب کمبود می شود ، مصـرف amarathusblitoides در گوسـفند بـا پلـی انسفالومالاسی در ارتباط است . پ) سولفات : بیماري در ارتباط با سولفور بالاي جیره است، خصوصا در شکل سولفات بیشتر مشاهده می شـود. نمـک هـاي غیر ارگانیک سولفات در فرم gypsum) سولفات کلسیم) می تواند سبب رخ داد بیماري شود . چنان چه دماي آب به بالاي 32 درجه سانتی گراد برسد و یا هوا گرم باشد و منبع سولفور باشد در رخداد می توانـد مـوثر باشـد چـون آب بیشـتري مـی خورند . آبی که حاوي مقادیر بالایی سولفات منیزیم باشد را water gyp می گویند. وقتی مقدار سولفات آب 2000ppm و یا بیشتر باشد سبب کاهش عملکرد می شود. بالا بودن سولفور جیره و پایین بوده کلسیم بر روي وضع تیامین بدن اثر مـی گذارد و مستعد کننده PEM است. سولفات آمونیوم که به عنوان اسیدي کننده ادراري استفاده می شود بـا PEM ارتبـاط دارد و سبب شیوع 16-48 درصد و مرگ 0-8 % می شود. اسپري کردن سوسپانسیون 35 %سولفور بر روي یونجه

pdf پنوموتوراکس محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in تجمع_هوا_قفسه_صدری, پارگی_ریه, پارگی_مری, پنوموتوراکس 1346 دانلود

دانلود (pdf, 100 KB)

پنوموتوراکس.pdf

پنوموتوراکس عبارت است از تجمع هوا در قفسه صدری.

عوامل بوجود آورنده پنوموتوراکس: 1ـ ضرباتی که باعث پارگی ريه ميشود. 2ـ پارگی مری 3ـ سوراخ شدن نای 4ـ سوراخ شدن قفسه صدری از خارج 5ـ شکستگی دندهها که باعث سوراخ شدن قفـسه صـدری ميشود.

علائم بالينی: علائم عبارت است از ديسپنيا، افزايش تعداد تنفس و در برخی موارد سيانوز. در گوش کردن به قفسه سينه صداهای طبيعـی ريـه در قسمت دورسال(Dorsal (قفسه صدری شنيده نمیشود و در دقـه کردن بالای ناحيه پنوموتوراکس حالت هايپرسوناس (وجـود صدای تبلی) وجود دارد. در اين حالت ممکن است آمفيزم زير پوستی هم اتفـاق بيافتد.

درمان: اگر حيوان دچار پلوروزی شده باشد، احتمال بهبـودی کم است. به طور کلی اصول درمان بر پايه خروج هوا از محوطه صدری و آنتی بيوتيک تراپی ميباشد.

pdf پنومونی استنشاقی محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in اختلالات, بیماری_گوساله, پنومونی_استنشاقی 3003 دانلود

دانلود (pdf, 688 KB)

بیماریهای گوساله ها (2).pdf

• علل :
– بی دقت خوراندن مایعات یا استفاده نادرست از سوند مری
– ازدحام گوساله ها و ولع برای خوردن غذ ا
– نگهداشتن طولانی مدت سر حيوان در حمام ضد آنه
– برگرداندن مواد غذایی ب ه خصوص در تب شير
– پاره شدن آبسه های حلقی
• مقادیر زیاد مایعات :
– می تواند سبب قطع نفس ، خفگی و مرگ دام گردد.
• مواد غيرمحلول و محتویات گوارشی :
٢ روز، می شوند. - – باعث ایجاد پنومونی، توآسمی شدید و مرگ در عرض ٣
• علائم :
– سرفه، تنگی نفس، افزایش تعداد تنفس، صداهای غيرطبيعی تنفس و استشمام بوی بد در هوای بازدمی ، از علائم عمده هستند.
• درمان :
– اغلب بی تاثير است . استفاده به موقع از آنتی بيوتيك وسيع الطيف ، کاربرد دارد

pdf پنومونی انزئوتيك گوساله ها علائم بالینی پیشگیری و درمان آن محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in بیماری_گوساله, پنومونی 3073 دانلود

دانلود (pdf, 688 KB)

بیماریهای گوساله ها (3).pdf

• بيماری اوليه دستگاه تنفسی است، که بيشتر در سن 2-5 در جایگاه بسته و در فصل زمستان، ایجاد می شود .
• عموما، عامل ویروسی و یا ویروسی ب ه همراه دخالت باآتری ه است .
• عوامل موثر :
١. عوامل خارجی یا محيطی :
• استرس: حمل و نقل، به دليل ایجاد دهيدراتاسيون و افزایش آورتون ها، زمينه را مناسب می کند .
• آب و هوا: تغيير دما، به علت ایجاد استرس و اختلال در پاسخ ایمنی، مشکل زاست.
• تهویه: آوران هوا، رطوبت بالا و وجود گازهای محرك نظير آمونياك، مستعد کننده اند.

٢. عوامل ميزبان :
حجم ریه گاو، در مقایسه با حجم بدن ، کم است . ?
بافت همبند، در پارانشيم ریوی، به وفور یافت می شود. ?
ارتباط بين حبابچه ای و تهویه جانبی ، وجود ندارد. ?
تعداد ماآروفاژهای آلوئولی ، کم است. ?
ميزان ليزوزیم برای تخریب باآتری ها، پائين است. ?
٣. اجرام عفونی :
• ویروس ها: آغازگر پنومونی هستند.
BRSV - PI3 - IBR – BVD –
• باآتری ها: مهاجم ثانوی می باشند.
– پاستورلا هموليتيكا و مولتوسيدا، هموفيلوس سومنوس، آلبسيلا، مایكوباآتریوم بویس
• مایكوپلاسما
• انگل ها :
– دیكتيوآالوس وی وی پاروس

علائم بالینی:

• فاز گریپی یا ویروسی:
– ویروس و باآتری، در تمام گاوها وجود دارد .
– اختلال در سيستم ایمنی یا ایجاد جراحت در دست گاه تنفس، زمينه ساز فعاليت ميكروبه است.
٣٩ ) دو سه / ٤٠ )، آاهش اشتها، سرفه خشن و تك تك و خشك، آاهش دما ( ٥ -٤٠/ – تب ( ٥
روز بعد از انتقال عفونت به سمت بينی و حلق و ترشحات سروزی از چشم و بينی، از علائم مهم
هستند. درگير شدن چند گوساله، به طور تقریبا هم زمان، رخ می دهد.
• فاز باآتریایی:
– در صورت عدم درمان فاز اول، این فاز بروز پيدا می کند .
٤٠ )، تنفس سریع و شكمی، تنگی نفس، بی اشتهایی، افزایش ضربان قلب، /٥ - – تب بالا ( ۴١
سرفه مرطوب، ترشحات موآوسی و سپس موآوسی - چرآی و سبز رنگ از بينی، دیده می
شود.

درمان

• دام بيمار، باید جدا گردد.
• پنومونی ویروسی ، برای پيشگيری از بروز پنومونی باآتریایی ، باید درمان شود:
– جرم بيماریزا، باید سرآوب گردد:
• از آنتی بيوتيك ها (اآسی تتراسایكلين+ تایلوزین، پنی سيلين+ استرپتومایسين، کوتریموکسازول )،
استفاده می شود.
– واآنش التهاب ی باید محدود گردد:
• از داروهای ضد التهاب غيراستروئيدی، نظير فلونيكسين مگلومين، استفاده می شود.
– اختلالات مكانيكی ، باید تصحيح گردد :
• از گشاد آننده های برنش ( آمينوفيلين – اآسپكتورانت ) و بهبود دهنده های تصفيه مژآی ( برم
هگزین - دیفن هيدرامين )، می توان کمک گرفت.
– درمان پشتيبانی، صورت پذیرد:
مایع درمانی، بستر خشك و تميز و تهویه مناسب ، بهره گرفت. ،A ، B • از ویتامين

پيشگيری از پنومونی

• گوساله ها، با آغوز، به طور مناسب ، تغذیه شوند.
• بهداشت جایگاه ، رعایت گردد.
• عوامل استرس ز ا، نظير مخلوط آردن دام های همسن و تراآم زیاد، به حداقل برسند.
• مدیریت صحيح جایگاه ( تهویه ، دما و رطوبت )، صورت گيرد.

pdf پنومونیهای گاو محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in ترشحات_دستگاه_تنفسی, عفونت_ریه, مجاری_هوایی, پنومونیهای_گاو 4200 دانلود

دانلود (pdf, 115 KB)

پنومونیهای گاو.pdf

عمدتاً راه ورود عفونت به ريه از طريق مجاری هوايی است که وارد برونـشها مـيشـود و از طريـق همـين مجـاری هوايی و به کمک ترشحات خود دستگاه تنفـسی و سـرفه در کل ريه پخش ميشود. معمـولا در ابتـدا برونـشيت و سـپس تورم بافت ريوی اتفاق مي افتد. در بيشتر موارد ما مواجه با برونکوپنومونی هـستيم ولی ميتواند از راه خون هم باشد که ايجـاد آبـسههـای چرکی در ريه ميکند. گاو يکی از حساسترين حيوانات به پنومونی است کـه از جمله دلايل آن ميتوان به موارد زير اشاره نمود: 1ـ کم بودن نسبت ريه گاو بـه کـل بـدن کـه باعـث ميشود تعداد دفعات تنفسی به نسبت زياد باشد. 2ـ کم بودن ميزان ماکروفاژهـای مقـيم در دسـتگاه تنفسی گاو. 3ـ کم بودن اکسيژن رسانی به لـوب Ventral Anterio بـه علت ساختمان خاص آناتوميکی آن. 4ـ کم بـودن ميـزان آنـزيم ليـزوزين و آنزيمهـای توليد شده توسط ماکروفاژها و نوتورفيلها. 5ـــ کــم بــودن تعــداد ســلولهای آنــدوتليال کــه در پاکسازی توکسينها دخالت دارند.

انواع پنومونیها: 1ـ پنومونی پاستروليايی: اين عارضه در اثـر پاسـترولا هموليتيکـا و پاسـترولا مولتی سيدا اتفاق مي افتـد کـه مـيتواننـد بـه همـراه ويروسهايی مانند BVD و پاراآنفلوآنزا باشد. 2ـ پنومونی آنزئوتيک گوسالهها: 3ـ ذات الريه ويروسی در گاوان: ايـن عارضــه در اثــر عفونـت بــا آدنوويروســها و پاراآنفلوآنزای تيپ III اتفاق مي افتد. 4ـ پنومونی و پلورزی واگير گاوان: 5ـ پنومونی آتيپيک بافت بينابينی: ايـــن نـــوع پنومـــونی در اثـــر لارو آســـکاريس و ديکتيوکوکوس وی وی پاروس گاوی رخ ميدهد.

علائم بالينی: اين علائم عبارتند از :سرفه ـ افسردگی ـ تـب (کـه ممکن است باشد و يا نباشد) ــ افـزايش تعـداد تـنفس ـ افزايش تعداد ضربان قلب واختلالات تنفسي . در برونکوپنومونی معمولا سرفه مرطوب و دردناک است ولی در پنومونی بينابينی سرفهها پـشت سـر هـم و خـشک است. ترشحات بينی ممکـن اسـت وجـود داشـته باشـد و يـا نباشد. بسته به مراحل بيماری ميتوانـد در ابتـدا صـدای ويزز و در انتها صدای کراکل وجود داشته باشد. در اثر پرخونی ريهها و يا کبدی شـدن ريـه، صـدای قلب در محوطه وسيعی از قفسه سينه شنيده ميشود.

تشخيص: جهت تشخيص نوع عامل بيمـاری مـيتـوان از ترشـحات بينی نمونه تهيه کرد و آنرا کـشت داد آـه البتـه زيـاد قابل اطمينان نمیباشد. بهترين راه تشخيص بيماری، کشت ترشحات نای است.

درمان: بهتريـن درمـان اسـتفاده از پنـی سـيلين بـه همـراه جنتامايسين يا کانامايسين و يا استرپتومايسين است. همچنين ميتوان از سولفاناميدها به تنـهای يـا بـه همراه پنی سيلين استفاده نمود.

pdf پودر خوراکی مایتو فید پالس محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in اسیدهای_ارگانیک, اسیدهای_معدنی, عصاره_های_گیاهی, مایتوفیدپالس, پودر_خوراکی, پودر_خوراکی_ضد_شپشک 1545 دانلود

پودر خوراکی ضد شپشک طیور ترکیبی کامال طبیعی و متشکل از عصاره های گیاهی، اسید های ارگانیک و مواد معدنی می باشد. این مواد از دیرباز دارای طیف وسیعی از فعالیت های ضد میکروبی و ضد قارچی جهت درمان های جایگزین برای عوامل بیماری زای میکروبی و انگلی بوده اند. ترکیبات به کار رفته در این محصول دارای اثرات قوی ضد انگلی می باشند. از اثرات دیگر این ترکیبات می توان به بهبود عملکرد سیستم ایمنی، ترمیم زخم ها، اثرات ضد آلرژیکی، میکروبی و التهابی اشاره کرد. هر یک از مواد اصلی و فعال این محصول دارای مکانیسم های متفاوتی هستند که ترکیب توام این مواد با یکدیگر اثرات ضد انگل خارجی را به خوبی نشان می دهد. مواد موثره موجود در عصاره های گیاهی موجود در این محصول از قوی ترین ترکیبات ضد انگلی است که از دیرباز شناخته شده است. محصول فوق دارای ماندگاری طوالنی بوده و ضمن این که در ترکیب با سایر مواد موجود در جیره اثر ضد انگلی خود را به خوبی ایفا می نماید. از آنجایی که تا به امروز هیچ ترکیبی قادر به کشتن و از بین بردن کامل این جرب ها نبوده است، ترکیب مایتو فید پالس باعث دور شدن جرب از بدن مرغ ها شده و به دلیل ترکیبات داخل آن جرب ها راغب به خونخواری از بدن پرنده نبوده و از بدن پرنده دور میشود. بنابراین پس از مصرف این محصول انجام اقدامات مدیریتی در فارم بسیار حائز اهمیت میباشد. این محصول تنها پودر خوراکی مخلوط در دان ضد جرب ثبت شده در سازمان دامپزشکی کشور توسط شرکت ماکیان دام پارس می باشد که در شرکت داروسازی رویان دارو تولید می شود. مایتو فید پالس در بسیاری از فارم های تخمگذار تجاری آزمایش فارمی شده و نتایج بسیار خوب و رضایت بخشی را به همراه داشته است.

pdf پوست اندازی بندپایان محبوب

توسط در مقالات حوزه دام و طیور و کشاورزی Tagged in اسکلت_خارجی, بندپایان, پوست_اندازی 2598 دانلود

دانلود (pdf, 2.04 MB)

انگل4 دکتر رونقی @evet4 (4).pdf

تمام بندپایان واجد اسکلت خارجی هستند از این رو جهت رشد ناچار به پوست اندازی و تعویض جلد میباشند. در حشرات، تخم پس از شکفتن به اولین مرحله الروی تبدیل می شود و پس از پوست اندازی وارد دومین مرحله الروی خود می شود و به همین ترتیب تا تشکیل شفیره Puparium و در نهایت حشره بالغ پیش میرود. هر 12 یک از حاالت رشد الروی Insatr نامیده می شود. تعداد مراحل الروی و زمان هریک از آنها در حشرات مختلف متفاوت است. مگس خانگی و سایر مگس های سیکلورافا سه مرحله الروی دارند در حالیکه پشه ها 4 مرحله الروی دارند. در زیر رده اکارینا ) کنه ها و مایت ها(، از تخم نوزاد 6 پا تفریخ شده که پس از پوست اندازی به نوچه Nymph با 8 پا تبدیل می شود و در نهایت پس از پوست اندازی نوچه ها به بالغین تبدیل میشوند. بندپایان از زمان تخم تا مرحله بلوغ ممکن است دچار تغییرات ریختی شوند که به این تغییرات دگردیسی Metamorphose گفته می شود. سه نوع دگردیسی در رده های مختلف بندپایان دیده میشود: 1-بدون دگردیسی Ametabola یا Ametamorphosr : در این شکل بین بندپای نابالغ و بالغ تفاوت ریختی مشاهده نمی شود و فقط در هر پوست اندازی تنها جثه بندپا تغییر می کند. )حشرات زیر رده بی باالن( 2-دگردیسی ساده simple Heterometabola یا matamorphose : شکل عمومی نابالغ و بالغ مشابه بوده ولی بین مراحل مختلف رشد تفاوت های ساختمانی مشخص ) مانند تعداد پاها یا بندهای شاخک ( وجود دارد. )کنهها و جرب ها( 3-دگردیسی کامل Holometabola یا metamorphose complat : در این شکل هیچ شباهت ظاهری بین مراحل نوزادی و بلوغ دیده نمیشود. ) پشه ها ، مگس ها و ککها(در طول رشد حشرات ممکن است رشد و نمو و یا فعالیت حشرات به دلیل شرایط نامساعد محیطی متوقف شود که به این حالت سکون یا Quiescence می گویند. اگر حشره برای مقابله با شرایط سرما )فصل زمستان( به حالت سکون برود به این حالت زمستانگذرانی یا Hibernation می گویند. اگر فاز سکون و استراحت به دلیل خشکی یا گرما باشد تابستان گذرانی یا Aestivation گفته میشود. در مواقعی که ظاهرا شرایط محیطی مساعد است ممکن است مراحل رشد و نمو تخم، یا سایر مراحل رشد بندپا متوقف شود، که به این حالت دیاپاز Diapause گفته می شود. این حالت ممکن است چند هفته تا چند سال طول بکشد تا زمانی که بندپا تحت تاثیر محرک مناسبی قرار بگیرد. برای مثال تخم بسیاری از گونه های پشه آادس Aedes به حالت دیاپوز فرو می رود و حتی با وجود آب شکفته نمی شود، مگر آنکه اکسیژن موجود در آب کاهش یابد.